Results 16 to 30 of 32
Thread: Ψυχωση και αισθημα κατωτεροτητας
-
06-10-2023, 22:20 #16
Παντως αν παιρνεις πολλα φαρμακ κ δοσολογια για να δεις σταδιακες αλλαγες θελει εμπειρο γιατρο να σε παει σε δοση συντηρησης δηλ την ελαχιστη κ αποδοτικη ταυτόχρονα
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 06-10-2023, 22:22 #17Panos_019Guest
06-10-2023, 22:44 #18
Εγω παντωσ ελεγα βλακειεσ τα πρωτα 3 χρονια εσυ καλα εισαι να ξερεισ με εγγυηση σιγουρα εισαι καλα επικοινωνιακα
08-10-2023, 01:06 #19
Γεια σου Πανο ωραιο θεμα εβαλες και λογικο να εχεις τετοιες ανησυχιες.και γω εχω ψυχωση πολλα χρονια ειμαι 30+ στην ηλικια εχω πανω απο 14 χρονια ψυχωση και ναι νιωθω και γω υποδεεστερος και ας εχουν περασει τοσα χρονια οταν αντιμετωπιζω το στιγμα απο γιατρους αλλων ειδικοτητων οχι ψυχιατρους οπως τον οικογενειακο γιατρο που επειδη βλεπουν το αμκα μου που γραφει σχιζοφρενεια(κατι πρεπει να γινει απο το κρατος να μην φαινονται φατσα φορα προσωπικα ιατρικα απορρητα απο αλλους γιατρους αλλων ειδικοτητων)γιατι με παραμελουν στις εξετασεις λογω του στιγματος με σχιζοφρενεια δεν με προσεχουν το ιδιο με εναν γερο που δεν εχει αυτη την παθηση.χαρακτηριστικη συζητηση που ειχα με την οικογενειακο γιατρο που ειδα οτι εχω ψυχωση της ειπα οτι εχω λευκο ποινικο μητρωο γιατι δεν πειραζω κουνουπι οχι ανθρωπο και χαρακτηριστικα μου απαντησε οτι και τωρα μπορει να κανω καμια αξιοποινη πραξη και θα με παρακολουθει γι αυτο το θεμα χαριτολογωντας το ειπε αλλα το εννοουσε.οταν σε αντιμετωπιζουν σαν εγκληματια επειδη εχεις μια ασθενεια που δεν φταις στο κατω κατω των πραγματων αλλα λογω παιδικων τραυματων εκδηλωθηκε σαν να εισαι και εγκληματιας απο πανω γιατι εκδηλωσες ψυχωση και δεν σκοτωσες τα ατομα που σου καναν μαυρη την ζωη και σε οδηγησαν στην τρελα
και δευτερον με τις κοπελες υπηρχαν κοπελες που με ηθελαν που μολις εμαθαν οτι εχω παθει ψυχωση απο αλλους κοψαν περα και δεν μου ξαναμιλησαν.γενικα ειχα ανοιξει αλλο προφιλ πιο παλια ειμαι παλιο μελος αλλα δεν θελω να πω ποιο προφιλ ειχα αλλα θα συνεχισω να γραφω εδω περα μπας και επηρεασω καμια γνωμη κανενος ανθρωπου για μας τους ψυχωτικους και γινει η κοινωνια πιο ανεκτικη για μας και δεν μας αντιμετωπιζει σαν σκουπιδια εμας και τους ναρκομανεις που εχουν το χειροτερο στιγμα αλλα μιλαω για ψυχωτικους.οπως ειχε μια ιστορια μιας κοπελας σε μεσημεριανη εκπομπη που βιαστηκε δυο φορες απο 16 χρονους και εκδηλωσε ψυχωτικα συμπτωματα λογω του τραυματος πρεπει να την λιθοβολησουμε γιατι ειναι ψυχωτικη.πολλοι ψυχωτικοι μιλαω γι αυτους που δεν εχουν κανει καταχρηση ναρκωτικων και αλκοολ εμφανισαν ψυχωση σαν αποτελεσμα τραυματος.
και οπως λενε πολλοι ψυχωτικοι εχουν ασχημα βιωματα στην παιδικη ηλικια εγω ειχα πεσει θυμα σεξουαλικης επιθεσης απο γυναικα οταν ημουν μικρος μου εκανε χειρονομιες που δεν μπορω να αναφερω δημοσια θυμα καθημερινου ξυλοδαρμου απο τα 7 μεχρι τα 17 στο σχολειο και συνομιληκους αλλα και απο μεγαλους ασχημη συμπεριφορα μου εχουν σπασει το χερι συνομιληκοι και το εβαλα σε γυψο εχω κανει ραμματα απο σπρωξιμο σε πορτα και γενικα τοσα αλλα και αυτα τα συσσωρευμενα τραυματα με οδηγησαν στην απωλεια λογικης να σημειωσω οτι ουσιες καπνισμα ναρκωτικα δεν εχω κανει ποτε ουτε μια τζουρα τσιγαρο δεν εχω κανει ποτε ουτε αλκοολ πινω που λενε οτι τσιγαρο ναρκωτικα και αλκοολ πυροδοτουν ψυχωση δεν εχω κανει τιποτα απο αυτα παρα πολυ σπανια μια φορα τον μηνα επινα αλκοολ ενα ποτηρι οταν πηγαινα σε κλαμπ
αν αυτου με τιμωρουν που ετυχε να αρρωστησω λες και ειναι επιλογη μου και με λενε και αεργο επειδη δεν μπορω να δουλεψω λογω της πιεσης στην δουλεια.εχω πολλα παραπονα απο την κοινωνια ειμαι 35 ετων μονος αεργος οπως με αποκαλουν επειδη δεν δουλευω χωρις συντροφο το τονιζω λογω της καταστασης μου με θεωρουν εν δυναμει δολοφονο γιατι πασχω απο μια παθηση που δεν την επελεξα αλλα αυτη με επελεξε λογω τραυματων που ειχα στην παιδικη και εφηβικη ηλικια που λογω αντιξοοτητων το μυαλο μου ταξιδεψε στην δικη του λογικη για να ξεφυγει απο την καθημερινοτητα των συνεχων επιθεσεων που υποστη σωματικως συναισθηματικων ψυχολογικως αλλα μερικων σεξουαλικων επιθεσεων και με οδηγησαν στην τρελα και απο πανω με αναφερουν ως ατομο επικινδυνο για την κοινωνια οι γυναικες δεν με θελουν ουτε καν για παρεα οι γιατροι δεν με κουραρουν σωστα οταν πασχω απο μια σωματικη ασθενεις που λογω του αμκα βλεπουν και την ψυχολογικη παθηση που εχω.πραγματικα εχω αηδιασει με την κοινωνια ας περασουν αυτα που περασα εγω μικρος αν αντεχουν και χειροτερα και αν αντεξουν να μην παθουν ψυχολογικο οποιασδηποτε μορφης να με πουν υπερβολικο
08-10-2023, 01:19 #20Panos_019GuestΕμένα ο ίδιος μου ο πατέρας με αντιμετωπίζει ως ψυχακια και με λέει ανίκανο.Που ο ίδιος φταίει για τα ψυχολογικά που κουβάλησα με τις φωνές του και τις μαλακιες του από πάντα και λέει ότι αν ψοφήσει θα πάω μέσα.Στεναχωριεμαι πολύ που ακούω αυτά από έναν άνθρωπο που με έφερε στη ζωή για καλό και αυτός να μου δίνει μια να πάω παρακάτω.Πριν αρρωστήσω με τρεμαν όλοι μετά βγάλαν τα κόμπλεξ τους πάνω μου και χαίρονται που μαι έτσι ανίκανος και να μην μπορώ να πάρω τη ζωή στα χέρια μου.Πραγματικα κλαίω αυτή τη στιγμή που γράφω και έχω μια μάνα που δεν καταλαβαίνει και δεν βάζει καμία φωνή στον πατέρα μου γιατί τον φοβάται.Απο τότε που νοσηλευτηκα πρώτη φορά υπογράφτηκε η καταστροφή μου.
12-10-2023, 05:58 #21
File mou ofeileis na kaneis mikra kai efkola vimata,diladi psakse kai vres Kati,to paramikro thetiko apo tis epafes sou me tous anthropous,Kane ta efkola,kai ipopsiazomai pos pragmatica den exeis tipota,antithetos, pas na vreis to noima tis zois
17-10-2023, 09:37 #22
Καλαβαινω απολυτα..Ειναι δυσκολο να το δεχθεις στην αρχη. Εγω ειμαι σε φαρμακα 11 χρονια. Δεν εχω νοσηλευτει ποτε. Στην αρχη αλλαζει ολη σου η ζωη. Οι κοινωνικες σου συναναστροφρες, στο πως σε βλεπουν οι αλλοι και ειναι πολυ οδυνυρο να βλεπεις φιλους παλιους να απομακρυνονται απο εσενα μιας και ειναι ταμπου ολο αυτο το θεμα.
Μετα το συνηθιζεις...Το ξεχνας...Το αποδεχεσαι...Και προχωρας κουτσα στραβα...Και παιρνοντας την ελαχιστη δοση φαρμακου...
Δυστυχως ζουμε σε μια κοινωνια που απλα ο καθενας κοιταει το εαυτο του.. Με αποτελεσμα να σε περιθωριοποιουν τετοια ατομα. Το εχω βιωσει στο πετσι μου αυτο το πραγμα.
Το ουσιαστικο περα απο ολα αυτα ειναι να εστιαστουμε σε κατι που αγαπαμε και μας αρεσει...Και φαρμακα να μην παιρναμε μπορει να ειχαμε χειροτερα προβληματα (χρεη) . κτλ.. Εμεις εχουμε αυτο, ο αλλος κατι αλλο...
Ξανα λεω ειναι οδυνηρο στην αρχη γιατι αλλαζει ολη σου η ζωη.. Επειτα βρησκεις τα πατηματα σου!
Σου ευχομαι οτι καλυτερο!
17-10-2023, 09:40 #23
Το χειροτερο σε μενα ειναι οτι μετα την ασθενεια χανεις καθε ελεγχο εξουσιας που εχεις μου τους ανθρωπους... Ειναι σαν να γινεσαι κατα καποιο τροπο δουλος...Σου συμπεριφεροντε σαν αναπηρος...
17-10-2023, 09:52 #24
Εμενα τοσο καιρο μου ζουσαν οι δικοι..Και θα συνεχισουν μιας και δεν δουλευω..Εβγαλα 67% μιας και κριθηκα οτι την εχω.. Και με τα χρηματα θα παιρνω πραγματα για τον εαυτο μου..
Αυτο απο μονο του σου δινει ενα πατημα "ανασας".
Δεν ξερω εαν θελεις να περασεις επιτροπη αλλα θα σου το συνιστουσα...Εκτος και εαν εχεις λεφτα...
Οσον αφορα τον πατερα σου και την ασχημη συμπεριφορα, μια απο τα ιδια και σε μενα..Ο πατερας μου δεν ζει, αλλα εχω τον θειο μου.. Και ειναι πολυ αυστηρος...Πλεον εχω κοψει επικοινωνια μαζι του...
17-10-2023, 13:20 #25Panos_019GuestΆστα να πανε Ηλία είναι μη σου τύχει η ψυχωση είναι από τις χειρότερες αρρώστιες χάνεις την ταυτότητα σου και καλείσαι να τα ξαναφτιάξεις όλα από την αρχή.Υπομονη και επιμονή στον αγώνα που δίνουμε με την ελπίδα ότι θα βγούμε νικητές.Τι φάρμακα παιρνεις;
17-10-2023, 15:54 #26
Μήπως χρησιμοποίησες λάθος όρο με τη λέξη εξουσία;
Κατά τ' άλλα, επειδή έχω κάνει ψυχωτικό επεισόδιο κάποια χρόνια πριν,
ο τρόπος που με βοήθησε ήταν η αλλαγή περιβάλλοντος. Δραστική αλλαγή,
για αρκετές μέρες. Μπορεί και να ήταν τυχαίο, αλλά δεν νοσηλεύτηκα, ούτε πήρα αγωγή.
Να είναι καλά ο σύντροφός μου, που πάντα είναι βράχος, με τίποτε δε θα με πήγαινε
ψυχιατρείο.
Πάλι oversharing κάνω ρε φούστη μου.λολ Ηλία, αν εκεί που ζεις δεν έχει πράγματα που
να σε κάνουν να χαίρεσαι, μπορείς να σκεφτείς την προοπτική να ζήσεις κάπου αλλού;
Εμείς με τη διαφορετικότητα μπορεί να δούμε τη ζωή εντελώς διαφορετικά έξω από τα συνήθη μας.
17-10-2023, 19:33 #27
Παιρνω ολανζαπινη 10μγ. Και 1μγ ζαναξ.
Παλαιοτερα επαιρνα περισσοτερα...
17-10-2023, 19:35 #28
17-10-2023, 20:14 #29
Λυπάμαι ρε Ηλία. Και, @Pano, μην εσωτερικεύεις την κριτική του πατέρα σου,
προσπάθησε να αντιστέκεσαι σε αυτή τη φωνή που σε έκρινε τόσο αυστηρά και άδικα.
@psycous, συγκλονιστικό το ποστ σου και όσα έζησες. Ό,τι κι αν πω είναι λίγο.
Έχω κι εγώ εμπειρία από σεξουαλική κακοποίηση, ως άσπι, γιατί δεν μπορούσα να διακρίνω
τα κίνητρα των ανθρώπων γύρω μου και δεν ήξερα να διαβάσω τις απειλές στις κινήσεις και τις
άλλες συμπεριφορές. Δεν ξέρω αν αυτό έφερε το ψυχωτικό επεισόδιο, όπως ανέφερες ότι υπάρχει
σύνδεση; Τα συσσωρευμένα τραύματα.
18-10-2023, 18:46 #30
Οταν ειχα το πρωτο ψυχωτικο επεισοδιο, τα επομενα χρονια ηταν σαν να ειχα χασει ολες τις κοινωνικες δεξιοτητες που ειχα. Ηταν δυσκολα και δεν ειχα παρεες, μονο χομπι. Εργαστηκα και ειχα και τη δουλεια που πολλες φορες με γεμιζε υπερμετρο αγχος. Στην προσπαθεια μου για επικοινωνια ειχα βρει και αυτο το φορουμ, οπως βλεπεται κατω απο το ονομα μου ειχα γραφτει πολυ παλια και εχω χιλιαδες μηνυματα. Τωρα μπαινω απλα που και που και τα εχω αφησει ολα αυτα πισω μου. Παιρνω 5 mg αλοπεριντιν την ημερα και δουλευει μια χαρα. Εαν ειχα λυσει και το οικονομικο, γιατι αυτη την περιοδο τη βγαζω με αναπηρικη συνταξη που ειναι λιγα τα χρηματα θα ελεγα οτι ειμαι και ευτυχισμενος. Σχεδιαζω να το λυσω. Δεν περασα και λιγα ολα αυτα τα χρονια, ουτε μπορω να πω με σιγουρια πως θα εξελιχθει ο καθενας, αλλα υπαρχει φως στο τουνελ. Στο τελος μπορεις να αισθανθεις και υπερηφανος για τον εαυτο σου που παρα τις δυσκολιες καταφερες να ορθοποδησεις και ναι ο αγωνας δεν τελειωνει, παντα κατι θελουμε, παντα κατι αναζητουμε, καινουριες δυσκολιες εμφανιζονται και ετσι ειναι το ταξιδι.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]