Θεοτητα και ψυχωση - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 164
    Mrgilleas
    Guest
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Καταλαβαινω τι θες να πεις , κι εγω βοηθουσα ατομα κι αυτο μου εκανε καλο......μεχρι που παραγινε το πραμα , και πλεον μπαινω οχι συχνα στο φορουμ , παντως ανοιγα κουβεντα με διαορα θρεντς , κι αυτο με ωφελουσε , εκανα και φιλιες πραματικες με λιγες κοπελες , αφου ειχα ουσιαστικα φουλ κοινωνικη αποσυρση ......... συγκεκριμενα η κτθλψη ειναι τοσο διαδεδομενη πλεον , που λεω ευκολα οτι εχω ( η μαλλον ειχα κτθλψη ) , αλλοι ντρεπονται .....δν ξερω για την ψυχωση ομως .....μια διαταραχη ειναι κι αυτη .... γιατι να ντραπεις ?
    Γιατι με τη ψυχωση ειναι πιο εντονο το στιγμα σε λενε φρενοβλαβη ,τρελο, αχρηστο και δικιο να χεις καπου εκμεταλευονται το γεγονος οτι επειδη εχεις ψυχωση ειναι της φαντασιας σου και ας εχουν αδικο οι αλλοι,δεν σε υπολογιζουν,δεν σε βλεπουν σαν ισοτιμο μελος της κοινωνιας, οι υγιείς κοπελες δεν θελουν να συναψουν δεσμο μαζι σου αν μαθουν οτι πασχεις απο τετοιο νοσημα παρολο που παιρνεις θεραπεια και φερεσαι γενικα νορμαλ ειναι πολλα το ξερω οτι ε μια διαταραχη ειναι αλλα υπαρχουν πολλα στερεοτυπα γι αυτη την παθηση λες και φταιμε εμεις που αρρωστησαμε.το καλο της υποθεσης ειναι οτι τα τελευταια 10 χρονια με την εναρξη της κρισης ειναι οτι εχει μειωθει πολυ το στιγμα για τις ψυχικες παθησεις ιδιατερα για αγχωδεις διαταραχες και καταθλιψη και σχεδον ολος ο κοσμος στη χωρα μας παει σε ψυχολογο και πολλοι παιρνουν θεραπεια με αντικαταθλιπτκα και αγχολυτικα και για τη ψυχωσε εχει μειωθει λιγακι το στιγμα αλλα παραμενει η προκαταληψη ακομα

Mrgilleas
    Guest
    Για το πρωτο , ' στα χαρακωματα δεν υπαρχουν απιστοι '

γιατι καλε σκεφτεσαι καθε μερα τον θανατο ? εγω πουμαι 58 , ποτε δεν τον σκεφτομαι , σε τι θα ωφελουσε ?
    αυτο δεν με εμποδιζει ναμαι καλος με τους ανθρωπους ..... σε αυτους που τους αξιζει νασαι καλος μαζι τους φυσικα , κατ εμε , η κατ εσε βεβαια .....
    και ομως και στα χαρακωματα υπαρχουν απιστοι αλλα πιο λιγοι οπως οι περιπτωσεις 2 ανθρωπων που θα παραθεσω στις 2 ακολουθες πηγες που παρολο που ειχαν καρκινο επελεξαν την πολιτικη κηδεια και δεν θελησαν θρησκευτικη κηδεια
    https://www.thetoc.gr/koinwnia/artic...os-oikonomidis
    https://www.thetoc.gr/politismos/art...ros-kaplanidis

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mrgilleas View Post
    και ομως και στα χαρακωματα υπαρχουν απιστοι αλλα πιο λιγοι οπως οι περιπτωσεις 2 ανθρωπων που θα παραθεσω στις 2 ακολουθες πηγες που παρολο που ειχαν καρκινο επελεξαν την πολιτικη κηδεια και δεν θελησαν θρησκευτικη κηδεια
    Όμως εμείς γιατί τους κάνουμε πολιτική κηδεία μετά και δεν τους αφήνουμε άταφους να τους φάνε τα ζώα

