βοήθεια σε χρήστη-απορία - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 15 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 213
    Senior Member
    Από καθαρά προσωπική εμπειρία, θα σου πω ότι δε βλέπω κάποια αλλαγή στάσης του φίλου σου από αυτά που γράφεις.
    Το μόνο που βλέπω είναι εσύ να τρέχεις όποτε σου το ζητήσει, ενώ αυτός δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα δικά σου προβλήματα, για σένα.
    Τα οποία, σίγουρα, είναι μηδαμινά μπροστά στα δικά του. Σε αυτά όμως, που δημιούργησε και δημιουργεί ο ίδιος στον εαυτό του.

Senior Member
    απάντησα αλλά χάθηκε μέσα στο χαμό..:). σε έναν φίλο του(πρώην χρήστης που έχει κόψει εδώ και καιρό και λόγω προβλημάτων υγείας που προέκυψαν από τη χρήση).νιώθω οτι το περιβάλλον του γενικα δεν είναι καθόλου βοηθητικό..οι γονείς του μένουν σε άλλοι πόλη και πάντα εξαρτιόταν περισσότερο αυτοι από τον Φ. π.χ. οικονομικά παρα αυτός απο εκείνους,πάντα ήθελε οι γονείς του ειδκα ο πατέρας του να είναι περήφανος για αυτόν αλλα νομίζω ότι δεν το εισέπραξε ποτέ ειδικά έτσι οπως θα ήθελε αυτός..και γενικά δύσκολες συνθήκες κατα την παιδική ηλικία..το καλοκαίρι πήγε για ψάρεμα με τον μπαμπά του μια φορά και το περιέγραφε με ενθουσιασμό και πρόσωπο πεντάχρονου..φίλους-φίλους δεν έχει,αλλά οι παρέες του πάντα κάπως εμπλέκονται με ναρκωτικά είτε είναι χρήστες, είτε πρώην χρήστες είτε πίνουν όλοι μέρα χόρτο. νομίζω ότι πιέζομαι τόσο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τον επηρεάσει προς διαφορετική κατεύθυνση. και δεν αποδίδω στον εαυτό μου την ικανότητα να τον κάνω να αλλάξει ή να με δεί σαν πρότυπο, αλλά να δει ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει και ότι κάποιος πιστεύει σε αυτήν την αλλαγή και σε αυτον.δεν ξέρω οι συνθήκες ζωής του πάντα ήταν δύσκολες και οικονομικά.δεν ξέρω.. ..νομίζει,λέει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια και οτι απο παιδί τη ζεί.. και δε λέω ότι είναι εύκολο να ξεφύγει από το περιβάλον του γενικά-οχι μόνο σχετικά με τα ναρκωτικα-αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.είναι βέβαια και πολλά μαζεμένα..μετανιώνει που δεν ασχολήθηκε περισσότερο με τη μορφωη του π.χ. αλλά δεν κάνει κατι και είναι δύσκολο να κάνει τωρα..συγγνώμη αν σας κούρασα με τα μεγάλα μηνύματα μου τις τελευταίες μέρες

Senior Member
    marian_m δηλαδή δεν είναι θετικό το ότι άρχισε δουλειά ?το ότι έχει να πιεί δυο βδομάδες?όσο για το ενδιαφέρον δείχνει, απλά τις περισσότερες φορές υπερισχύουν τα δικά του. και εντάξει αφού του το είπα, έδειξε ότι το μετανιώνει και ειπε οτι ξέρει ότι δεν είναι σωστός απέναντι μου τον τελευταίο καιρό αλλα έχει πιεστεί πολύ. δεν είναι όλα μηδαμινά απλά δεν είναι επιβίωσης, όπως του Φ.

Senior Member
    Οι δυο εβδομαδες δεν ειναι τιποτα. Ουτε οι δυο μηνες. Αμα περασουν δυο χρονια ξαναρωτα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Οι δυο εβδομαδες δεν ειναι τιποτα. Ουτε οι δυο μηνες. Αμα περασουν δυο χρονια ξαναρωτα.
    ναι αλλά για να φτάσει στα δυο χρόνια κάπως πρέπει να αρχίσει..

Senior Member
    Το να αρχισει ειναι ευκολο, το να συνεχισει ειναι το προβλημα.

Senior Member
    Αυτός θα βρίσκει χίλιες δικαιολογίες για να συνεχίζει να "πίνει".
    Κι εσύ θα βρίσκεις χίλιες λόγους για να εξακολουθείς να τον δικαιολογείς.
    Φαύλος κύκλος.
    Τα βλέπω πιο καθαρά γιατί είμαι πλέον έξω απ' το χόρο. Κάποτε ήμουνα κι εγώ μέσα, πιο μέσα από σένα.
    Γι' αυτό σε καταλαβαίνω. Και γι' αυτό αυτόν δεν τον δικαιολογώ, ούτε τον λυπάμαι.

Senior Member
    τι θα ηθελες?

ο Φ . να ειναι καλα ειτε ειναι μακρυα σου ειτε ειστε μαζι

να μην πινει

να μοιραζεται τα προβληματα του με σενα και να μοιραζεσαι και εσυ τα δικα σου με εκεινον

Τι εχεις;

εναν ανθρωπο που αναρωτιεσαι σημερα πινει αυριο δεν πινει

που δεν μπορεις να εμπιστευθεις αν πινει

που δεν μπορεις να εμπιστευθεις καν την δικη σου (μη εμπιστοσυνη)

που δεν μοιραζεσαι το προβλημα σου μαζι του γιατι ειναι ασημαντο και αυτουνου ειναι μονο τα φλεγοντα και τα σημαντικα ....ποσο πολυ το εχω βιωσει αυτο στην ζωη μου..τι αδικια...

μαζι του ασχολεισαι

ποσο μ@@@@ς εισαι....

αλλα δε στο λεω

εχει την πλακα του να ειναι κανεις μητερα τερεζα για καποιο διαστημα στην ζωη του!!!!

ελπιζω και γω να μην την παριοστανω για παντα καθως με ενδιαφερουν πιο ισοτιμες σχεσεις

καισ ε σενα ευχομαι το ιδιο!!! εκτος βεβαια αν ...ξερω γω...

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε!!!!
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Marian_m,

δεν εχω κανεναν λογο να αμφιβαλλω για οσα εζησες κ οσα ειδες μεσα απο αυτην την ψυχοφθορα εμπειρια. Μηπως ομως μιλαμε για ενα αλλο ατομο εδω που δεν ξερουμε, δεν εχουμε δει καν?

Βλεπεις τωρα ναι πιο καθαρα. Για να το λες, ετσι θα ναι. Ομως βλεπεις αυτο που εσυ εζησες.

Μπορει λοιπον ετσι να ειναι για πολλους, αλλα οχι για τον καθεναν μας ξεχωριστα. Υπαρχουν ανθρωποι που βγηκαν πιο δυνατοι κ πιο ολοκληρωμενοι απο ολο αυτο. Ας μην το ξεχναμε κ ας μην αφηνουμε εξω ως πιθανοτητα.

Ας μην ακυρωνουμε προσπαθειες για αληθινη ζωη. Αυτο εννοω.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    το ξέρω,αλλά είναι κάτι.πως μπορώ να βοηθήσω εγώ από την πλευρά μου στην προσπάθεια του να συνεχίσει και να μην παρασύρομαι από τα συναισθήματα μου( καχυποψία, απογοήτευση) αυτό θέλω περισότερο να μάθω.. και προσωπικά πιστεύω ότι η κάθε μέρα που είναι καθαρός ενώ θα μπορούσε να μην είναι, έχει αξία. ακόμα και το ότι προτίμησε να επενδύσει τα λεφτά που είχε στα χερια του σε κάτι άλλο εκτός από ναρκωτικά κι αυτό δείχνει κατι. και θέλω να πιστεύω ότι δνε παρασύρομαι από την επιθυμία μου να τον δώ καλά.

Senior Member
    αν? το ραντεβου εκεινο που λεγαμε τις προαλλες το κλεισες?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    marian_m δηλαδή δεν είναι θετικό το ότι άρχισε δουλειά ?το ότι έχει να πιεί δυο βδομάδες?όσο για το ενδιαφέρον δείχνει, απλά τις περισσότερες φορές υπερισχύουν τα δικά του. και εντάξει αφού του το είπα, έδειξε ότι το μετανιώνει και ειπε οτι ξέρει ότι δεν είναι σωστός απέναντι μου τον τελευταίο καιρό αλλα έχει πιεστεί πολύ. δεν είναι όλα μηδαμινά απλά δεν είναι επιβίωσης, όπως του Φ.
    Σύμφωνα με τη δική μου "εμπειρία", δε λέει τίποτα ακόμη, είναι πολύ μικρό το διάστημα.
    Είναι πολύ συνηθισμένες αυτές οι αποχές από την ουσία. Θα έλεγα μες στο πρόγραμμα.
    Που συχνά είναι και ψέματα. Ή, υπάρχει αναπλήρωση με άλλες ουσίες.
    Το ότι δε ζητάει βοήθεια από αλλού, μάλιστα τα σνομπάρει όπως λες όλα αυτά, μου δείχνει ότι δεν το έχει πάρει πραγματικά απόφαση.
    Και σίγουρα δεν είναι θέμα χρημάτων, γιατί τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα και τις οργανώσεις που μπορεί να απευθυνθεί είναι δωρεάν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Αυτός θα βρίσκει χίλιες δικαιολογίες για να συνεχίζει να "πίνει".
    Κι εσύ θα βρίσκεις χίλιες λόγους για να εξακολουθείς να τον δικαιολογείς.
    Φαύλος κύκλος.
    Τα βλέπω πιο καθαρά γιατί είμαι πλέον έξω απ' το χόρο. Κάποτε ήμουνα κι εγώ μέσα, πιο μέσα από σένα.
    Γι' αυτό σε καταλαβαίνω. Και γι' αυτό αυτόν δεν τον δικαιολογώ, ούτε τον λυπάμαι.
    γιατί είναι δικαιολογίες? αμφιβάλλεις ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες και δύσκολες οικογενειακές σχέσεις και παιδικά βιώματα μπορούν να συμβάλλουν στην καταχρηση ουσιών. και μην μου πείς γιατί τότε όλοι όσοι είχαν άσχημα παιδικά βιώματα, δύσκολες συνθήκες ζωής δνε καταλήγουν εξαρτημένη?γιατί δεν το βιώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, έτυχε να έχουν αντισταθμητικούς παράγοντες, έχουν διαφορετικά όρια..
    και φυσικά δεν τον διακιολογώ μπροστά του..οποτε?τι θα πρεπε να κάνω δηλαδή να παραδεχτώ ότι του αξίζει?

Senior Member
    "εχει την πλακα του να ειναι κανεις μητερα τερεζα για καποιο διαστημα στην ζωη του!!!!"

μχμ..το διασκεδάζω πολύ :(

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Σύμφωνα με τη δική μου "εμπειρία", δε λέει τίποτα ακόμη, είναι πολύ μικρό το διάστημα.
    Είναι πολύ συνηθισμένες αυτές οι αποχές από την ουσία. Θα έλεγα μες στο πρόγραμμα.
    Που συχνά είναι και ψέματα. Ή, υπάρχει αναπλήρωση με άλλες ουσίες.
    Το ότι δε ζητάει βοήθεια από αλλού, μάλιστα τα σνομπάρει όπως λες όλα αυτά, μου δείχνει ότι δεν το έχει πάρει πραγματικά απόφαση.
    Και σίγουρα δεν είναι θέμα χρημάτων, γιατί τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα και τις οργανώσεις που μπορεί να απευθυνθεί είναι δωρεάν.
    για τον αδερφό του ανέφερα ότι τα γελιοποιεί..όσο για τα χρήματα εγώ το ξέρω αυτός δεν το ήξερε.πραγματικά μου το προέβαλε σαν δικαιολογία.

Page 8 of 15 FirstFirst ... 678910 ... LastLast