Results 76 to 90 of 129
Thread: αυτοκτονια ! και μετα τι?
-
10-06-2011, 01:01 #76
με τη λογικη μαλλον δε γινεται. ομως τιθεται κ θεμα υπερβασης της λογικης. δεν ειναι δικο μου, ουτε εγω ξερω πώς να υπερβαινω τη λογικη. αλλα δεν ειναι μονο ο Χριστος που εχει υπερβαση της λογικης. κ ο καθαρος βουδισμος (μη διαστρεβλωμενος απο θρησκοληψιες κ πονηρους επιτηδιους θρησκο-ηγετες κλπ κλπ) εχει υπερβαση της λογικης, αν δεν κανω λαθος.
περισσοτερα δεν γνωριζω κ εγω. ειναι ανοιχτα τα ερωτηματα για μενα. οποιος θελει, κ αν θελει, μπορει να ψαξει να βρει ενα καλο πνευματικο κ να λαβει καθοδηγηση για το τι πρεπει να κανει για να ψαξει τα υπερβατικα. εχουν κ αυτα το δικο τους μονοπατι κ εχω την αισθηση οτι ο δρομος της επιστημης ειναι παραπλανητικος. βεβαια μπορει να ειναι κ απλα ψευδαισθησεις των ανθρωπων που βιωνουν κατι τετοιο.
σε καθε περιπτωση εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι αν καποιος δε τα ψαξει κ δεν ασχοληθει δεν χανει κ τπτ. οπου ειναι ειναι. αν ασχοληθει κ πλησιασει το Θεο, θα κερδισει. κατι τετοιο καταλαβα. δεν εχει κανεις να χασει κατι.
οταν πεθανουμε, θα μαθουμε αν μπορουμε να υπαρχουμε χωρις σωμα! σε αυτη την περιπτωση, αν καποιος δεν πιστευε καθολου κ δεν ηθελε το Θεο, θα ειναι μακρια απο το Θεο. ετσι ηθελε, ετσι θα ειναι. αν καποιος ηθελε το Θεο, κ ενωθει με το Θεο, θα ειναι με το Θεο. αυτο ειναι ολο.
παντως ολες οι μαλακιες που συμβαινουν στον κοσμο, προκυπτουν απο τις ανθρωπινες αδυναμιες κ οχι απο το Θεο, αν υπαρχει στο κατω κατω. αν δεν υπαρχει, τοτε προκυπτουν απο τις ανθρωπινες αδυναμιες κ απο τυχαια γεγονοτα. αν υπαρχει, οι ορθοδοξοι λενε οτι ο Θεος δεν τιμωρει (δεν ξερω αν αυτο επαληθευεται) κ προερχονται απο ανθρωπινες αδυναμιες, τυχη κ δεν ξερω τι αλλο.
- 10-06-2011, 04:09 #77
Σοφία. Έχεις μπλέξει το μυαλό σου άσχημα με αυτές τις βλακείες σορρυ κιόλλας. "Ο δρόμος της επιστήμης είναι παραπλανητικός". Αντί να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις μας και τα μυαλά μας να προσπαθήσουμε να χτίσουμε λίγο την Ελλάδα, μια χώρα που μια ζωή μαστίζεται από τον σκοταδισμό (τι ειρωνία, από την χώρα που προήρθε το φως...) τους παπάδες, την αμορφωσιά και τον λαικισμό, γυρνάμε πίσω στον μεσαίωνα και το βυζάντιο με θεούς, διαβόλια, τριβόλια, παραδείσους και κολάσεις. Συγνώμη που στο πάω προσωπικά, αλλά σε θυμάμαι σαν από τα πιο βαθυστόχαστα και κοφτερά μυαλά και έχεις πάρει το μονοπάτι της καλόγριας. Βασικά είδα και τι σου ποστάρουν στο FB αυτούς που έχεις κάνει friends και απηύδησα, θύμωσα και απελπίστηκα πραγματικά σου μιλάω. "η κατάθλιψη είναι δαιμωνική επήρρεια? Ο καταθλιπτικός έπαθε την κατάθλιψη επειδή είναι εγωιστής και απομακρύνθηκε από τον θεό?" Θα πόσταρα τα λινκ αλλά που σου βάζουν αλλά σκέφτηκα ότι δεν θα είναι σωστό.
Συγνώμη, αλλά νοιώθω τρελα αηδιασμένος από το γεγονός το ότι μπορεί να υπάρχει τέτοια άπειρη ηλιθιότητα και άγνοια στον κόσμο και πιο συγκεκριμένα στην σύγχρονη Ελλάδα. Ωραία, αν είναι να πάμε να γίνουμε ιράν να τελειώνουμε. Γιουνανιστάν. Μια χαρά. Αντί να έχουμε στο επίκεντρο μας την επιστήμη, το ΦΩΣ ("φως" περισσότερο "φως" έλεγε ο Γκαίτε στο νεκροκρέβατο του και κάποιος αδαής άνοιξε τις κουρτίνες λέει), την γνώση, να μαζευτούνε όλοι οι πτυχιούχοι της Ελλάδας (όλοι έχουν πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ σε αυτή την χώρα FFS! Δεν υπάρχουν αλλού τόσοι πτυχιούχοι αναλογικά με τον πληθυσμό γ*μώ τα πανεπιστήμια μας!) να αρχίσουμε να εξελισσόμαστε, με ανάπτυξη, έρευνα, τεχνολογία (γιατί όχι? Να πέσουν κεφάλαια να υπάρξει ανάπτυξη και στην τεχνολογία και πράσινη ανάπτυξη και έρευνα κλπ.), πάμε και φιλάμε τις εικόνες σε μαύρες εκκλησίες και ψηφίζουμε πασοκ και ΝΔ επειδή ο πολιτικός μας βολεύει στο δημόσιο.
"Υπέρβαση της λογικής". ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ. Θες να υπερβείς την λογική? Κατάπιε ένα κιλό μανιτάρια η/και ένα LSD και θα έχεις την απόλυτη πνευματική εμπειρία ΕΓΓΥΗΣΗ. Για όσο διαρκούν θα γίνεις ένα με τον θεό που τόσο απεγνωσμένα ψάχνεις μέσα στις άκαρπες λούπες του μυαλού. Θα βλέπεις αγγέλους, χερουβίμ, εξαπτέρυγα ότι θες. Θα είναι η απόλυτη θρησκευτική εμπειρία. Οι σαμάνοι γινόντουσαν ένα με τον μανιτού για χιλιάδες χρόνια. Για κάποιο λόγο κανείς ποτέ κατα την διάρκεια μιας τέτοιας μυστικιστικήε/πνευματικής εμπειρίας (είτε με την χρήση ουσιών είτε με τις επίπονες νηστείες που κάναν οι "αγίοι") δεν είχε μια, (ΜΙΑ) επιφοίτηση για την βελτίωση αυτού του κόσμου. Κανένας δεν ανακάλυψε κανόνες ιατρικής ενώ "τριπάρει" για να "βρει το θείο". Ελάχιστοι γίναν πιο ηθικοί από ότι ήταν πριν. Ίσα ίσα που η Ιωάννα της Λωραίνης μετά τα "οράματά" της πήρε τα όπλα όπως και ο Μέγας Κωνσταντίνος και διάφοροι άλλοι. Κανένας από αυτά τα "δήθεν γεροντάκια" δεν έκανε ανθρωπιστικό έργο αλλά οι ίδιοι γινόντουσαν "θησκευτικά ατραξιόν" για βλάκες θρησκόληπτους. "Άγιοι άνθρωποι, θα μοσχομορήσει το κορμί μόλις πεθάνουν, δείτε πως αρωμάτισε αυτή η μούμια εδώ. Ο άγιος ιερέμιος, ο 598256898ος άγιος πατέρας της εκκλησίας. Φιλήστε και αυτό το λείψανο. Είναι άγιο. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν άγιοι, είχαν την χάρη, να ορίστε, βλέπετε και από το λείψανο, το κρέαςστο πρόσωπο δεν έχει σαπίσει εντελώς, πράγμα που αν μη τι άλλο υποδηλώνει την αγιοσύνη! Άλλωστε αυτός ο άγιος όσο ζούσε έκανε θαύματα, μπορούσε να μαντέψει ονόματα, να προφητεύει, να τηλεμεταφέρεται, να πετάει, να έχει ακτίνες Χ και να μεταμορφώνεται σε holy power ranger. Ρίξτε ένα ρουφιχτό φιλάκι στο σαρκίο του να πάρετε λίγο από την χάρη του αγίου!"
Δεν ξέρω, μάλλον δεν με πάει αυτή η χώρα. Θα μου πεις παντού υπάρχει ηλιθιότητα και στο νότο των ηνωμένων πολιτειών θα βρεις παρόμοια πράγματα. Ίσως να πάω σε κανα Βέλγιο/ Σουηδία/Ολλανδία/Δανία. Παραδόξως, οι πιο "φιλελεύθερες" (χώρες των νακρωτικών και της πορνείας στην φωτιά!!!) είναι και οι πιο ανεπτυγμένες, έχουν την πιο λίγη εγκληματικότητα και η επιστημονική, ιατρική και τεχνολογική τους ανάπτυξη είναι τεράστια. Ο Σατανάς κάνει τον άνθρωπο πιο ηθικό και έξυπνο όπως φαίνεται (παρ'όλο που τον κάνει πόρνο και χρήστη ουσιών!). Lucifer 4 life.Last edited by PETRAN; 10-06-2011 at 04:51.
10-06-2011, 05:16 #78
Λου, ίσως να μη σε ενδιαφέρει η άποψή μου. Μπορεί να με θεωρείς άτομο δίχως την ικανότητα υπέρβασης της λογικής. Και όντως, αυτό θέλω να είμαι, ελπίζω να τα καταφέρνω που και που. Σου καλλιεργούν την διχοτόμηση που τους συμφέρει, μπορεί να νομίζεις πως είναι δική σου επιλογή, ωστόσο επειδή το έχω ψάξει θα σου προτείνω να κάνεις ένα μικρό πείραμα. Πάτα στο google LOGIC IS EVIL, και διάβασε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ. Θα σε βγάλει σε ποστς ατόμων όπως εσύ, που βασανίζονται με τον ίδιο τρόπο από διδαχές ξεπερασμένες, ανόητες, αβάσιμες, που τους καλλιεργούν συμφέροντα, που τους αρρωσταίνουν Λου! Ο ίδιος μου ο αδερφός μου είπε πριν καμιά βδομάδα "αδερφή, γλίτωσα, δε με παίρνουν πια τηλέφωνο κάθε μια ώρα" Του είχαν κάνει τη ζωή ΠΑΤΙΝΙ και κείνος το έκρυβε, γιατί πίστευε στην ίδια υπέρβαση, στο μεταφυσικό, στο ένα και στο άλλο που του σέρβιραν ρομαντικά, αγνά, και "αθώα". Τι λες Λου, του έπαιρναν λεφτά, ένα κάρο λεφτά, τα ΚΟΡΑΚΙΑ! Ποιος θεός κορίτσι μου, ποιο σώμα μετά το θάνατο, ποια ένωση, συμφωνώ με τον Πετράν, πού είναι η Λου, η έξυπνη, η σπιρτόζα, το ξυράφι? Αυτή η Λου που πήγε? Θα την ξαναβρείς αλλά όχι έτσι, όχι με τέτοιες θυματοποιήσεις σου σε κύκλους σκοταδιστικούς, που σου πασάρουν την υπέρβαση της λογικής, ως ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ! έλεος. Αυτή τη στιγμή, με όσα σου διδάσκεις σε μαθαίνεις απλά να είσαι ένα άψογο ΘΥΜΑ. Πατάνε πάνω στις ανάγκες και τις αναζητήσεις σου. Ή κάλυψε τις ανάγκες με άλλο τρόπο, ή άλλαξε κατεύθυνση στις αναζητήσεις σου, πας πίσω το μυαλό και σου αρνείσαι το δικαίωμά σου στην ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. Στην ελευθερία του από προσηλυτισμούς.
Διάβασε λιγάκι Bevans, ξέρεις πως ονομάζεται η επίφαση της υπέρβασης της λογικής και τέτοιες παπαριές? Ονομάζεται CULTURAL ROMANTICISM και είναι στοιχείο της νέας κατεύθυνσης των θρησκειών που σβήνουν, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν αλώβητα τα οχυρά των συμφερόντων τους. Προτείνω το βιβλίο God In Context, a survey of contextual theory. God is a political structure Λουυυ, είναι λευκός, άντρας και παντογνώστης Λου, είναι εναντίον σου, αλλά δεν το καταλαβαίνεις τώρα, έχεις μπει σε διαδρομές που σου παρουσιάζουν ως "φωτισμένες". ΜΠΟΤΟΞ ΘΕΟΓΟΝΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, δε βλέπεις πώς το αλλάζουν το κόνσεπτ κάθε φορά που χρεωκοπεί? Θεός Σαπουντζάκη, με ένα κάρο λίφτινγκ.
Μίλησες για υποκειμενικό βίωμα, που δεν σου προσφέρεται μέσα από βιβλία. Ίσως να συμφέρει έτσι, γιατί βλέπεις τα βιβλία κάνουν τον άνθρωπο ελεύθερο, δεν τον αφήνουν να λιμνάζει σε ό,τι μας μάθαιναν στο δημοτικό για αμαρτία, κόλαση, κλπ. Πάντα κάθε φοβικός με τα βιβλία τα έβαζε. Και στη ναζιστική Γερμανία βιβλία στην πυρά έκαιγαν. Και σε κάθε καθεστώς ανελεύθερο, τα βιβλία σου απαγορεύουν, τη ΓΝΩΣΗ, την επιλογή σου να έχεις πρόσβαση στις "ενάντιες" πηγές της γνώσης, δε σου απαγορεύουν το υποκειμενικό βίωμα, χέστηκαν οι εξουσίες για δαύτο.
Και όσα έγραψες έχουν ήδη μελετηθεί και έχουν ασκήσει μελετητές κριτική τέτοια Subjective secularization indicates the marginalization of MYTHS within human consciousness.
H υποκειμενικότητα που ανέφερες ως μυθοπλασία, ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ άσκησης ελέγχου σε άτομα και μάζες! Επίσης ζούμε την εποχή αυτή εδώ: Religion is undergoing de-institutionalization, φυσικά θα το γύρναγαν στο υποκειμενικό βίωμα, για μαλάκες τους πέρασες?"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-06-2011, 10:12 #79
Σού'γραψα και μια λέξη στον τίτλο του book λάθος, η τελευταία είναι theology, όχι theory. Ελπίζω να μπορέσεις να δεις πώς αλλάζει το εύρημα θεός, ανάλογα με το τι νέο έρχεται στην κοινωνία. Και αυτό από μόνο του δηλώνει το κόλπο του αιώνα. Ο θεός ανακατασκευάζεται από τους θεωρητικούς των θρησκειών, τους επιτίμους της θεολογίας, ώστε να χωράει μέσα στην ΕΡΜΗΝΕΙΑ του, νέα δεδομένα, που έρχονται σε αντιδιαστολή με ό,τι ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ. Οκ, φαντάζομαι ότι ο άνθρωπος, που υποτίθεται είναι ο θνητός, πεπερασμένος και "λίγος" μπροστά στο αχανές σύμπαν, να χρειάζεται ρε παιδί μου τις προσαρμογές και τις ανακατασκευές του, ε?
Αλλά πώς το κόβεις να κάνουν λίφτινγκ στον θεό για να σου τον σερβίρουν ως ξαναζεσταμένο πιάτο έχοντας προσθέσει λίγο αλατοπίπερο και ένα ξυλάκι κανέλα? λολ
Πονηρούτσικο δε σου φαίνεται λιγάκι? Άσε πια τους διαλόγους των διαφόρων παγκοσμιοποιημένων εννοιών του θεού, που θα έχουν γίνει πια ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ/ΚΑΘΕΝΑΝ, η υποκειμενικότητα εκεί θα καταλήξει. Αυτό που περιέγραψες ως προσωπικό βίωμα της πίστης. Το προσωπικό βίωμά σου μπορεί να έχει ό,τι γουστάρεις, έτσι δεν είναι? Αφού προέρχεται από εσένα, λογικό.
Να κάνω μία προφητεία? γιατί επηρεάστηκα κι εγω Πετράνς, λολ, ο επόμενος θεός-kinder-έκπληξη θα είναι ή γυναίκα ή ερμαφρόδιτος. Ε, ανατρέπονται λίγο τα κοινωνικά φύλα όσο να το πεις, θα αλλάξει ο θεός φύλο, αφού είπαμεεε, contextual, secular, subjective.
Ω ρε κάτι διάλογοι απείρου κάλλους που θα καταγράφονται ανάμεσα στους μελλοντικούς προβληματισμούς για το μεταφυσικό!
"Εμένα ο δικός μου θεός είναι omnipresent και όχι omnipotent. Και δε θέλει να ζει στη γη, προτιμάει τον περισσότερο καιρό να τον περνά στον Άρη."
"Εμένα ο δικός μου θεός δεν είναι μόνο omnipresent KAI omnipotent, αλλά και έχει σπορ αμάξι, μιλάει ξένες γλώσσες και έχει βγάλει την ΑΚΤΟ"
"Μμμ, σιγά, ο δικός μου θεός όχι μόνο έχει βγάλει την καλών τεχνών, αλλά είναι και ΓΥΝΑΙΚΑ."
"Σιγά το πράμα, να, τώρα κι εμένα είναι γυναίκα. Και δε βάφεται όπως η δική σου θεά, ούτε ασχολείται με την αμαρτία όπως η δική σου ξενέρα, είναι προχώ"
Πετράνς, αν επιτρέπεται, γιατί δε νιώθω καλά, μία session plz και γρήγορα, ΛΟΛ."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-06-2011, 13:11 #80
petran κ ρειν, εχετε τις αποψεις σας τις ιδεες σας κ πολυ καλα κανετε.
δεν εχω να πω κατι σε ολα αυτα. με καποια σημεια συμφωνω, με καποια αλλα παλι οχι.
το γιατι ημουν περισι κοφτερο μυαλο κ δεν ειμαι φετος, δεν το καταλαβα. επειδη προσπαθω να ειμαι ανοιχτη κ στο υπερβατικο κ σε κατι αλλο? κ επειδη δε θελω να χρησιμοποιω την επιστημη κ τον ορθολογισμο αλλο πια, για να ερμηνευσω τα παντα? (καθως παλια αυτο εκανα). αλλα θελω να χρησιμοποιω την επιστημη κ τον ορθολογισμο μονο εκει που χρειαζεται? οικονομικα σπουδαζα, κ τα οικονομικα ετσι οπως ειναι σημερα στον ακαδημαικο χωρο, ειναι παρα πολυ ορθολογικοποιημενα, γεματα μαθηματικα, κλπ. ομως στην πραξη ειδα στην ελλαδα ανθρωπους να δανειζονται κ να ειναι χρεωμενοι στις τραπεζες, οχι για να καλυψουν τα προς το ζην, αλλα για να αγοραζουν τζιπ κ μεγαλα σπιτια με δανεια κ πολυτελη λουσα. κ αναρωτιεμαι: πώς μπορει αυτο να εξηγηθει ορθολογικα? οταν ολα τα μοντελα οικονομικων που διαβασα λεγανε οτι ο καταναλωτης ξοδευει μεχρι εκει που μπορει, δηλ ξοδευει το διαθεσιμο εισοδημα του. πώς γινεται λοιπον να δανειζονται για πολυτελειες? κ ομως αυτο γινεται στην πραξη. κ εξηγειται ισως, αλλα οχι ορθολογικα.
δεν ειναι απαραιτητο να ειμαι κοφτερο μυαλο, σεβαστοι κ οι ανθρωποι που δεν ειναι κοφτερα μυαλα, αλλα εχω την αισθηση, οτι απλα δεν σας αρεσω επειδη αλλαξα καπως τροπο σκεψης που βλεπω καποια πραγματα, κ οχι επειδη χαζεψα. ισως εξυπνος για εσας θεωρειται μονο οποιος κατεβαζει τονους ακαδημαικα paper, κ διαβαζει για ολα τα θεματα με τροπο επιστημονικο, πολλη ακαδημαικη jargon, βαρυγδουπες μαθηματικες φορμουλες κλπ. εχω διαβασει στη ζωη μου κ ακαδημαικα βιβλια κ ακαδημαικα paper. κ ισως να ξαναδιαβασω στο μελλον. [εχω περασμενα στη ζωη μου 67 μαθηματα, απο 3 πανεπιστημια, τα 2 απο το οποια, ειναι κ πολυ καλα πανεπιστημια. 2 νομπελιστες καθηγητες ειχε στην αμερικη το department μου].
δε με ενδιαφερει επισης ουτε να σας πεισω, ουτε καν να σας εξηγησω. γιατι πολυ απλα δεν θα μπορεσετε να καταλαβετε. γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε για δικους σας λογους ο καθενας. δικοι σας εσωτερικοι λογοι σας εμποδιζουν απο το να ειστε ανοιχτοι κ σε κατι αλλο πλην του ορθολογισμου. κ αυτο φαινεται κ απο την εμπαθεια (η ειναι ιδεα μου?), με την οποια γραφετε.
αλλωστε κ η πιστη, οπως κ ολα στη ζωη, οποιος θελει το ψαχνει. δεν ειναι σωστο να παραβιαζεται η ελευθερια κανενος. οποιος θελει ψαχνει.
ολοι εν μερει εχουμε μια εικονα αληθειας μεσα μας κ μια εικονα πλανης. ισως κ να πλανιεμαι πιο πολυ απο περισι. δεν ξερω. απλα βλεπω κ καποια πραγματα πως λειτουργουν στην πραξη. κ οταν δεν λειτουργουν καθολου στην πραξη, προσπαθω να αναθεωρω.Last edited by Lou!; 10-06-2011 at 13:51.
10-06-2011, 13:20 #81
PETRAN όλα αυτά τα γνωρίζω και συμφωνώ! Δεν θα είσαι εσύ ο ίδιος αφού πλέον θα ζήσεις σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και μπαίνει η προσωπικότητα η οποία δεν έχει σχέση με την ψυχή μας.Η ψυχή είναι μια αλλά η προσωπικότητα πολλές! Πολλοί δεν έχουμε αγγίξει την ψυχή μας και μπερδευόμαστε με την προσωπικότητα μας και μας παρασέρνει. Εγώ πιστέυω σε όσα λέω για δικούς μου λόγους τους οποίους δεν θα ήθελα να αναφέρω για να μην ακουστώ τρελή. Ο καθένας μας ξέρει γτ πιστεύει αυτό που πιστεύει...
10-06-2011, 13:33 #82
αναρωτιεμαι κ αλλα πραγματα για την εγκυροτητα του ορθολογισμου: παραδειγματα:
πώς μπορει να εξηγηθει ορθολογικα το πενθος? γιατι οι ανθρωποι στενοχωριουνται οταν πεθανει ενας δικος τους, απο τη στιγμη που δεν μπορουν να κανουν τπτ για αυτο? δεν ειναι σπαταλη ενεργειας? κ ομως, οι ανθρωποι στενοχωριουνται, κ πολυ μαλιστα. το ειδα κ εδω στο φορουμ.
πώς μπορει να εξηγηθει ορθολογικα οτι πολλοι ανθρωποι μπλεκουν με ακαταλληλους συντροφους? δεν το βλεπουν ορθολογικα οτι δεν τσουλαει το πραγμα?
πώς μπορει να εξηγηθει ορθολογικα οτι πολλοι ανθρωποι μενουν κολλημενοι στα ιδια κ στα ιδια? δε θα επρεπε να προχωρησουν παρακατω?
πώς μπορει ορθολογικα να εξηγηθει οτι πολλες κακοποιημενες γυναικες, ξαναεπιστρεφουν στους κακοποιητες συντροφους τους? η οτι αν χωρισουν με τον πρωτο, ξαναπηγαινουν σε κακοποιητες? ισως την πρωτη φορα να μην ηξεραν. τη δευτερη φορα, δεν εμαθαν? γιατι αυτες οι γυναικες δεν μαθαινουν απο τα λαθη τους κ μπλεκουν σε φαυλους κυκλους κ βασανιζονται?
πως μπορω να εξηγησω ορθολογικα την τεχνη?
πως μπορω να εξηγησω ορθολογικα το οτι ο βαν κογκ μου φαινεται εμενα αυθεντικος κ σημαντικος ζωγραφος, αλλα ο νταλι (παρ οτι διασημος) μου φαινεται ρηχος κ οτι μας δουλευε?
πως μπορω να εξηγησω οτι ενα παλιο μισογκρεμισμενο ερειπωμενο σπιτι του περισινου αιωνα, στα δικα μου ματια φαινεται πιο αυθεντικο κ πιο αισθητικα αρτιο απο μια μοντερνα πολυκατοικια του 2010?
πως μπορω να εξηγησω οτι μια φωτογραφια ειναι μυστηριωδης, εκπεμπει μυστηριο, ενω μια αλλη ειναι απλα ενα ντηζαινατο κατασκευασμα?
πως μπορω με τα λογια να εξηγησω τον ερωτα? η με μαθηματικες φορμουλες?
πως μπορω να εξηγησω αυτο που λεει ο ελυτης σε ενα στιχο του το "λαμπει μεσα μου εκεινο που αγνοω, μα ωστοσω λαμπει"?
ποσο πληροτητα ζωης τελικα μπορω να εχω προσεγγιζοντας τα παντα με τον ορθολογισμο? δεν ειμαι ρομποτ, δεν ειμαι μηχανη, ειμαι ανθρωπος.
γιατι να χασω την ομορφια της φυσης? της τεχνης? του ερωτα? γιατι να μειωσω τις δυνατοτητες μου κ να με κανω ρομποτ?
τα ερωτηματα δεν τα θετω για να απαντησει καποιος, τα θετω απλα για προβληματισμο. τις απαντησεις, αν υπαρχουν, θα τις βρει ο καθενας μεσα του, κ ειναι διαφορετικες για καθε ανθρωπο, καθως καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος, ανομοιος κ ανεπαναληπτος.
10-06-2011, 13:51 #83
Η χρήση της λογικής σου ικανότητας δε σε καθιστά ρομπότ, ούτε μηχανή. Εξάλλου, αυτά τα κλισέ και οι διχοτομήσεις έχουν καιρό τώρα χρησιμοποιηθεί από χειριστικούς θεσμούς και οργανισμούς στην κοινωνία. Η δε θρησκεία, πνευματική ή οτιδήποτε μου την ονομάσεις, το έχει κάνει ψωμοτύρι, αφού δίχως το πίστευε και μη ερεύνα, τα άλματα της λογικής, πίστη δεν εγκαθιδρύεται και θεό δεν προσκυνάς. Όπως και το συναίσθημα, ως μέσο κοινωνικού ελέγχου έτσι χρησιμοποιείται από επιτήδειους. Αν η άποψή σου είναι πως όσα ανέφερες παραπάνω όπως ο καπιταλισμός, δεν μπορούν να αναλυθούν αλλά χρειάζονται το θεό για να τα ερμηνεύσεις, πως απαιτούν κάτι περισσότερο που δεν έχει να κάνει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο... Ξέρεις, μπορείς να έχεις συναίσθημα και δίχως τις προπαγάνδες χιλιετιών. Γιατί τι είναι δλδ το συναίσθημα, από πού προέρχεται, σε συνθήκες vacuum εμφανίζεται? Πάλι από ύλη ξεκινάει. Για δοκίμασε την πνευματικότητα με τον εγκέφαλό σου να έχει πάθει βλάβη, θα σου βγει λες το πνευματικό/υπερβατικό?
Μάλλον φτάνω κι εγώ στο ίδιο συμπέρασμα με σένα. Δεν...Χαιρετώ και εύχομαι καλή συνέχεια."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-06-2011, 13:59 #84
ρειν κ η επιστημη χρησιμοποιειται απο επιτηδιους μη στενοχωριεσαι γι αυτο! κ η οικονομια χρησιμοποιειται απο επιτηδιους. δεν ειναι μονο η εκκλησια.
δε διαφωνω φυσικα, οτι η εκκλησια χρησιμοποιειται απο επιτηδιους.Last edited by Lou!; 10-06-2011 at 14:12.
10-06-2011, 14:01 #85
Για το πένθος έχω άλλη άποψη...για όλα τα άλλα συμφωνώ!
10-06-2011, 14:08 #86
H επιστήμη δεν τάζει θαύματα Λου, να η διαφορά θεού και επιστήμης. Δε σου λέει όταν πεθάνεις θα σε αναστήσω, δε σου τάζει φούμαρα, σου δίνει ό,τι έχει φτάσει να γνωρίζει, που στην πορεία της θα είχε φτάσει πολύ μακρύτερα αν δεν την πολέμαγαν τόσο υστερικοί traditionals paranormal experiencers με μανδύα αγάπης, haters γυναικών, haters ομοφυλόφιλων, λεσβιών, ομοφοβικοί μαλάκες εν χριστώ. Rednecks in church with god on their side. Μήπως ξεχνά κανένας τα αποκρυμμένα εγκλήματα κατά παιδιών, βιασμούς από "φορείς πνευματικότητας", μήπως ξεχνά κανένας τις κλωτσοπατινάδες των ιεροκηρύκων πάνω λέει από τον "άγιο τάφο"? Όχι, όσοι θέλουν τα ξεχνάνε, οι άλλοι θυμόμαστε και κρίνουμε με τη λογική και όχι όπως τους βολεύει. Όλα αυτά με θεική βούλα ήταν και είναι. Στα τσακίδια. Και ας με λένε όχι εμπαθή, αλλά και οτιδήποτε.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-06-2011, 14:10 #87
βλεπεις ο,τι θελεις να δεις ρειν. ολα αυτα που λες ο Θεος ειπε να τα κανουν? ο Θεος ειναι αγαπη. τπτ αλλο.
10-06-2011, 14:22 #88
Πάντως παιδιά, άσχετο με την τωρινή ροή της κουβέντας, σε φάσεις σκέψεων αυτοκτονίας ούτε που περνάει απ'το μυαλό μου το μετά!
Δε με νιάζει απλά. Μα καθόλου.
Όσο για την άποψή μου γενικά, επειδή το έψαξα παλιότερα(σε φάση υπαρξιακών αναζητήσεων) κατέληξα πως αν δεν το πάθω δε θα μάθω! Κ έτσι δεν ασχολούμαι καθόλου όμως. Θεωρίες, θεωρίες, ... αλλά δε γύρισε και κανένας πεθαμένος να μας πει!
Ας γίνει ό,τι θέλει εν τέλει, σημασία έχει να ζω όσο καλύτερα μπορώ και θέλω από μέσα μου, μόνο για μένα, άλλωστε κάθε είδους καθοδήγηση ή υποταγή σε κανόνες για μια καλύτερη μεταθανάτια ζωή (μου ακούγεται πολύ αστείο!) είναι ξεπούλημα του εδώ. Τι να τον κάνεις έναν υποτιθέμενο μεταθανάτιο παράδεισο με σίγουρο δεδομένο την κόλαση εδώ? Γιατί το φίμωμα της ελευθερίας είναι κόλαση. Αυτά.
Όσο για την καταδίκη της αυτοχειρίας απ'το χριστιανισμό..βλακείες! Αν είναι έτσι, τότε δε μιλάμε για Θεό αγάπης αλλά τιμωρό,χαζό και αναίσθητο!
10-06-2011, 14:24 #89
H αγάπη του είναι λιγουλάκι επιλεκτικούλα. Όσο για το ότι βλέπω ό,τι θέλω, δοκίμασε αντί για αντικαταθλιπτικά, next time να θεραπευθείς με το θεό και την υπέρβαση της λογικής. Τι? Δεν πιάνει εκεί η αγάπη? Η επιστήμη σου δίνει αυτή τη στιγμή την ευκαιρία να ισορροπήσεις και η θρησκεία σε κάνει να πας σε άλματα λογικής και ευχολόγια δίχως έρεισμα στην πραγματικότητα. Τόσο απλά.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-06-2011, 16:05 #90
ΑΥΤΑ ακριβώς λέγαν και παλιότερα για την φύση. Πως μπορώ να εξηγήσω ορθολογικά τα αστέρια και τον ουρανό? Την γη, την θάλασσα, τα πουλάκια που κελαηδούν για να υμνούν την φύση, τα ρυάκια, τα ποταμάκια? Μια χαρά εξηγήθηκαν ορθολογικά και δεν χάθηκε ελάχιστο από την μαγεία τους! Ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα νομίζαμε ακόμη ότι ο ουρανός και τα αστερία είναι ένα σεντόνι με τρύπες που αφήνει το φως του θεού από πάνω να περάσει.
Για όλα αυτά που λες γίνονται έρευνες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται περίεργο ότι μελετάται το συναίσθημα και επιστημονικά? Το γεγονός ότι κάποια γυναίκα μένει στον ίδιο άντρα που την κακοποιεί, η που κάποιος παίζει όλα τα υπάρχοντα του στην ρουλέτα μπορεί να εξηγηθεί μια χαρά. Λέγεται επιστήμη της ψυχολογίας και ερευνά όλες αυτές τις περιπτώσεις που λες. Εκτός και αν πιστεύεις ότ ο διάβολος και το πονηρό μπαίνει στο μυαλό αυτών που τα κάνουν αυτά. Τότε δεν θα συνεχίσω να μιλάω άλλο γιατί δεν θα έχει νόημα. Μπορώ να σου δώσω πάρα πολλά βιβλία για την επιστήμη της ζωγραφικής και της μουσικής. Αυτά είναι ακόμα στα πρώτα στάδια αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται περίεργο. Προσωπικά ασχολούμαι με την μουσική, όσο και με την ψυχολογία και νευροψυχολογία της μουσικής και δεν μου έχει αφαιρέσει στο ελάχιστο από την μαγία της μουσικής, μπορώ να πω ότι μου την έχει αυξήσει κιόλας. Το να βλέπεις τι γίνεται στον νου και στον εγκέφαλο κάποιου που εκστασιάζεσαι με την συμφωνία των 1000 του Mahler είναι σαν να γυρνάς το τηλεσκόπειο και να βλέπεις το συμπαντικό χάος που κρύβεται πίσω από τον όμορφο έναστρο ουρανό.
Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να λες τέτοια πράγματα ένα άτομο του επιπέδου σου. Αυτά είναι τα πιο στερεοτυπα πράγματα που ακούς από άτομα τυφλωμένα από την πίστη που δεν είχαν την δυνατότητα να μορφωθούν. Είναι απίστευτο που τα βλέπω στα κείμενα σου.