Mrgilleas
    Guest
    Quote Originally Posted by homebod View Post
    Όμως εμείς γιατί τους κάνουμε πολιτική κηδεία μετά και δεν τους αφήνουμε άταφους να τους φάνε τα ζώα
    ποτε δεν ειπα να μη θαβονται οι ανθρωποι ή να μη αποτεφρωνονται οποια και αν ειναι η επιθυμια τους και σεβαστη να ειναι απλα η πολιτικη κηδεια σημαινει οτι δεν σε διαβαζει ιερεας σε εκκλησια και συνηθως την κανουν ατομα που δεν πιστευουν σε κανενα Θεο.Αν ηταν αλλοθρησκος π.χ. μουσουλμανος θα εκανε μουσουλμανικη ταφη σε τζαμι ενω με την πολιτικη κηδεια κανεις ταφη αλλα δεν εχει ιερεα να σε διαβασει.τα παραδειγματα τα παραπανω τα ανεφερα για να πω οτι ακομα και με καρκινο καποιοι δεν στρεφονται στη θρησκεια και προτιμουν να μη διαβαστουν απο ιερεις δικαιωμα τους δεν τους κατακρινω ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει οτι θελει απλα μου κανει εντυπωση που οταν παθαινουν καποιοι σοβαρες αρρωστιες δεν καταφευγουν στη θρησκεια ειτε για να ελπισουν να θεραπευτουν ειτε για να προετοιμαστουν για την αλλη ζωη.

Senior Member
    Ε , και ? δικαιωμα τους ........

Mrgilleas
    Guest
    Ε , και ? δικαιωμα τους ........
    Aυτο εγραψα παραπανω οτι ειναι δικαιωμα τους και δεν το κατακρινω απλα απαντω σε αυτο που εγραψες οτι στα χαρακωματα δεν υπαρχουν απιστοι που ειχα γραψει προηγουμενως οτι με τον καρκινο ερχονται πολλοι στην εκκλησια.και το εγραψα για να πω οτι οντως ερχονται πολλοι στην εκλησσια αλλα καποιοι παραμενουν και μετα απο αυτη τη διαγνωση μακρια απο το Θεο.Δεν καταδικασα κανεναν για την επιλογη τους.

Mrgilleas
    Guest
    παραδειγματα εδωσα για να μη κανουμε γενικευσεις οτι με καρκινο τρεχουν ολοι στην εκκλησια(και πιστευουν ολοι) και οτι οσοι δεν εχουν σοβαρα θεματα υγειας ειναι μακρια απο την εκκλησία .μπορει σε μεγαλο ποσοστο να ισχυει και για τις δυο περιπτωσεις αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις

Senior Member
    απλα μου κανει εντυπωση που οταν παθαινουν καποιοι σοβαρες αρρωστιες δεν καταφευγουν στη θρησκεια ειτε για να ελπισουν να θεραπευτουν ειτε για να προετοιμαστουν για την αλλη ζωη.
    κακώς σου κάνει εντύπωση. Πρόκειται για ανθρώπους που συνεχίζουν να σκέφτονται λογικά και ρεαλιστικά. Όταν έκαναν πασαρέλα το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στα δωμάτια των καρκινοπαθών στον Άγιο Σάββα, κανείς τους δεν σηκώθηκε ορθιος να επιστρέψει στο σπίτι του θεραπευμένος. Πώς το ξέρω αυτό? Επειδή δυστυχώς τα ογκολογικά νοσοκομεία λειτουργούν ακόμα και με μεγάλη λίστα αναμονής. Όπως δυστυχώς δουλεύουν καλά και οι διάφοροι απατεώνες που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και υπόσχονται θεραπείες δια της πίστεως. Πας και προσκυνάς θαυματουργές εικόνες που δακρύζουν βυσσινάδα και τεμάχια πτωμάτων που ευωδιάζουν Coco Chanel No 5. Και κάπου εκεί κοντά υπάρχει πάντα μια μικρή χαραμάδα περίτεχνα ανοιγμένη για να μπαίνουν ανεμπόδιστα τα χαρτονομίσματα.
    Δεν θα πρέπει να υπάρχει είτε-είτε στη θρησκεία γιατί αυτό από μόνο του την καθιστά απάτη καραμπινάτη. Είναι αναχρονιστικό στην εποχή μας και στην ήπειρο που ζούμε, όπου την εξουσία την ανεβάζει και κατεβάζει η βάση, ο λαός με την ψήφο του, όπου αφαιρείται η γονική επιμέλεια σε γονείς που αμελούν ή κακομεταχειρίζονται τα παιδιά τους, να υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει σε ένα θεό πατέρα παντροκράτορα, που αν και σε αγαπάει όσο κανείς άλλος, μπορεί να κάνει ότι θέλει με το σώμα σου, να σου στείλει καρκίνο, να σου κόψει το πόδι, να σε αφήσει ορφανό, είτε επειδή όταν τον συμφέρει, το κάνει - σήμερα το λένε πιο πονηρά, το "επιτρέπει"για να σε δοκιμάσει, να δυναμώσει την πίστη σου, να σε φέρει στον "ίσιο δρόμο", είτε όταν δεν τον συμφέρει, δεν έχει καμία ανάμιξη αλλά φταίει η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, αποδεικνυόμενος όμως ένας αδύναμος και αδιάφορος "πατέρας παντοκράτορας" που ακόμα και ένα αστικό δικαστήριο στο Πακιστάν θα του αφαιρούσε την γονική επιμέλεια. Δεν έχουν νόημα όλα αυτά. Θα μου πεις τί έχει νόημα πια σε αυτή τη ζωή? Δύσκολη απάντηση. Για εμένα προσωπικά, το απτό, το υπαρκτό και όχι τα παραμύθια για το υπερπέραν.
    Μέχρι και ο Ιησούς πάνω στο σταυρό είπε "γιατί με εγκατέλειψες?", ίσως η μόνη αληθινή φράση του ευαγγελίου, εφόσον υπήρξε ιστορικό πρόσωπο. Και δεν είμαι αντίθετος μόνο στο χριστιανικό, αλλά σε οποιαδήποτε θρησκεία, αστρολόγους, χαρτορίχτρες, ορνιθομάντεις και οτιδήποτε έχει σχέση με το...υπερπέραν.
    Και μην μου πει κανείς οτι δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σχετικά με κάτι που μου είναι άγνωστο.
    Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο άγνωστο και το μη-υπαρκτό.
    Άγνωστο είναι το σύμπαν, ανεξερεύνητο, σηκώνουμε όμως τα μάτια μας στον ουρανό και όταν έχει ξαστεριά το αγναντέυουμε. Άγνωστο είναι το DNA μας, επειδή ένα πολύ μικρό του μέρος έχει αποκωδικοποιηθεί. Το σύμπαν όμως και το DNA υπάρχουν. Αναστημένοι και παντοδύναμοι, δεν υπάρχουν, είναι "αόρατοι" και εμφανίζονται μόνο στα άτομα της αρεσκείας τους, guess why.....

Mrgilleas
    Guest
    Στα παπ@@ρια μου αν δε πιστευετε βαλθηκατε ολοι να μου κανετε επιθεση με πρωτη και καλυτερη thn joanna εχω τα θεματα μου και γω δεν μπορω να μπαινω εδω και να μιυ χαλατε τη ψυχολογια καλω και τους διαχειριστες να μου κανουν μονιμο μπαν να μην ξαναμπω στο πειρασμο να μπω εδω ξανα

Senior Member
    Aυτο εγραψα παραπανω οτι ειναι δικαιωμα τους και δεν το κατακρινω απλα απαντω σε αυτο που εγραψες οτι στα χαρακωματα δεν υπαρχουν απιστοι που ειχα γραψει προηγουμενως οτι με τον καρκινο ερχονται πολλοι στην εκκλησια.και το εγραψα για να πω οτι οντως ερχονται πολλοι στην εκλησσια αλλα καποιοι παραμενουν και μετα απο αυτη τη διαγνωση μακρια απο το Θεο.Δεν καταδικασα κανεναν για την επιλογη τους.
    Την ιδια αποψη εχω κι εγω ..........ουτε γω καταδικαζω καποιους για τις επιλογες τους .....

Senior Member
    Στα παπ@@ρια μου αν δε πιστευετε βαλθηκατε ολοι να μου κανετε επιθεση με πρωτη και καλυτερη thn joanna εχω τα θεματα μου και γω δεν μπορω να μπαινω εδω και να μιυ χαλατε τη ψυχολογια καλω και τους διαχειριστες να μου κανουν μονιμο μπαν να μην ξαναμπω στο πειρασμο να μπω εδω ξανα
    Μη χαλιέσαι ρε συ, είναι λόγος αυτός για να μη μπαίνεις? Εσύ πιστεύεις και τέλος! Ειδικά στην περίπτωση της joannas δε μιλάει η αθεία, μιλάει η απογοήτευση από την εγκατάλειψη από το Θεό στη δοκιμασία, κιεγώ στη θέση της μάλλον τα ίδια θα έλεγα, κι ας πίστευα μέσα μου.

Mrgilleas
    Guest
    Ενταξει προσπαθω ξερω θρησκεια,πολιτικα και αθλητικες ομαδες χωριζουν τον κοσμο κσι δε γινεται σε αυτα τα τρια παραπανω να συμφωνεις με ολους.εγω εγραψσ καθαρα τη γνωμη μου δεν προσπαθω να μεταβαλλω συνειδησεις και επειδη ειμαθ ειλικρινης εγραψα και τις αδυναμιες μου οπως το κομπιουτερ και το σεξ που κανω με τη κοπελα μου ουτε με ιεροδουλες ουτε με δεκαδες γυναικες κανω και δεχτηκα αγρια επιθεση λες κσι εκανα το χειροτερο εγκλημα επειδη εχω σχεση με κοπελα που αγαπαω και που ειμαι Χριστιανος δεν ειμαι σωστος και ειμαι ο χειροτερος

Mrgilleas
    Guest
    Δεν ξερω που λετε οτι ειναι παραμυθια η πιστη παντως μου εκανε καλο σε μενα.οταν εκανα αποπειρα αυτοκτονιας στο επεισοδιο που ειχα και νοσηλευτηκα γιατι περα απο τα ψυχωτικα στοιχεια που ειχα ημουν ακραια αυτοκτονικος και με κρατησαν στο ψυχιατρειο γιατι ηθελσ πως και πως να αυτοκτονησω.οταν βγηκα απο την κλινικη ειχα συνεχεια αυτοκτονικες τασεις στραφηκα στη θρησκεια μετα που λεει οτι η αυτοκτονια ειναι ασυγχωρητο αμαρτημα και δεν προχωρησα να το κανω στη πορεια μου εφυγαν οι αυτοκτονικες τασεις και βελτιωθηκα αισθητα.η πιστη στο Θεο με κρατησε να μη αυτοκτονησω ειδικα τον πρωτο καιρο ακομα και να τα θεωρουν την πιστη στο Θεο οσοι τα θεωρουν ψεματα εμενα ξερω μου εσωσε τη ζωη και ελπιζω σε μια καλυτερη αλλη ζωη που να μη βασανιζομαι καθολου αοο ασχημες σκεψεις και απο τοτε που αρρωστησα ψυχικα εχω γινει πολυ θρησκος ενω πρωτα ημουν χλιαρος στη πιστη μου και εκανα αποπειρα.ας πθστευω σε ψεματα δεν πιστευω να ενοχλω κανεναν

Η Πίστη ειναι βιωμα αποκαλυπτικο. Δεν ειναι θεωρημα να το βαλουμε κατω να το αποδειξουμε με αλγεβρικους τυπους. Ειναι επιλογη του καθε ανθρωπου. Συγχαρητηρια Mr για την συνεχομενη μαχη και τη μειωση του αυτοκτ.ιδεασμου. Ειναι παρα μα παρα μα παρα πολυ δυσκολο να επαναλαμβανει ο νους οτι η αυτοχειρια ειναι η διεξοδος απο το αδιεξοδο.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

δεχτηκα αγρια επιθεση λες κσι εκανα το χειροτερο εγκλημα επειδη εχω σχεση με κοπελα που αγαπαω και που ειμαι Χριστιανος δεν ειμαι σωστος και ειμαι ο χειροτερος
    Μην ανησυχείς @Mrgilleas. Τέτοια άτομα που κάνουν «επιθέσεις» σε Χριστιανούς Ορθοδόξους υπάρχουν αρκετά. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα άτομα αποτελούν μειονότητα καθώς «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast