Μη οργανική αϋπνία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    για να στείλεις μνμα πρέπει να έχεις συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ποστ νομίζω 50.

Senior Member
    Quote Originally Posted by alexia94 View Post
    Πως μπορείς να επικοινωνήσεις με μνμ σε αυτήν την εφαρμογή ; Μπορείς να μου
    Πεις τι δυσκολία έχει η διακοπή μικρής δόσης 25-50 κ εάν η παρενέργεια ήταν αυτή με την δυσκοιλιότητα κ το στομάχι μόνο κ ποσό το κράτησες; Niels
    Μου είπε ο γιατρός να το κόψω σε μια βδομάδα. Τώρα που το ξανασκεφτομαι έπαιρνα 75 mg . Την πρώτη περίοδο που το πήρα το έπαιρνα για 3-4 μήνες και τη δεύτερη για κάνα δίμηνο. Την πρώτη φορά που το έκοψα μέσα σε μια βδομάδα μου προκάλεσε πολύ έντονο άγχος, racing thoughts, πιο πολύ από αυτό που είχα πριν το ξεκινήσω. Τη δεύτερη φορά το έκοψα πολύ σταδιακά (σε 1,5 μήνα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βοήθησε λίγο και στον ύπνο εκτός από τη βοήθεια στους πόνους και την αγχωδη διαταραχή. Εκτός από τον πόνο στο στομάχι που μάλλον ήταν από τη δυσκοιλιότητα δεν είχα άλλο πρόβλημα.

Member

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ

Καλησπέρα,
    Με λένε Κωνσταντίνα.
    Σε καταλαβαίνω απολύτως, καθώς αντιμετωπίζω θέματα με τον ύπνο μου.
    Πλέον έχει εξελιχθεί σε ψυχικό τραύμα. Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να κοιμάμαι τα βράδια.
    Έχω διαγνωστεί με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή εδώ και 8 χρόνια και επιπλέον το τελευταίο διάστημα είμαι σε φάση εμμηνόπαυσης.
    Εκκριτικό το μείγμα.
    Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που έχω πάρει κατά καιρούς για τον είναι αρκετά από αντικαταθλιπτικά μέχρι και άτυπα αντιψυχωσικά.
    Το τελευταίο διάστημα είμαι σε αγωγή με βενζο και ζολπιδέμή την κατάσταση δεν βοηθά και η υπερβολική ζέστη.
    Από το Σεπτέμβριο κάνω και EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing -Οφθαλμοκινητική Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία) για το τραύμα του ύπνου.
    Αρκετές φορές με καταβάλουν και κρίσεις άγχους για το θέμα του ύπνου.

Senior Member
    Εχω και εγω χρονια αυπνια απο το 2017.Τωρα δουλευω σε απορριματοφορο νυχτερινη βαρδια,κοιμαμαι 4 το πρωι 8 η ωρα ξυπναω...με ζαναξ των 0.25 κοιμαμαι μια ωρα παραπανω,το στιλνοξ πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα.Με 1/4 ρεμερον που λειτουργει σαν υπναγωγο κοιμαμαι πολυ καλα,αλλα την αλλη μερα ειμαι σαν ζομπι,και στη δουλεια μου θελει πολυ προσοχη,δεν μπορεις να κοιμασαι ορθιος και να αδειαζεις καδους (συνηθως ειμαι στο χειριστηριο).Οποτε αυτα τα φαρμακα θελουν διαχειριση,δεν θελω κ να εθιστω.Σκεφτομαι να δοκιμασω θεραπεια 12 εβδομαδων με ,circadin, φαρμακευτικη μελατονινη,το οποιο βεβαια θελει χρονο να δρασει.Η ενδειξη του βεβαια ειναι για ανθρωπους 55 ετων κ ανω.Δυσκολευομαι πολυ ...

Quote Originally Posted by ΜΑΝΟΣ 14 View Post
    Εχω και εγω χρονια αυπνια απο το 2017.Τωρα δουλευω σε απορριματοφορο νυχτερινη βαρδια,κοιμαμαι 4 το πρωι 8 η ωρα ξυπναω...με ζαναξ των 0.25 κοιμαμαι μια ωρα παραπανω,το στιλνοξ πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα.Με 1/4 ρεμερον που λειτουργει σαν υπναγωγο κοιμαμαι πολυ καλα,αλλα την αλλη μερα ειμαι σαν ζομπι,και στη δουλεια μου θελει πολυ προσοχη,δεν μπορεις να κοιμασαι ορθιος και να αδειαζεις καδους (συνηθως ειμαι στο χειριστηριο).Οποτε αυτα τα φαρμακα θελουν διαχειριση,δεν θελω κ να εθιστω.Σκεφτομαι να δοκιμασω θεραπεια 12 εβδομαδων με ,circadin, φαρμακευτικη μελατονινη,το οποιο βεβαια θελει χρονο να δρασει.Η ενδειξη του βεβαια ειναι για ανθρωπους 55 ετων κ ανω.Δυσκολευομαι πολυ ...
    Circadin είναι άφοβο μη εξαρτησιογόνο παίρνω 2 χάπια των 2mg απ 29 χρόνων είναι απλά ορμόνη δε συνταγογραφείτε κάτω απο 55 απλά νμζ δε θέλει χρόνο το πολύ βδομάδα . Παλιά π έβγαζα το ζαναξ πάλι χάλασε ο ύπνος το πηρα ένα κουτί έστρωσε πιάνει κ σε νεότερες ηλικίες . Ρεμερον εμένα δε μου στρώσε ούτε στον ύπνο αλλά φέρνει κ μια βουλιμία πρώτη φορά στη ζωή μου με ειδα να τρώω όλη μέρα κ το πηρα το πολύ βδομάδα. Τριτικο χαμηλή δόση είναι καλή επιλογή αν κοιμάσαι νωρισ , εμένα πάλι δε βοήθησε.Το ζαναξ άστο το βγάλα κ σε 3-4 χρόνια ξανάφορτωθηκα μαζί με όλα τα αντικαταθληπτικα για να στρώσει κάποιο . Εν τέλη μου μείνε χωρίς να πιάνει . Όμως καταλαβαίνω την αϋπνία εγώ δεν μπορώ να εργαστώ..ποσό μάλλον όταν έχω να βρω πρώτα 5-6 ώρες υπνου και έπειτα να μειώσω αυτά τα χάπια ..στιλνοξ δεν μου γράφει ούτε για αστείο είπε .δε ξέρω γιατί . Ωστόσο μου είχε δωσε για ένα μήνα ταβορ μικρή δόση 2μγ δεν κατάφερα ποτέ να το κάνω μισό & να το βγάλω κ τώρα στη θέση του παίρνω δυο λεξοτανίλ μαζί με το ζαναξ κ έχει γίνει το πράγμα σούπα Μπλέξιμο χοντρό . Είμαι 20 μερες με
    Βαλντοξαν σε αγωγή κάτι πάει να γίνει αυτό μου μείωσε τις περισσότερες νύχτες τις αφυπνίσεις κ πάω να πιάσω τις 5.3 ώρες . Αν μου κάτσει σαν υπναγωγο γιατί αντικαταθληπτικο το βλέπω ανίσχυρο θα ναι καλή φάση γιατί διαβάζω κ πιο πάνω για αντιψυχωσικα άτυπα κλπ εγώ πηρα 75μγ σεροκουελ κ με έκανε χάλια σπασμούς ύπνος με ζάλη την άλλη μέρα σαν ζόμπι κ μια αίσθηση χάλια κ μετά εξασθενούσε κ ήθελε κ άλλο . Έχω φοβηθεί ότι αν δε πάει καλά το βαλντοξαν θα μου χορηγήσουν πάλι άλλο αντιψυχωσικο κ του έχω πει ότι δεν παίρνω κάθετα . Σκέψου το σιρκαντιν μαζί με το βαλντοξαν είναι κ τα δυο μελατονουργικα , το βαλντοξαν έχει το καλό ότι δε χρειάζεται να αυξήσεις ηρεμιστικό .επίσης το 0.25 ζαναξ κόβεται εύκολα . Το έχω βγάλει παλιά μικρή & το πηρα αρκετά . Πλέον πιστεύω ότι πιο πολύ κινδυνεύω απ την αυπνια παρά απο αυτα .ξέρω άνθρωπο που παίρνει 10 χρόνια και βάλε κ δεν έχει πάθει τίποτα . Την αυπνια όμως πως την παλεύεις ;; Έχουν μια φλασια τελευταία οι ψυχίατροι να χορηγούν αντιψυχωσικα που φέρνουν ύπνο σε χαμηλότερη δόση λόγω μη εξαρτησης αλλά κανείς δε σου εγγυάται ότι δε θα βγάλει τις παρενέργειες τις υψηλότερης . Εμένα με στείλαν στη νευρολογική κ τελικά καταλήξαμε ότι έφταιγε η βλακεία αυτή . Αταραξ επίσης 3-4 το βράδυ πιάνει σε πολλούς η υπνηλία . Εγώ είμαι ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση

Λυρικα επίσης χαμηλή δόση 50-75 μγ είχα 6 ωρο με έφερε όμως τρομερή δυσκοιλιότητα κ αναγκαστήκαμε να το κόψουμε. Είμαι γενικά δυσκοιλια ομωσ έτσι και αλκιωσ .η δόση ήταν αρκετά χαμηλή κ σε άλλους δε φέρνει τίποτα παραπάνω από ύπνο κ σύντομα .Επιφυλάσσομαι λίγο για το πρωί γιατί είχα κάποιες μερες ζαλάδα κ αν υποχωρεί αυτό αφού εγώ δέκα μερες το κράτησα όλο κ όλο . Έπρεπε να πάει 11-12 για να μαι πιο διαυγής . Δε μπορεί κάποια λύση θα υπάρχει για ένα πεντάωρο βασικό συζήτησε τα με έναν ψυχίατρο .

Η δίκη μου γνώμη καθώς την πάτησα άσχημα από πέρσι είναι μη μπλέκεις δυο χάπια δίγραμμα μαζί . Κ το στιλνοξ κ οι βενζο είναι εξαρτησιογονα . Πηρα ταβορ για ένα μήνα γίναν έξι για να το μειώσω και δεν μπόρεσα να πάω από 1 μγ σε μισό ότι κ να βάλαμε έξτρα ώστε να το κόψω . Όποτε αναγκάζομαι να μπλέκω δυο βενζο μαζί λεξοτανίλ συν ζαναξ που είχα ήδη . Κακή τύχη η έπρεπε όντως να επέμβει σε αϋπνία δυο μηνών με τη λογική ότι ένας μήνας δεν είναι μεγάλο διάστημα για να μπορέσω να το βγάλω ; Ήμουν τέτοια εποχή φουλ άυπνη ως 2 ωρο μαξ. δε ξεμπλέκεις εύκολα γιατί όσο ψυχραιμία κ να είχα στράβωσε κ η μείωση του λεξοτανίλ ..

Page 2 of 2 FirstFirst 12