αυτοκτονια ! και μετα τι? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 129
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει. Πολλοί μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε τα πιστεύω μας σε άλλους κάνουν και σε άλλους όχι...

Όχι, δεν επιχειρηματολογώ τα πιστεύω μου, επιχειρηματολογώ με βάση την λογική και την επιστήμη. Στην πίστη πεθαίνει η επιχειρηματολογία. Αφού μιλάμε απλά "για πίστη". Δεν νομίζω ότι υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για το ότι περιμένουν 80 παρθένες τον ταλιμπάν που θα θυσιαστεί. Αυτό είναι "πίστη". Το κάρμα είναι πίστη. Η ψυχολογία είναι επιστήμη. Δεν είναι πίστη. Η φιλοσοφία, η νευροεπιστήμη, η εξέλιξη,η ανθρωπολογία, η θρηκειολογία, η αρχαιολογία είναι επιστήμες. Όταν όλα αυτά παρουσιάζουν στοιχεία δεν τίθεται θέμα "πίστης". Καμία σχέση. Αλλιώς ο καθένας θα έλεγε ότι ήθελε και θα βρισκόμασταν ακόμα σε σκοταδισμούς και σε κάθε είδους προκατάληψη, ενργειολογία και δαιμονολογία. Επίσης δεν θα καθόμασταν μπροστά σε ένα υπολογιστή. Η θα πιστεύαμε ότι ο υπολογιστής έχει κάποιου είδους δαίμονα μέσα του και ανάβει τα φωτάκια και υπακούει εντολές.

Senior Member
    Μην μπερδεύεσαι! Ο όρος επιστήμη σημάίνει γνώση και τοποθετούμε σε αυτον το όρο πράγματα που μπορουν να αποδειχτούν στην κάθε εποχή...Ο κόσμος και η επιστήμη είναι λογικό να προοδευει και να εξελίσσεται οπότε ο υπολογιστης στην εποχή μας δεν μας παραξενεύει αλλά αν έδινες εναν υπολογιστή στον μεσαίωνα θα το έβγαζαν δαιμονικό. Τα πάντα πάνε με τις εποχές. Εσύ πιστεύεις αυτό που έχει αποδειχτεί αυτό 'ομως δεν σημαίνει οτί για πράγματα που ακόμα δεν τα έχει δεχτεί η επιστήμη οτι ακυρώνονται. Για ΄παράδειγμα κάποτε θεωρούσαν κάποιον που ήταν καθυστερημένος οτί είναι δαιμονισμένος γτ ακόμα η επιστήμη δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ για να αποδείξει οτι δεν τίθεται θέμα δαιμονισμου...άραγε αν ζούσες σε εκείνη την εποχή το ίδιο δεν θα πίστευες και εσύ? Εγώ βλέπω οτί δέχεσαι οτιδήποτε έχει αποδειχτεί...τα άλλα τα ακυρώνεις. Αν αυριο-μεθαύριο αποδειχτεί κάτι με την ψυχή μας με κάποιον τρόπο τότε θα το δεχτείς είμαι σίγουρη..

Senior Member
    μπα, εγω δε νομιζω οτι θα αποδειχτει κατι με την ψυχη ποτε των ποτων με τις επιστημονικες μεθοδους. νομιζω οτι ειναι αλλο θεμα κ θελει αλλο δρομο για να προσεγγιστει, οχι τον επιστημονικο, αλλα αλλο δρομο.
    ειναι θεμα προσεγγισης. κ δεν ειναι τυφλη πιστη, απο οτι λενε αυτοι που ειναι πιο μπασμενοι στα πραγματα. δεν ξερω περισσοτερα. κ εγω δε νομιζω να τον βρω ποτε το Θεο. αλλα ισως καποιοι να τον εχουν βρει.
    το οτι δεν βρισκουμε κατι, δε σημαινει κ οτι δεν υπαρχει. σημαινει ή οτι δεν υπαρχει, ή οτι δεν μπορουμε για καποιον λογο να το βρουμε.
    απλα, οπως για την ψυχολογια θα εμπιστευομουν κ θα ηθελα να πιασω κουβεντα με 10 καθηγητες επιστημονες απο το stanford κ τα τοπ πανεπιστημια της αμερικης για να με διαφωτισουν,
    ετσι κ για το Θεο θα ηθελα να παω να ρωτησω οχι επιστημονες, αλλα τιποτα γεροντακια που να εχουν κανει πολλη προσευχη κλπ να δω τι εχουν να μου πουν.
    κατι σαν να λεμε, εκαστος στο ειδος του κ ο λουμιδης στους καφεδες.

οτι υπαρχει ανοιχτο θεμα με τον εγκεφαλο κ την ψυχη κ το διαχωρισμο σωματος/ψυχης, για μενα υπαρχει κ με τη λογικη σκανδαλιζομαι κ εγω να μην πιστευω. αλλα δεν ειμαι κ σιγουρη οτι η μεθοδος μου ειναι η σωστη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Μην μπερδεύεσαι! Ο όρος επιστήμη σημάίνει γνώση και τοποθετούμε σε αυτον το όρο πράγματα που μπορουν να αποδειχτούν στην κάθε εποχή...Ο κόσμος και η επιστήμη είναι λογικό να προοδευει και να εξελίσσεται οπότε ο υπολογιστης στην εποχή μας δεν μας παραξενεύει αλλά αν έδινες εναν υπολογιστή στον μεσαίωνα θα το έβγαζαν δαιμονικό. Τα πάντα πάνε με τις εποχές. Εσύ πιστεύεις αυτό που έχει αποδειχτεί αυτό 'ομως δεν σημαίνει οτί για πράγματα που ακόμα δεν τα έχει δεχτεί η επιστήμη οτι ακυρώνονται. Για ΄παράδειγμα κάποτε θεωρούσαν κάποιον που ήταν καθυστερημένος οτί είναι δαιμονισμένος γτ ακόμα η επιστήμη δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ για να αποδείξει οτι δεν τίθεται θέμα δαιμονισμου...άραγε αν ζούσες σε εκείνη την εποχή το ίδιο δεν θα πίστευες και εσύ? Εγώ βλέπω οτί δέχεσαι οτιδήποτε έχει αποδειχτεί...τα άλλα τα ακυρώνεις. Αν αυριο-μεθαύριο αποδειχτεί κάτι με την ψυχή μας με κάποιον τρόπο τότε θα το δεχτείς είμαι σίγουρη..

Γνώση και επιστήμη απευθύνονται σε κάτι που ισχύει. Που είναι αλήθεια. Ακριβώς, στον μεσαίωνα θα νόμιζε κάποιος ο υπολογιστής έχει δαίμονα. Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι η αλήθεια. Ξέρουμε ότι ο υπολογιστής είναι μικροτσίπ, 1-0 και ρεύμα. Αυτό είναι η αλήθεια. Δεν ισχύουν και τα δύο ανάλογα με την εποχή. Κάποιος που έχει νοητική στέρηση είναι γνωστό ότι πρόκειται για νευροαναπτυξιακό πρόβλημα. Αυτό είναι η αλήθεια. Φυσικά και δέχομαι οτιδήποτε έχει αποδειχτεί και σκέφτομαι σε λογικά πλαίσια. Αν αποδειχτεί ότι η ψυχή είναι ενέργεια "the force-jedi" αύριο-μεθαύριο θα το αποδεχτώ εννοείται. Έλα που όμως αυτό πίστευαν για δεκαετίες (εσύ το λες "ενέργεια" τον 18ο αιώνα τον λέγανε "αιθέρα" η οτιδήπτε) δεν έχει καμία βάση. Γιατί έχουν κάνει άπειρες έρευνες και δεν έχει βρεθεί στοιχείο για κάτι τέτοιο. Και όταν έχεις πολλές διαφορετικές επιστήμες να δίνουν στοιχεία ότι δεν ισχύει, τότε το πιο πιθανό είναι να μην ισχύει. Αυτό είναι η επιστήμη. Δεν πρόκειται για πιστεύω, πρόκειται για το τι ισχύει. Αν είναι να αρχίσουμε να καίμε μάγισσες πάλι και να πετάμε τα παιδιά με αυτισμό και επιληψία στον καιάδα επειδή όλοι αυτοί έχουν μέσα τους τον δαίμονα. Thank god for science and philosophy (thank god ειρωνία lol). Ευχαριστώ αλλά το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι οι χαρτορίχτρες, τα ταρό, τα μέντιουμ και οι ενεργειακοί θεραπευτές -τσινγ-τσονγκ-βριλ-γαβριήλ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    μπα, εγω δε νομιζω οτι θα αποδειχτει κατι με την ψυχη ποτε των ποτων με τις επιστημονικες μεθοδους. νομιζω οτι ειναι αλλο θεμα κ θελει αλλο δρομο για να προσεγγιστει, οχι τον επιστημονικο, αλλα αλλο δρομο.
    ειναι θεμα προσεγγισης. κ δεν ειναι τυφλη πιστη, απο οτι λενε αυτοι που ειναι πιο μπασμενοι στα πραγματα. δεν ξερω περισσοτερα. κ εγω δε νομιζω να τον βρω ποτε το Θεο. αλλα ισως καποιοι να τον εχουν βρει.
    το οτι δεν βρισκουμε κατι, δε σημαινει κ οτι δεν υπαρχει. σημαινει ή οτι δεν υπαρχει, ή οτι δεν μπορουμε για καποιον λογο να το βρουμε.
    απλα, οπως για την ψυχολογια θα εμπιστευομουν κ θα ηθελα να πιασω κουβεντα με 10 καθηγητες επιστημονες απο το stanford κ τα τοπ πανεπιστημια της αμερικης για να με διαφωτισουν,
    ετσι κ για το Θεο θα ηθελα να παω να ρωτησω οχι επιστημονες, αλλα τιποτα γεροντακια που να εχουν κανει πολλη προσευχη κλπ να δω τι εχουν να μου πουν.
    κατι σαν να λεμε, εκαστος στο ειδος του κ ο λουμιδης στους καφεδες.

οτι υπαρχει ανοιχτο θεμα με τον εγκεφαλο κ την ψυχη κ το διαχωρισμο σωματος/ψυχης, για μενα υπαρχει κ με τη λογικη σκανδαλιζομαι κ εγω να μην πιστευω. αλλα δεν ειμαι κ σιγουρη οτι η μεθοδος μου ειναι η σωστη.

E, νόμιζε και ο άλλος νομίζει ότι αν εκραγεί θα πάει να βρει τις παρθένες...

Το να πλησιάσεις ένα γεροντάκι του θεού για να σου πει για το αν υπάρχει θεός, είναι σαν να να διαβάζεις την βίβλο για το αν υπάρχει αμαρτία. Doh.

Senior Member
    οχι βρε, γιατι το γεροντακι εχει βιωματικη σχεση με το Θεο, ενω το βιβλιο ειναι βιβλιο. αλλο το βιωμα, αλλο η εγκυκοπαιδια.

αλλο να εχω καταθλιψη κ αλλο να διαβαζω σε ενα βιβλιο πώς ειναι η καταθλιψη! εχει διαφορα!

αλλο να βιωνεις εναν οργασμο, κ αλλο να διαβαζεις ενα βιβλιο για το σεξ κ να διαβαζεις περι οργασμου! οπως κ να το κανουμε, μια διαφορα την εχει!

αλλο να προσεγγιζεις βιωματικα, υπαρξιακα, καρδιακα κ αλλο να προσεγγιζεις με το μυαλο/διανοια.

Senior Member
    οχι βρε, γιατι το γεροντακι εχει βιωματικη σχεση με το Θεο, ενω το βιβλιο ειναι βιβλιο. αλλο το βιωμα, αλλο η εγκυκοπαιδια.

αλλο να εχω καταθλιψη κ αλλο να διαβαζω σε ενα βιβλιο πώς ειναι η καταθλιψη! εχει διαφορα!

αλλο να βιωνεις εναν οργασμο, κ αλλο να διαβαζεις ενα βιβλιο για το σεξ κ να διαβαζεις περι οργασμου! οπως κ να το κανουμε, μια διαφορα την εχει!

αλλο να προσεγγιζεις βιωματικα, υπαρξιακα, καρδιακα κ αλλο να προσεγγιζεις με το μυαλο/διανοια.

E ναι αλλά το να βιώνεις τον οργασμό δεν λέει κάτι για το σεξ. Αν ήταν έτσι οι γιατροί και οι ψυχολόγοι που ήταν ειδικοί σεξ θα έπρεπε να είναι μόνο αυτοί που έχουν κάνει τα πιο πολλά όργια λολ

Και αυτός που πάει ζωσμένος πραγματικά βιώνει τον παράδεισο με τις παρθένες να του ρχεται...δεν πάει να πει ότι ισχύει...σαν βίωμα είμαι απολύτος σίγουρος ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από την γη. Ποιος ξέρει την αλήθεια, εγώ που βιώνω το ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από την γη, η ένας εξωγήινος που παρακολουθεί το ηλιακό σύστημα από έτη φωτός μακριά και βλέπει την γη μας να περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο?

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    γιώργο, όταν πεθάνω λίγο με νοιάζει τί θα συμβεί.

αυτό που θα ήθελα μόνο είναι να μν με θάψουν, αλλά να με κάψουν.
    ( ελπίζω να μν είναι πιο ακριβά απο μια ταφή...)

όσο για το αν υπάρχει διαφορά στην αυτοκτονία σε σχέση με το φυσκό θάνατο, την ίδια απάντηση θα δώσω.
    πέθανα κ δν θα ασχοληθώ με το τί θα γίνει μετά.
    διαφορά καμία.
    δυστυχως θα στην χαλασω αλλα εμεις δεν κανουμε αποτεφρωσεις!πρεπει να παμε στην γειτωνικη Βουλγαρια γι'αυτο!
    οσο για το κοστος πριν 3 χρονια που πηγαμε τον κουμπαρο μου ηταν 3.000 ευρο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    E ναι αλλά το να βιώνεις τον οργασμό δεν λέει κάτι για το σεξ. Αν ήταν έτσι οι γιατροί και οι ψυχολόγοι που ήταν ειδικοί σεξ θα έπρεπε να είναι μόνο αυτοί που έχουν κάνει τα πιο πολλά όργια λολ

συμφωνουμε δηλ! κ εγω αυτο λεω! οτι το να βιωνεις οργασμο λεει κ παραλεει για το σεξ, κ γι αυτο μια ερωτιαρα ***** παντελως αδιαβαστη απο ακαδημαικα paper σεξολογιας μπορει να ξερει πολυ καλυτερα τα μυστικα του σεξ απο εναν φυτουκλα γιατρο σεξολογο που μπορει να ξερει μονο απο τα βιβλια κ να μην εχει σταυρωσει γκομενα ουτε στο ονειρο του! (αν ξαναδιαβασεις πιο προσεκτικα τι εγραψες, θα δεις οτι πεφτεις σε αντιφαση)

Και αυτός που πάει ζωσμένος πραγματικά βιώνει τον παράδεισο με τις παρθένες να του ρχεται...δεν πάει να πει ότι ισχύει...σαν βίωμα είμαι απολύτος σίγουρος ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από την γη. Ποιος ξέρει την αλήθεια, εγώ που βιώνω το ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από την γη, η ένας εξωγήινος που παρακολουθεί το ηλιακό σύστημα από έτη φωτός μακριά και βλέπει την γη μας να περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο?
    σ αυτο εχεις δικιο. μπορει πραγματι να βιωνω μια εμπειρια που να νομιζω οτι ειναι ο Θεος, κ να μην ειναι ο Θεος, να ειναι κατι αλλο. αυθυποβολη, ή καποια αλλη αιτια που το προκαλει.

ομως σκεψου το επομενο: εστω οτι εγω αυτοκτονω για να γλυτωσω απο τις οδυνες αυτης της ζωης κ να επιστρεψω στην ανυπαρξια.

κ τελικα μεταβαινω σε μια κατασταση οπου βιωματικα εχω μια εμπειρια οπου νιωθω οτι υπαρχω κ οτι βασανιζομαι με καποιον χ τροπο. εστω οτι αυτο το βιωμα δεν υπαρχει κ ειναι ψευτικο. εστω οτι δεν υπαρχει στ αληθεια. δεν το παρατηρει κανεις αλλος, δεν υπαρχει καμια επιστημονικη μεθοδος να το επαληθευσουμε η αποδειξουμε, κ κανενα οργανο μετρησης να το ανιχνευσει.

εγω ομως αυτο το βιωμα το βιωνω. τελικα για μενα, τι μετραει? οτι το βιωνω? η οτι δεν υπαρχει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    απλα ρωτω ,μπορει καποιος σας να γνωριζει κατι αλλο, το θεμα ειναι οτι μακαρι να μην υπαρχει τιποτα μετα γιατι αλλιως την εβαψε οποιος το κανει, -δεν το λεω για εμενα παντως ! μν μου στηλουν καμια αστυνομια - απλη απορια ειναι , οσο για τους τροπους εχω ακουσει οτι υπαρχει ενα βιβλιο αλλα ντρεπομαι να παω σε βιβλιοπωλιο και να ρωτω τετοια πραματα!
    αρα αμα δεν υπαρχει θεος ολα τελειωνουν με την τελειταια ανασα ετσι? μακαρι να ειναι ετσι δλδη!
    δηλαδη αμα σου πουμε εμεις οκ!θα ησυχασεις!
    η θρησκια μας αυτο το θεωρει μεγαλη αμαρτια,γι'αυτο δεν ψελνουν και την νεκρωσημη ακολουθιαα στους αυτοχειρες.
    επειδη ο θεος ντε και καλα μας εχει κανει ενα τοσο μεγαλο δωρο τη ζωη και εμεις του το πεταμε στα μουτρα!
    αλλα στο χριστιανισμο ολα αμαρτιες ειναι,υπαρχει κατι που δεν ειναι αμαρτια!
    αλλες θρησκιες λενε οτι εδω ερχομαστε για να εκπηροσουμε καποιο σκοπο,να φτασουμε στο θειο στον ανωτερο εαυτο μας!
    αυτο βεβαια χρειαζεται παρα μα παρα πολυ δουλεια!
    αν αυτο δεν το καταφερουμε ξαναερχομαστε και ξαναερχομαστε και ξανα και ξανα μεχρι να το καταφερουμε!

Senior Member
    ΜΑΡΙΑ.Α συμφωνώ..PETRAN άρα πιστεύεις οτί ζείς τώρα και ποτέ ξανα!

Senior Member
    για τη μετενσαρκωση κ τη μετεμψυχωση η γνωμη μου ειναι: ακομα κ να υπαρχουν σαν διαδικασιες, τι σημασια εχει για εμας αφου δεν υπαρχει μνημη μεταξυ των ζωων? αυτο που με ενωνει με τον παρελθοντικο εαυτο μου, ειναι η μνημη. υπαρχω τωρα. ενωνομαι με το γεγονος οτι υπηρχα κ χθες επειδη θυμαμαι. υπηρχα φυσικα κ τη στιγμη που γεννηθηκα, αφου το πιστοποιει η μανα μου, αλλα εγω δεν το θυμαμαι, οποτε τι σημασια εχει για μενα? ακομα κ αν εχω ζησει 200 προηγουμενες ζωες κ ειναι να ζησω 200 επομενες, τι σημασια εχει απο τη στιγμη που δεν θα εχω αυτοσυνειδησια που να ενωνει αυτες τις ζωες μεταξυ τους?

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    γιώργο, όταν πεθάνω λίγο με νοιάζει τί θα συμβεί.

αυτό που θα ήθελα μόνο είναι να μν με θάψουν, αλλά να με κάψουν.
    ( ελπίζω να μν είναι πιο ακριβά απο μια ταφή...)

όσο για το αν υπάρχει διαφορά στην αυτοκτονία σε σχέση με το φυσκό θάνατο, την ίδια απάντηση θα δώσω.
    πέθανα κ δν θα ασχοληθώ με το τί θα γίνει μετά.
    διαφορά καμία.
    αν επιτρεπεται γιατι αυτοκτονεις τοτε? αν δε σε νοιαζει το μετα κ πας καπου χειροτερα απο το πριν, αυτο δε σε απασχολει? (η μεινεις στα ιδια, οπως ησουν)

Senior Member
    για τη μετενσαρκωση κ τη μετεμψυχωση η γνωμη μου ειναι: ακομα κ να υπαρχουν σαν διαδικασιες, τι σημασια εχει για εμας αφου δεν υπαρχει μνημη μεταξυ των ζωων? αυτο που με ενωνει με τον παρελθοντικο εαυτο μου, ειναι η μνημη. υπαρχω τωρα. ενωνομαι με το γεγονος οτι υπηρχα κ χθες επειδη θυμαμαι. υπηρχα φυσικα κ τη στιγμη που γεννηθηκα, αφου το πιστοποιει η μανα μου, αλλα εγω δεν το θυμαμαι, οποτε τι σημασια εχει για μενα? ακομα κ αν εχω ζησει 200 προηγουμενες ζωες κ ειναι να ζησω 200 επομενες, τι σημασια εχει απο τη στιγμη που δεν θα εχω αυτοσυνειδησια που να ενωνει αυτες τις ζωες μεταξυ τους?
    μιλαμε για μετεμψυχωση θα ερθουμε πισω παλι σε ανθρωπο οχι σε ζωο!
    εχει σημασια γιατι φερνουμε υποσυνηδυτα καποια πραγματα απο προιγουμενες ενσαρκωσεις!
    και εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να ξαναερθω στην γη!θα ηθελα να ειναι η τελευταια μου φορα!
    αυτο βεβαια θελει παρα πολυ δουλεια απο μερους μου και δεν ξερω αν τα χρονια απο δω και περα φτανουν για να καταφερω να γνωρισω τον εαυτο μου να τον αγαπησω να φτασω κοντα στο φως και να γνωρισω τον ανωτερο μου εαυτο!
    δεν νομιζω να τα καταφερω,ειναι πολυ δισκολο!
    εχω μυηθει στο ρεικι,ειναι ενα μικρο πρωτο βημα προς ολο αυτο!
    αλλα δυστυχως ειμαι ενα ατομο ακαλιεργητο,ποτε δεν γουσταρα το διαβασμα,το θεωρουσα περιτο!
    εβγαλα το λυκειο και τελος!
    τωρα στα 43 μου ειναι καπως δισκολο να μαθω να φιλισοφω,να διαλογιζομαι,να διαβαζω!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΜΑΡΙΑ.Α View Post
    δυστυχως θα στην χαλασω αλλα εμεις δεν κανουμε αποτεφρωσεις!πρεπει να παμε στην γειτωνικη Βουλγαρια γι'αυτο!
    οσο για το κοστος πριν 3 χρονια που πηγαμε τον κουμπαρο μου ηταν 3.000 ευρο!
    δν μου τη χαλάς καθολου!

μια κηδεία στοιχίζει πολλά ευρω παραπάνω!
    http://www.mazi.org.gr/

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast