αυτοκτονια ! και μετα τι? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 129
    Senior Member
    πετραν λυπαμαι που σε σοκαρα με την απλοικοτητα των τωρινων σκεψεων μου, σε σχεση με παλια.

δεν αμφιβαλλω οτι πραγματι το συναισθημα περιγραφεται/εξηγειται απο την συμπεριφορα της σερονινης κ της ντοπανινης κ αλλων χημικων ενωσεων, αλλα εγω προσωπικα οταν πηδιεμαι με το γκομενο δεν με ενδιαφερει καθολου εκεινη τη στιγμη, το πώς συμπεριφερεται η ντοπαμινη κ η σεροτονινη στον εγκεφαλο μου κ απο ποιο διανυσματικο πεδιο περιγραφονται τα ηλεκτρικα σηματατα τα οποια εκπεμπονται εκεινη την ωρα στην επικοινωνια των νευροδιαβιβαστων!

δεν αναιρω την επιστημη, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ειναι απαραιτητη προυποθεση για να απολαυσω το καλο σεξ! (η οποιο αλλο φυσικο φαινομενο πχ να χαρω τη μουσικη, τα πουλακια που τιτιβιζουν, τα αστερια κλπ).

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    πετραν λυπαμαι που σε σοκαρα με την απλοικοτητα των τωρινων σκεψεων μου, σε σχεση με παλια.

δεν αμφιβαλλω οτι πραγματι το συναισθημα περιγραφεται/εξηγειται απο την συμπεριφορα της σερονινης κ της ντοπανινης κ αλλων χημικων ενωσεων, αλλα εγω προσωπικα οταν πηδιεμαι με το γκομενο δεν με ενδιαφερει καθολου εκεινη τη στιγμη, το πώς συμπεριφερεται η ντοπαμινη κ η σεροτονινη στον εγκεφαλο μου κ απο ποιο διανυσματικο πεδιο περιγραφονται τα ηλεκτρικα σηματατα τα οποια εκπεμπονται εκεινη την ωρα στην επικοινωνια των νευροδιαβιβαστων!

δεν αναιρω την επιστημη, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ειναι απαραιτητη προυποθεση για να απολαυσω το καλο σεξ! (η οποιο αλλο φυσικο φαινομενο πχ να χαρω τη μουσικη, τα πουλακια που τιτιβιζουν, τα αστερια κλπ).

Ποιος είπε ότι η επιστήμη είναι απαραίτητη προυπόθεση για να απολαύσεις κάτι? Αυτή είναι εντελώς δική σου ερμηνεία των όσων είπα. Είπα ότι το ένα δεν αφαιρεί την μαγία του άλλου και ότι μπορούν άνετα να είναι αλληλένδετα.

Εγώ είπα ότι χρειάζεσαι την επιστήμη για να ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ένα φαινόμενο. Αυτό λέω τόση ώρα. Ότι απλά και μόνο για να το βιώσεις δεν φτάνει και για να το εξηγήσεις. Και όταν συγκρίνω τις εξηγήσεις που προσπαθεί να δίνει η επιστήμη και η φιλοσοφία με τις πολύ απλές, κοντόφθαλμες και σκοταδιστικές εξηγήσεις που δίνει η εύκολη βολεμένη λύση της κακά-ασκούμενης θρησκείας που από τον μεσαίωνα θέλει να μπαίνει σε επιστημονικό έδαφος (π.χ. η κατάθλιψη είναι δαιμονικό possession και η εξωζυγυκές σχέσεις είναι το πονηρό και ο διάβολος...για να μην πούμε τι λέγανε για την φύση και ο Γαλιλαίος πήγε να χάσει το κεφάλι του ο καημένος) τότε βγάζω σπυριά και αναρωτιέμαι αν μερικές φορές αν ζω στο fucking 2011 που ο Arthur Clark έλεγε ότι θα έχουμε χτίσει ουτοπικές αποικίες στο διάστημα.

Senior Member
    Petran, αδειάζεις το inbox σου? Sorry για το off topic.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Petran, αδειάζεις το inbox σου? Sorry για το off topic.

Έγινε girl!

Senior Member
    Πάντως το πιο τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι αντί να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την γαμοζωή μας, σκεφτόμαστε ΤΙ θα γίνει μετά από την αυτοκτονία. Έχουμε αγγίξει τα όρια του παραλόγου νομίζω.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    ποιος το λέει πως αυτοί που αναρωτιούνται τί μπορεί να συμβαίνει μετά απο μια αυτοκτονία, δν προσπαθεί να βελτιωσει τη ζωή του.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Αρκτος σωστά!αντί να σκεφτόμαστε για πράγματα που δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και τι γίνεται γτ δεν προσπαθούμε να βρούμε την δύναμη να βελτιώσουμε την ζωή μας και εμάς σαν άνθρωποι!

Junior Member
    καλησπερα παιδια.

Το τι συμβαινει μετα θανατον δεν μπορει κανενας να το εγγυηθει.
    Οσα μπορουμε να γνωριζουμε για το θεμα αυτο,ο καθε ενας μας,ειναι καθαρα απο τις θρησκεπτικες πεποιθησεις που εχουμε.
    Η ερωτηση αυτη μου μοιαζει με την ερωτηση-που ειμασταν σαν ''ψυχες'' πριν γεννηθουμε??
    Παλι δεν υπαρχει απαντηση τεκμηριομενη επιστημονικα αλλα μονο θεολογικα.
    Οποτε μιλοντας ο καθε ενας μας,απο την πλευρα καθαρα την δικη του θεολογικη (ορθοδοξος,καθολικος ιεχωβας,μουσουλμανος,ινδου ιστης κτλ) καταθετη αποψεις.Αυτες οι αποψεις ομως ευτυχος η' δυστηχος δεν συγκληνουν σε ολες τις θρησκιες επανω στο θεμα τις μετα-θανατον ζωης και εαν υπαρχει..... οποτε δεν μπορουμε παλι απο καθαρα θεοριτικης πλευρας να πουμε κατι με βαση και βεβαιοτητα.
    Οποτε στο θεμα αυτο καταληγει ο καθε ενας απο εμας πρωτα σαν ''μοναδα'',μετα ισως να βρει και αλλους που συμφωνουν μαζι του και ετσι να καταληξει καποια στιγμη να πιστεψει καποια ''εκδοχη.αποψη,θρησκεια'' για το τι συμβαινει.Αλλα και παλι αυτο το πιστευει καθαρα εκεινος και δεν μπορει να το αποδειξει με επιστημονικες βασεις σε ενα ευρητερο ''κοινο'' παρα μονο σε θεωριτικες...
    καλες αναζητησεις σου ευχομαι φιλε θεματογραφε.
    ευχαριστω.
    ουδεν κακον αμιγες καλου.

Senior Member
    Μια καλησπερα σε ολους!

"Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.
    Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
    Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
    Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
    Φοιτ.: Φυσικά.
    Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
    Φοιτ.: Ναι
    Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
    Φοιτ.: ...
    Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
    Φοιτ.: Ναι.
    Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
    Φοιτ.: Όχι.
    Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
    Φοιτ.: Ο...Θεός...
    Καθ.:
    Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
    Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
    Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
    Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
    Φοιτ.: Μάλιστα.
    Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;
    Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
    Φοιτ.: Όχι, κύριε.
    Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
    Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
    Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
    Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
    Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
    Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
    Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
    Καθ.: Ναι.
    Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
    Φοιτ.:
    Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.
    Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
    Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
    Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
    Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
    Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
    Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
    Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
    Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
    Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
    Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
    Καθ.: ...
    Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
    Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
    Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
    Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN... "

Φυσικα δεν μπορω να γνωριζω εαν ηταν οντως ο Αινσταιν αλλα αυτο λιγη σημασια νομιζω οτι εχει,διοτι ειναι σιγουρο πως ηταν αυτος που ελεγε οτι "ειναι ευκολοτερο να διασπασεις ενα ατομο παρα μια προκαταληψη"....Ας εχουμε υποψιν μας οταν μιλουμε για επιστημη κα την περιφημη "γάτα του Σρέντιγκερ" ....

Επισης μια διορθωση ως προς την χρηση ενθεογεννων ουσιων απο Βουδιστες και Ινδουιστες: δεν υπαρχει τετοιο πραγμα!Η χρηση τετοιων ουσιων υπαρχει σε μικρης κλιμακας κοσμοθεασεις (οπως διαφορων Ιθαγενων της Αμερικανικης Ηπειρου) και εχει διαδοθει στον δυτικο κοσμο μεσω των συγγραματων του Καστανετα.Εκτος κι αν θεωρει καποιος τετοιες ουσιες το λιβανι και τα συνναφη,οποτε πασο.

Η εννοια του καρμα ειναι πολυ συνθετη για να της προσδωσει καποιος απλοικα χαρακτηριστικα κ φυσικα ενυπαρχει σε ολες τις γνωστες θρησκειες.

Αγαπητε φιλε που ρωτας για το τι υπαρχει μετα απο αυτο το οποιο ονομαζουμε ζωη,θα πρεπει να καταλαβεις οτι χιλια ατομα να ρωτησεις χιλιες διαφορετικες αληθειες θα παραλαβεις.Αυτη ομως που εχει σημασια ειναι η δικη σου θεαση διοτι αυτη και μονο συνιστα την δικη σου πραγματικοτητα ειτε τωρα ειτε τοτε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kokoa View Post
    Μια καλησπερα σε ολους!

"Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.
    Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
    Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
    Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
    Φοιτ.: Φυσικά.
    Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
    Φοιτ.: Ναι
    Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
    Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
    Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
    Φοιτ.: Όχι.
    Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
    Φοιτ.: Ο...Θεός...
    Καθ.:
    Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
    Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
    Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
    Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
    Φοιτ.: Μάλιστα.
    Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;
    Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
    Φοιτ.: Όχι, κύριε.
    Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
    Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
    Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
    Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
    Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
    Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
    Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
    Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
    Φοιτ.:
    Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.
    Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
    Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
    Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
    Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
    Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
    Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
    Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
    Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
    Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
    Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
    Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
    Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
    Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
    Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN... "

Φυσικα δεν μπορω να γνωριζω εαν ηταν οντως ο Αινσταιν αλλα αυτο λιγη σημασια νομιζω οτι εχει,διοτι ειναι σιγουρο πως ηταν αυτος που ελεγε οτι "ειναι ευκολοτερο να διασπασεις ενα ατομο παρα μια προκαταληψη"....Ας εχουμε υποψιν μας οταν μιλουμε για επιστημη κα την περιφημη "γάτα του Σρέντιγκερ" ....

Επισης μια διορθωση ως προς την χρηση ενθεογεννων ουσιων απο Βουδιστες και Ινδουιστες: δεν υπαρχει τετοιο πραγμα!Η χρηση τετοιων ουσιων υπαρχει σε μικρης κλιμακας κοσμοθεασεις (οπως διαφορων Ιθαγενων της Αμερικανικης Ηπειρου) και εχει διαδοθει στον δυτικο κοσμο μεσω των συγγραματων του Καστανετα.Εκτος κι αν θεωρει καποιος τετοιες ουσιες το λιβανι και τα συνναφη,οποτε πασο.

Η εννοια του καρμα ειναι πολυ συνθετη για να της προσδωσει καποιος απλοικα χαρακτηριστικα κ φυσικα ενυπαρχει σε ολες τις γνωστες θρησκειες.

Αγαπητε φιλε που ρωτας για το τι υπαρχει μετα απο αυτο το οποιο ονομαζουμε ζωη,θα πρεπει να καταλαβεις οτι χιλια ατομα να ρωτησεις χιλιες διαφορετικες αληθειες θα παραλαβεις.Αυτη ομως που εχει σημασια ειναι η δικη σου θεαση διοτι αυτη και μονο συνιστα την δικη σου πραγματικοτητα ειτε τωρα ειτε τοτε.

Ναι, οκ , σιγά μην ήταν ο Albert Einstein αυτός. Ο Albert Einstein δεν πίστευε σε "προσωπικό θεό" η σε μεταθανάτια ζωή, αλλά σε ένα μαθηματικό θεό γεομέτρη που τον ταύτιζε με την φύση όπως και μερικοί διαφωτιστές (θεός που δεν έχει ανθρώπινα συναισθήματα και ούτε νοιάζεται για τους ανθρώπους). Αλλά και κάποιος μεγάλος επιστήμονας να πίστευε δεν λέει τίποτα για την ύπαρξη θεού.

Όσο για την εξέλιξη μέσω φυσικής επιλογής, υπάρχουν τόσα πολλά επιστημονικά στοιχεία που δεν ξέρω από που να προταρχίσω. Κανένας επιστήμονας δεν έχει δει οποιαδήποτε διαδικασία να γίνεται μπροστά στα μάτια του. Λες αν έχει δει κάποιος in real-time" άτομα άνθρακα να κάνουν δεσμούς με άτομα οξυγόνου η διάφορες κβαντομηχανικές διαδικασίες? η την θεωρία της σχετικότητας? Η αστροφυσικές θεωρίες? Η η... Όλα αυτά τα ξέρουμε από αποτελέσματα πειραμάτων και τις μετρήσεις των μηχανημάτων μας. Και όπως ακριβώς παίρνουμε πειραματικά αποτελέσαμτα από φυσικές και χημικές διαδικασίες έτσι παίρνουμε και από την βιολογία και την ψυχολογία.

Για την εξέλιξη υπάρχουν άπειρα πειραματικά αποτελέσαμτα που να έχουν μαρτυρήσει "εξέλιξη", σε μοριακές ενώσεις τύπου RNA, σε μικροοργανισμούς και σε προσαρμογές οργανισμών ύστερα από τεχνιτές επεμβάσεις στην φύση. Ο λόγος που το HIV δεν το "αναγνωρίζει" το ανοσοποιητικό σύστημα είναι επειδή ο ιός μεταλλάσεται συνέχεια, κάνει δηλαδή πιο πολλά "λάθη" στην αντιγραφή του με αποτέλεσμα να μην είναι αναγνωρίσιμος. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ανταγωνισμό αντιβιοτικών και με διάφορα strains βακτηρίων. Πλέον λόγω των αντιβιοτικών υπάρχουν βακτήρια που παλιότερα δεν υπήρχαν. Κατα την βιομηχανική επανάσταση η φυσική επιλογή παρατηρήθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως σε μαύρα πουλιά που επικράτησαν επειδή ήταν καμουφλαρισμένα από τον καπνό των βιομηχανιών και δημιουργήθηκαν "νέα είδη". Συνεχίζει και αποδεικνύεται και σήμερα σε άπειρα παρόμοια παραδείγματα την φύση. Πλέον υπάρχουν και στοιχεία και από την μοριακή γενετική, που απέδειξε την χρωμοσωματική συσχέτηση μεταξύ ανθρώπου και χιμπαντζή όπως και άπειρες άλλες μοριακές συσχετίσεις μεταξύ ειδών. Γενικά υπάρχουν στοιχεία για την εξέλιξη-μέσω-φυσικής-επιλογής (καμία σχέση με την ρήση "έγινε από μόνο του τυχαία", όποιος το λέει αυτό δεν έχει ιδέα τι είναι η εξέλιξη μέσω φυσικής επιλογής) από διάφορες επιστήμες όπως την οικολογία, την περιβαλλοντική βιολογία, την παλαιοντολογία, την ανατομία, την φυσιολογία, την μικοβιολογία, την μοριακή βιολογία, την βιοχημεία και την γενετική.Το τελευταίο που θα ήθελα να δω στην Ελλάδα είναι ignorant τύπους α-λα ακραίων ηλίθιων εβανγκελιστών που δέχονται ότι ο θεός έκανε την γη, τον ουρανό μετά τους αστέρες, τον αδάμ και την εύα σε 7 ημέρες και ότι ύστερα ο αδάμ έδωσε τα ονόματα στα ζωάκια...

Senior Member
    ρε συ πετραν, μια απορια εχω μοναχα με την επιστημη: πώς ξεκινησε να δημιουργειται το συμπαν απο το τιποτα? εκει δυσκολευομαι λιγο.

Senior Member
    ρε συ πετραν, μια απορια εχω μοναχα με την επιστημη: πώς ξεκινησε να δημιουργειται το συμπαν απο το τιποτα? εκει δυσκολευομαι λιγο.

Well, ερευνάται γλυκιά μου! Κάνε ένα search σε σύγχρονες "θεωρίες των πάντων" η κοσμολογικά μοντέλα. Διερευνάται, αυτό είναι η επιστήμη, ρίχνεις φως σε άγνωστα πράγματα. Κάποτε λέγανε τα ίδια για το οτιδήποτε. "Πως ρε συ η γη είναι σφαιρική και δεν πέφτουμε?" "Πως είναι δυνατόν η γη να μην είναι το κέντρο του κόσμου"? "Πως υπάρχει ζωή χωρίς να υπάρχει ζωική ουσία"? Άπειρα τέτοια. Με τον καιρό ανακαλύπτεις. Δες και κανα ντοκιμαντέρ να πάρεις μια ιδέα, έχουν γίνει πολύ πολύπλοκες οι φυσικές θεωρίες και θα γίνουν ακόμα πολύ πιο πολύ. Υπάρχουν και διάφορες φιλοσοφικές θεωρίες γύρω από αυτό που ρωτάς, όπως "η κοπερνική αρχή" και η "ανθρωπική αρχή". Μπορείς να ψάξεις πολύ πράγμα από το να ψάχνεις συνέχεια τον γέροντα εκείνο και το θαύμα το άλλο. Το να βάζεις τον "θεό" πίσω από κάθε φαινόμενο δεν εξηγείς απολύτως τίποτα. Δεν εξηγείς ένα μυστήριο με ακόμα ένα μυστήριο. Όσες φορές γινοταν αυτό στην ιστορία βγήκε να είναι λάθος και πάντα ήταν πρόφαση σκοταδισμού και άσκησης ελέγχου από την εκκλησία.

Senior Member
    κ πώς η επιστημη μπορει να αποδειξει οτι δεν υπαρχει Θεος? πώς το βλεπεις εσυ αυτο?

Senior Member
    κ πώς η επιστημη μπορει να αποδειξει οτι δεν υπαρχει Θεος? πώς το βλεπεις εσυ αυτο?

Αν εξηγήσει όλα τα φαινόμενα χωρίς να έχει βρει θεό, τότε δεν υπάρχει θεός. Αν κάπου πέσει σε αδιέξοδο τότε το σκεφτόμαστε. Μέχρι τώρα δεν έχει σκαλώσει πουθενά.

Senior Member
    "Ναι, οκ , σιγά μην ήταν ο Albert Einstein αυτός. Ο Albert Einstein δεν πίστευε σε "προσωπικό θεό" η σε μεταθανάτια ζωή, αλλά σε ένα μαθηματικό θεό γεομέτρη που τον ταύτιζε με την φύση όπως και μερικοί διαφωτιστές (θεός που δεν έχει ανθρώπινα συναισθήματα και ούτε νοιάζεται για τους ανθρώπους). Αλλά και κάποιος μεγάλος επιστήμονας να πίστευε δεν λέει τίποτα για την ύπαρξη θεού. "

Που ξερεις τι πιστευε ο Αινσταιν?Βεβαια ο Α ειχε πει "Όσο οι νόμοι των μαθηματικών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν είναι σαφείς, και όσο σαφείς είναι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" αλλα και παλι δεν μπορω να εχω τι δικη σου βεβαιοτητα για το τι πιστευε...Αλλα οπως ειπα και πριν,δεν εχει και ιδιατερη σημασια για καποιον αλλον εξον απ τον ιδιο.Επισης,απο που συναγεις οτι μιλησα ή υπονοησα εγω κατι περι "προσωπικου" θεου?

"Όσο για την εξέλιξη μέσω φυσικής επιλογής, υπάρχουν τόσα πολλά επιστημονικά στοιχεία που δεν ξέρω από που να προταρχίσω. Κανένας επιστήμονας δεν έχει δει οποιαδήποτε διαδικασία να γίνεται μπροστά στα μάτια του. Λες αν έχει δει κάποιος in real-time" άτομα άνθρακα να κάνουν δεσμούς με άτομα οξυγόνου η διάφορες κβαντομηχανικές διαδικασίες? η την θεωρία της σχετικότητας? Η αστροφυσικές θεωρίες? Η η... Όλα αυτά τα ξέρουμε από αποτελέσματα πειραμάτων και τις μετρήσεις των μηχανημάτων μας. Και όπως ακριβώς παίρνουμε πειραματικά αποτελέσαμτα από φυσικές και χημικές διαδικασίες έτσι παίρνουμε και από την βιολογία και την ψυχολογία."

Παλι δεν "σε πιανω" εδω...Φυσικη επιλογη και εξελιξη της?Δλδ?Αναφερεσαι στη γατα του Σρέντιγκερ? Ο Schrödinger απλα εδειξε οτι υπαρξη πολλων πραγματικοτητων,την γνωστη επαλληλία κβαντικών καταστάσεων.Ποια ειναι η φυσικη επιλογη εδω?

Στο υπολοιπο κειμενο σου,συγχωρα με αλλα, δεν καταλαβαινω καν τι θες να πεις....

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast