Results 1,036 to 1,050 of 3862
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ?
-
17-04-2020, 10:44 #1036
υ.γ. Η συγκριση με τη χρηση της λεξης "ψοφησε" εντελως αδοκιμη, μιλαμε για ζητηματα αλλου μεγεθους ειδικα σε σχεση με τη θεματολογια του φορουμ.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
- 17-04-2020, 10:50 #1037
Επειδη ακριβως ειναι καθιερωμενη η φραση ως εκφραζουσα το ψυχικο στιγμα, για αυτο νομιμοποιειται να το παρει στραβα χωρις να ζητησει εξηγησεις. Επισης αν πιστευεις οτι ζουμε σε μια κοινωνια που το ψυχιατρικο στιγμα εχει σε τετοιο βαθμο εξαλειφθει, και η εγκληματολογια και νευροψυχιατρικη γινει τοσο κοινος τοπος για ολους, ωστε ψυχασθενης και εγκληματιας να ειναι 90% μεταθεσιμα (προς τη μια κατευθυνση), μαλλον δεν βλεπεις το ζητημα με ορους κοινωνιολογιας της ασθενειας και του στιγματος αλλα με καποια εξιδανικευμενη οπτικη. Φυσικα και θα δει το στιγμα αυτος που διαβαζει και δεν ξερει ποιος ειναι αυτος που το γραφει, γιατι αν το 90% των εγκληματιων εχουν καποιο ψυχικο θεμα, το 90% οσων χρησιμοποιουν την εν λογω φραση δεν εχουν την απαραιτητη παιδεια γυρω απο το στιγμα. Χωρια που ακριβως σε ενα φορουμ οπως αυτο χρειαζεται η παραπανω ευαισθησια οπως ελεγα.
υ.γ. αλλο το 90% εχουν ψυχικο προβλημα, αλλο το 90% εχουν ψυχιατρικη διαταραχη τετοιας βαρυτητας που προκαλει μειωμενο καταλογισμο και οδηγει καποιον σε ακουσιο εγκλεισμο. Δεν ισχυει το δευτερο με την καμια, και την εκδοχη το δευτερου ηταν που προκρινε η ολλανδεζα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
17-04-2020, 10:53 #1038
Ενταξει. Απλα θεωρω πως αδικως παρεξηγουνται γιατι ειναι και οι 2 καλοπροαιρετοι. That's it. Ο καθενας με την οπτικη του. Ειπα την γνωμη μου, καποιοι διαφωνουν, καποιοι συμφωνουν. Δεν εχω να πω κατι αλλο.
17-04-2020, 11:00 #1039george1520GuestΜπήκες στο τρυπακι της.. Δεν είπες την γνώμη σου. Δεν κόλλαγες εσύ στην συζήτηση. Η λέξη "ψόφησε" δεν έχει να κάνει με το φόρουμ, σε εμένα δεν ακούστηκε καλά και το σχολίασα.. Συζητήσαμε και ζήτησα συγνώμη, ο καθένας όπως νιώθει μιλάει..
Απλά ήθελε να βρει "συμμάχους" και σε έβαλε στην συζήτηση αλλά δεν ήταν το ίδιο. Εδώ είναι ένα φόρουμ ψυχολογίας. Μπήκαμε για να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε.. Με τη φράση που χρησιμοποίησε στιγματιζει ανθρώπους και θεώρησα πως είναι καλο να την διορθώσει για να μην φέρει κανένα σε δύσκολη θέση.. Επέλεξα να το κάνω με μήνυμα για να μην το παίξω έξυπνος και επειδή ξέρω πως δεν το είπε με κακή πρόθεση και για να μην φανεί ότι το έγραψε (αφου το διορθώσει και μετά). Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση αλλά πραγματικά δεν μετανιώνω..
Καλημέρα σας.
17-04-2020, 11:02 #1040
17-04-2020, 11:03 #1041
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
17-04-2020, 11:04 #1042
17-04-2020, 11:06 #1043george1520Guest
17-04-2020, 11:10 #1044
Οκ τοτε, δημοσια. Οπως και στη συζητηση για τη λεξη που χρησιμοποιει κανεις οταν πεθανει ενα ζωο αλλα και στο θεμα με την ψυχωση στο θρεντ της msid, γενικα εισαι διατεθιμενη να παραδεχτεις οτι μπορει να κανεις και λαθος. Εγω αυτο εχω δει γενικα. Δηλαδη δεν εισαι ανυποχωρητη. Περα απο καλοπροαιρετη αφηνεις χωρο για το ενδεχομενο να κανεις λαθος. Και ειναι διακριτες ιδιοτητες αυτες οι δυο.
Αυτο, κι εγω δεν εχω να πω κατι παραπανω."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
17-04-2020, 11:11 #1045
Σε λίγο θα μας πεις πως όσοι είναι στη φυλακή είναι όλοι εγκληματίες ή ότι ο απατεωνίσκος που τον κλείσανε μεσα για πλαστογραφία είναι το ίδιο με τον δολοφόνο που καθαρισε 5 άτομα ή ότι θα θιχθεί ένας πλαστογράφος αν κάποιος δολοφονήσει ένα ζευγάρι στη γειτονιά του
και ακούσει ο πλαστογράφος κάποιον γείτονα να λέει πως ο δολοφόνος χρειάζεται να τον κλεισουν φυλακή.
Αλλά για να το δούμε και λίγο διαφορετικά έχεις εισαχθεί σε ψυχιατρείο και θίγεσαι; Και για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα υπάρχει κάποιος που να έχει εισαχθεί σε ψυχιατρείο και να θεωρεί πως κάποιος ο οποίος βγάζει όπλο σε έναν αθώο πολίτη πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία αντί να είναι έγκλειστος σε ψυχιατρείο;
17-04-2020, 11:12 #1046
Εχω την συνηθεια (καλως ή κακως, δεν το ξερω) οταν βλεπω πως καποιος ειναι θυμωμενος ή εχει πειραχτει με κατι να μπαινω στη θεση του και να βλεπω την πλευρα του. Πιθανον να ενιωσε πως φιμωνεται και γι' αυτο να το πηρε ασχημα, και οτι προσβληθηκε γιατι εκεινη δεν το βλεπει με τον τροπο που το λετε ή τελοσπαντων εννοειται κοινωνικα. Ετσι ενιωσα κι' εγω για την παρατηρηση (πολυ κακως αλλα το ενιωσα και γι' αυτο ενιωθα ασχημα μετα, γιατι ξερω πως εισαι καλοπροαιρετος και δεν ειχες καμια τετοια προθεση).
Το επαθα και με αλλο μελος εδω προσφατα. Σιγουρα ειχε αδικο με τον τροπο που εκφραστηκε αλλα οταν ειδα ποσο ασχημα ενιωσε, ενιωσα και εγω πολυ ασχημα.
17-04-2020, 11:19 #1047
17-04-2020, 11:21 #1048george1520GuestBlackbird Το καταλαβαίνω.. Το παθαίνω κι εγώ.. Αλλά δες και την δική μου πλευρά.. Είδα κάτι που ξέρω ότι θα αναστατώσει αλλά άτομα και της έστειλα μήνυμα ότι είναι καλό να το σβήσει για να μην φέρει κανένα σε δύσκολη θέση και δημιουργηθούν εντάσεις.. Δεν υπάρχει λόγος αφού δεν το είπε με κακη πρόθεση. Και τι έκανε? Είπε στο μήνυμα να της ζητήσω συγνώμη και της είπα Δεν μετανιώνω και βγήκε εδώ δημόσια, μου φόρεσε ταμπέλες, είπε να κάνω αυτοκριτική, έβαλε και ένα τρίτο άτομο μέσα στην συζήτηση που δεν κόλλαγε καν και εγώ όμως δεν της απάντησα με το ίδιο ύφος. Είμαι άνθρωπος αντιδραστικός και γενικά όταν θυμωσω δεν με νοιάζει κανένας αλλά ξέρω που είμαι και δεν θέλω να κάνω καβγάδες. Είναι λογικό να διαφωνούμε, δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, δεν βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική αλλά αυτό που έκανε είναι εντελώς διαφορετικό. Με όσους διαφώνησα μετά ξανά μίλησα γιατί συζητήσαμε και καταλήξαμε κάπου.. Η μικρή ολλανδεζα ήθελε απλά να κάνει καβγά. Το θέμα για μένα τελείωσε εδώ.
Καλό υπόλοιπο στην μέρα σαςLast edited by george1520; 17-04-2020 at 11:54.
17-04-2020, 11:22 #1049
17-04-2020, 11:24 #1050george1520GuestΡε παιδιά κάτι άσχετο.. Μπορει να γίνει διαγραφή ενος θέματος που είχα ανοίξει?