ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ? - Page 70
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 70 of 258 FirstFirst ... 2060686970717280120170 ... LastLast
Results 1,036 to 1,050 of 3862
    Senior Member
    υ.γ. Η συγκριση με τη χρηση της λεξης "ψοφησε" εντελως αδοκιμη, μιλαμε για ζητηματα αλλου μεγεθους ειδικα σε σχεση με τη θεματολογια του φορουμ.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Αν το παρει στραβα να ρωτησει ο προσβλημενος τι εννοει ακριβως, να ζητησει τον λογο. Εκεινη την ωρα δεν το σκεφτηκε και απλα εκφραστηκε.

Επισης ενας κακοποιος 90% ειναι ψυχασθενης για να κανει οτι κανει. Πηγαινε να διορθωσεις τους ψυχιατρους και νευρολογους που το λενε μετα απο ερευνα σε φυλακες και ψυχιατρεια. Μαλλον αλλοι δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους. Επισης με το "καποιοι" που εγραψα πιο πανω οτι θα σχολιασουν για την κοινωνια, εσενα σκεφτηκα που οπως και την προηγουμενη φορα χωρις να σε ρωτησει κανενας ηρθες για να συνεχισεις την συζητηση. Δικαιωμα σου, απλα δειτε λιγο και την αλλη πλευρα. Φιμωση λεγεται.
    Επειδη ακριβως ειναι καθιερωμενη η φραση ως εκφραζουσα το ψυχικο στιγμα, για αυτο νομιμοποιειται να το παρει στραβα χωρις να ζητησει εξηγησεις. Επισης αν πιστευεις οτι ζουμε σε μια κοινωνια που το ψυχιατρικο στιγμα εχει σε τετοιο βαθμο εξαλειφθει, και η εγκληματολογια και νευροψυχιατρικη γινει τοσο κοινος τοπος για ολους, ωστε ψυχασθενης και εγκληματιας να ειναι 90% μεταθεσιμα (προς τη μια κατευθυνση), μαλλον δεν βλεπεις το ζητημα με ορους κοινωνιολογιας της ασθενειας και του στιγματος αλλα με καποια εξιδανικευμενη οπτικη. Φυσικα και θα δει το στιγμα αυτος που διαβαζει και δεν ξερει ποιος ειναι αυτος που το γραφει, γιατι αν το 90% των εγκληματιων εχουν καποιο ψυχικο θεμα, το 90% οσων χρησιμοποιουν την εν λογω φραση δεν εχουν την απαραιτητη παιδεια γυρω απο το στιγμα. Χωρια που ακριβως σε ενα φορουμ οπως αυτο χρειαζεται η παραπανω ευαισθησια οπως ελεγα.

υ.γ. αλλο το 90% εχουν ψυχικο προβλημα, αλλο το 90% εχουν ψυχιατρικη διαταραχη τετοιας βαρυτητας που προκαλει μειωμενο καταλογισμο και οδηγει καποιον σε ακουσιο εγκλεισμο. Δεν ισχυει το δευτερο με την καμια, και την εκδοχη το δευτερου ηταν που προκρινε η ολλανδεζα.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.

Senior Member
    Ενταξει. Απλα θεωρω πως αδικως παρεξηγουνται γιατι ειναι και οι 2 καλοπροαιρετοι. That's it. Ο καθενας με την οπτικη του. Ειπα την γνωμη μου, καποιοι διαφωνουν, καποιοι συμφωνουν. Δεν εχω να πω κατι αλλο.

george1520
    Guest
    Ενταξει. Απλα θεωρω πως αδικως παρεξηγουνται γιατι ειναι και οι 2 καλοπροαιρετοι. That's it. Ο καθενας με την οπτικη του. Ειπα την γνωμη μου, καποιοι διαφωνουν, καποιοι συμφωνουν. Δεν εχω να πω κατι αλλο.
    Μπήκες στο τρυπακι της.. Δεν είπες την γνώμη σου. Δεν κόλλαγες εσύ στην συζήτηση. Η λέξη "ψόφησε" δεν έχει να κάνει με το φόρουμ, σε εμένα δεν ακούστηκε καλά και το σχολίασα.. Συζητήσαμε και ζήτησα συγνώμη, ο καθένας όπως νιώθει μιλάει..
    Απλά ήθελε να βρει "συμμάχους" και σε έβαλε στην συζήτηση αλλά δεν ήταν το ίδιο. Εδώ είναι ένα φόρουμ ψυχολογίας. Μπήκαμε για να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε.. Με τη φράση που χρησιμοποίησε στιγματιζει ανθρώπους και θεώρησα πως είναι καλο να την διορθώσει για να μην φέρει κανένα σε δύσκολη θέση.. Επέλεξα να το κάνω με μήνυμα για να μην το παίξω έξυπνος και επειδή ξέρω πως δεν το είπε με κακή πρόθεση και για να μην φανεί ότι το έγραψε (αφου το διορθώσει και μετά). Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση αλλά πραγματικά δεν μετανιώνω..

Καλημέρα σας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μπήκες στο τρυπακι της.. Δεν είπες την γνώμη σου. Δεν κόλλαγες εσύ στην συζήτηση. Η λέξη "ψόφησε" δεν έχει να κάνει με το φόρουμ, σε εμένα δεν ακούστηκε καλά και το σχολίασα.. Συζητήσαμε και ζήτησα συγνώμη, ο καθένας όπως νιώθει μιλάει..
    Απλά ήθελε να βρει "συμμάχους" και σε έβαλε στην συζήτηση αλλά δεν ήταν το ίδιο. Εδώ είναι ένα φόρουμ ψυχολογίας. Μπήκαμε για να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε.. Με τη φράση που χρησιμοποίησε στιγματιζει ανθρώπους και θεώρησα πως είναι καλο να την διορθώσει για να μην φέρει κανένα σε δύσκολη θέση.. Επέλεξα να το κάνω με μήνυμα για να μην το παίξω έξυπνος και επειδή ξέρω πως δεν το είπε με κακή πρόθεση και για να μην φανεί ότι το έγραψε (αφου το διορθώσει και μετά). Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση αλλά πραγματικά δεν μετανιώνω..

Καλημέρα σας.
    Οταν αναφερουν το nickname σου και διαβαζεις μια συζητηση δεν απαντας; Λαθος εκανα που απαντησα;

Senior Member
    Ωχ τα κλεισες παλι τα μηνυματα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Ωχ τα κλεισες παλι τα μηνυματα;
    Προτιμω να συζηταω δημοσια...

Peace παιδια. Αγαπη μονο!

george1520
    Guest
    Οταν αναφερουν το nickname σου και διαβαζεις μια συζητηση δεν απαντας; Λαθος εκανα που απαντησα;
    Όχι καλά έκανες.. Κι εγώ θα το έκανα. Απλά δεν είχε σχέση το ένα με το άλλο.. Άλλο η λέξη "ψόφησε" που σε εμένα δεν ακούστηκε καλά (είναι καθαρά πρόβλημα δικό μου) και άλλο η φράση που χρησιμοποιήθηκε..

Senior Member
    Οκ τοτε, δημοσια. Οπως και στη συζητηση για τη λεξη που χρησιμοποιει κανεις οταν πεθανει ενα ζωο αλλα και στο θεμα με την ψυχωση στο θρεντ της msid, γενικα εισαι διατεθιμενη να παραδεχτεις οτι μπορει να κανεις και λαθος. Εγω αυτο εχω δει γενικα. Δηλαδη δεν εισαι ανυποχωρητη. Περα απο καλοπροαιρετη αφηνεις χωρο για το ενδεχομενο να κανεις λαθος. Και ειναι διακριτες ιδιοτητες αυτες οι δυο.

Αυτο, κι εγω δεν εχω να πω κατι παραπανω.

Senior Member
    Βρηκα επιτελους το επιμαχο ποστ της Ολλανδεζας... Πως ξερουμε οτι ειχε οποιοδηποτε ψυχικο θεμα ο συγκεκριμενος; Ενα σωρο θερμοκεφαλοι υπαρχουν, καποιοι απο αυτους ειναι και κακοποιοι, πιστευετε οτι ολοι εχουν ψυχιατρικα θεματα; Να σας πω απο τωρα, οχι. Για το αντιστροφο που βεβαια δεν ισχυει γραφτηκαν αρκετα ηδη. Βασικα η φραση "απο το ψυχιατρειο βγηκε" οντως μπορει να παρεξηγηθει και δικαιως γιατι ειναι απο τις αγαπημενες οσων στιγματιζουν την ψυχικη ασθενεια. Η ολλανδεζα λοιπον δεν ειναι απο αυτες... Οκ. Ρωταω ομως, καποιος που μπαινει στο "τι σκεφτεστε" και δεν ξερει την ολλανδεζα, νομιμοποιειται να το παρει στραβα ναι η οχι; Γιατι θα πρεπει να ειναι πιο γνωστο, αν οχι πακοσμιως εστω στο φορουμ, οτι η ολλανδεζα δεν κανει διακρισεις κατα των ψυχικα ασθενων, απο το ποσο στιγματισμο προκαλει αυτη η φραση; Και γιατι να μην μπορει οποιοσδηποτε κανει αυτο το λαθος να ανακαλεσει, και να επικαλειται αντιθετα το ηθος και τον χαρακτηρα του και τν αστυονμευση που μας καταδυναστευει; Αν εγω εγραφα κατι τετοιο θα τσκιζομουν να το διορθωσω και θα αναρωτιωμουν γιατι το διατυπωσα ετσι, αλλα η αλλανδεζα μιλαει για αστυνομους και καλει τους αλλους σε αυτοκριτικη.

Αν δε σηκωνετε μυγα στο σπαθι σας, ειναι και αυτο θεμα, ξερετε. Ορισμενες φρασεις τις αποφευγουν κανονικα σε φορουμ οπως αυτο γιατι ειναι προϊοντα αιωνων ψυχικου στιγματος. Τρελος, μανιακος, για ψυχιατρειο, απο αυτο κλπ. Αν το ποσο καολοπροαιρετοι ειστε ιεραρχειται πανω απο αυτο τοτε μαλλον σαν πνιγει το δικιο και την οραση.
    Σε λίγο θα μας πεις πως όσοι είναι στη φυλακή είναι όλοι εγκληματίες ή ότι ο απατεωνίσκος που τον κλείσανε μεσα για πλαστογραφία είναι το ίδιο με τον δολοφόνο που καθαρισε 5 άτομα ή ότι θα θιχθεί ένας πλαστογράφος αν κάποιος δολοφονήσει ένα ζευγάρι στη γειτονιά του
    και ακούσει ο πλαστογράφος κάποιον γείτονα να λέει πως ο δολοφόνος χρειάζεται να τον κλεισουν φυλακή.

Αλλά για να το δούμε και λίγο διαφορετικά έχεις εισαχθεί σε ψυχιατρείο και θίγεσαι; Και για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα υπάρχει κάποιος που να έχει εισαχθεί σε ψυχιατρείο και να θεωρεί πως κάποιος ο οποίος βγάζει όπλο σε έναν αθώο πολίτη πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία αντί να είναι έγκλειστος σε ψυχιατρείο;

Senior Member
    Εχω την συνηθεια (καλως ή κακως, δεν το ξερω) οταν βλεπω πως καποιος ειναι θυμωμενος ή εχει πειραχτει με κατι να μπαινω στη θεση του και να βλεπω την πλευρα του. Πιθανον να ενιωσε πως φιμωνεται και γι' αυτο να το πηρε ασχημα, και οτι προσβληθηκε γιατι εκεινη δεν το βλεπει με τον τροπο που το λετε ή τελοσπαντων εννοειται κοινωνικα. Ετσι ενιωσα κι' εγω για την παρατηρηση (πολυ κακως αλλα το ενιωσα και γι' αυτο ενιωθα ασχημα μετα, γιατι ξερω πως εισαι καλοπροαιρετος και δεν ειχες καμια τετοια προθεση).

Το επαθα και με αλλο μελος εδω προσφατα. Σιγουρα ειχε αδικο με τον τροπο που εκφραστηκε αλλα οταν ειδα ποσο ασχημα ενιωσε, ενιωσα και εγω πολυ ασχημα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Σε λίγο θα μας πεις πως όσοι είναι στη φυλακή είναι όλοι εγκληματίες ή ότι ο απατεωνίσκος που τον κλείσανε μεσα για πλαστογραφία είναι το ίδιο με τον δολοφόνο που καθαρισε 5 άτομα ή ότι θα θιχθεί ένας πλαστογράφος αν κάποιος δολοφονήσει ένα ζευγάρι στη γειτονιά του
    και ακούσει ο πλαστογράφος κάποιον γείτονα να λέει πως ο δολοφόνος χρειάζεται να τον κλεισουν φυλακή.

Αλλά για να το δούμε και λίγο διαφορετικά έχεις εισαχθεί σε ψυχιατρείο και θίγεσαι; Και για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα υπάρχει κάποιος που να έχει εισαχθεί σε ψυχιατρείο και να θεωρεί πως κάποιος ο οποίος βγάζει όπλο σε έναν αθώο πολίτη πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία αντί να είναι έγκλειστος σε ψυχιατρείο;
    Μπορω μονο να παραπεμψω σε οσα εχω ηδη γραψει και στο ποσο ανυπαρκτη σχεση εχουν με οσα γραφεις εσυ.

george1520
    Guest
    Blackbird Το καταλαβαίνω.. Το παθαίνω κι εγώ.. Αλλά δες και την δική μου πλευρά.. Είδα κάτι που ξέρω ότι θα αναστατώσει αλλά άτομα και της έστειλα μήνυμα ότι είναι καλό να το σβήσει για να μην φέρει κανένα σε δύσκολη θέση και δημιουργηθούν εντάσεις.. Δεν υπάρχει λόγος αφού δεν το είπε με κακη πρόθεση. Και τι έκανε? Είπε στο μήνυμα να της ζητήσω συγνώμη και της είπα Δεν μετανιώνω και βγήκε εδώ δημόσια, μου φόρεσε ταμπέλες, είπε να κάνω αυτοκριτική, έβαλε και ένα τρίτο άτομο μέσα στην συζήτηση που δεν κόλλαγε καν και εγώ όμως δεν της απάντησα με το ίδιο ύφος. Είμαι άνθρωπος αντιδραστικός και γενικά όταν θυμωσω δεν με νοιάζει κανένας αλλά ξέρω που είμαι και δεν θέλω να κάνω καβγάδες. Είναι λογικό να διαφωνούμε, δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, δεν βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική αλλά αυτό που έκανε είναι εντελώς διαφορετικό. Με όσους διαφώνησα μετά ξανά μίλησα γιατί συζητήσαμε και καταλήξαμε κάπου.. Η μικρή ολλανδεζα ήθελε απλά να κάνει καβγά. Το θέμα για μένα τελείωσε εδώ.

Καλό υπόλοιπο στην μέρα σας
    Last edited by george1520; 17-04-2020 at 11:54.

Senior Member
    Οκ τοτε, δημοσια. Οπως και στη συζητηση για τη λεξη που χρησιμοποιει κανεις οταν πεθανει ενα ζωο αλλα και στο θεμα με την ψυχωση στο θρεντ της msid, γενικα εισαι διατεθιμενη να παραδεχτεις οτι μπορει να κανεις και λαθος. Εγω αυτο εχω δει γενικα. Δηλαδη δεν εισαι ανυποχωρητη. Περα απο καλοπροαιρετη αφηνεις χωρο για το ενδεχομενο να κανεις λαθος. Και ειναι διακριτες ιδιοτητες αυτες οι δυο.

Αυτο, κι εγω δεν εχω να πω κατι παραπανω.
    Εννοειται πως κανεις δεν ειναι αλανθαστος.

Εξαρταται και απο το χρονικο διαστημα. Στην αρχη μπορει να θυμωσεις και να αντιδρασεις και μετα οταν το ξανασκεφτεις και ηρεμησεις να καταλαβεις περισσοτερα πραγματα.

Ευχαριστω παντως.

george1520
    Guest
    Ρε παιδιά κάτι άσχετο.. Μπορει να γίνει διαγραφή ενος θέματος που είχα ανοίξει?