βοήθεια σε χρήστη-απορία - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 15 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 213
    Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    Αν? αν θελησει να παει σε ενα τετοιο κεντρο ,θα πρεπει να προηγηθει ενα τηλ ,για να κλεισει ενα ραντεβου ,με εναν ψυχολογο του κεντρου .Απο κει και περα αν θα χρειαστει να ενταχτει σε οποιο προγραμμα θα τον κρινουν ,οι ειδικοι ,αλλα παντα και με συνεννοηση μαζι του.
    Κατι που θα σου προτεινα ειναι να αρχισεις με το ΚΕΘΕΑ .Και μαλιστα μπορεις να και συ να παρεις καποιες πληροφοριες ,και βοηθεια.Αν δεν εχει ενα τετοιο κεντρο εκει που μενεις μπορεις να παρεις τηλ γραμμη υποστηριξεις 1145 ,μπορω να πω απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι ηταν πολυ υποστηρικτικοι ,και με ξεπλοκαραν και με στηριξαν σε αρκετα θεματα για τα πρωτα βηματα που επρεπε να κανω.,με ατομο το οποιο κανει χρηση.
    Συν οτι και ο ιδιος μπορει να παρει τηλ ,για να ζητησει βοηθεια ,και η προσεγγιση τους ειναι πολυ θετικη και ενθαρρυντικη .
    ευχαριστώ για τις πληροφορίες. έχω πάρει κι εγώ κάποια στιγμή στο 1145 το καλοκαίρι και ηταν πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί .Στο ΚΕΘΕΑ εννοείς μπορώ να πάω για να πάρω κάποιες πληροφορίες και βοήθεια σχετκά με το πως να συμπεριφερθώ εγώ..ή για τα προγράμματα που ρώτησα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Βλέπω ότι έχεις την τάση να φορτώνεις τον εαυτό σου ενοχές και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί του κάθε εξαρτημένου.
    Έχεις κάθε δικαίωμα να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο που έχει διαλέξει κάποιο τρόπο ζωής που δεν σου αρέσει.
    Και δε χρειάζεται να νιώθεις ενοχές γι' αυτό. Πόσο μάλλον, όταν αυτό που έχει επιλέξει έχει άσχημες συνέπειες στη ζωή τη δική του και των γύρω του. Έδωσα ένα πιο χοντρό παράδειγμα (που δεν είναι καθόλου ακραίο αν μιλάμε για κάποιον εξαρτημένο από ηρωίνη) για να καταλάβεις πόσο λάθος είναι να νιώθεις ένοχη αν απομακρυνθείς.
    Αυτός, εξαιτίας των επιλογών του διώχνει άτομα από δίπλα του. Και νομίζω ότι μια χαρά το καταλαβαίνει κι ο ίδιος.
    με τη λογική ξέρω ότι έχεις δίκιο...αλλά με το συναίσθημα δεν μπορώ να το κάνω κι όσες φορές το κανα δεν ένιωθα καλά.γι αυτό λέω ότι μάλλον φταίω κι εγώ που δεν μπορώ να συμπεριφερθώ ανάλογα

Senior Member
    Ναι και για τα προγραμματα ,και για σενα νομιζω οτι το χρειαζεσαι
    Και ,μπορουν να σου προτεινουν ,και καποιο αλλο κεντρο ,με αλλα προγραμματα υπαρχουν πολλα ,αλλα προτεινα αυτο γιατι εχεις και συ πολυ καλη ψυχολογικη υποστηριξη
    μπες στο σαιτ ΚΕΘΕΑ Ενηλικοι εκει θα βρεις περισσοτερες πληροφοριες
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    ευχαριστώ.

Senior Member
    Τι εννοείς δε θα'χει νόημα? Για ποιον?
    Αν ενδιαφέρεσαι και θες να μάθεις σαφώς και έχει νόημα αφού θα μάθεις.
    αν, στρέψου σε σένα και ειλικρινά χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως δε μπορείς να κάνεις τίποτα σχετικά με την απόφασή του να ξεκόψει.
    Κ ακόμα κι αν μπορούσες δεν είναι ευθύνη ΣΟΥ.

Αλλά βρε αν βλέπω πως αυτή η κατάσταση σε έχει χαλάσει πολύ (δικαιολογημένα αφού ζεις το πρόβλημα από τόσο κοντά και έχεις φορτωθεί ευθύνες δυσβάσταχτες που μάλιστα δε μπορείς να κάνεις πολλά γι αυτές!!!! και συγχρόνως παλεύουν οι ενοχές μέσα σου πως δε μπορείς να τον αφήσεις πίσω στην καταστροφή του κι εσύ επιτέλους να προχωρήσεις μπροστά σε πιο χαμογελαστές μέρες).

Η λύση στο θέμα σου είναι να βοηθήσεις πρώτα τον εαυτό σου να βγει από όλο αυτό γιατί ζεις κι εσύ μέρος του προβλήματος και μάλιστα δεν είναι καν φίλος σου! Είναι ένας πρώην που φυσιολογικά είχατε κάποτε περάσει όμορφες στιγμές και δεθήκατε αρκετά.

Εσύ τόσο καιρό που είσαι? Πως καλύπτεις τις ανάγκες της συντροφικότητας? Του έρωτα? Πως διασκεδάζεις? Τι έχεις μέσα σου?

*Άλλωστε τόσο καιρό με τον τρόπο που υπάρχεις απέναντί του τι βγήκε?...

Senior Member
    το νόημα πήγαινε..στο αν έχει νόημα να αρχίσω εγώ μια τέτοια συζήτηση στη φάση που βρίσκεται.
    είναι πρώην μου αλλά είναι κι ένα άτομο που το ξέρω πολλά χρόνια,ίσως το πιο σταθερό άτομο στη ζωή μου μετά την οικογένεια μου, και τον νιώθω (και μου χει πει κιε αυτός τοίδιο)ότι τον νιώθω σαν οικογένεια,σαν παιδικό φίλο κάπως (αλλά και όχι εντελώς φιλικά). και εκτός αυτού δεν έχει κανέναν άλλον στη ζωή του (έχει την οικογένεια του αλλα ζει μακρια και δεν πολυεμπλέκεται κιολας).εννοω ότι ερχεται κι αυτός σε εμένα,συζητάει για το πρόβλημα μαζί μου, μου ανοίγεται κ.τ.λ κάπως σαν να με μπλέκει αυτός...

οι ερωτήσεις να υποθέσω είναι ρητορικές?ή να απαντήσω..

Senior Member
    έχω πόσα άλλα πράγματα να κάνω και το μυαλό μου συνέχεια είναι εδώ.βέβαια κάνω και πράγματα πράλληλα αλλά συνέχεια υπάρχει κι αυτό.πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσω διάφορες δουλειες και νιώθω ότι χρειάζομαι ένα διάλειμμα απ όλα και δεν μπορώ να το έχω..δεν αντέχω να είμαι παντού ,για όλα πάντα.μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    με τη λογική ξέρω ότι έχεις δίκιο...αλλά με το συναίσθημα δεν μπορώ να το κάνω κι όσες φορές το κανα δεν ένιωθα καλά.γι αυτό λέω ότι μάλλον φταίω κι εγώ που δεν μπορώ να συμπεριφερθώ ανάλογα
    Αγαπητη αν?, εχω δει ατομα να πηγαινουν μονα σε κεντρα απεξαρτησης, και να καταφερνουν να απεξαρτηθουν. Το οτι υπαρχεις εσυ καπου στη ζωη του να τρεχεις οποτε θελει κατι δεν εγγυαται την επιτυχη απεξαρτηση. Ας ειμαστε ομως αισιοδοξοι, θα τα καταφερει να απεξαρτηθει, ΑΝ ΚΑΙ μενει με τον αδερφο του που ηταν κι αυτος χρηστης, αν και κανει παρεα και με αλλους πρωη χρηστες, αν και μολις δυο βδομαδες τωρα δηλωνει καθαρος, αν και εκανε ηρωινη για ενα χρονο, οχι φουντα για δυο μηνες, αν και δεν εχει αλλαξει πολη, και τα βαπορακια τους βρισκουνε στο πι και φι, αν και δεν εχει παει σε κεντρο απεξαρτησης ουτε εχει ζητησει αλλου ειδους επαγγελματικη βοηθεια, αν και λιγοι χρηστες ολοκληρωνουν τα προγραμματα απεξαρτησης με επιτυχια και παραμενουν καθαροι χρονια μετα, και πολλοι εχουν γινει τετοιοι ηθοποιοι προκειμενου να βρουνε τη δοση τους που κατι χαιβανια σαν εσενα τα εχουνε για πλακα. Ωραια, ειμαστε θετικοι, θα τα καταφερει αυτος, κοντρα σε ολα τα δεδομενα. Μαλιστα, τα εχει καταφερει ηδη, ειναι δυο ολοκληρες εβδομαδες καθαρος και δουλευει!!!! Αυτο δε θες να ακουσεις? Και θα αποκτησεις παλι εμπιστοσυνη σε αυτον, και θα σε λατρευει τρεις φορες περισσοτερο γιατι τον στηριξες. Aληθεια, τι ωραιο ονειρο που ζεις, καλυτερα μην πας στο ΚΕΘΕΑ και μην τους παρεις τηλεφωνο μην στο καταστρεψουν. Και μας λες οτι δε σαρεσει αυτο που περνας. Ε τοτε συγνωμη γιατι μενεις σε αυτη την κατασταση? Σε ζορισε κανεις? Το πιο σωστο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι να μην του δωσεις καταρχην ΠΟΤΕ λεφτα, και κατα δευτερον να του πεις ότι θα εισαι κοντα του ΜΟΝΟ αν παει σε καποιο κεντρο απεξαρτησης, και να κοιτας τη ζωη σου και τη δουλεια σου που τα αφησες ολα να γινουν ανω κατω χωρις κανεναν λογο. Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε, αν και ευχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ να διαψευστω και να μου το τριψεις στα μουτρα, και ο Φ σου να ειναι η φωτεινη εξαιρεση στον κανονα και απο δω και περα να μεινει καθαρος για παντα!

Senior Member
    Eγω προσωπικα ,χωρις να κατηγορηθω παλι για το ειρωνικο μου υφος ,θα ηθελα να μαθω αφου πηρε τηλ στο ΚΕΘΕΑ το καλοκαιρι ,απο κει και περα τι εγινε ?
    Τι σου ειπανε βρε παιδι μου εκει?
    Και συ κατα ποσο ακολουθησες αυτα που σου ειπαν ,ως ενα σημειο παντα ?
    Ασ μην ξεχναμε ποτε και τα αισθηματα ,αλλα μπορουμε να τα κοντρολαρουμε λιγο αν θελουμε να βοηθησουμε τον αλλον ,και να τον ταρακουνησουμε .Τις περισσοτερες φορες στο ειπα και μια αλλη φορα οτι παρολο που ποναμε πρεπει να ειμαστε λιγο σκληρη σε συμπεριφορα απεναντι τους
    Δεν γινεται παντα να τα εχουν ολα ,και απο τη δικια τους μερια
    Και κει αν ? Βλεπουμε αν ο αλλος ειναι προθυμος να κανει ενα ουσιαστικο βημα ,η απλως γυροφερνει και αυτος ,για τους δικους του λογους

Και θα ηθελα πραγματικα εγω να απαντησεις στις ερωτησεις της Αρσις Εσυ τι κανεις για σενα ολο αυτο το καιρο ??
    Εκτος απο το να βασανιζεσαι ,αν εχεις κανει τα σωστα η οχι βηματα??
    Εχεις σκεφτει αν δεν τα καταφερει ,και αυτη η κατασταση διαιωνιζεται ετσι για χρονια ,που το ευχομαι ειλικρινα να μην γινει ετσι ,τι θα κανεις ??
    Τωρα δεν αντεχεις που ειναι η αρχη μετα τι θα επακολουθησει για σενα ?
    Last edited by soft; 16-02-2011 at 22:01.
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    μια φίλη μου τον είδε αγκαλιά με κάποια έξω, μόλις μου το είπε.νιώθω αθλια.πιο πολύ νιώθω προδομένη ως άνθρωπος.καλά να πάθω με τις ευκαιρίες στους ανθρώπους..και τις βλακείες.βγήκατε οι περισσότεροι σωστοί.ορίστε..δεν αντέχω.

Senior Member
    Ευτυχως που εγινε αυτο νωρις να σε ταρακουνησει πριν μπλεξεις χειροτερα, ξεχασε τον, τον στηριζεις μονο αν θελει να τον πας σε κεντρο απεξαρτησης και δε δινεις λεφτα!!!

Senior Member
    περίμενα να το ακόυσω αυτό το ευτυχώς,οχι απο σενα συγκεκριμένα..γενικά :(

Senior Member
    Το ότι καθομαστε και σου λεμε πραγματα που δε σαρεσουν δεν ειναι επειδη ειμαστε κακιες και ξεσπαμε σε οποιο θυμα μπει εδω, ειναι επειδη καποιων εδω μεσα εχει καει η γουνα και δε θελουμε να καει κι αλλων. Κοιτα θα προβλεψω οτι θα συνεχισει να σε αναζηταει, και αμα του κανεις σκηνη θα σε αντικρουσει με καποιον τροπο, ειτε τι σε νοιαζει αφου δεν εχουμε σχεση ειτε ηταν μια ξαδερφη μου απο τη Λαρισα, ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ. Φανηκε τωρα καθαρα οτι τρεφεις ερωτικες ελπιδες για αυτον, αλλα μην λυγισεις.....

Senior Member
    ΄ναι δεν σε κατηγορώ, και η κολλητή μου το ίδιο θα λεγε..ξέρεις κάτι? ποιο πολύ με πείραξε το γιατί να το κρατήσει μυστικό..εκεί ένιωσα προδομένη και χαλάστηκα στην σκέψη ότι δεν μου το είπε γιατί τι?νόμισε ότι δεν θα τον στήριζα ή δεν θα τον βοηθούσα..τι νόμισε ότι το κανα με αντάλλαγμα να τα βρούμε στο τέλος? αυτό με πόνεσε και αυτό θα ξεκαθαρίσω..και μου την έδωσε που το ψιλοπήγαινε και ερωτικά..αλλά αυτό μπορεί να ηταν και δική μου ιδέα μπορεί να πει κανείς ..αν και νομίζω ΄΄οτι ήταν αρκετά ξεκάθαρα τα μηνυματα που άφηνε με τη συμπεριφορά του. αλλά πραγματικά δεν ένιωσα ζήλεια, απογοήτευση γιατί νόμιζα οτι είναι ειλικρινείς

Senior Member
    Αυτοι οι ανθρωποι ειναι μπερδεμενα κουβαρια καλη μου, που να την βρεις την ειλικρινεια εκει μεσα... Kαι αυτο που λες δειχνει και παλι οτι δεν εχεις καταλαβει τη σοβαροτητα και την εκταση του προβληματος....

Page 10 of 15 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast