Καλοριζικο το νεο forum...ενα τεστ νημα για να δουμε λιγο και τις νεες δυνατοτες - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 22 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 181 to 195 of 317
    Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    βρε λάιτ, εδώ πόσταρες φωτό σου, τί ψάχνεις να βρεις?
    όταν κάποιος γράφει ανώνυμα τα εσώψυχα του , δν πάει να βγάλει φόρα παρτίδα τη φάτσα του.
    όταν το κάνει , θα έχει και συνέπειες.
    τα υπόλοιπα μου ακούγονται λίγο μαϊντανός.
    Τη φωτό μου την έβαλα για πολύ λίγο, και ήταν ανώριμο εκ μέρους μου, αλλά όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά μετά δεν θα έπρεπε να είχα τη δυνατότητα να τη διαγράψω; Αυτά δεν πρέπει να προβλέπονται σε ένα φόρουμ, σε κάθε φόρουμ..

Banned
    Quote Originally Posted by NikosD. View Post
    Λάιτ, από τη στιγμή που θέλεις να πεις κάτι στιγμιαία και μετά να το διαγράψεις, μάλλον δεν θα έπρεπε να γράφεις σε φόρουμ. Ισως θα ήταν προτιμότερο να συζητάς σε τσατ ή τέλος πάντων σε άλλες υπηρεσίες. Σίγουρα πάντως δεν ειναι αυτή η λογική και η φιλοσοφία των φόρουμ.
    Ωραία, αυτό δεν το ήξερα και μου γύρισε μπούμερανγκ. Όχι ότι σε τσατ θα είναι καλύτερα, γιατί κι εκεί μπορούν να πάρουν αυτά που λες και να τα κάνουν αντιγραφή επικόλληση κάπου αλλού. Πουθενά δεν είναι ασφαλές το ίντερνετ. Απλά το έμαθα λίγο αργά.

Η δυνατότητα τροποποιησης μηνυμάτων παρέχεται σε όλους με τη μόνη διαφορά πως λίγες μέρες μετά την αποστολή του μηνύματος, απαιτείται η συννενόηση με τη διαχείριση προκειμένου να γίνει η τροποποιηση. Αυτό, παρόλο που δεν αποτελεί μια γρήγορη διαδικασία, γίνεται με σκοπό να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα όλων των συμμετεχόντων και όχι μόνο αυτού που θέλει να γραφει και μετά να σβήνει.
    Ποιά είναι τα δικαιώματα των συμμετεχόντων; Να διαβάσουν τη σωστή άποψη κάποιου που δεν θέλει να ακούγεται η άποψη του πλέον;

Επιπλέον, πολύ προσεκτικά και καθαρά, μιλάω για τροποποίηση και όχι για διαγραφή.
    Σε αυτό το φόρουμ (και πιθανότατα σε πολλά ακόμη), στους όρους χρήσης και στις εκάστοτε οδηγίες, αναφέρεται πως, παρόλο που γράφουμε με ψευδώνυμα, είναι σκόπιμο να μην δίνονται στα μηνύματα στοιχεία (ημερομηνίες, τόποι, ονόματα κτλ) που θα μπορούσαν να "εκθέσουν" το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το ψευδωνυμο.

Οι όροι χρήσης, δυστυχώς διαβάζονται απο ελάχιστους και συνήθως θεωρούνται ως το μέσο που θα περιορίσει τα μέλη, δεν είναι όμως έτσι. Συχνά, παρέχουν ουσιαστικές πληροφορίες τις οποιες καλείται το υποψήφιο μέλος να διαβάσει κι αν δεν τις αποδεχτεί, να μην προχωρήσει στην εγγραφή του. Το να τις διαβάσει, να τις προσπεράσει ελαφρά τη καρδία και μετά να ζητά "τα ρέστα", εμένα δε μου μοιάζει πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά.
    Δεν είχα διαβάσει τους όρους χρήσης αλλά και να τους είχα διαβάσει, δεν είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις. Ένας κάτι να σε ρωτήσει και να επιμένει, θυμάμαι συγκεκριμένα που με ρώταγαν τι κάνω τον ελεύθερό μου χρόνο, και "αναγκάστηκα" και είπα.

Για να επιστρέψω στο θέμα διαγραφής/τροποποίησης: κάπου αναφέρεις πως δεν έχουν διαγραφεί μηνύματα που ζήτησες.
    Δεν θυμάμαι αν στο έχω πει ιδιωτικά, σίγουρα όμως θέλω να το πω δημόσια.

Η διαχείριση δεν είναι ο χαμάλης της παρέας αλλά συνεργάτης. Για παράδειγμα, ενα ιδιωτικό μήνυμα που λέει "διαγράψτε τις αναφορές στον τόπο που μένω", χωρις να υπάρχουν συγκεκριμένες υποδείξεις προς τα θέματα που θέλετε να αλλοιωθούν/τροποποιηθουν, σημαίνει πως ο διαχειριστής πρέπει να ψάξει μηνύματα εν μέσω 200.000 μηνυμάτων.
    Δεν πρόκειται αυτό να γίνει, σε διαβεβαιώνω γι αυτο.
    Όσο γι'αυτό, ναι μεν είχα πει αυτό αρχικά, αλλά μετά έκατσα και έψαξα όλα τα quotes που θέλω να διαγραφούν και αναφέρονταν σε μένα, αλλά δεν τις σβήσατε. Βέβαια ο μπολτ μπορεί να επιμένει ότι αυτό είναι λάθος και εγώ ότι είναι σωστό.

Επίσης, ένα ιδιωτικό μήνυμα που έξι μήνες μετά από μια συζήτηση, στην οποία υπάρχουν 50 συμμετέχοντες, ζητά να διαγραφεί ολόκληρη η συζήτηση, σε διαβεβαιώνω επίσης, πως δεν πρόκειται να έχει τύχη (με σπανιες εξαιρέσεις).
    Πάλι βάζουμε πάνω από όλα τα χαζά δήθεν δικαιώματα να διαβάζονται όλα τα μηνύματα, που ο βασικός συμμετέχων αυτός που τα έγραφε μπορεί να μη θέλει να εμφανιστούν, και παραβλέπονται τα βασικά δικαιώματα να μην ακούγεται η γνώμη του βασικού συμμετέχοντα.

Με χαρά να τροποποιηθεί το αρχικό μήνυμα. Με χαρά να τροποποιηθούν τα μηνύματα του συγκεκριμένου μέλους που ζητά διαγραφές. Δεν θα διαγραφούν όμως οι αποψεις 50 ανθρώπων, επειδή κάποιος έχει διαφορετική γνώμη. Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων την οποία επικαλείσαι, δεν μιλά για διαγραφή και μηνύματα τρίτων. Πριν διατυπώσεις εύκολες κρίσεις, μάθε καλύτερα τι ζητά και μην σπεύδεις να κατηγορήσεις. Να ξέρεις πως στο e-psychology είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια θέματα και με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα και όλα τα νόμιμα, για εμάς και για την κοινότητα.

Δε σφυρίζουμε αδιάφορα, δεν είμαστε αναίσθητοι στα δικαιώματα των συμμετεχόντων.
    Οκ, δεν νομίζω να είπα ότι μιλάει η αρχή για μηνύματα τρίτων, είπα μόνο για διαγραφή μηνυμάτων από το ίδιο μέλος.

Σε ότι αφορά τις διαγραφές, προκειμενου να σεβαστούμε τους πάντες και όχι μονο τον εαυτό μας που μετάνιωσε για ένα θέμα που άνοιξε, χρειάζεται επίσης να είμαστε προσεκτικοί.
    Πχ, στο παρακάτω μήνυμα,
    είμαι νέος 26 ετών, έχω 2 αδέλφια δίδυμα, μένω στην Κόρινθο και πρόσφατα διαγνώστηκα με κρίσεις πανικού,
    αν ο συγγραφέας θεωρεί πως με αυτό το μήνυμα εκθέτει τον εαυτό του και τα πραγματικά του στοιχεία, μπορεί να το τροποποιήσει ως εξής:

είμαι 42 χρόνων, παντρεμένη, με 4 αδέλφια, μένω στην Ιταλία και έχω πολύ άγχος.

Τέτοιοι είδους τροποποιήσεις (κι όχι διαγραφές), που καταφθάνουν στη διαχείριση
    1. έτοιμες/δουλεμένες
    2. με συγκεκριμένη υπόδειξη/οδηγία προς το θέμα/μήνυμα στο οποίο πρέπει να γίνουν αλλαγές,

να είσαι καλή μου λάιτ 100% βέβαιη πως θα γίνουν με την καλύτερη δυνατή συνεργασία του διαχειριστή και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.
    Γιατί να γίνει τροποποίηση στη συγκεκριμένη δήλωση και όχι διαγραφή του μηνύματος; Δεν καταλαβαίνω.

Banned
    Και κάτι άλλο Νίκο. Είχες πει θα μπορούσε να γίνει διαγραφή ενός μέλους με το καινούριο φόρουμ, αλλά δεν βρίσκω πουθενά αυτή την επιλογή. Τι θα γίνει με αυτή την δυνατότητα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by lightbluepath View Post

Πάλι βάζουμε πάνω από όλα τα χαζά δήθεν δικαιώματα να διαβάζονται όλα τα μηνύματα, που ο βασικός συμμετέχων αυτός που τα έγραφε μπορεί να μη θέλει να εμφανιστούν, και παραβλέπονται τα βασικά δικαιώματα να μην ακούγεται η γνώμη του βασικού συμμετέχοντα.

..........................
    Γιατί να γίνει τροποποίηση στη συγκεκριμένη δήλωση και όχι διαγραφή του μηνύματος; Δεν καταλαβαίνω.
    Εκτος απο τα δικαιωματα του ανθρωπου που ζηταει μια βοηθεια ή γνωμη, υπάρχουν και τα δικαιωματα οσων συμμετεχουν σε μια τετοια συζητηση κ υπάρχει κ ενα πλαισιο κανονων του φορουμ. Αν καποιος δεν δεχεται τους συγκεκριμενους κανονες (που τουλαχιστον καποιοι ειναι πολυ σαφεις κ ξεκαθαροι) μπορει να μην συμμετεχει. Ποσο δικαιο ειναι για καποιον που απανταει ή που συμμετεχει σε μια κουβεντα, ξαφνικα να βλεπει εναν μισο διαλογο ή εναν διαλογο χωρις νοημα? Ποσο βοηθαει ενας τετοιος διαλογος ενα φορουμ και τους επισκεπτες του? Οι απαντησεις χωρις ερωτηματα, που κ πώς βοηθάνε?

Μια τροποποιηση λοιπον κ οχι η διαγραφη, βοηθαει στο να υπάρχει μια στοιχειωδη ροη. Απο το τιποτα...Ωραια ειναι λοιπον τα δικαιωματα ολων να καλυπτονται αλλα οχι εις βάρος των υπολοιπων.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Απο που και ως που ειναι βασικο δικαιωμα να ακουγεται η γνωμη καποιου? Δικαιωμα ειναι να πει την γνωμη του, μετα αρχιζουν τα δικαιωματα των αλλων.

Οπως εσυ εχεις το δικαιωμα να πεις ελευθερα την γνωμη σου , ετσι και αλλοι εχουν επισης το δικαιωμα να την αποδεκτουν-αποριψουν.

Και τι ειναι αυτο με τον βασικο συμμετεχοντα? Ισοι ειμαστε, ποσταρουμε, λεμε την γνωμη μας, συνομιλουμε . Αν ο θεματοθετης εχει το δικαιωμα να μας πει να κανουμε οτι μας πει, ετσι και εμεις εχουμε το δικαιωμα να τον αγνοησουμε.

Banned
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Εκτος απο τα δικαιωματα του ανθρωπου που ζηταει μια βοηθεια ή γνωμη, υπάρχουν και τα δικαιωματα οσων συμμετεχουν σε μια τετοια συζητηση κ υπάρχει κ ενα πλαισιο κανονων του φορουμ. Αν καποιος δεν δεχεται τους συγκεκριμενους κανονες (που τουλαχιστον καποιοι ειναι πολυ σαφεις κ ξεκαθαροι) μπορει να μην συμμετεχει. Ποσο δικαιο ειναι για καποιον που απανταει ή που συμμετεχει σε μια κουβεντα, ξαφνικα να βλεπει εναν μισο διαλογο ή εναν διαλογο χωρις νοημα? Ποσο βοηθαει ενας τετοιος διαλογος ενα φορουμ και τους επισκεπτες του? Οι απαντησεις χωρις ερωτηματα, που κ πώς βοηθάνε?

Μια τροποποιηση λοιπον κ οχι η διαγραφη, βοηθαει στο να υπάρχει μια στοιχειωδη ροη. Απο το τιποτα...Ωραια ειναι λοιπον τα δικαιωματα ολων να καλυπτονται αλλα οχι εις βάρος των υπολοιπων.
    Πρώτον: Οι κανόνες πρέπει να είναι για να εξυπηρετούν τα μέλη και όχι να τα γδάρουν. Δεύτερον, η λύση δεν πρέπει να είναι να φύγεις, αλλά εκεί που φτάσαμε, μόνο αυτό μένει. Τρίτον, καλά πολύ αστείο αυτό που λες. Πόσο δίκαιο είναι να βλέπει μισή κουβέντα; Γιατί τι θα πάθει, θα αρρωστήσει; :S Όσο για το αν βοηθάει τους επισκέπτες του, αν αυτός που το έγραψε δεν θέλει να βοηθήσει μπορείς εσύ ή ο Νίκος να του το απαγορέψει αυτό; Ή και ολόκληρο θέμα αν σβηστεί, θα είναι για να βοηθηθεί αυτός που το γραψε. Άρα αυτός μπορεί να μην θέλει να βοηθηθεί πλέον, πάλι θα του το απαγορέψεις αυτό; Ή στην τελική, μπορεί να έγινε ένας χαμός με ένα θέμα, να επιτέθηκαν πολλοί σε ένα άτομο και να ξέφυγε, συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το θέμα και πόσο "καλό" κάνει στο φόρουμ... Και ξαναλέω, οι απαντήσεις χωρίς ερωτήματα, τα ερωτήματα ανήκουν σε αυτούς που τα γράφουν, συνεπώς αν αυτοί δεν θέλουν πια να φαίνονται τα γραφόμενά τους, τότε γιατί να φαίνονται; Χωρίς την έγκυρη απόφαση αυτού που ξεκίνησε το θέμα, που είναι τα πνευματικά δικαιώματα; Σιγά που είναι εις βάρος όπως εξήγησα.

Banned
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Απο που και ως που ειναι βασικο δικαιωμα να ακουγεται η γνωμη καποιου? Δικαιωμα ειναι να πει την γνωμη του, μετα αρχιζουν τα δικαιωματα των αλλων.

Οπως εσυ εχεις το δικαιωμα να πεις ελευθερα την γνωμη σου , ετσι και αλλοι εχουν επισης το δικαιωμα να την αποδεκτουν-αποριψουν.

Και τι ειναι αυτο με τον βασικο συμμετεχοντα? Ισοι ειμαστε, ποσταρουμε, λεμε την γνωμη μας, συνομιλουμε . Αν ο θεματοθετης εχει το δικαιωμα να μας πει να κανουμε οτι μας πει, ετσι και εμεις εχουμε το δικαιωμα να τον αγνοησουμε.
    Δεν κατάλαβες τι είπα. Είπα να μην ακούγεται, και φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναιρέσει αυτά που είπε, νομίζω δημοκρατία έχουμε. Τέλος αυτό. Που κολλάνε τώρα αυτά που είπες με το βασικό συμμετέχοντα;

Senior Member
    παιδια ενα αλλο προβλημα που παρατηρησα ειναι το ακολουθο.

εγραφα ενα μνμ, κ το ειχα αφησει μισο, εκανα μια αλλη δουλεια κ μετα επανηλθα.

παω να το ποσταρω κ μου βγαζει οτι δεν εχω δικαιωμα να ποσταρω.

γυρναω στην προηγουμενη σελιδα με το back του browser κ το μνμ μου εχει χαθει!

σπαστηκα!

δεν εχω καταλαβει, μετα απο καποια ωρα ανενεργος, μας πεταει εξω το συστημα? το παλιο φορουμ νομιζω δεν ειχε τετοιο θεμα.

μου εχει συμβει πανω απο μια φορα.

Senior Member
    Nα αναιρεσει ναι. Να διαγραψει ναι. Να πιστευει οτι πρεπει να διαγραφουν απαντησεις αλλων ναι. Να διαγραψει'φιμωσει απαντησεις αλλων ,οχι. Για το τελευταιο ζητημα γινεται ολος αυτος ο ντορος.

Και για τον βασικο συμμετεχοντα εσυ μολις ειπες οτι εχει καποια βασικα δικαιωματα κτλ

Banned
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    Nα αναιρεσει ναι. Να διαγραψει ναι. Να πιστευει οτι πρεπει να διαγραφουν απαντησεις αλλων ναι. Να διαγραψει'φιμωσει απαντησεις αλλων ,οχι. Για το τελευταιο ζητημα γινεται ολος αυτος ο ντορος.

Και για τον βασικο συμμετεχοντα εσυ μολις ειπες οτι εχει καποια βασικα δικαιωματα κτλ
    Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο σημαντικές οι απόψεις των άλλων που είναι παλιές. Εμένα δεν θα με πείραζε αυτό, να σβήνανε παλιές μου απαντήσεις. Το βρίσκω πολύ εγωιστικό αυτό, να μην θέλεις να εξυπηρετήσεις κάποιον μόνο και μόνο για να υπάρχουν οι απόψεις σου σε ένα φόρουμ.
    Και δεύτερον, για το βασικό συμμετέχοντα μιλάμε, ναι, έχει βασικά δικαιώματα, και θα έπρεπε να ισχύουν αυτά για όλους γιατί όλοι θα μπορούσαν δυνητικά να είναι στη θέση του βασικού συμμετέχοντα.

Senior Member
    εμενα η γνωμη μου ειναι η εξης για το θεμα που τρεχει debate:

1. οποιος εχει καποιο προβλημα κ θελει να παρει καποιες συμβουλες ανοιγει ενα θεμα περιγραφοντας τα κρισιμα σημεια του προβληματος κ μεχρι εκει. (γραφη "τυπικη")

πχ γεια σας,

εδω κ ενα χρονο εχω κρισεις πανικου, τα συμπτωματα μου ειναι αυτα κ αυτα, κανω αυτο κ αυτο κ δεν λειτουργει, μηπως εχετε καμια ιδεα τι να κανω?

ευχαριστω εκ των προτερων

το να πει οτι ειναι 26 χρονων, με δυο διδυμους αδελφους, μενει στα τρικαλα, να κρεμασει φωτο, κ ο,τιδηποτε αλλο τα βρισκω περιττα.

με την παραπανω μεθοδο κανεις δεν προκειται να τον αναγνωρισει, κρισεις πανικους μπορει να εχουν 300,000 ανθρωποι στην ελλαδα.

2. καποιοι απο εμας οπως πχ κ εγω εχουμε πανω απο 1000 μνμ κ ακομα κ αν δεν εχουμε κρεμασει φωτο, ακομα κ αν δεν εχουμε πει που μενουμε, ακομα κ αν δεν εχουμε πει ποσο χρονων ειμαστε, ακομα κ αν, ακομα κ αν, η δικη μου αισθηση ειναι οτι αν η τυχη εσπαζε το ποδι της κ τυχαινε να γνωρισω τυχαια καπου καποιον απο ολους εσας, κ πιαναμε κουβεντα, πολυ γρηγορα θα σκεφτομουνα ωπ αυτος μου θυμιζει τον boltseed η την αρκτο η ...

βεβαια αυτο ειναι πολυ σπανιο να συμβει. (κ βεβαια εμενα προσωπικα δε θα με ενοχλουσε, με την εννοια οτι αν με ενοχλουσε, τοτε πιθανοτατα θα με ενοχλουσε κ το να εχω γραψει τοσα μνμ εδω μεσα.)

εκτος απο εμας βεβαια που διαβαζουμε συστηματικα το φορουμ κ κανουμε log in, υπαρχουν κ καποιοι επισκεπτες. αυτοι μπορει να ειναι: η εμεις οταν απλα θελουμε να διαβασουμε κατι κ βαριομαστε να κανουμε log in, η καποιοι που διαβαζουν συστηματικα το φορουμ αλλα δεν θελουν ποτε να γραψουν σε αυτο, η καποιοι περαστικοι που διαβαζουν το φορουμ οταν ψαχνουν απαντηση σε καποιο προβλημα (διαβαζουν καποια παλαια θεματα που σχετιζονται με το τρεχον προβλημα τους)

οι μονοι που θα μπορουσαν να αναγνωρισουν καποιον απο αυτους που εχουν πολλα μνμ στο προσωπο καποιου γνωστου τους, ειναι οι ταχτικοι αναγνωστες του φορουμ, ειτε μπαινουν με λογκ ιν, ειτε διαβαζουν συστηματικα ως επισκεπτες. (οι περαστικοι του φορουμ δε νομιζω οτι θα μπορουσαν)

αντιστροφα, αν εχετε πληροφορησει ολους τους φιλους σας κ τους γνωστους σας, οτι γραφετε σε αυτο το φορουμ, ακομα κ αν δεν τους εχετε πει το ψευδωνυμο σας, αν αρχισουν κ ψαχνουν θα καταλαβουν μαλλον ποιοι εισαστε.

συμπερασμα:

ο καθενας εκτιθεται αναλογα με τις αναγκες που θελει να καλυψει κ οσο αντεχει.
    Last edited by Lou!; 21-11-2010 at 19:34.

Senior Member
    Πρώτον: Οι κανόνες πρέπει να είναι για να εξυπηρετούν τα μέλη και όχι να τα γδάρουν. Δεύτερον, η λύση δεν πρέπει να είναι να φύγεις, αλλά εκεί που φτάσαμε, μόνο αυτό μένει. Τρίτον, καλά πολύ αστείο αυτό που λες. Πόσο δίκαιο είναι να βλέπει μισή κουβέντα; Γιατί τι θα πάθει, θα αρρωστήσει; :S Όσο για το αν βοηθάει τους επισκέπτες του, αν αυτός που το έγραψε δεν θέλει να βοηθήσει μπορείς εσύ ή ο Νίκος να του το απαγορέψει αυτό; Ή και ολόκληρο θέμα αν σβηστεί, θα είναι για να βοηθηθεί αυτός που το γραψε. Άρα αυτός μπορεί να μην θέλει να βοηθηθεί πλέον, πάλι θα του το απαγορέψεις αυτό; Ή στην τελική, μπορεί να έγινε ένας χαμός με ένα θέμα, να επιτέθηκαν πολλοί σε ένα άτομο και να ξέφυγε, συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το θέμα και πόσο "καλό" κάνει στο φόρουμ... Και ξαναλέω, οι απαντήσεις χωρίς ερωτήματα, τα ερωτήματα ανήκουν σε αυτούς που τα γράφουν, συνεπώς αν αυτοί δεν θέλουν πια να φαίνονται τα γραφόμενά τους, τότε γιατί να φαίνονται; Χωρίς την έγκυρη απόφαση αυτού που ξεκίνησε το θέμα, που είναι τα πνευματικά δικαιώματα; Σιγά που είναι εις βάρος όπως εξήγησα.
    αστείο είναι που επιμένεις σε κάτι που είναι αντίθετο σε μια δημόσια συζήτηση.
    και ιν ρίαλ λάιφ αν πεις κάτι , δν σημαίνει πως επειδή το μετάνοιωσες , αυτοί που το άκουσαν το ξεχάσανε κιόλας.
    λάιτ, οι συζητήσεις έτσι γίνονται.

το ότι έγινε κάποτε μια κουβέντα και το πράγμα ξέφυγε, δν σημαίνει πως μειώνει εσένα.
    κάλλιστα μπορεί να μειώνει και τους συνομιλητές σου.
    άσε να κρίνει ο καθένας ποιος δεν φοράει παρωπίδες και ποιος όχι.
    δες το και από αυτή την άποψη.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Lbp, μην επιμένεις σε κάτι που είναι αυτονόητο..
    Τα γραπτά πρέπει να μένουν (scripta manent) , απλά γιατί το φόρουμ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Σου το είπε ο Νίκος , σου το είπαν όλα τα άλλα μέλη, μπορείς να τροποποιήσεις τα μηνύματα σου, ωστόσο το να ζητάς να διαγραφούν ολόκληρα θέματα γιατί πιστεύεις πως "φωτογραφίζεσαι" σε κάποια απ' αυτά είναι ανήκουστο, μια και τα φόρουμ οφείλουν την ύπαρξη τους στα γραπτά που υπάρχουν κι όχι σε εκείνα που δεν υπάρχουν...
    Π.χ. αν στο θέμα "οι παρενέργειες του φαρμάκου χ" που άνοιξες - υποθετικά πάντα μιλώντας - αναπτύσσεται μια συζήτηση στην οποία διατηρείς την αίσθηση πως δεν είναι προς όφελος σου να συνεχιστεί το θέμα, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ούτε την συμμετοχή εκείνων που διατύπωσαν την άποψη τους, πολύ δε περισσότερο να θεωρείς κτήμα σου την συζήτηση όντας θεματοθέτρια. Αν γινόταν να διαγράφονται θέματα κατά το δοκούν, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η ωφελιμιστική δύναμη του φόρουμ , όταν τα μέλη που ενδιαφέρονταν για τις παρενέργειες του φαρμάκου χ, είτε πόσταραν είτε όχι, αντιληφθούν ξαφνικά πως δεν μπορούν να αποκομίσουν κανένα απολύτως χρήσιμο συμπέρασμα μια και το θέμα, διαγράφηκε ξαφνικά από την θεματοθέτρια για λόγους που αφορούσαν την ίδια ?

Πρέπει να κατανοήσεις πως η κοινοκτημοσύνη των ιδεών είναι θέσφατο από την στιγμή που διατυπώνονται σε ένα δημόσιο διάλογο, με την ίδια λογική που σε μια ανοιχτή συζήτηση in real life - όπως νομίζω σου επισήμανε και η άρκτος αν δεν κάνω λάθος - δεν μπορείς να λες και να ξελές... Αυτό μπορείς να το κάνεις όταν διαλέγεσαι με έναν, όταν μιλάς σε παραπάνω από έναν δεν μπορείς να ακυρώσεις την μαρτυρία τους. Άλλωστε σ' ένα δημόσιο διάλογο, η τακτική του λέω και ξελέω είναι ηθικά μη αποδεκτή..

Οι όροι σ' ένα φόρουμ δεν μπαίνουν για να μην τηρούνται. Όποιος ζητά να λειτουργεί κατά παράβαση των όρων, δεν συμμετέχει, δεν εγγράφεται - ο Νίκος σου το είπε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι εσύ ωστόσο επιμένεις πως θα έπρεπε να υπάρχουν "παραθυράκια"... Ακαταλαβίστικη επιμονή μα την αλήθεια, η συμμετοχή σε ένα φόρουμ δεν μπορεί να προσδιορίζεται από την εγωκεντρική διάθεση του καθένα, αλλά από την συλλογιστική ωφέλεια που μπορεί να προκύψει μέσα από τις διάφορες συζητήσεις...

Τέλος η επισήμανση σου για τον "βασικό συμμετέχοντα", είναι αδιανόητη μια και μόνο σαν άποψη να την θέσει κανείς , ακυρώνει αυτόματα οποιαδήποτε έννοια ισότιμου διαλόγου....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    αστείο είναι που επιμένεις σε κάτι που είναι αντίθετο σε μια δημόσια συζήτηση.
    και ιν ρίαλ λάιφ αν πεις κάτι , δν σημαίνει πως επειδή το μετάνοιωσες , αυτοί που το άκουσαν το ξεχάσανε κιόλας.
    λάιτ, οι συζητήσεις έτσι γίνονται.

το ότι έγινε κάποτε μια κουβέντα και το πράγμα ξέφυγε, δν σημαίνει πως μειώνει εσένα.
    κάλλιστα μπορεί να μειώνει και τους συνομιλητές σου.
    άσε να κρίνει ο καθένας ποιος δεν φοράει παρωπίδες και ποιος όχι.
    δες το και από αυτή την άποψη.
    Λοιπόν, πρώτον εσύ ποιός είσαι, ο συνήγορος της Σοφίας; Δεύτερον, αυτό είναι αστείο κατα τη γνώμη σου, για μένα δεν είναι αυτό αστείο αλλά το άλλο που είπα. Γιατί είναι αντίθετο αυτό σε μία δημόσια συζήτηση; Θα πάθουν τίποτα όλοι ή απλά θέλουν να κουτσομπολέψουν αν έχει πει στοιχεία του το μέλος που θέλει να σβηστούν ή να διαβάσουν τα θέματα του άλλου;
    Όσο για τη ρίαλ λάιφ, το λες μια φορά, δεν μπαίνουν μετά επισκέπτες και μέλη που δεν είχαν διαβάσει αυτό που είπες και να το μαθαίνουν κι αυτοί. Οπότε μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αυτό περι κρίση αμφιβάλλω πολύ. Συνήθως μετράει η κακία, οπότε αυτός που επιτίθεται έχει τα ηνία. Και αυτό για τις παρωπίδες, αν ήταν υποννοούμενο για μένα, καλύτερα να μην το έλεγες. Τι σχέση έχει αυτό τώρα; Και δεν σε κρίνω, συνεπώς μην με κρίνεις και άδικα μάλιστα.

Banned
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Lbp, μην επιμένεις σε κάτι που είναι αυτονόητο..
    Τα γραπτά πρέπει να μένουν (scripta manent) , απλά γιατί το φόρουμ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Σου το είπε ο Νίκος , σου το είπαν όλα τα άλλα μέλη, μπορείς να τροποποιήσεις τα μηνύματα σου, ωστόσο το να ζητάς να διαγραφούν ολόκληρα θέματα γιατί πιστεύεις πως "φωτογραφίζεσαι" σε κάποια απ' αυτά είναι ανήκουστο, μια και τα φόρουμ οφείλουν την ύπαρξη τους στα γραπτά που υπάρχουν κι όχι σε εκείνα που δεν υπάρχουν...
    Π.χ. αν στο θέμα "οι παρενέργειες του φαρμάκου χ" που άνοιξες - υποθετικά πάντα μιλώντας - αναπτύσσεται μια συζήτηση στην οποία διατηρείς την αίσθηση πως δεν είναι προς όφελος σου να συνεχιστεί το θέμα, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ούτε την συμμετοχή εκείνων που διατύπωσαν την άποψη τους, πολύ δε περισσότερο να θεωρείς κτήμα σου την συζήτηση όντας θεματοθέτρια. Αν γινόταν να διαγράφονται θέματα κατά το δοκούν, ποια πιστεύεις πως θα ήταν η ωφελιμιστική δύναμη του φόρουμ , όταν τα μέλη που ενδιαφέρονταν για τις παρενέργειες του φαρμάκου χ, είτε πόσταραν είτε όχι, αντιληφθούν ξαφνικά πως δεν μπορούν να αποκομίσουν κανένα απολύτως χρήσιμο συμπέρασμα μια και το θέμα, διαγράφηκε ξαφνικά από την θεματοθέτρια για λόγους που αφορούσαν την ίδια ?

Πρέπει να κατανοήσεις πως η κοινοκτημοσύνη των ιδεών είναι θέσφατο από την στιγμή που διατυπώνονται σε ένα δημόσιο διάλογο, με την ίδια λογική που σε μια ανοιχτή συζήτηση in real life - όπως νομίζω σου επισήμανε και η άρκτος αν δεν κάνω λάθος - δεν μπορείς να λες και να ξελές... Αυτό μπορείς να το κάνεις όταν διαλέγεσαι με έναν, όταν μιλάς σε παραπάνω από έναν δεν μπορείς να ακυρώσεις την μαρτυρία τους. Άλλωστε σ' ένα δημόσιο διάλογο, η τακτική του λέω και ξελέω είναι ηθικά μη αποδεκτή..

Οι όροι σ' ένα φόρουμ δεν μπαίνουν για να μην τηρούνται. Όποιος ζητά να λειτουργεί κατά παράβαση των όρων, δεν συμμετέχει, δεν εγγράφεται - ο Νίκος σου το είπε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι εσύ ωστόσο επιμένεις πως θα έπρεπε να υπάρχουν "παραθυράκια"... Ακαταλαβίστικη επιμονή μα την αλήθεια, η συμμετοχή σε ένα φόρουμ δεν μπορεί να προσδιορίζεται από την εγωκεντρική διάθεση του καθένα, αλλά από την συλλογιστική ωφέλεια που μπορεί να προκύψει μέσα από τις διάφορες συζητήσεις...

Τέλος η επισήμανση σου για τον "βασικό συμμετέχοντα", είναι αδιανόητη μια και μόνο σαν άποψη να την θέσει κανείς , ακυρώνει αυτόματα οποιαδήποτε έννοια ισότιμου διαλόγου....
    Ωραία μας τα λες. Ελπίζω να είσαι ικανοποιημένος που κάνεις το "δάσκαλο". Αν τα πάρω με τη σειρά όμως, το ότι δεν είναι το τσιφλίκι κανενός το φόρουμ, το εξήγησα, πάνω από όλα είναι τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, τα οποία τα παραβλέπεις τελείως. Δεν μου το είπαν όλα τα μέλη ξέρεις. Το ότι το είπαν 3-4 άτομα, δεν σημαίνει ότι έχουν και δίκιο. Γιατί είναι ανήκουστο δεν το αιτιολόγησες σωστά, αφού φυσικά δεν είναι ανήκουστο. Στο μυαλό σου είναι.
    Αυτό με τη θεματοθέτρια δεν έχεις καθόλου δίκιο. Πρώτον γιατί όλοι όσοι ανοίγουν ένα θέμα συμπεριφέρονται σαν να είναι δικό τους, δηλαδή άμα ξεφύγει η κουβέντα σε διώχνουν από το θέμα τους, και δεύτερον γιατί αν δεν είχα ανοίξει εγώ το θέμα η θεματοθέτρια, δεν θα υπήρχαν αυτές οι απαντήσεις, άρα από εμένα εξαρτάται το θέμα αποκλειστικά. Μπορεί οι λόγοι που θέλει το άτομο να σβηστούν τα ποστ του ή τα θέματά του να είναι πιο σημαντικοί από την ωφέλεια του φόρουμ, που θα μπορούσε και να μην υπήρχε.
    Όσο για την άρκτος, της απάντησα, διάβασέ το. Φυσικά και δεν υπάρχει κοινοκτημοσύνη, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε αυτόν που έγραψε ένα ποστ. Μπορείς να λες και να ξελες ποιός το λέει ότι δεν μπορείς, ή χούντα; Δεν είπαμε να ακυρώσεις τη μαρτυρία τους, αλλά να μην το διαβάσουν άλλοι. Κατανοητό αυτό; Όσο για την ηθική, τώρα σε έπιασε ο πόνος, εσύ ήσουν κατά της ηθικής σε άλλα ποστ που σε έχω διαβάσει, αλλά και πάλι, δεν το θεωρώ ανήθικο το να διαγράφεις ποστ. Έλεος.
    Οι όροι δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σωστοί και "ηθικοί" όπως λες άρα, δεν είπα να υπάρχουν παραθυράκια, αυτό από το μυαλό σου το έβγαλες, απλά να τροποποιηθούν οι όροι χρήσης. Αλλιώς τότε φεύγω, αλλά θα ήθελα να υπήρχε η δυνατότητα να διαγραφούν και όλα τα μηνύματά μου όπως είναι δίκαιο...
    Εγωκεντρική διάθεση είναι να θες να κρατιούνται οι απόψεις σου μόνο και μόνο για να ανεβαίνει η αυτοπεποίηθησή σου ότι έγραψες κάτι, και όχι να θες να σβήσεις τα μηνύματά σου για λόγους που είναι απαραίτητοι.
    Δεν κατάλαβα πως η επισήμανση για το βασικό συμμετέχοντα είναι αδιανόητη και δεν θα θελα να μάθω, γιατί το θεωρώ βλακεία. Από που και ως που μία απλή άποψή μου ακυρώνει αυτόματα οποιαδήποτε έννοια διαλόγου; Ότι θες λες.
    Γενικά, στηρίχτηκες στην κακία σου να μου επιτεθείς χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, και να μου κάνεις τον έξυπνο. Αυτό εγώ το θεωρώ ανήθικο και όχι αυτά που μου λες εμένα, τα ακούω βερεσέ. Θες να μου επιβάλλεις τις απόψεις σου, ενώ εγώ αυτό που θέλω είναι να αλλάξουν οι κανόνες. Έλεος μόνο αυτό έχω να πω.

Page 13 of 22 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast