Κάθε Μάη τα ίδια .... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 88
    Senior Member
    Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός και εννοείται μόνο αν θέλεις απαντάς.
    Το ότι νιώθεις αδρανής ενώ έχεις πράγματα να κάνεις είναι το μοναδικό σύμπτωμα της υποτροπής και κατόπιν ανόδου της δόσης προκύπτει και κάτι άλλο;
    Σε μένα για παράδειγμά η αδράνεια είναι αποτέλεσμα φοβίας και ανησυχίας λόγω είτε ψυχοσωματικών είτε λόγω της διατάραξης της κανονικότητας που είχα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by etry677 View Post
    όλο αυτό το περνάω χρόνια τώρα . Όσο σοφός και να έχω γίνει, δυστυχώς δεν βοηθάει . Είναι σαν να το περνάω για πρώτη φορά πάντα . Κολλημένη η βελόνα στις σκέψεις όλη την ημέρα . Κάθετί φαίνεται βουνό . Θες να σταματήσεις λίγο να σκέφτεσαι και δεν μπορείς. Βέβαια οι υποχρεώσεις είναι πολλές και συνεχόμενες . Δε μπορώ να πω ότι δεν θα ανταποκριθώ μία μέρα , μία βδομάδα ... Είναι και αυτό ένα βάρος, παράλληλα είναι και αυτό που σε κρατά ενεργό και δεν μπορείς να παραιτηθείς . Δεν έχεις δικαίωμα να παραιτηθείς . Γύρω σου όλοι χαλαροί και εγώ τσίτα να παίζω το μέλλον κορόνα γράμμα.
    Έχω ανεβάσει εδώ και 40 μέρες τη δόση του ladose σε 40 mg αλλά δεν έχει φέρει αποτελέσματα . Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ....
    μετα απο τοσα χρονια δουλειας, γιατι παιζεις το μελλον κορωνα γραμματα; και πως γινεται να δουλευεις μονο 2-3 ωρες την ημερα; με επενδυσεις ασχολεισαι ή με τζογο; κι αφου εχει τοσο ρισκο και μεταπτωσεις η δουλεια σου,αν ειναι να σκεφτεσαι την δουλεια, οταν καθεσαι, μηπως αν δουλευες παραπανω, σταματουσες να σκεφτεσαι και τις υπολοιπες ωρες;

Senior Member
    Όχι δεν είναι το μόνο σύμπτωμα . Ανησυχία , σφίξιμο , φόβος και συνεχής προσπάθεια να το απωθήσω όλο αυτό . Να σταματήσει να υπάρχει . Εφόσον δεν υπάρχει προφανής λόγος . Αυτό που λένε αγκάλιασε αυτό που σου συμβαίνει για μένα δεν υπάρχει .

Senior Member
    Έχω υπαλλήλους οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά και βγαίνει αυτόματα . Νομίζω ότι όλα αυτά μου ήρθαν από την πολύ δουλειά και έχω συνδυάσει το χώρο εργασίας με δυσάρεστα συναισθήματα . Όποτε πηγαίνω εκεί νιώθω μεγαλύτερη δυσφορία . Όσο για το κορώνα γράμμα, εννοώ ότι κάποιες φορές φτάνεις στα όρια σου με το άγχος . Δυστυχώς έχω μάθει και από το σπίτι μου να λειτουργώ τέλεια και αν κάτι δε μου πάει καλά μου μαυρίζει όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες . Σαν πιτσιρικάς έπρεπε πάντα να ακολουθώ το σωστό δρόμο, ενώ όταν συνέβαινε κάτι δυσάρεστο δεν είχαμε τους μηχανισμούς να προχωρήσουμε μπροστά . Και αυτά κληρονομούνται μαζί με την κληρονομική προδιάθεση ....

Senior Member
    Εχεις χασει τον εαυτο σου η μου φντ? Η μηπως δεν τον ειχες ποτέ και εκανες αυτο που πρεπει και οχι αυτο που ηθελες;

Senior Member
    Θεωρώ ότι ως τα 35 είχα πολύ ωραία ζωή . Έκανα πάντα αυτό που ήθελα , πάντα δημιουργικό , κουβαλώντας βέβαια τα κουσούρια της τελειότητας και της εργασιομανίας . Κάποια περιστατικά άγχους που πέρασα είχαν πάντα σαφή αίτια οπότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και συνέχισα τη δημιουργική μου ζωή ( χωρίς φρένο για ξεκούραση ). Κάποια στιγμή δημιούργησα μία εταιρεία και δόθηκα 100% εκεί για τουλάχιστον 5 χρόνια σε ακραίο σημείο . Θεωρώ ότι η αφορμή ήταν αυτή για να σκάσουν όλα αυτά, σε συνδυασμό πάντα με την κληρονομικότητα που έχω και τα επίκτητα κουσούρια που είχα .

Senior Member
    Μηπως θελεις να τα παρατησεις ολα και ειναι αυτο που σε φοβηζει;

Senior Member
    Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή . Θα πρέπει να τα γκρεμίσω όλα τότε . Οικογένεια , εταιρεία, φίλοι .... Και βέβαια κανείς δεν εγγυάται ότι θα είμαι καλύτερα τότε . Νομίζω ότι θα πρέπει να ισορροπήσω και να μην επαναλάβω τα λάθη του χειμώνα . Να επενδύσω περισσότερο στον εαυτό μου , να αλλάξω στάση ζωή φέυγοντας από τα περιττά βάρη και να αναλάβω λιγότερες ευθύνες .

Senior Member
    Επιλογες παντα υπαρχουν, απλα δεν ειναι οι σωστες. Το αγχος λενε οι ψυχολογοι ερχεται οταν αμφιβαλουμε για τις επιλογες μας και στην δυνατοτητα μας να κανουμε τις σωστες. Καμια φορα κοροϊδευομαστε για να κανουμε αυτο που (δεν) πρεπει και ετσι χανουμε εμπιστοσυνη.

Senior Member
    Σωστά αυτά που λες . Δυστυχώς δεν μπορείς να κοροϊδέψεις και να ξεγελάσεις τον εαυτό σου . Όσα και να του λες αυτός έχει τις δικές του πεποιθήσεις που στην ουσία είναι αυτά με τα οποία πορεύεσαι . Η αλήθεια ότι όταν είσαι στο άγχος οι αποφάσεις γίνονται όλο και πιο θολές , δύσκολες και σίγουρα δεν είναι καιρός για δραστικές αποφάσεις . Θέλει ψυχραιμία και υπομονή ....

Senior Member
    Τουλαχιστον εχεις μια οικονομικη ανεση. Τα παιδια σου ειναι μεγαλα, πως την βλεπουν την επιχειρηση, θα την αναλαβουν στο μελλον η τσαμπα παιδευεσαι;

Senior Member
    Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο σενάριο . Νομίζω ότι θα πρέπει όλο αυτό να μικρύνει , για να μειωθούν τόσο οι οικονομικές όσο και οι εργασιακές υποχρεώσεις . Και στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο . Αυτό χρειάζεται χρόνο και σχέδιο για να μπορέσω να πάρω τους κόπους όλων αυτών των ετών. Έχει γίνει πλέον από πρόκληση θηλιά κυρίως στις περιόδους που δεν είμαι καλά .

Senior Member
    Εισαι δυνατο παλικαρι που εφτασες μεχρι εδω, θα την βρεις την ακρη.

Senior Member
    Ευχαριστώ για τη θετική ενίσχυση και τη βοήθεια . Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μπορείς να μοιραστείς τις αγωνίες σου και να έχεις άλλες γνώμες . Σιγουρα όμως δεν πρέπει να ξεχάσω να κάνω τις αλλαγές που πρέπει . Κάθε χρόνο τα ίδια και μετά πέφτω με τα μούτρα ....

Senior Member
    Το 26 βάλε το στόχο να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει. Αυτό έχει μείνει.
    Είσαι έμπειρος πλέον όσων αφορά το άγχος, ξέρεις πάνω κάτω τί συμβαίνει με την φαρμακευτική σου αγωγή και τί να περιμένεις.
    Εννοείται είσαι δυνατός και λογικός χαρακτήρας και άνθρωπος.
    Υπάρχει ένα ρητό στις business που λέει :
    Sometimes it's healthier to be wealthy than rich.
    Rich είναι αυτός που έχει πάρα πολλά χρήματα αλλά για να τα διατηρήσει και να τα αυξήσει απαιτεί να δίνει όλο του το είναι σε αυτό με την τεράστια προσπάθεια και το άγχος που συνεπάγεται.
    Wealthy είναι αυτός που έχει λιγότερα από τον rich γιατί δούλεψε όσο χρειάστηκε ώστε να μην χρειαστεί να ξανά δουλέψει και πλέον αράζει.
    Τροφή για σκέψη.
    Last edited by Unlucky1980; 21-06-2025 at 01:00.

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast