Results 211 to 225 of 264
-
15-10-2020, 12:31 #211
Lemon, τωρα αυτο το σημερινο ειδικα ειναι "τραβατε με κι ας κλαιω".. Αφου δεν σου αρεσει, δεν θελει εξοδους, δεν ερχεται πιο κοντα αλλα πρεπει εσυ να πας στην περιοχη του.. Αφου τελος παντων, δεν σου αρεσει τιποτα σε ολο αυτο, τοτε γιατι να το κανεις? Κατ' αρχην, ετσι οπως τα βλεπεις και τα σκεφτεσαι τα πραγματα, και με τον τελειο να εβγαινες, παλι δεν θα σου "εβγαινε"...
Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
- 15-10-2020, 13:19 #212
Ισως υπαρχει καποιος ιδεοψυχαναγκασμος οχι σχετικος με το σεξ αυτο καθεαυτο αλλα με την ιδεα του να κανεις σεξ.
15-10-2020, 14:41 #213
Αν υπάρχει ιδεοψυχαναγκασμός, τότε δεν είναι με το σεξ αλλά με τη σχέση, αλλά ας μη βγάζουμε διαγνώσεις.
15-10-2020, 14:58 #214
Δεν εβγαλα διαγνωση. Απλα βλεπω συμβουλες που θα διαβαζα σε στυλη γυναικειου περιοδικου οταν φαινεται οτι το προβλημα ειναι αλλου. Κοπελια βρες εναν ψυχολογο καλυτερα, χανεις το χρονο σου εδω μεσα
15-10-2020, 15:50 #215MeditationGuestΠροσπαθώ να βρω τους λόγους που κάποιος χαρακτηρίζεται ως ασεξουαλ και δεν βλέπω κάποια πηγή που να το αναφέρει. Μόνο κάτι σάιτ που άλλα λέει το ενα και άλλα λεει το άλλο. Και στα περισσότερα εστιάζει στο πως νιώθει και τι θέλει ο "ασεξουαλ" τους λόγους όμως για τους οποίους νιώθει έτσι και αν αντιμετωπίζονται δεν το αναφέρει κανείς.
Από τη στιγμή που δεν αναφέρονται οι λόγοι και οι αιτίες δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν όροι όπως "ασεξουαλ" ή "ντεμισεξουαλ" είναι επιστημονικα αποδεκτοι. Πιο πολύ μου φαίνονται από αυτά που διάβασα ότι πρόκειται για ταμπελες και ετικέτες της ποπ κουλτούρας. Ξέρετε γενικά οι κοινωνιολόγοι και λοιποί "επιστήμονες" έχουν τη τάση να ετικετοποιουν τον κόσμο προκειμένου να ξέρουν τι πουλάει στον κοσμακη ώστε να του το πλασάρουν σωστά ανάλογα με τις αναγκες του.
Έτσι πχ. μια εταιρεία τσιγάρων πρέπει να ξέρει πόσοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το σεξ και πόσοι οχι ιδιαίτερα για να προβλέψουν εάν θα πουλήσει η διαφήμιση τους με το τσιγάρο καρφωμενο στο μπουστο μιας διμετρης ξανθιάς πχ.
Και επιπλέον κάτι που μου βγήκε τώρα. Βάσει αυτών που λέω. Έχετε παρατηρήσει ότι σε διαφημίσεις και γενικότερα στο τομέα που αφορά τον καταναλωτισμό τα σεξουαλικά υπονοούμενα και οι σέξυ εικόνες έχουν ως στόχο τους άντρες πλασάροντας μόνο γυναικεία κορμιά;; Το αντίθετο όμως (δλδ να πλασάρονται σέξυ άντρες με γυμνά σημεία στο σώμα τους για χαρη των γυναικών) δεν το βλέπουμε τόσο συχνά. Άρα αυτοί που ξέρουν τι πουλάει περισσότερο μήπως έχουν βγάλει ως συμπέρασμα οτι το σεξ πουλάει περισσότερο στους άντρες προκειμενου να προωθήσουν κάτι και οχι τοσο στις γυναίκες;; Εάν ναι γιατι συμβαινει αυτό;;;
Πάντως σχετικά με τους "ασεξουαλ" διάβασα κάπου ότι σε αυτούς είναι πιθανό να συγκαταλέγονται άτομα με διαστρεβλωμένες πεποιθησεις για το σεξ ή που δεν έχουν νιώσει έτοιμοι να κάνουν σεξ.
Ένας λόγος παραπάνω για να μη βάζουμε χαζες ταμπέλες. Δεν ξέρουμε ούτε τις αιτίες που προκαλούν κάτι ούτε αν είναι αναστρέψιμο.
Εγώ πάντως πιστεύω (όπως είπα) ότι η σεξουαλικότητα παίζει ρόλο με τον ψυχισμό του ατόμου. Όταν έχεις ψυχολογικα προβλήματα ,πόσο μάλλον επιβαρύνεσαι με φάρμακα και έχεις μπλοκαρίσματα ψυχικά τα οποία δεν έχεις λύσει είναι λογικό να σου βγαίνουν στην επιφάνεια διαταραχές στο σεξ . Έτσι νομίζω. Δεν λέω ότι σε όλους συμβαίνει, αλλα άμα σου σκάσει σεξουαλικό πρόβλημα ενώ έχεις ένα ψυχισμό που περνάει ζόρια, δεν θα κάτσεις να αναρωτηθείς από που σου έσκασε το πρόβλημα με το σεξ. Ούτε θα το θεωρησεις άσχετο και ασυνδετο με το ψυχολογικο σου προβλήμα.
Λένε κάπου για τη ταμπέλα "πανσεξουαλ" δηλαδη ότι ένα άτομο θελει να κανει σεξ με ότι βρεθεί μπροστα του; μάλλον. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες της ετικετοποιησης πρέπει να θεωρούμε νορμάλ ένα άτομο να παρουσιάζει υπερσεξουαλικοτητα για ό,τι περπατάει σε αυτό το πλανήτη. Και που ξέρουμε ότι σε αυτούς τους "πανσεξουαλ" δεν περιλαμβάνονται άτομα με παθολογική εξάρτηση στο σεξ;
Είναι ανούσιο κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς αναφέρονται και να τρομοκρατούμε τον κόσμο
15-10-2020, 16:07 #216MeditationGuestΕπισης νομίζω είναι πάρα πολύ εύκολο για ένα άτομο με αλυτα ψυχολογικά προβλήματα να αυτοετικετοποιειται.
Κάποιος που ορίζει τον εαυτο του ως "ασεξουαλ" (ή οτιδήποτε αλλο) θεωρεί ότι έτσι είναι και ότι ετσι θα εξακολουθεί να είναι σε όλη του τη ζωή και ότι δεν μπορεί να κανει τίποτα για να το αλλάξει. Άρα ότι δεν έχει καμια ευθύνη για να δει πιο προσεχτικά μια κατάσταση και να ξεπερασει τα εμπόδια που τον μπλοκάρουν.
Είναι πολύ ανακουφιστικό κάποιος να πιστεύει ότι δεν έχει καμια ευθύνη για τα πράγματα και ότι τίποτα δεν περνάει από το χέρι του. Γιατί σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα. "Δεν φταίω εγώ για τα ψυχολογικά μου θέματα που δεν κατάφερα να λύσω με αποτέλεσμα να έχω επιπτώσεις στο σεξ" . "Δεν με επηρεάζει σεξουαλικά καθόλου, εάν ενδεχομένως παίρνω κάποια φαρμακευτική αγωγή." "Δεν με έχουν επηρεάσει τυχόν παιδικά τραύματα τα οποία με εμπόδισαν να αναπτυχθω ψυχοσεξουαλικα". "Ειμαι ασεξουαλ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό." "Τίποτα δεν περνάει από το χέρι μου." "Δεν έχω ευθύνη για τίποτα.. είμαι τέλειος και τα έχω κάνει όλα τελεια" "δεν υπάρχει κάτι να αλλάξω".
15-10-2020, 18:17 #217
μα, πολυ σωστα δεν επικεντρωνονται στις αιτιες, διοτι σημασια δεν εχουν οι αιτιες που αποκτα καποιος μια σεξουαλικη προτιμηση, σημασια εχει να τις γνωριζει, να τις αποδεχθει και να ζησει την ζωη του οσο πιο ισορροπημενα και αρμονικα μπορει, με αυτες.
ουτε κανεις ασχολειται με τους λογους, αλλα ουτε γνωριζει και τις αιτιες που ειναι καποιος ομοφυλοφιλος (για παραδειγμα). αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ανυπαρκτη ή αντιεπιστημονικη κατασταση η ομοφυλοφιλια..
ο πανσεξουαλικος δεν παει με οτι βρει μπροστα του. εχει οπως ολοι, κριτηρια επιλογης αν καποιος του αρεσει η δεν του αρεσει, ειτε εμφανισιακα, ειτε σαν προσωπικοτητα. αλλα δεν κανει διαχωρισμο στα φυλα και νομιζω και εγω οτι συνηθως ειναι υπερσεξουαλικος, συχνα σε σημειο εθισμου κλπ..
15-10-2020, 18:28 #218
ακριβως για να αποφυγει την αυτετικετοποιηση και να μαθει αν προκειται για κατι περιστασιακο, αναστρεψιμο η για μια πραγματικη προτιμηση, την λυση ισως την βρει στην ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
εκει αν κατσει ειλικρινα να μιλησει για οτι του συμβαινει, θα βρει μια ακρη για το τι νοιωθει και τι θελει.
αν ομως πραγματικα καταληξει ειτε μονος του ειτε με βοηθεια ειδικου στο οτι ειναι ασεξουαλ για παραδειγμα, γιατι θα επρεπε να το αλλαξει δηλαδη;;;
αυτο που πρεπει, ειναι να μαθει τι θελει. οχι να το αλλαξει.
το σεξ δεν ειναι αυτοσκοπος, ουτε στοχος ολων. το σεξ το επιδιωκεις αν εχεις σεξουαλικη επιιθυμια. οχι απο καημο να μην διαφερεις, να μην σεπουν περιεργο, η διαφορετικο η αποτυχημενο οπως νομιζει εδω η λεμον κι εχιε τρελαθει προσπαθωντας να κανει σεξ, ενω ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ!
ας βρει τι θελει πραγματικα κι αυτο να κανει. αν ειναιτ ο σεξ, ας κανει σεξ, αν ειναι το μη σεξ, ας μην κανει σεξ. δεν ειναι κανενα βραβειο για επιτυχημενους το σεξ..
15-10-2020, 18:32 #219
Φίλε έχω ρωτήσει ένα σωρό ψυχιάτρους και μου έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι φυσιολογικό να είναι κάποιος ασέξουαλ. Επίσης, για τη λέμον είπα ότι μπορεί να είναι και ντεμισέξουαλ, άρα δεν απέκλεισα το να μπορεί να κάνει σεξ. Όμως το πρόβλημα της το δημιουργεί η σκέψη ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει σεξ ενώ, ουσιαστικά, δεν έχει όρεξη. Δεν της δημιουργώ εγώ το πρόβλημα επειδή... της λέω ότι μπορεί να είναι ασέξουαλ.
15-10-2020, 18:50 #220
Βρήκα μια δικαιολογία να του το αναβάλλω και τελικά συμφωνήσαμε άλλη μέρα κάπου που να με βολεύει κι εμένα. Μου το φέρνει πλαγίως να πάμε με αμάξι αλλά εγώ του ξεκαθάρισα ότι δεν μπαίνω σε αμάξι ξανά και το δέχτηκε .
Στο τελευταίο ραντεβού που βγήκα πήγε ένας να με φιλήσει και σιχαθηκα. Στο γυμναστήριο κοιτιομουν με έναν τύπο, και ενώ τον έβρισκα ωραίο, όταν στις κοινές τουαλέτες έβγαλε τη μπλούζα του μπροστά στο νιπτήρα και με κοίταξε προκλητικά, ένιωσα αηδία. Θέλω να δω ποτε θα το ξεπεράσω αυτό. Κουράστηκα πάρα πολύ από άντρες που δεν με γεμίζουν και κάνω κάτι μαζί τους σαν αγγαρεία για να μην αισθάνομαι πίσω για την ηλικία μου. Και πάλι πίσω ειμαι, οι πιο πολλές στην ηλικία μου έχουν κάνει ήδη μια ουσιαστική σχέση και έχουν ολοκληρώσει. Εγώ δεν ξέρω καν πως είναι να φιλιεσαι με κάποιον που θες.
Ανυπομονώ τόσο πολύ να γνωρίσω αυτόν που θα μου αρέσει και θα του αρέσω και θα σταματήσει το καθημερινό άγχος και όλος αυτός ο εφιάλτης.
Φοβάμαι μήπως έχω σιχαθει τους άντρες και δεν αντέχω. Θέλω να νιώσω φυσιολογική
15-10-2020, 19:15 #221
Με πόσους έχεις βγει μέχρι τώρα; Και πόσοι σου άρεσαν;
15-10-2020, 19:17 #222
Έχω βγει με 15-20 κάπου εκεί.
Μόνο ένας μου άρεσε στην αρχή, αυτός που αναφέρω στο αρχικό ποστ, έκανα εγώ την κίνηση να τον φιλήσω και με πέρασε για εύκολη, έγινε πολύ πιεστικός , επέμενε να κάνουμε διάφορα και μετά από εκείνο το ραντεβού είναι που άρχισα να νιώθω αηδία
15-10-2020, 19:18 #223
15-10-2020, 19:23 #224
Εμφανισιακα ήταν ακριβώς ο τύπος μου. Επίσης από μηνύματα δεν είχε αναφέρει τίποτα σεξουαλικό.
Από κοντά ήταν πολύ ευγενικός, με ρωτούσε αν κρυώνω, που θέλω να καθίσουμε, μιλούσε ώριμα. Συζητούσαμε για διάφορα θέματα, δεν ρώτησε ποτέ με πόσους έχω πάει και τέτοιες βλακείες.
Όταν τον φίλησα άλλαξε απότομα και έγινε πιεστικός , άπλωνε πολύ το χέρι του σε σημείο υπερβολικό για το ότι είμαστε σε μαγαζί.
Και το άλλο καλό ήταν ότι όταν του είπα πως δεν έχω κάνει σεξ μου απάντησε " ε και τι πειράζει; Κακο είναι;" Ούτε με είδε σαν Άλιεν, ούτε με έκρινε. Ούτε καν ρώτησε πώς κι έτσι κι όλα αυτές τις βλακείες.
Αυτά ήταν τα θετικά άσχετα αν τα θαλασσωσε μετά με την επιμονή του να κάνουμε κάτι
15-10-2020, 19:25 #225
Αυτός τώρα που θα βγεις σαρεσει;