Οισοφαγικοι σπασμοί, πονος στον οισοφαγο - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 66
    Senior Member
    αυτό θα κάνω. Ο ψυχίατρος θα με βοηθήσει σίγουρα περισσότερο. Ίσως έτσι φύγει και ο πόνος όταν καταπίνω. Τα δημιουργώ όλα εγώ στον εαυτό μου. Είμαι πολύ πεσμένη γιατί πιστεύω ότι εγώ είμαι το πρόβλημα μου πια. Εγώ τα δημιουργώ όλα. Ψυχοσωματικα? Ότι κι αν είναι. Δεν ήμουν έτσι ποτέ.

Junior Member
    Καλησπέρα! Λυπάμαι που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Οι σπασμοί στον οισοφάγο και ο πόνος στον οισοφάγο μπορεί να είναι συμπτώματα της οισοφαγίτιδας, μιας φλεγμονής του οισοφάγου1. Η οισοφαγίτιδα μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως λοίμωξη από βακτήρια, ιούς, ή μύκητες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εμετός, διαφραγματοκήλη, αχαλασία, φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινοβολίες στο θώρακα, κατάποση ξένων σωμάτων ή τοξικών ουσιών, δίαιτα πλούσια σε οξέα ή καφεΐνη, και κάπνισμα1.

Συνήθως, η οισοφαγίτιδα αντιμετωπίζεται με φάρμακα και αλλαγές στη διατροφή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε ένα γιατρό για να λάβετε μια ακριβή διάγνωση και να συζητήσετε τη σωστή θεραπεία γι’ αυτό το πρόβλημά σας.

Ελπίζω ν’ αυτό βοηθήσει! ????

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ έχω πάει σε γιατρό. Το θέμα είναι ότι με αγωγή ακόμα πονάω και μόλις ένιωσα μια κίνηση του οισοφαγου και πονεσα στο κέντρο του στήθους. Το ένιωσα να κινείται. Είναι οισοφαγικος σπασμος? Κανείς δεν μου έχει πει αν αισθάνεται κάτι τέτοιο. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί ακόμα και ο αέρας και το ρεψιμο να κάνουν πονο.

Senior Member
    Και σήμερα συνεχίζεται αν και προσπαθώ να λέω στον εαυτό μου ότι θα περάσει. Θέλω να είμαι θετική δεν μπορώ άλλο να είμαι πεσμένη. Μακάρι να περάσει αυτός ο πόνος. Αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα ας μου γράψει θα ήθελα πολύ να το συζητήσω με κάποιον που το περνάει σαν και εμένα.

Senior Member
    Συνεχίζω να πονάω όταν τρώω. Το παρακάνω και εγώ λίγο για να δω αν θα πονέσω με πιο μεγάλες μπουκιές και δεν προσέχω αλλά ο πόνος εκεί. Λίγος καιρός μένει μέχρι να τελειώσουν τα χάπια μου και θα πάω πάλι σε γιατρούς. Ελπίζω να βρω άκρη. Φοβάμαι πολύ. Παρά πολύ. Αν υπάρχει κανείς με προβλήματα καταποσης παρακαλώ ας μου γράψει.

Έλλη μου εσύ έχεις κ καουρες?
    Σήμερα έχω έντονη καουρα κ πόνο στην μέση του στέρνου
    Έχω κ την μαμά μου στο νοσοκομείο 2 βδομάδες τώρα κ είμαι χάλια ψυχολογικά
    Θέλεις να μιλήσουμε κάπου αλλού εκτός από εδώ μέσα θέλω κ εγω στηριξη

Senior Member
    Σε καταλαβαίνω. Έχω και εγώ καούρες ναι. Αλλά όχι πολύ έντονες. Προσέχω και τι τρώω και αν δω να με πειράζει κάτι το αποφεύγω. Θέλω εννοείται απλά δεν ξέρω πως να στείλω μνμ εδώ μέσα το προσπάθησα. Το χειρότερο μου πια είναι ότι από μόνιμο πόνο στο κέντρο του στήθους όπως το περιγράφεις εγώ έχω τώρα πόνο όταν τρώω. Όταν δηλαδή καταπίνω την τροφή και μόλις κατέβει λίγο τότε νιώθω ένα πόνο. Δεν ξέρω γιατί οι γιατροί επιμένουν ότι δεν έχω τίποτα επειδή η προηγούμενη γαστροσκοπηση βγήκε Καθαρή. Δεν γίνεται λένε σε 3 σχεδόν χρόνια να έχει αλλάξει κάτι. Και εγώ αυτό εύχομαι αλλά φοβάμαι τόσο πολύ.

Senior Member
    Συνεχίζω να έχω πόνο. Συνεχίζω να έχω άγχος και δεν με βοηθάει τίποτα.

Έλλη μου πως είσαι εγώ σήμερα είχα τρομερές καουρες

Senior Member
    Ναι ελι πεσ μασ λεσ κι εισαι μονη σου στην ερημο θελουμε να μαθουμε καιγομαστε

Senior Member
    Δεν καταλαβαινεισ οτι το κανεσ σηριαλ ποναω εδω ποναω εκει κανενασ σεβασμοσ τιποτα στα παπαρια σου εκτοσ κι αν αλλα σε βασανιζουν αλλα λεσ οποτε παω πασο ξεκολλα δεν ειναι το προσωπικο σου ημερολογιο το φορουμ μασ φορτιζει το δραμα

Junior Member
    Quote Originally Posted by Elli19899 View Post
    Συνεχίζω να έχω πόνο. Συνεχίζω να έχω άγχος και δεν με βοηθάει τίποτα.
    Κοριτσι μου, καλημέρα κ χρόνια πολλά
    Μίλησε με γαστρεντερολογο σου κ ρώτησε τον για την εξέταση της μανομετριας κ για ακτινολογικό ελέγχο με βαριουχο γεύμα. Πραγματικά απορω που δεν στα πρότεινε κ ο ίδιος αφου δεν βλέπεις βελτιωση με την αγωγή. Έχω αυτοανοσο που λέγεται αχαλασια. Έχω κάνει χειρουργείο για να αντιμετωπίσω το ότι δεν κατέβαινε κάτω ουτε το νερό. Μέχρι να πάρω διάγνωση 18 χρόνια πριν πέρασαν 9 μήνες. Δυσφαγια κ σπασμοι στον οισοφαγο έτρωγα δεν έτρωγα
    πονουσα κ ολοι λεγανε μην σκας ειναι ψυχολογικό.
    Εύχομαι κ ελπίζω να μην είναι αυτό αλλά πρέπει να δεις τι στο προκαλεί όλο αυτο. Τουλάχιστον να αποκλεισεις αυτό.
    Περαστικά κ εύχομαι να απαλλαγείς σύντομα

Senior Member
    Γειά σου και χρόνια πολλά! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Προσπαθούν και οι γιατροί γιατί έχω κάνει γαστροσκοπηση λένε και ήταν πεντακάθαρη. Βέβαια ήταν χρόνια πριν αλλά επιμένουν. Έχω δει βελτίωση με τα χάπια αλλά έχω πόνο ακόμα όχι το ίδιο αλλά έχω. Θα πάω πάλι τέλος του μήνα να με δει και δίνω λίγο χρόνο στη θεραπεία να δω πως θα είμαι. Γενικά έχω ξεσπάσει σαν οργανισμός. Δεν ήμουν καλά και το παλεύω πολύ. Για αχαλασια το έχω σκεφτεί πολύ αλλά δεν ξέρω δεν θα το έβλεπε και ο γαστρεντερολογος να μου πει κάτι? Αν δεν σου κάνει κόπο και μπορείς πες μου σε παρακαλώ τι ακριβώς αισθανοσουν?

Senior Member
    Ελι εγω καταλαβα τι φοβασαι θα σου πω την αληθεια οτι κι αν εχεισ υπαρχει θεραπεια αν δεν εισαι επικινδυνη το λενε σωματικο στη δινουν τελειωνει αμα εισαι επικινδυνη το λενε ψυχολογικο κ δεν σ δινουν θεραπεια για τιποτα υπαρχει μια πρριπτωση με τα παιδια που πουλαν τα παντα να βρεισ θεραπεια

Senior Member
    Κανει 1000 ευρω νομιζω δεν ξερω σιγουρα

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast