Ψυχωτικές εμπειρίες - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 116
    Senior Member
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Καλό αυτό, μπορεί και να ισχύει, αλλά για να ισχύει λογικά οι άλλοι δεν θα σου έχουν δώσει την απαραίτητη σημασία, ή απλά σε έχουν φέρει σε κατάσταση ανταγωνισμού, δεν μπορεί όλο αυτό να το δημιουργήσαμε μόνοι μας ενώ όλα ήταν καλά. Λογικά θα υπήρχαν και άλλα προβλήματα.
    Το βρίσκω έξυπνο αυτό που λες!
    Κοίτα, αν δεν μπορείς να συμβαδίσεις με την ψυχολογική εξήγηση των πραγμάτων, ούτε όμως και με την κοινωνική (αν αυτό σε ρίχνει) μπορείς να το δεις και ως σωματικό το πρόβλημα.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sedentary_lifestyle
    Δεν λέει για σχιζοφρένεια βέβαια αλλά δεν είναι σχετικά και τα υπόλοιπα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by genesis View Post
    Αρχικά καταχωρημένο από Christina82
    Πωπω! αυτό μου θυμίζει την ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος". Να σε ρωτήσω κάτι? Αντιλαμβάνεσαι οτί αυτά είναι εκτός πραγματικότητας?Ή μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τελικά τι υσχίει?

Μα προφανως οταν ξεπερασεις το σταδιο της κρισης αντιλαμβανεσαι πως εχει η πραγματικοτητα. Αν τα ξαναμπερδεψεις, ειναι γιατι εχεις ξανα συμπτωματα και πας στον γιατρο σου. Ειναι τοσο απλο, απαντω και εγω νομιζω, ελπιζω η genesis να μου επιτρεπει!!..

Nαι, ένα σύμπτωμα ήταν να ακούω έπιπλα να μετακινούνται βίαια και τακούνια από το δίπλα, πάνω (αν και δεν υπήρχε πάνω) ή κάτω διαμέρισμα όλη την ημέρα. Ακόμη και στον δρόμο από το εσωτερικό σπιτιών.
    Καταλαβαίνω τους υπόλοιπους όταν γράφουν διάφορα που σε εμένα φαίνονται παράλογα γιατί έχω περάσει παρόμοια εμπειρία. Κάποιος εξωτερικός παρατηρητής θα ήταν δύσκολο να καταλάβει.
    Δεν θέλω φυσικά να ξανακούσω τέτοιους θορύβους (μερικές φορές όταν ξαπλώνω ακούω κάποιο έπιπλο να μετακινείται βίαια στα διπλανά διαμερίσματα αλλά ίσως είναι και πραγματικός θόρυβος) και πολύ περισσότερο δεν θέλω να πάθω κάτι χειρότερο, γιατί είναι σίγουρο ότι αν υπάρξει άλλο ψυχωτικό επεισόδιο θα είναι διαφορετικό, ίσως έχει και οπτικές παραισθήσεις.
    Η μόνη σχέση που έχω με τον Nash είναι ότι από μικρή μου άρεσαν τα μαθηματικά και ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα στα μαθηματικά ή την αστρονομία ή την θεωρητική φυσική. Έχω βέβαια πτυχίο φυσικών επιστημών αλλά δουλεύω για την επιβίωση σε δημόσια υπηρεσία.
    Πιστεύω ότι αν ήμουν ερευνήτρια φυσικός δεν θα ήξερα τι σημαίνει ψύχωση από πρώτο χέρι λόγω καλύτερης ποιότητας ζωής. Δεν θα ήθελα να έχω δηλαδή γιατί είναι τρομακτικό.

Κρίμα genesis που δεν εκπλήρωσες το όνειρό σου. Η θεωρητική φυσική, αστροφυσική κλπ. έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Είναι και η κωλο-Ελλάδα να πάρει που δεν δίνει καμία ευκαιρία στην έρευνα να πάρει. Εδώ θα μου πεις πολεμάμε να επιβιώσουμε. Αν ήσουν εξωτερικό ίσως να είχες διαπρέψει που ξέρεις! Δεν πειράζει όμως αφού είσαι τώρα καλά αυτό έχει σημασία. Μπορεί στο μέλλον!

Banned
    Quote Originally Posted by genesis View Post
    Αρχικά καταχωρημένο από Christina82
    Πωπω! αυτό μου θυμίζει την ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος". Να σε ρωτήσω κάτι? Αντιλαμβάνεσαι οτί αυτά είναι εκτός πραγματικότητας?Ή μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τελικά τι υσχίει?

Μα προφανως οταν ξεπερασεις το σταδιο της κρισης αντιλαμβανεσαι πως εχει η πραγματικοτητα. Αν τα ξαναμπερδεψεις, ειναι γιατι εχεις ξανα συμπτωματα και πας στον γιατρο σου. Ειναι τοσο απλο, απαντω και εγω νομιζω, ελπιζω η genesis να μου επιτρεπει!!..

Nαι, ένα σύμπτωμα ήταν να ακούω έπιπλα να μετακινούνται βίαια και τακούνια από το δίπλα, πάνω (αν και δεν υπήρχε πάνω) ή κάτω διαμέρισμα όλη την ημέρα. Ακόμη και στον δρόμο από το εσωτερικό σπιτιών.
    Καταλαβαίνω τους υπόλοιπους όταν γράφουν διάφορα που σε εμένα φαίνονται παράλογα γιατί έχω περάσει παρόμοια εμπειρία. Κάποιος εξωτερικός παρατηρητής θα ήταν δύσκολο να καταλάβει.
    Δεν θέλω φυσικά να ξανακούσω τέτοιους θορύβους (μερικές φορές όταν ξαπλώνω ακούω κάποιο έπιπλο να μετακινείται βίαια στα διπλανά διαμερίσματα αλλά ίσως είναι και πραγματικός θόρυβος) και πολύ περισσότερο δεν θέλω να πάθω κάτι χειρότερο, γιατί είναι σίγουρο ότι αν υπάρξει άλλο ψυχωτικό επεισόδιο θα είναι διαφορετικό, ίσως έχει και οπτικές παραισθήσεις.
    Η μόνη σχέση που έχω με τον Nash είναι ότι από μικρή μου άρεσαν τα μαθηματικά και ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα στα μαθηματικά ή την αστρονομία ή την θεωρητική φυσική. Έχω βέβαια πτυχίο φυσικών επιστημών αλλά δουλεύω για την επιβίωση σε δημόσια υπηρεσία.
    Πιστεύω ότι αν ήμουν ερευνήτρια φυσικός δεν θα ήξερα τι σημαίνει ψύχωση από πρώτο χέρι λόγω καλύτερης ποιότητας ζωής. Δεν θα ήθελα να έχω δηλαδή γιατί είναι τρομακτικό.
    Εγω αυτο με τα επιπλα το ειχα με τις φωνες, δεν ξερεις απο που προερχονται και υποθετεις διαφορα. Το να μπορεις να ξεχωρισεις τι ειναι ψευδαισθηση και τι πραγματικοτητα ειναι πολυ σημαντικο, ποτε εχει μετακινηθει οντως επιπλο και ποτε ειναι κατι που το δημιουργησες εσυ. Γιατι ομως ακουγες επιπλα? Δεν το εχω ξανακουσει ομολογω. Ενδιαφερον!!
    Ποτε δεν ξερεις πως μπορει να τα φερει η ζωη, αν θα ησουν καλυτερα η χειροτερα ως ερευνητρια φυσικος, οσο ενδιαφερον και ομορφο και αν ακουγεται. Σε ολα τα επαγγελματα, πχ υπαρχουν προβληματα και πιεσεις, δεν ξερεις τι μπορει να αντιμετωπιζες. Μπορει παλι τα πραγματα να ηταν ιδανικα. Ετσι και αλλιως, ειμαστε υποχρεωμενοι να ζησουμε στο τωρα, οποτε με αυτο θα πορευτουμε και με τα βιωματα που εχουμε.
    Θα ηθελες να μας πεις περισσοτερα για την εμπειρια που ειχες? Ποια ηταν η πορεια που ακολουθησε μεχρι την κανονικη ψυχωση? Αν θες.

Banned
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Το βρίσκω έξυπνο αυτό που λες!
    Κοίτα, αν δεν μπορείς να συμβαδίσεις με την ψυχολογική εξήγηση των πραγμάτων, ούτε όμως και με την κοινωνική (αν αυτό σε ρίχνει) μπορείς να το δεις και ως σωματικό το πρόβλημα.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sedentary_lifestyle
    Δεν λέει για σχιζοφρένεια βέβαια αλλά δεν είναι σχετικά και τα υπόλοιπα;
    Μπα είπες καλή κουβέντα για μένα;; Μπράβο.

Banned
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Συμφωνω απολυτα, συνηθως πισω απο τις ψυχωσεις κατι κρυβεται, μια θεωρια λεει οτι ειναι ανεπιλυτο τραυμα, πχ τραυματικη εμπειρια με τη συμπεριφορα αλλων σε μικρη ηλικια που αργοτερα, λογω και της στρεβλης ισως συμπεριφορας του ατομου απο την κακη εμπειρια που εχει, διογκωθηκε και συνεχιστηκε σε μεγαλυτερη ηλικια και εφτασε σε ψυχωση. Καπως ετσι γινεται νομιζω λιγο πολυ στους περισσοτερους. Αλλωστε, ο ρολος του κοινωνικου περιβαλλοντος ειναι καθοριστικος, επισης και στην εκδηλωση της ψυχωσης.
    Ναι πολύ σωστό αυτό για το τραύμα, απλά η απορία μου είναι, γιατί σε άλλους εκδηλώνεται από την αρχή ενώ σε άλλους ξαφνικά; Πχ, εγώ είχα χρόνια κατάθλιψη πριν το πάθω. Ε ναι ο ρόλος του κοινωνικού περιβάλλοντος σίγουρα πρέπει να παίζει ρόλο, και ο κόσμος δεν είναι άγιοι. Το αντίθετο θα έλεγα, διάβολοι. Χεχε. Εγώ πάντως φτιάχνω συνέχεια καινούριες θεωρίες, τώρα πιστεύω πχ αυτή, αύριο θα πιστεύω κάποια άλλη, μέχρι να βρω τι μας έφτασε εδώ.

Senior Member
    Κοιταξε , μερικοι λενε οτι οι ψυχωτικοι εχουν clearvoyance και μπορουν να βλεπουν
    νεκρους κ.λ.π. ή οτι εχουν αλλες ικανοτητες οπως τηλεκινηση κ.λ.π.

Ωστοσο, αυτο που μου προξενησε πολυ εντυπωση ηταν οι απειρες (διαβολικες ;)
    συμπτωσεις που συμβαινουν οταν εχεις ψυχωση (ναι ξερω ειναι συμπτωμα).

Αλλα ωστοσο δεν ειναι απλως συμπτωμα ειναι οντως απειρες συμπτωσεις.

Π.χ. εγω ειχα πει σε ενα γιατρο βλεπω π.χ. αυτο και φοβαμαι και μετα με παιρνει
    ενας φιλος μου και μου λεει ειδα αυτο και σε .. θυμηθηκα χωρις να του εχω πει ποτε κατι σχετικο.

Ή ελεγα οτι θα αλλαξω επαγγελμα και θα κανω αυτο και μετα βλεπω με τους γονεις μου μια και αρχιζει συζητηση οτι σπουδαζει το επαγγελμα που ηθελα να κανω.

Μηπως ειναι τηλεπαθεια (την οποια μου φαινεται την παραδεχονται οτι υπαρχει οι γιατροι , ετσι δεν ειναι πετραν ; ).

Μηπως ενεργοποιουνται καποια τηλεπαθητικα δικτυα οταν εισαι σε "κατασταση συναγερμου"..

Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Ναι, πιθανότατα να ήσουν σαμάνος και μάλιστα να είχες συμφιλιωθεί πιο εύκολα με φωνές (αν έχεις) και να τις θεωρούσες και καλά πνεύματα που σε καθοδηγούν ποιος ξέρει. Στον στρεσογόνο κόσμο μας όμως που βοβμαρδίζεται από ερεθίσματα και υπάρχει μεγάλη κοινωνική αβεβαιότητα είναι πιο εύκολο η ψύχωση να γίνει και bad trip.

Τώρα αν αυτά είναι αλήθεια δηλαδή αν οι φωνές είναι όντως πνεύματα και ότι οι άλλοι μπορούν να ελέγχουν την σκέψη σου? Εχμ δεν νομίζω. Αλλά σε μια κουλτούρα που έχει έντονη ανιμιστική ιδεολογία να το δεχόντουσαν έτσι. Και τους επιληπτικούς παλιά τους θεωρούσαν ιερούς, ότι κατακλύζονταν από τα πνεύματα κλπ. ("η ιερή νόσος" όπως την λέγαν στην αρχαία Ελλάδα). Σε μερικές επιληψίες όπως στην μερική κροταφική το άτομο δεν έχει σπασμούς, αλλά κάνει την συνείδηση του για λίγο και νιώθει ότι βγαίνει έξω από το σώμα του (εξωσωματικού-τύπου εμπειρίες), νιώθει ότι μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, νιώθει μια παρουσία δίπλα του, ότι χάνει τα όρια του σώματός του και γίνεται ένα με κάτι μεγάλο σαν θεό κλπ. (πολύ καλλιτέχνες και άγιοι πρέπει να έπασχαν από αυτού του είδους την επιληψία). Μέχρι πρόσφατα είχαν μαγικές και θεικές εξηγήσεις για την επιληψία. Μετά έγινε ψυχική διαταραχή και ευθύνονταν η εγκλοβισμένη ψυχική ενέργεια και η libido. Και μετά ανακάλυψαν ότι είναι ένα ανεξέλεγκτο ηλεκτροχημικό κύμα που εξαπλώνεται στον εγκέφαλο και ανάλογα με τις περιοχές που επηρεάζει, το άτομο χάνει συνείδηση/έχει παραισθήσεις η και ολόκληρες συμπεριφορές που δεν θυμάται μετά. Σε μια παλαιο/νεολιθική κουλτούρα όμως, ο επιληπτικός θα ήταν και αυτός πιθανότατα medium/σαμάνος η κάτι τέτοιο.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Ωστοσο, αυτο που μου προξενησε πολυ εντυπωση ηταν οι απειρες (διαβολικες ;)
    συμπτωσεις που συμβαινουν οταν εχεις ψυχωση (ναι ξερω ειναι συμπτωμα).

Αλλα ωστοσο δεν ειναι απλως συμπτωμα ειναι οντως απειρες συμπτωσεις.

Π.χ. εγω ειχα πει σε ενα γιατρο βλεπω π.χ. αυτο και φοβαμαι και μετα με παιρνει
    ενας φιλος μου και μου λεει ειδα αυτο και σε .. θυμηθηκα χωρις να του εχω πει ποτε κατι σχετικο.

Ή ελεγα οτι θα αλλαξω επαγγελμα και θα κανω αυτο και μετα βλεπω με τους γονεις μου μια και αρχιζει συζητηση οτι σπουδαζει το επαγγελμα που ηθελα να κανω.

Μηπως ειναι τηλεπαθεια (την οποια μου φαινεται την παραδεχονται οτι υπαρχει οι γιατροι , ετσι δεν ειναι πετραν ; ).

Μηπως ενεργοποιουνται καποια τηλεπαθητικα δικτυα οταν εισαι σε "κατασταση συναγερμου"..
    Και μένα μου έχει συμβεί αυτό! Έβαλα και ένα σχετικό άρθρο στο φορουμ:
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BC%CF%8C%CF%82

Όμως τώρα που σκέφτηκα τις διαβολικές συμπτώσεις με έπιασε πάλι η καρδιά μου... καλύτερα να μην μιλάω άλλο

Senior Member
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Μπα είπες καλή κουβέντα για μένα;; Μπράβο.
    Γιατί σου κάνει εντύπωση..; Δεν είναι η πρώτη φορά που σου λέω μια καλή κουβέντα!
    Κοίτα θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Λίγη δίαιτα, ένας καλός κομωτής και θα είσαι μια χαρά. Δεν λέω πως θα πέσουν όλοι οι άντρες στα πόδια σου (άργησες να γεννηθείς βλέπεις) αλλά θα το κάνεις για σένα και θα σου κάνει καλό!
    Φιλικά

Senior Member
    Για παράδειγμα κάτι που συνέβη πριν λίγο, ενώ είχα βγεί από το φορουμ άρχισα να σκέφτομια ότι θα απαντάνε σε ένα θέμα και όταν ξαναμπήκα μέσα όντως απαντούσαν σε αυτό το θέμα. Κάτι τέτοιο δεν εννοείς κια συ maus (η ακόμα και πιο extreme να σκέφτεσαι κάτι και να το πει κάποιος άλλος);

Senior Member
    Κατι τετοιο, αλλα ακομα πιο extreme.

Οπως σου ειπα ,το λεω στο γιατρο μου οτι φοβαμαι αυτο το πραγμα και μετα απο μερες
    με παιρνει τηλεφωνο ενας φιλος μου και μου λεει ειδα αυτο και σε θυμηθηκα , δεν ξερω γιατι...

Γενικα η τηλεπαθεια απο οτι ειχα ρωτησει εναν γιατρο φαινεται πως υπαρχει.

Quote Originally Posted by insect View Post
    Για παράδειγμα κάτι που συνέβη πριν λίγο, ενώ είχα βγεί από το φορουμ άρχισα να σκέφτομια ότι θα απαντάνε σε ένα θέμα και όταν ξαναμπήκα μέσα όντως απαντούσαν σε αυτό το θέμα. Κάτι τέτοιο δεν εννοείς κια συ maus (η ακόμα και πιο extreme να σκέφτεσαι κάτι και να το πει κάποιος άλλος);
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Και ολο αυτο αποκλειεται να ειναι προιον της τυχης που διογκωνεται εξαιτιας συμπτωματων ψυχωσης...?

Senior Member
    τι ωραια που τα λετε ολοι! πρωτη φορα σχεδον που διαβασα ολων τις αποψεις! ελαφι ακουγεσαι πολυ ενημερωμενη κ συμφωνω σε ολα που γραφεις!εχεις διαβασει stanislav Grof? μελετες κ πειραματα απο τη συγχρονη ερευνα για τη διερευνηση της συνειδησης- ψυχολογια του μελλοντος-
    Λοιπον ξαναρωταω - οταν ειχατε ψυχωσικη εμπειρια , ειχατε επιγνωση της ταυτοτητας σας? (ποτε γεννηθηκατε, τοπος ,χρονος, ονομα κλπ)
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    κατερινακι, ασχολεισαι με το να ψαχνεις περι υπερβατικων εμπειριων? αυτο το βιβλιο που ανεφερες το εχεις διαβασει? περι τινος προκειται?

Banned
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    τι ωραια που τα λετε ολοι! πρωτη φορα σχεδον που διαβασα ολων τις αποψεις! ελαφι ακουγεσαι πολυ ενημερωμενη κ συμφωνω σε ολα που γραφεις!εχεις διαβασει stanislav Grof? μελετες κ πειραματα απο τη συγχρονη ερευνα για τη διερευνηση της συνειδησης- ψυχολογια του μελλοντος-
    Λοιπον ξαναρωταω - οταν ειχατε ψυχωσικη εμπειρια , ειχατε επιγνωση της ταυτοτητας σας? (ποτε γεννηθηκατε, τοπος ,χρονος, ονομα κλπ)
    Οχι δεν εχω διαβασει, αλλα τον εχω ακουσει. Γιουνγκ δεν ακολουθει και αυτος? :)
    Εγω ειχα επιγνωση της ταυτοτητας μου, αλλα ειχα επισης και αλλες ταυτοτητες. Αυτο δεν ειναι πολλαπλες προσωπικοτητες, ειναι τελειως διαφορετικο. Απλως νομιζα οτι ενσαρκωνα και αλλα. Εσυ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Κατι τετοιο, αλλα ακομα πιο extreme.

Οπως σου ειπα ,το λεω στο γιατρο μου οτι φοβαμαι αυτο το πραγμα και μετα απο μερες
    με παιρνει τηλεφωνο ενας φιλος μου και μου λεει ειδα αυτο και σε θυμηθηκα , δεν ξερω γιατι...

Γενικα η τηλεπαθεια απο οτι ειχα ρωτησει εναν γιατρο φαινεται πως υπαρχει.
    Φίλε μου δεν διαφωνώ μαζί σου και ούτε θέλω να το παίξω λογικός σε ένα φορουμ υποτίθεται υποστήριξης της διαφορετικότητας. Έχω και γω αρκετά δυνατές εμπερίες, έχουν καταλαγιάσει αυτό το καιρό αλλά δεν ξέρω πότε θα αρχίσω να ανακαλύπτω δαιμονικές συμπτώσεις ξανά, και κρυπτοποιημένα μηνύματα, στον βαθμό που να με παραλύσει αυτό.. ελπίζω να μην γίνει...

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast