ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 100
  1. #61
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,537
    Quote Originally Posted by End_of_an_era View Post
    Εμένα που με θυμηθήκατε; [emoji14] Σε φιλικό επίπεδο. Επειδή είναι ένα συγκεκριμένο μοτίβο που μου συνέβαινε από μικρή ηλικία μέχρι και πέρυσι, θεωρώ πως ίσως εγώ διάλεγα κάποιες καταστάσεις που θα έμοιαζαν με μια άλλη ανθρώπινη σχέση που με έχει καθορίσει από την παιδική μου ηλικία.
    ειδες; σε ξετρυπωσα.. αυτο που λες για την παιδικη ηλικια, το καταλαβαινω.
    παρατηρησα σε αυτα που μας λεει η αλις, οτι κατα το δικο μου σκεπτικο, η φιλια που θελει να εχει με την φιλη, μου μοιαζει βγαλμενη απο την παιδικη μας ηλικια.
    οτι ειναι δλδ καπως καθηλωμενη σε εκεινην την ηλικια. που ειμασταν ολη μερα αυτοκολλητες με την μοναδικη κολλητη, ολη μερα στο σχολειο μαζι, και στο σπιτι κολλημενες σε ενα τηλεφωνο να λεμε τις εξελιξεις... ποιος μας μιλησε, ποιος μας χαμογελασε, τι μας εκανε παλι η μανα μας, κλπ...
    μου δημιουργει δε την εντυπωση οτι δεν εχει αλλες καλες φιλες/φιλους κι ας εχει γνωστους, οπως και το οτι δεν εχει ερωτικη σχεση. εχει ετσι στραμμενο ολο το ενδιαφερον της προς την φιλη..
    μεγαλωνοντας και κανουμε περισσοτερες γνωριμιες και αποκταμε πολυ περισσοτερα ενδιαφεροντα, με αποτελεσμα να μειωνεται κι αλλο ο χρονος, και το βασικοτερο, ξεκιναει η ερωτικη μας ζωη, οποτε ειναι ενα πολυ μεγαλο κομματι και της ημερας και της ζωης μας.
    διακρινω μια προσκολληση στην παιδικη ηλικια εν ολιγοις..

  2. #62
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    671
    Προσωπικά έχω ένα μοτίβο, σαν να διαλέγω ανθρώπους που δεν έχουν να μου δώσουν τόσα, να πληγώνομαι, να απομακρύνομαι και να ξαναζώ αυτή τη σειρά συναισθημάτων που μου προκαλούσε το άτομο αυτό στην παιδική μου ηλικία. Προσπαθώ πια να μην το κάνω, θα δείξει, αν και ακόμα έχω την τάση να απομακρύνομαι από ότι πάει καλά.
    Πολλά για εμάς εξηγούνται στην παιδική ηλικία έτσι κι αλλιώς.

  3. #63
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    1,278
    όντως, πολλά εξηγεί και το πόσο δεμένοι ήμασταν με την μητέρα -τον κύριο φροντιστή μας.
    μπορείς να αναζητήσεις περισσότερα σχετικά με τα λεγόμενα "attachment types", εγώ πχ δεν μπορώ την συνεχή επιβεβαίωση, πνίγομαι ένα πράγμα. όταν λέω επιβεβαίωση εννοώ αναγνώριση ας πούμε. με αποτέλεσματα φυσικά τελείως λάθος τελικά, και τρέχα γύρευε..

    το λοιπόν, αν γίνει η δουλίτσα μέσα σου, τα υπόλοιπα είναι τα δύσκολα. και μην νομίζουμε πως όταν τελειώνει μία σχέση, είτε φιλική είτε ο,τιδήποτε, ακολουθεί η περίοδος πένθους οπότε, όλα είναι στο παιχνίδι.

  4. #64
    Είχα μια μακροχρόνια σχέση η οποία πλέον δεν είναι ερωτική εδώ και μερικούς μήνες δηλαδή έχουμε κρατήσει πολύ καλή επαφή όμως σχεδόν καθημερινή. Δεν έχω σκεφτει αυτό που λες,έχω φιλες αλλά δεν θέλω να πάρουν αυτήν την θέση βασικά μέσα μου δεν την έχουν πάρει δεν είναι ότι κάτι άλλο συμβαίνει!Ωστόσο δεν είναι πολύ λογικό όταν συμβαίνουν πράγματα να θέλουμε να τα μοιραστουμε; περιμένεις εσύ ποτέ θα δεις την φίλη σου να τα πειτε;; δεν ξέρω εμένα μου φαίνεται περίεργο αυτό!
    Αυτό που θέλω σίγουρα είναι να νιώθω ότι με την συγκεκριμένη κοπέλα έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και νιώθουμε ότι όταν μας συμβεί κάτι από την βλακεία μέχρι πχ κάτι άλλο ια το πούμε αμέσως η μια στηβ άλλη. Πριν λίγα χρόνια είχε μια άλλη κολλητή με την οποία ήταν ολη μέρα στα τηλέφωνα κάτι το οποίο δεν αντέχω εγώ έτσι όταν γίναμε εμείς πιο κολλητές και έκοψε από την άλλη κοπέλα ήξερε ότι εγώ δεν το χω πολύ αλλά βρισκόμασταν πολύ και κυρίως με δική της πρωτοβουλία. Δεν ξέρω μπορεί να είναι και λόγω καραντινας που θέλει αλλα τι να πω..νιωθω ότι δίνω πάντα στους ανθρώπους πολλά και τελικά δεν τα θέλουν,μου τα γυρνάνε πίσω..

  5. #65
    Ίσως και τα πάντα.. Και είναι σοκαριστικό αυτό πόσα πράγματα μας έχουν επηρεάσει στο σήμερα ακομα και ασύνδετα γεγονότα. Η ψυχολόγος μου μου είδε συνδέσει την απώλεια μιας πολυ φιλης μου στα 10 μου με το γεγονός ότι κάθε απώλεια της ζωής μου την βιώνω σαν πένθος.. Σοκαριστικα όταν μου το ανέλυσε και ακόμα και τώρα μου φαίνεται συγκλονιστικό..

  6. #66
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Γιατί συγχέεις την εμπιστοσύνη με την ταχύτητα στην οποία σου λέει κάτι ή με την αποκλειστικότητα; Εγώ νομίζω ότι είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

  7. #67
    Θα ήθελα να πω ένα παράδειγμα. Μου στείλε τις προάλλες ένα μέιλ από την δουλειά της.εγω για να το δω επειδή χάνεται το έκανα σκρινσοτ και μου λέει τι το έκανες σκρινσοτ και της λέω για να το δω γιατί δεν σε αφήνει 2 φορές να το πατήσεις κ μ λέει ναι αλλά σβηστό μετά και της λέω μα είναι δυνατόν δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας και μου λέει ναι προφανώς γι αυτό στο έστειλα!Μα πως γίνεται αυτό και μόνο που το επισημαίνει είναι σαν να μην είναι σίγουρη!
    Επίσης πχ αν συμβαινει κάτι δεν θά το μοιραστεί με καποιον; το γεγονός ότι δεν επιλέγει εμένα είναι ή γτ δεν με εμπιστεύεται ή γιατί δεν της βγαίνει

  8. #68
    Banned
    Join Date
    Jan 2021
    Location
    Los Angeles <3
    Posts
    257
    Ψειριζεις και συ τη μαϊμού όμως.....
    Μπορεί να μην έχει ανάγκη για πολλά κολλητιλικια σε αυτή τη φάση. Μπορεί να θέλει την ησυχία της και να τα πείτε εφ'όλης της ύλης όταν βρεθείτε. Κάθε ποτέ δηλαδή βρίσκεστε;

  9. #69
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Να σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα: Πριν χρόνια φίλη παιδική, κολλητή για δεκαετίες όπως θες πες το, μένει στον τόπο μας, εγώ πάω μακριά για δουλειά για μήνες. Τηλέφωνα συχνά, ξέρει ένα σωρό περιστατικά, περιγραφές ατόμων το ένα το άλλο. Αντιμετωπίζω καταστάσεις ελεεινές, παραιτούμαι απο τη δουλειά, φεύγω σε άλλο μέρος και ψάχνω για δουλειά, μιλάω με συναδέλφους σε διάφορα μέρη, σκάει τηλέφωνο κάποιες μέρες μετά "Καλά μαρή, έφυγες από το Χ και δεν μου το πες και πήγες στο Ψ κι εγώ το μαθαίνω από την Άννα τυχαία; " Και δως του μπούρου μπούρου.

    Ε, τι να κάνουμε, το άμεσο είναι όταν έχεις πάει δουλειά σεζόν, ζεις μία παράνοια και φεύγεις και μένεις ξεκρέμαστος και θες επειγόντως νέα δουλειά και καίγεσαι γιατί σε λίγο θα κοιμάσαι στα παγκάκια, να κοιτάξεις το άμεσο, που είναι να βρεις δουλειά και να μπεις σε μία σειρά και ναι, πρώτα θα σου περάσει από το μυαλό να πάρεις τηλέφωνο τον αδερφό της Άννας που ποτέ δεν είχες πολλά πολλά ωστόσο άκουσες ότι δουλεύει στο τάδε μέρος και μπορεί να έχει γνωριμίες ή να έχει ακούσει κάπου να ζητάνε προσωπικό. Και αν δεν το καταλαβαίνει η άλλη γιατί δεν έχει ζήσει ποτέ τέτοιες καταστάσεις και ζει μια ζωή στην ασφάλεια του σπιτιού της δεν θα της το χρεώσω αλλά δεν θα απολογηθώ κιόλας. Το ίδιο όσο κι αν της περιγράφω της συγκεκριμένης σκηνικά και καταστάσεις που έχω ζήσει σε μια δεδομένη στιγμή σε ένα δεδομένο μέρος αλλού, ποτέ δεν θα δακρύσει όταν ακούσει το τάδε τραγούδι που πάντα μου θυμίζει το τάδε σκηνικό, θα δακρύσει και θα καταλάβει με τη μία τι αισθάνομαι ένας άλλος φίλος που είμασταν μαζί εκεί και έχουμε μοιραστεί εμπειρίες κι έχουμε κοινά βιώματα και υπόβαθρο σε κάποια πράγματα. Εκείνη μπορεί με το μυαλό της να καταλάβει ότι για τη Σόνια αυτό είναι σημαντικό, σημαίνει αυτό, αλλά δεν θα το νοιώσει, δεν θα δακρύσει, πως να το κάνουμε. Κάποιες πλευρές της ζωής μας, εμπειρίες, καταστάσεις, όπως θες πες το, μπορεί να της μοιραζόμαστε πιο εύκολα και να γινόμαστε πιο κατανοητοί σε κάποιους ανθρώπους παρά στον ίδιο μας τον κολλητό, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση.

    Όπως και όταν έστειλα στη ζούλα ξενοδοχειάκο πρόγραμμα custom made για την δουλειά μου στον κολλητό μου να το δει και μετά να το διαγράψει, φυσικά και του είπα " " Το νου σου, μην το δώσεις πουθενά μλάκα γιατί την γ@μησα" . Όχι γιατί δεν του έχω εμπιστοσύνη, αλλά για να είναι διπλά προσεκτικός γιατί μπορεί σε μία στιγμή αφηρημάδας ή αφέλειας να κάνει βλακεία και διακυβεύονται πολλά. Κι αυτό το καταλαβαίνει κι ο ίδιος, δεν στάθηκε σε μία απλή επισήμανση, δεν θίχτηκε και δεν αμφισβήτησε ότι του έχω εμπιστοσύνη.

  10. #70
    Σε ευχαριστώ πολύ που μοιραστηκες και εσυ την εμπειρια σου μαζι μας!! Με βάζεις σε σκέψεις, η αληθεια ειναι πως ο εαυτος μας ειναι αυτος ο οποιος πρεπει να θωρακιστει και να προστατευτει πανω απο ολα και σε καθε περιπτωση οι εμπειριες που βιωνουμε δεν ξερεις πως δρουν στον καθενα και τι ανασφαλειες φερνουν στο προσκήνιο.
    Πολλες φορες χανομαστε στην δικη μας ζωη και τα δικα μας προβληματα και το μονο το οποιο κοιταμε και μας ενδιαφερει ειναι τι θα κανουμε για να τα λυσουμε και να παμε παρακατω. Οποτε σιγουρα σε αυτη την περιπτωση το μονο το οποιο δεν περναει απο το μυαλο σου ειναι ποτε θα το πεις σε εναν δικο σου ανθρωπο αλλα και πως θα του το πεις οταν το πεις.
    το πιο βαθυ και σημαντικο σε μια φιλια, σε μια ανθρωπινη επαφη εν γενει ειναι η επικοινωνια. οποτε και να μιλησεις στον αλλον να σε ακουσει, να τον καταλαβεις και οπως ανεφερες παραπανω Σονια, να δακρυσει και να μπει στην θεση σου.
    οταν η επικοινωνια δυσκολευει παει να πει οτι βαδιζεται διαφορετικους δρομους και οτι υπαρχει δυσκολια να κατανοησει ο ενας τους προβληματισμους και τα θελω του αλλου, οχι επειδη δεν συμπιπτουν με τα δικα σου, αλλα επειδη δεν υπαρχει ψυχικη και νοητικη σύνδεση μεταξύ σας.

  11. #71
    Είχαμε βρεθεί πριν την πρωτοχρονιά και βρεθήκαμε μια φορά για λιγότερο απο μια ώρα πριν κανένα μήνα. υπήρχε μια συνθήκη για την ίδια και δεν μπορούσαμε και τώρα υπάρχει μια συνθήκη για εμένα που δεν μπορώ, οπότε απο την επόμενη εβδομάδα έχουμε πει να βρεθούμε αλλά νιώθω περίεργα, αν ημασταν ανοιχτα μαγαζια καφε κλπ σιγουρα θα βρισκομασταν παραπανω, τωρα οι συνθηκες ειναι αρκετα δυσκολες...εχω μια αναστατωση εσωτερικη που θα βρεθουμε, κυριως λογω της ψυχολογιας μου και των σκεψεων μου γιατι εκεινη δεν εχει παρει χαμπαρι και ουτε προκειται

  12. #72
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    1,278
    περισσότερο δυσφορία σου αφήνει νομίζω παρά συσχέτιση.
    αν δεν δουλέψεις μέσα σου ένα συμβάν, θα σου αφήσει κατάλοιπα.
    το καλό είναι ότι αυτή τη φορά είσαι στη θέση του ενήλικα κι όχι του παιδιού και οι αποφάσεις πλέον είναι μόνο δική σου ευθύνη.
    αυτό με το σκρινσοτ δεν το κατάλαβα αλλά ούτε εγώ είναι η αλήθεια θα φοβόμουν να με προδώσει η καλύτερή μου φίλη, ξερω γω, αλλά απο την άλλη, έχει καεί η γούνα μας..
    μα η εκ του σύνεκις -δια ζώσης- επικοινωνία δεν είναι και προαπαιτούμενο για να υπάρχει μια ουσιαστική συναισθηματικά σχέση.
    αν δεν παίρνει χαμπάρι θα ναι ή επειδή δεν νιώθει -πράγμα που αποκλείουμε- ή επειδή έχει αμφιβολίες για το πώς νιώθεις εσύ.

  13. #73
    Το πιθανότερο είναι πως δεν έχει μπει στην διαδικασία να καταλάβει, γιατί θεωρεί δεδομένη μια κατάσταση και για να συμβεί κάτι θα πρέπει να το έχει συνδέσει με τσακωμό ή με ένταση. Επομένως και το καλοκαίρι που της μίλησα είχε πέσει απο τα σύννεφα γιατί δεν είχε καταλάβει κάτι και εγώ είχα απογοητευτεί γιατί είδα πως δεν την ενδιαφέρει η φιλία μας ουσιαστικά και πως δεν με ξέρει αν δεν καταλαβαίνει πως κάτι έχει σπάσει και δεν είμαστε οπως πριν αλλά υπάρχει μια τυπικότητα που σε τόσο κοντινές σχέσεις προσωπικά την σιχαίνομαι.

  14. #74
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    1,278
    σαν να λέμε, ζούσες στο συννεφάκι σου, ένα πράγμα. δύσκολο.
    σου τρώει πολλή ενέργεια κι αυτό δεν ξέρω πώς σε οφελεί.
    ξεκαθάρισε την θέση σου εγώ λέω. εγώ δηλαδή αυτό θα έκανα. νέτα σκέτα.

  15. #75
    Θα το κανω την καταλληλη στιγμη για να φροντισω για την ψυχικη μου ηρεμια!!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast

Similar Threads

  1. Η φίλη μου
    By PICKOULINI in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 11
    Last Post: 05-06-2020, 01:50
  2. Προβλημα με την φιλη μου
    By engliscp in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
    Replies: 9
    Last Post: 11-07-2016, 00:02
  3. Πρόβλημα με Φίλη
    By pennia in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
    Replies: 16
    Last Post: 03-05-2015, 22:26
  4. Προβλημα με φιλη
    By Xrhstos123 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 10
    Last Post: 16-10-2013, 16:57
  5. νεα φιλη
    By maritak in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 11
    Last Post: 03-12-2006, 04:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •