Πολλά Σωματικά συμπτώματα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 54
    Senior Member
    Γεια σου smoochie. Εγώ παλιότερα (2002-3) είχα για μια περίοδο κρίσεις πανικού με αγοραφοβία και υποχονδρία (βασικά ήμουν υποχονδριακός από μικρό παιδί αλλά αυτό κορυφώθηκε σε κάποια φάση μετά την εφηβεία μου και μου έκανε τους πανικούς). Μετά αυτό έγινε γενικευμένο άγχος όπου μια περίοδο είχε κορυφωθεί τρελά και ένιωθα ότι ζούσα σε μόνιμο τρόμο, ανησυχούσα συνέχεια για τα πάντα και για την υγεία μου, ότι μπορούσαν τα πάντα να πάνε στραβά, ότι μπορούσα να πεθάνω από στιγμή σε στιγμή, ότι, ότι, κάνοντας έκτακτες συστολές και ότι θες (τελικά κατέληξα στα επείγοντα :P). Το θέμα ήταν κυρίως ψυχολογικό. Δηλαδή ναι μεν μπορεί να είμαι "συμπαθητικοτονικός" αλλά και εγώ από την άλλη ερμήνευα αυτά τα συμπτώματα υπερβολικά και με φόβο, πράγμα που με έκανε άθελά μου να αυξάνω τα συμπτώματα κάτι που με την σειρά του με έκανε να τα φοβάμαι πιο πολύ κλπ. Ήταν φαύλος κύκλος δηλαδή.

Ευτυχώς αυτό το πράγμα και η εμμονή με την καρδιά και με το σώμα τελείωσε και τα τελευταία χρόνια είμαι εντελώς καθαρός από τέτοιους υποχονδριακούς φόβους και έντονα σωματικά συμπτώματα. Δηλαδή αυτό το πράγμα ξεπερνιέται μην φοβάσαι. Το μόνο που έχω είναι μια μόνιμη ορθοστατική ταχυκαρδία/υπόταση και μια γενικότερη "δυσαυτονομία" (το συμπαθητικό μου είναι πιο έντονο από το παρα-συμπαθητικό) και αυτές οι καταστάσεις μαζί με άλλες-όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης κλπ.- συγκαταλέγονται σε μοντέρνα ιατρικά αινίγματα που με κάποιο τρόπο σχετίζονται με καταστάσεις άγχους αλλά ακόμα είναι ανεξήγητες. Με ένα tenormin 25mg. που και που είμαι κομπλέ. Μην φοβάσαι το tenormin δεν επηρεάζει το σεξ, και εγώ σε μια φάση έπαιρνα πιο πολύ και ήμουν οκ :P. Μάλιστα επειδή γενικά και εγώ ανεβάζω εύκολα σφυγμούς με βοηθάει και στην γυμναστική (οπότε και στο sex).

Κλειδί είναι να μην τα φοβάσαι και να μην δίνεις σημασία σε κάθε σωματική αλλαγή. Όσο πιο πολύ προσέχεις το παραμικρό που αισθάνεσαι τόσο και πιο πολύ θα χειροτερεύεις την κατάσταση. Το ξέρω είναι δύσκολο όταν σου έχει γίνει συνήθεια και εμμονή αλλά πρέπει να το ξε-μάθεις δεν γίνεται αλλιώς. Η θεραπεία είναι να συνηθίσεις στο να νιώθεις άσχημα και να ξεπεράσεις (όσο γίνεται) τον φόβο του ξαφνικού θανάτου. Μια επιτυχημένη θεραπεία (γνωσιακή-συμπεριφορική) για τον πανικό και την υποχονδρία είναι να εκτίθεται το άτομο στους πανικούς του και στην ταχυκαρδία ώστε να πάψει να τα φοβάται. Αν και δεν έχω κάνει αυτή την θεραπεία σε κάποιον θεραπευτή, την εφάρμοσα όσο μπορούσα με το ζόρι στον εαυτό μου και κυνηγούσα καταστάσεις που φοβόμουνα (αντί να τις αποφεύγω). Αυτό με βοήθησε πολύ. Δεν είναι κακό στο να ψαχτείς γιατί φοβάσαι τόσο πολύ και να προσπαθήσεις να το αλλάξεις. Υπάρχουν πολύ καλά βιβλία αυτοβοήθειας Γ-Σ θεραπείας (π.χ. "σκέφτομαι άρα αισθάνομαι") όπως και κάποιοι καλοί ψυχοθεραπευτές. Μετά υπάρχουν και φάρμακα όπως τα SNRI (effexor, cymbalta) η τα SSRI (cipralex, dumyrox) που βοηθάνε σε τέτοιες ψυχοσωματικές καταστάσεις πήγαινε σε ένα γιατρό να το συζητήσεις. Σου εύχομαι καλή δύναμη και θα δεις ότι θα το ξεπεράσεις-αρκεί να το προσπαθήσεις και εσύ. Απλά περνάς δύσκολη φάση.
    Last edited by PETRAN; 17-04-2011 at 22:04.

Member
    Quote Originally Posted by panospeggy View Post
    Καλησπέρα

Ενα πράγμα σκέψου μόνο.
    Αν δεν είχες διαβάσει στο Internet όλα αυτά που λένε οι γιατροι για την καρδιά και τρομοκρατούν τον κόσμο χωρίς λόγο θα τα πάθαινες όλα αυτά;
    είναι ένα θέμα αυτό!
    με το ίντερνετ προωθείται κατά πολύ η κατά φαντασία ασθένεια...

Junior Member
    Η αλήθεια είναι οτι όταν με πρωτοέπιασαν αυτά δεν είχα διαβάσει και τίποτα στο διαδίκτυο.. Αλλά γενικά είχα απο μικρός φοβία με την υγεία...

Senior Member
    Quote Originally Posted by smoochie View Post
    Βασικά όντως lol. Εγώ σου λέω οτι βαράω 180 παλμούς μέσα σε 5 λεπτα sex!!
    Λολλ!!! Αφου μπορεις κ κανεις μια χαρα εισαι...:) εγω θα φοβομουν μην απ τις ταχυκαρδιες κ τα συμτωματα του αγχους εκεινη τη στιγμη μεινω στον τοπο..:P
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    Εντάξει έχω πρόβλημα σοβαρό τελικά. Μολις ζορίσω λίγο τον εαυτό μου πρέσσαρω απευθείας με ταχυκαρδία και δε νοιώθω καλά. Επίσης δεν μου σηκώνεται απλά εδώ και 2 μέρες. Τι στο καλό να κάνω ? ..

Member
    ρε φίλε κοιτάξου σε έναν γιατρό! ωραία τα φόρουμ αλλά πήγαινε πάλι αν δεν έχεις πάει...

καμιά φορά η διάγνωση είναι δύσκολο πράγμα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by smoochie View Post
    Εντάξει έχω πρόβλημα σοβαρό τελικά. Μολις ζορίσω λίγο τον εαυτό μου πρέσσαρω απευθείας με ταχυκαρδία και δε νοιώθω καλά. Επίσης δεν μου σηκώνεται απλά εδώ και 2 μέρες. Τι στο καλό να κάνω ? ..
    Λολλ ρε συ 2 μερες δεν ειναι κ τοσο πολυ ωστε να σε βαλει σε ανησυχια!!! Που να ητανε 2 μηνες χεχε!!!! (πλακιζω!!) Παντως αφου σε ταλαιπωρει ψαξ το μην το αφηνεις ετσι, δες κ το ενδεχομενο του αγχους..

Junior Member
    χαχα! ναι δεν είναι πολύ, μιλάς όμως με κάποιον που το έκανε 3+ φορές τ μέρα χωρίς πρόβλημα. Σήμερα σηκώθηκα, πάω να κάνω μπάνιο και με έπιασε απο το πουθενά μια ταχυκαρδία... γυρω στο 170 πάλι (ε θα είχα και κανα 17αρι πίεση.. εννοείται).Τελικά εστρωσα μετα απο λίγο αλλα έχω κάτι ταχυαρρυθμίες.. Mindopener έχω κάνει πολλές εξετάσεις χωρίς κάποιο αποτέλεσμα... Γ αυτό ρωτάω εδώ μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που μου διαφεύγει..

Senior Member
    κοιτα εφοσον κανεις εξετασεις κ αποκλειστει κατι παθολογικο μετα πιστευω πρεπει να κοιταξεις το ενδεχομενο μηπως εισαι πολυ στρεσσαρισμενος κ σου βγαινει αυτο με σωματικα συμπτωματα οπως ταχυκαρδιες, αρρυθμιες, τρεμουλο κ πολλα αλλα...εγω εξ αιτιας του γενικευμενου αγχους τραβαω ολα αυτα που τραβαω..επισης στο σεξ μηπως στρεσσαρεσαι πολυ η αγχωνεσαι αν θα κα καταφερεις?? το ρωταω γιατι αν εισαι στρεσσαρισμενος αυξανονται τα ψυχοσωματικα με αποτελεσαμα να μην μπορεις να αποδωσεις οπως θα ηθελες...
    προσπαθησε να αγνοησεις τα συμπτωματα γιατι οσο περιστρεφεται η σκεψη σου συνεχεια σ αυτα τοσο χειροτερο ειναι προσπαθησε να μην τους πολυδινεις σημασια αν κ το ξερω κ απ τη δικη μου εμπειρια οτι δεν ειναι ευκολο καθως ο φοβος παντα παραμονευει στη γωνια αλλα πρεπει κ λιγο να τα αγνοουμε...

Senior Member
    Εεεεεεεεεεεεεε συναδελφεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!! Φλεβοκομβικη ταχυκαρδια κι εγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Την ειχα που λες αυτην στο σχολειο, τελη γυμανσιου με λυκειου, που αισθανομουν πολυ χαλια ειχα αγχος και τα συναφη, δυστυχια μες στην οικογενεια και αλλα τετοια καλα, απο τοτε ομως που εκανα κι εγω εξετασεις και καταλαβα τι ειναι δε με πιανει πια, παραπ μονο οταν ειμαι πολυ πιεσμενη ψυχολογικα. Οταν δεν ηξερα τι ειναι και αγχωνομουν ακομα πιο πολυ, με επιανε σχεδον καθε μερα, οταν καταλαβα οτι δεν ειναι τιποτα χαρηκα, ηρεμησα και λγιο γιατι εφυγα απο το σπιτι για σπουδες, και δεν με ξαναπιασε απο τοτε, παρα μονο μετα απο 6 χρονια οταν χωριζα απο μια σχεση. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειναι θεμα αγχους, και να κανεις ψυχοθεραπεια θα σε βοηθουσε παρα πολυ, γιατι εσυ συνεχιζεις να παθαινεις ταχυκαρδιες επειδη ακομα φοβασαι παρολο που σου ειπανε οτι δεν ειναι κατι σωματικο, σκεφτεσαι μηπως ειναι ομονικο ή φταιει καποια ορομονη για την ψυχολογια σου που επηρεαζει την καρδια!!! Ουαου τι σεναριο! Αμα το ειχα σκεφτει κιε γω ακομα ταχυκαρδιες θα ειχα!! Παρτο χαμπαρι τα παθαινεις αολ ααυτα απο το φοβο και το αγχος! Πηγαινε σε ψυχολογο, και ισως χρεαιστε να πας και σε ψυχιατρο για χαλαρωτικα!!

Senior Member
    Το μονο που υπαρχει για να ασταμτησεις να εχεις ταχυκαρδιες, να σου ανεβαινει η πιεση, και να κινδυνευεις απο μαρμαρυγη, ειναι να σταματησεις να αγχωνεσαι για ολα αυτα, να μετρας σφυγμους και πιεση!

Senior Member
    Συμφωνω με carrie αν κ πανω κατω ολοι τα ιδια του ειπαμε λολ !! εφοσον δεν εχεις κατι οργανικο (αλλωστε θα φαινοταν στις εξετασεις) προερχονται ολα απ το αγχος σου το οποιο εκδηλωνεται με σωματικα συμπτωματα...η ψυχοθεραπεια σ αυτες τις περιπτωσεις ειναι πολυ βοηθητικη κ χρησιμη επισης δεν σημαινει απαραιτητα οτι πρεπει να παρεις φαρμακα αλλα κ αν παρεις πρεπει να συνδυαζεις κ συνεδριες σε ψυχολογο παραλληλα γιατι αλλιως κανεις μιση δουλεια..:P

α κ επισης καλο ειναι να μετρας πιεση, σφυγμους κτλ αλλα μην το παρακανεις κιολας κ εισαι ολη μερα με το πιεσομετρο στο χερι κ καταντησεις να εισαι χειροτερα απ το φοβο κ το αγχος...εγω τις προαλλες ειχα ψυχοσωματικα σε πολυ εντονο βαθμο που φοβηθηκα οτι στανταρ κατι παθολογικο θα εχω γιατι δεν με ειχε ξαναπιασει κατι τοσο εντονο κ ημουν ολη μερα με το πιεσομετρο στο χερι, να μετραω παλμους, σφιξεις, θερμομετρα εβαζα, ειχα φρικαρει τελειως..τελικα τζαμπα κοπος απ το αγχος ητανε κ οσο φοβομουν τοσο αυτα μεγαλωναν..

Junior Member
    Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Σήμερα επέστρεψα απο τις διακοπές, είχα πάλι εννοείται αρκετές κρίσεις αλλά τις ξεπερνάω.. Ευτυχώς κατάφερα να κάνω sex 3 φορούλες αν και με έπιασε ταχυκαρδία τρελή την δεύτερη και τρίτη φορά. Μάλλον πρέπει να επισκεφθώ τον ψυχολόγο σιγά σιγά τι να πω..

Senior Member
    Γεια σου smoochie!! Πιστευω ειναι καλο να επισκεφτεις ψυχολογο θα βοηθηθεις σχετικα με τις κρισεις κ το πως να διαχειριζεσαι το φοβο σου!! Πιστευω θα σου κανει καλο!!

Οσο για το σεξ τι να πω μπραβο ρε συ χαιρομαι που τα καταφερες αντε κ εις ανωτερα !!!! ΛΟΛΛ!! :)
    Δωσε κ σ αλλους λιγο ομως ρε συ που απ τα φαρμακα δεν κανει κουκου μην τα θες ολα δικα σου ζηλευωωωωωωωωω χεχεχεχεχεχε!!!!!!!!!!!!!! :)

Junior Member
    Lacrymosa άσε πικρή ιστορία. Οριακά μου σηκώνεται κάθε φορά :(. Δέν ξέρω άν είναι το άγχος ή απλά το tenormin είναι αντικούκου. Και πρίν λίγο μετά το φαγητό με έπιασε πάλι. Στομάχι χάλια, σφίξιμο στο στήθος ταχυκαρδία δε μπορούσα να αναπνεύσω (έτσι ένοιωθα βασικα) και τώρα μου πέρασε πάλι. Βασικά με πιάνει και μου φεύγει συνέχεια...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast