Κάνω παρορμητικά πράγματα που μετανιώνω - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 14 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 204
    Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Εσύ vicky ανέφερες ότι η ψυ σου είπε ότι μάλλον παίζει δραματική. Δεν σου έβγαλε κανείς καμία διάγνωση εδώ. Εγώ σου είπα ότι αν αυτό ισχύει τότε αυτό ειναι σοβαρό γιατί πρόκειται για διαταραχή πλέγματος Β στο οποίο πλέγμα Β ανήκουν επίσης οριακή, ναρκισισστική, και αντικοινωνική, οι οποίες μοιράζονται μεταξύ
    τους κοινά χαρ/κα. Εσύ τι έκανες μετά? μου επιτέθηκες (και όχι μόνο εσύ) και προσπάθησες να μειώσεις τη σημαντικότητα της διαταραχής (και όχι μόνο εσύ). Αν δεν θέλεις ή δεν αντέχεις να ακούς πράγματα που σε αναστατώνουν αυτό είναι κατανοητό, αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να επιτίθεσαι και να παραποιείς τα λεγόμενα των άλλων. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν έχεις γνώσεις για όλα αυτά, πραγματικά αναρωτιέμαι! η Ψυ σου έδωσε μία πληροφορία, δεν ένιωσες την ανάγκη να το ψάξεις; να μάθεις τι είναι αυτό; τόση άρνηση;
    Τι ειναι αυτο που κανει τις διαταραχες του πλεγματος Β τοσο σοβαρες, ωστε να θεωρησεις οτι χρειαζεται παρεμβαση σου προς ενα ατομο που ηδη εχει ευαισθητοποιηθει απεναντι στο προβλημα; Αν οντως δεν χωριζεις τις διαταραχες προσωπικοτητας σε βαριες η ελαφριες, γιατι χρειαζεσαι να συγκρινεις τη δραματικη με τις αλλες διαταραχες του πλεγματος που ειναι επιπλεον οριακες οργανωσεις;

Φυσικα και υπαρχει διαφορα βαρυτητας και αποδιοργανωσης μεταξυ διαφορετικων διαταραχων προσωπικοτητας, εκτος κι αν πιστευεις οτι πχ η εμμονη παθολογικη διαταραχη ειναι το ιδιο βαρια με την παρανοϊδη, ή η εξαρτητικη με την μεταιχμιακη. Απλα δεν υπαρχει συγκριση. Οντως υπαρχει και η οριζοντια κλιμακα βαρυτητας οπως ειχα γραψει αλλα και ο συνυπολογισμοων των αλλων παραγοντων οπου πχ ενα ατομο εξαρτητικη προσωπικοτητα κινδυνευει πολυ περισσοτερο απο εναν παρανοεϊδη λογω διαφορων παραγοντων οπως κοινωνικη στηριξη η αλλοι παραγοντες αλλα αυτο δε σημαινει πως εχουν τους ιδιους κινδυνους μακροπροθεσμα.

Ο ισχυρισμος οτι δεν συνταγογραφουνται φαρμακα για διαταραχες προσωπικοτητας παρα μονο για διαταραχες που συνυπαρχουν ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας. Πολυ συχνα πχ δινονται σταθεροποιητες σε μεταιχμιακους και αντιψυχωσικα σε παρανοειδεις για να μετριασουν τις διακυμανσεις της διαθεσης/διαπροσωπικη ασταθεια στους πρωτους και τις ιδεοληψιες και τις εμμονες στους δευτερους.

Οσο για τον απιθανο ισχυρισμο πως η κατακορυφη οργανωση/διακριση μεταξυ οριακων και ανωτερων οργανωσεων δε συνανταται σε κανενα σοβαρο βιβλιο διαταραχων προσωπικοτητας, οι Millon, Livesley, Lenzenweger & Clarkin, Gunderson & Links, Oldham-Skodol-Bender, O' Donohue, με μια αρχικη μονο καταμετρηση, θα ηθελαν πολυ να ακουσουν τη γνωμη σου. Εννοειται βεβαια πως υπαρχουν σεβασμια συγγραμματα-"βιβλοι" και απο αμιγως ψυχαναλυτικους ερευνητες οπως των Kernberg, Akhtar, McWilliams... Η απαξιωτικη αναφορα στην ψυχαναλυτικη θεωρηση δε φαινεται να βασιζεται σε καποιο συγγραμμα αναφορας αφου εκει τα ψυχαναλυτικα μοντελα εχουν θεση ισοτιμη με των αλλων και οχι βεβαια μονο στο ζητημα της ταξονομιας. Ακομη και ο Beck, απο τους "αρχιερεις" της γνωσιακης-συμπεριφορικης προσεγγισης, στο συγγραμμα τομο-αναφορας του για τις διαταραχες προσωπικοτητας αναφερεται στην κατακορυφη οργανωση δεν ξερω κι εγω ποσες φορες με μεγαλο σεβασμο. Απιστευτο οτι εγραψες αυτο που εγραψες βασικα. Σε κανενα βιβλιο σοβαρο.... Οκ...

Μια τελευταια λεξη για την εμμονικοτητα που εχεις με το θεμα της οριακης διαταραχης τα τελευταια χρονια σε αυτο το φορουμ. Οταν στο θρεντ του YokoChoco του απανταγες με το αμιμητο "κλασικη απαντηση borderline lolool" προκαλωντας την αντιδραση μελων και τελικα τη διαγραφη του ποστ σου απο τη διαχειριση, τοτε ειδα πρωτη φορα ποσο ειχες αρχισει να ξεφευγεις απο την αρχικη πικρια και την υποτιμηση για τους οριακους στην επιθετικοτητα η και την τοξικοτητα ακομα. Αυτο το θρεντ πραγματικα επιβεβαιωνει με τον χειροτερο τροπο την κριτικη που εχεις δεχτει απο εμενα και αρκετα αλλα μελη γιατι καταφερερες οχι μονο να γινεις χυδαια συκοφαντικος ως προς τις προθεσεις μου απεναντι στη θεματοθετρια αλλα και να αδιαφορεις πληρως ποση ελλειψη σεβασμου δειχνεις στην ιδια, προπαθωντας μαλιστα να τη βγαλεις οτι αδικα προσβαλλεται κι οτι "η ιδια τα λεει και δεν διαβαζει τι γραφει". Δε σεβεσαι ουτε το ιστορικο της με τις αρρωστοφοβικες σκεψεις ουτε την ειλικρινεια που εχει να παραδεχτει πως αναπτυσσει υπερβολικα συναισθηματα προσκολησης οποτε καποιος ασχοληθει μαζι της. Εννοειται βεβαια οτι αν δεις την απαντηση σου στο αρικο μου ποστ οπου απευθυνομαι σε εσενα, η αντιδραση σου ειναι γεματη επιθεσεις και απαξιωτικους χαρακτηρισμους, τελειως αναντιστοιχη ακομα κι αν δεν παραβιαζε τους ορους χρησης...

(και φυσικα ειναι δυσκολο να αγνοησει κανεις τα "red flags" που ποσταρεις και εδω και στο θρεντ του YokoChoco σχετικα με τη συμπεριφορα μου οπου απλα προσπαθεις ο ιδιος, ειδει επιθεσης, να μου "διαγνωσεις" κατι, αφηνωντας βεβαια υπονοουμενα μονο για αυτο, για να μη σε μαζευουν... Ναι, ναι, ξερω. Οποιος εχει τη μυγα. Κι οποιος δεν κανει το κοροϊδο οταν βλεπει να τον "διαγνωσκουν" με υπαινιγμους για να μη φανε ριπορτ, επισης...)
    Last edited by oboro; 28-04-2020 at 11:59.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Vickie πηγαινε σε ένα ψυχιατρο να μιλησεις γιατι εδω περα κανενας δεν ειναι ειδικος και κανενας δεν θα σηκωσει το βαρος σου. Εγω δεν ειμαι ειδικος να σου πω τι έχεις αλλα σαν διπολικός αυτό που μου έχει δειξει η ζωή ειναι πως όσο ανεβαίνω τόσο απότομα κατεβαίνω και δυστυχώς το κατέβασμα δεν είναι μια ή δυο εβδομάδες αλλά κρατάει μήνες. Και αν μια στο εκατομμύριο συμβει σε σένα που δεν μπορώ να το γνωρίζω για αυτό σου λέω να αποτανθείς σε ειδικό θα πληρώσεις μεγάλο ψυχικό τίμημα.
    Οι ψυχολογοι μπορουν μια χαρα να παραπεμψουν καποιον σε ψυχιατρο αν κρινουν οτι υπαρχει τετοιο ζητημα. Κολλας στη μια λεξη που σου εμεινε ("βρε συ") οπου εγω οχι μονο δεν κανω κριση αλλα προσπαθω να μετριασω καπως το φοβο που εχει για τις αρρωστιες η θεματοθετρια και δεν βλεπεις ο ιδιος τι κανεις με το κινδυνολογικο ποστ σου αυτο. Οχι, οχι, δεν κανεις διαγνωση. Απλα της βαζεις φοβους, οχι με βαση οσα της εχει πει η ψυχολογος τηςμ αλλα με βαση τη δικη εμπειρια και μονο με τη δικη σου διαταραχη, που ολως τυχαιως ειναι η διπολικη.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.

george1520
    Guest
    Καλημέρα.. Σε είχα ρωτήσει για την σχέση που είχες με τους γονείς σου και είχες γράψει αρκετά πράγματα.. Αν θες μπορείς να ανοίξεις νέο θέμα για να γράψεις για την ζωή σου τότε (αν και ανάφερες πως ακόμη επηρεαζεσαι) η οποία επηρεάζει την ζωή σου τωρα. Δεν πρόλαβα να γράψω κάτι γιατί το θέμα πήγε αλλού.

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Οι ψυχολογοι μπορουν μια χαρα να παραπεμψουν καποιον σε ψυχιατρο αν κρινουν οτι υπαρχει τετοιο ζητημα. Κολλας στη μια λεξη που σου εμεινε ("βρε συ") οπου εγω οχι μονο δεν κανω κριση αλλα προσπαθω να μετριασω καπως το φοβο που εχει για τις αρρωστιες η θεματοθετρια και δεν βλεπεις ο ιδιος τι κανεις με το κινδυνολογικο ποστ σου αυτο. Οχι, οχι, δεν κανεις διαγνωση. Απλα της βαζεις φοβους, οχι με βαση οσα της εχει πει η ψυχολογος τηςμ αλλα με βαση τη δικη εμπειρια και μονο με τη δικη σου διαταραχη, που ολως τυχαιως ειναι η διπολικη.
    Προχώρησες σε συμπέρασμα παραβίασες τον όρο Β4 και τέλος. Αυτά για να δεις οτι και εμείς μπορούμε να παραστήσουμε τους αυτόκλητους διαχειριστές και αστυνόμους και μάλιστα με ακλόνητα επιχειρήματα. Λοιπόν χαλάρωσε λίγο και τουλάχιστον σταματα να ασχολείσαι με τη πάρτι μου και τα γραφόμενα μου υποδεικνύοντας το τι λέω και τον τροπο που το λέω διαφορετικά μπορώ να το συνεχίσω για τα επόμενα 10 χρόνια και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω να ξέρεις. Σταματάς να ασχολείσαι μαζί μου όταν μιλάω με άλλα μέλη σταματώ να ασχολουμαι μαζί σου, διαφορετικά το συνεχίζουμε και όπου μας βγάλει.

Senior Member
    Προχώρησες σε συμπέρασμα παραβίασες τον όρο Β4 και τέλος. Αυτά για να δεις οτι και εμείς μπορούμε να παραστήσουμε τους αυτόκλητους διαχειριστές και αστυνόμους και μάλιστα με ακλόνητα επιχειρήματα. Λοιπόν χαλάρωσε λίγο και τουλάχιστον σταματα να ασχολείσαι με τη πάρτι μου και τα γραφόμενα μου υποδεικνύοντας το τι λέω και τον τροπο που το λέω διαφορετικά μπορώ να το συνεχίσω για τα επόμενα 10 χρόνια και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω να ξέρεις. Σταματάς να ασχολείσαι μαζί μου όταν μιλάω με άλλα μέλη σταματώ να ασχολουμαι μαζί σου, διαφορετικά το συνεχίζουμε και όπου μας βγάλει.
    Αρα παραδεχεσαι ευθεως οτι το κινητρο σου πισω απο την αναφορα της δηθεν παραβιασης μου του κανονα αυτου δεν ειναι η οποια ασφαλεια της θεματοθετριας, αλλα η δικη σου πικρια για τα ποστ που σου κατεβασαν μεχρι σημερα.

Πραγματικα λυπαμαι.

εντιτ: να διευκρινισω επισης πως οταν εγραψα το "βρε συ" ακομα νομιζα με βαση τα γραφομενα της οτι ενοουσε φουλ μανικο επεισοδιο και οχι την υπομανια, μιας και τη λεξη "μανια" χρησιμοποιουσε και δεν ειχα τροπο να γωνσριζω οτι εχει γνωσεις για τη διακριση μανιας/υπομανιας. Δεν ξερω εσεις δε θα θελατε να καθησυχασετε καποιον που εχει ιστορικο αρρωστοφοβιας, οχι αποκλειωντας καποια διαγνωση, αλλα απλα μαλακωνωντας λιγο το λογο σας; Επιμενω οτι πουθενα δεν αποκλειω τιποτε και κανω κυριως ερωτησεις και επισημανσεις για το μανικο φασμα.
    Last edited by oboro; 28-04-2020 at 10:40.

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Αρα παραδεχεσαι ευθεως οτι το κινητρο σου για τη δηθεν παραβιαση μου του κανονα αυτου δεν ειναι η οποια ασφαλεια της θεματοθετριας, αλλα η δικη σου πικρια για τα ποστ που σου κατεβασαν μεχρι σημερα.

Πραγματικα λυπαμαι.
    Ασε τα δηθεν, δεν υπαρχει δηθεν οταν παραβιαζεις κανονα, παραβίαζεις κανόνα τέλος, και άσε τα πραγματικά λυπάμαι γιατί εγώ δεν έχω τσακωθεί με το μισό φορουμ εδώ μέσα εν αντιθέσει με σένα. Να λυπάσαι τον εαυτούλη σου που σε έχουν βαφτίσει από αστυνόμο μέχρι δικαστή. Και τις υποδείξεις να τις κρατήσεις για τον εαυτούλη σου

Senior Member
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
    Last edited by Aeon; 28-04-2020 at 16:11.

Senior Member
    Vickie πηγαινε σε ένα ψυχιατρο να μιλησεις γιατι εδω περα κανενας δεν ειναι ειδικος και κανενας δεν θα σηκωσει το βαρος σου. Εγω δεν ειμαι ειδικος να σου πω τι έχεις αλλα σαν διπολικός αυτό που μου έχει δειξει η ζωή ειναι πως όσο ανεβαίνω τόσο απότομα κατεβαίνω και δυστυχώς το κατέβασμα δεν είναι μια ή δυο εβδομάδες αλλά κρατάει μήνες. Και αν μια στο εκατομμύριο συμβει σε σένα που δεν μπορώ να το γνωρίζω για αυτό σου λέω να αποτανθείς σε ειδικό θα πληρώσεις μεγάλο ψυχικό τίμημα.
    Και το ανέβασμα πόσο κρατάει όμως;;

Senior Member
    Βικτωρια αφου δεν εχεις διαγνωση διπολικης ουτε νυξεις εχει κανει η ψυχολογος σου να σε παραπεμψει σε ψυχιατρο, καλο ειναι να μην επηρεαζεσαι απο γνωμες τριτων ουτε να ψαχνεις συμπτωματα στο νετ...

Senior Member
    Έχω μπερδευτεί τόσο πολύ μ αυτά που γράφετε που μια Νομίζω πως έχω διπολική και μια πως έχω οριακη.. Αλλά τώρα το σκέφτηκα καλύτερα και νομίζω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο και να γιατί δεν ασχολούμαι aeolus74 γιατί θα τρελαθώ στα αλήθεια και θα πέσω σε κατάθλιψη.

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Έχω μπερδευτεί τόσο πολύ μ αυτά που γράφετε που μια Νομίζω πως έχω διπολική και μια πως έχω οριακη.. Αλλά τώρα το σκέφτηκα καλύτερα και νομίζω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο και να γιατί δεν ασχολούμαι aeolus74 γιατί θα τρελαθώ στα αλήθεια και θα πέσω σε κατάθλιψη.
    Μην αφήσεις να σε επηρεασει αυτό τώρα.. Άνοιξε θεμα για να μιλήσεις για την ζωή σου γιατί νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα.. Δεν είμαστε γιατροί να δίνουμε ταμπέλες οπότε μην δίνεις σημασία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μην αφήσεις να σε επηρεασει αυτό τώρα.. Άνοιξε θεμα για να μιλήσεις για την ζωή σου γιατί νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα.. Δεν είμαστε γιατροί να δίνουμε ταμπέλες οπότε μην δίνεις σημασία.
    Ναι κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες αλλά τώρα κάθε κίνηση μου την σκέφτομαι αν είναι φυσιολογική η όχι..

george1520
    Guest
    Ναι κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες αλλά τώρα κάθε κίνηση μου την σκέφτομαι αν είναι φυσιολογική η όχι..
    Και ποιος θα το ορίσει αυτό??

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Και ποιος θα το ορίσει αυτό??
    Με αυτά που έχω διαβάσει τόσο καιρό νομίζω ότι δεν είμαι φυσιολογική το μυαλό μου είναι συνέχεια σε συγχυση

george1520
    Guest
    Με αυτά που έχω διαβάσει τόσο καιρό νομίζω ότι δεν είμαι φυσιολογική το μυαλό μου είναι συνέχεια σε συγχυση
    Και εγώ προχθές διάβασα ένα άρθρο για εγκύους τι πάει να πει? είμαι έγκυος?
    Δεν θα επηρεαζεσαι από τα σχόλια και ούτε από τα θέματα άλλων.. Πας ψυχολόγο αυτός ξέρει πως θα προχωρήσετε και αν χρειαστεί θα σε στείλει ψυχολόγο.. Δεν είναι κανένας από εμάς ειδικός, οπότε κράτησε μόνο τα θετικά από το φόρουμ τα οποία θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να βγεις καλύτερη από όλο αυτό που περνάς..

Page 9 of 14 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast