Ελπίδα ή ψυχολόγος; Προσπάθεια ή εγκατάλειψη; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 113
    Banned
    επισης εχω βαρεθει τους ειδημονες που εμφανιζονται κατα καιρους εδω μεσα..τα ξερουν ολα!καληνυχτες.

Senior Member
    το ποστ εμενα προσωπικα μου αρεσε και με εκανε να αισθανθω πολυ καλα! ξερω οτι χρειαζομαι να κανω ψυχοθεραπεια οπως όλος ο κοσμος και ξερω οτι πολλα πραγματα τα προχωράω μονη μου χωρις τη βοηθεια ειδικου και τελος ξερω οτι σε αρκετες περιπτωσεις υπερβαλω και αντι να κανω τα λεφτα μου ενα ωραιο ταξιδακι για να νιωσω καλυτερα τα δινω στον ψυχολογο!

Seduction Σ'ΑΓΑΠΩ! thanks μου εφτιαξες το βραδυ! :)
    [B][SIZE=6][COLOR="#000080"]Έχουμε 2 επιλογές: Να οργανώσουμε νέο έδαφος ή να αφήσουμε τα αγριόχορτα να μεγαλώσουν[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][/SIZE]

Quote Originally Posted by julias View Post
    Σε μια ομιλια μου στο πανεπιστημιο της Αθηνας, περσι, για τα ατομα με ειδικες αναγκες, ξεκινησα παραθετοντας τα παραπανω βιντεο. Σιγουρα η δυναμη της θελησης ειναι απιστευτη, και ειναι μεσα μας. Κάποιες φορες ο ψυχολογος μας βοηθαει να την βρουμε...εκει ..μεσα μας. Δεν αναιρει την προσπαθεια μας. Η δυναμη ειναι μεσα μας!!
    πρώτη φορά ακούω πως καθηγητρια γυμνασιου δίνει διάλεξη στο πανεπιστημιο (των Αθηνών είναι μαντάμ και όχι της Αθήνας), ξεκινώντας με βιντεάκια που βλέπουμε στο γιουτιουμπ.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    !!! Eγώ δεν είμαι ειδικός να προτείνω το ένα ή το άλλο σε κάποιον συνάνθρωπο μας καταθλιπτικό και φαντάζομαι πως θα συμφωνήσουμε πως και οι ειδικοί ΔΕΝ κάνουν διαγνώσεις μέσω φόρουμ και σύμφωνα με όσα παρουσιάζει το κάθε μέλος στα θέματα που ανοίγει.

Ομως ως ένας ζωντανός άνθρωπος και ως επί πολλά χρόνια παιδαγωγός και επαγγελματίας της εκπαίδευσης ανθρώπων (από 5 έως 65 ετών) σε σωματικό / νοητικό και ψυχικό επίπεδο, μπορώ να παρουσιάζω τις απόψεις και τις θέσεις μου για αισιοδοξία, θέτική στάση ζωής και νικηφόρα διάθεση ή άρθρα ή video που υμνούν την ανθρώπινη θεληση και την ψυχική δύναμη του ανθρώπου.
    σεντ, φυσικα κ μπορεις να το κανεις, αλλα σε υγιεις ανθρωπους ψυχολογικα.

ειναι αλλο πραγμα η καταθλιψη κ αλλο το να μην εχεις ενα ποδι, φιλε.

ο vuijic δεν εχει καταθλιψη. του λειπουν χερια κ ποδια. θελει να κανει πραγματα, αλλα δε μπορει λογω σωματικων περιορισμων κ ψαχνει εναλλακτικους τροπους. νιωθει επιθυμια να κανει πραγματα. ψυχολογικα ειναι υγιης ανθρωπος, σωματικα εχει καποια αναπηρια. ειναι τελειως διαφορετικο.

οταν εχεις καταθλιψη (μιλαω απο προσωπικη εμπειρια, αλλα κ το ειπαν τοσα μελη εδω που εχουν περασει καταθλιψη, η Σοφια, η Γιωτα) αρρωσταινει ο ψυχολογικος μηχανισμος μεσα σου, κ αντι να παραγει υγιη συναισθηματα, παραγει αλλα αντι αλλων.

οταν εχεις καταθλιψη δεν μπορεις να επιθυμησεις, δεν μπορεις να νιωσεις επιθυμια να κανεις κατι. ξερεις τι σου αρεσει, αλλα δεν μπορεις να το επιθυμησεις πια. το κανεις κ δεν μπορεις να νιωσεις ικανοποιηση απο αυτο που κανεις. αλλοι μπορει να κλαινε ολη μερα. αλλοι κοιμουνται ολη μερα κ παρ ολα αυτα νιωθουν πτωματα. νιωθουν κουραση να πανε μεχρι το περιπτερο για τσιγαρα.

εδω ειναι ενα κειμενακι για την καταθλιψη που μ αρεσει πολυ γραμμενο απο ενα ψυχολογο:

"Το πρόβλημα είναι ότι όταν υποφέρουμε από κατάθλιψη αισθανόμαστε ότι τίποτε δεν μπορεί να μας παρηγορήσει. Ακόμη και όταν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θα μπορούσε να ανεβάσει τη διάθεσή μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Η γνώση από μόνη της δεν μπορεί να μας ελευθερώσει. Ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε. Οι συμβουλές που μας δίνουν τα αγαπημένα μας άτομα είναι περιττές και μάταιες. Ακόμη και όταν συμφωνούμε μαζί τους ότι όλα όσα μας προτείνουν θα μπορούσαν πράγματι να μας φτιάξουν τη διάθεση νιώθουμε ότι μας είναι αδύνατον να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Αυτό που νιώθουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η αδυναμία μας να επιθυμήσουμε κάτι, να εμπνευσθούμε από κάτι, να ενδιαφερθούμε για κάτι. Σαν να έχει αρρωστήσει μέσα μας ο ψυχικός μηχανισμός που μας βοηθά να δημιουργούμε δεσμούς νοήματος με την πραγματικότητα. Έχει διαταραχθεί η ικανότητά μας να επιθυμούμε και να προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αλλά δεν νιώθουμε να μας ενδιαφέρει. Γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θα έπρεπε να μας αρέσει αλλά δεν μας αρέσει. Γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε. Γνωρίζουμε τι είναι αυτό που οι άλλοι θέλουν από εμάς αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Και δεν μπορούμε ούτε να ελπίσουμε ότι σε λίγο καιρό θα νιώθουμε καλύτερα. Έχουμε χάσει την ελπίδα ή καλύτερα η ελπίδα έπαψε να λειτουργεί μέσα μας. Η κατάθλιψη δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση της ζωής μας να ελπίζουμε. Δεν υπάρχει μέσα μας η ελπίδα που θα μπορούσε να κινητοποιήσει την θεραπευτική αλλαγή.
    Ακριβώς επειδή έχει διαταραχθεί η ικανότητά μας να επιδιώκουμε αυτό που είναι ωφέλιμο για εμάς και για τους άλλους νιώθουμε ενοχές και κατηγορούμε τον εαυτό μας για όσα δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Είμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα στην αδυναμία και την ενοχή. Νιώθουμε κατώτεροι, μειωμένοι, ανάξιοι, άχρηστοι.
    Είναι όμως αδύνατο να ελευθερωθούμε από την παγίδα της κατάθλιψης μόνο με τις δικές μας συνειδητές προσπάθειες. Όσο περισσότερο προσπαθούμε τόσο περισσότερο αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Νικητας Καφκιος

οπότε οταν καποιος εχει καταθλιψη, το να πας κ να του δειχνεις τον vuijic ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. το μονο που θα καταφερεις ειναι να του υπογραμμισεις ποσο αναξιος ειναι αυτος, που ενω εχει κ χερια κ ποδια, δεν μπορει να επιθυμησει τπτ, δεν μπορει να νιωσει οτι τον συγκινει τπτ, νιωθει πτωμα, νιωθει υπερμετρη λυπη, κ ο,τι αλλο.

να τους δωσεις ελπιδα του καταθλιπτικου σε τι? οτι μπορει κ αυτος αφου αυτος εχει χερια κ ποδια? μα δεν ειναι αυτο το προβλημα του! το προβλημα του ειναι οτι δεν μπορει να νιωσει ΕΛΠΙΔΑ καν! ειναι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!

αν δεν μας πιστευεις εμας που εχουμε βιωματικη εμπειρια της καταθλιψης, κανε μια ερευνα πρωτα, ρωτα 100 καταθλιπτικους αν αυτο το βιντεο νιωθουν οτι τους βοηθαει κ αν τους δινει ελπιδα, κ αν πανω απο τους 50 σου πουνε ναι, τοτε παω πασο, καλα κανεις κ εχεις κ υφος ειδημονα οτι αυτα τα βιντεο βοηθανε!

Senior Member
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    εγω ομως που ειμαι καταθλιπτικη και εχω πανικους θα πω μπραβο στους ανθρωπους αυτους για την δυναμη τους και μετα θα γυρισω στις μιζερες σκεψεις μου,γιατι?γιατι ειναι η ασθενεια μου τετοια!
    φανταζεσαι να χρησιμοποιουσαν την μεθοδο σου οι ψυχολογοι?θα ειχαμε αυτοκτονησει ολοι!ειναι σαν μας λες τα βλεπετε ρε αχρηστοι?αυτοι μπορουν και εσεις οχι?
    η Δωρα το εκφραζει τελεια κ πηγαια, το πώς το βλεπει το ζητημα ο καταθλιπτικος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by julias View Post
    Σε μια ομιλια μου στο πανεπιστημιο της Αθηνας, περσι, για τα ατομα με ειδικες αναγκες, ξεκινησα παραθετοντας τα παραπανω βιντεο. Σιγουρα η δυναμη της θελησης ειναι απιστευτη, και ειναι μεσα μας. Κάποιες φορες ο ψυχολογος μας βοηθαει να την βρουμε...εκει ..μεσα μας. Δεν αναιρει την προσπαθεια μας. Η δυναμη ειναι μεσα μας!!
    ευτυχως που η ομιλια σου ηταν σε κοινο με ατομα με ειδικες αναγκες κ οχι καταθλιπτικους. τεραστια η διαφορα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    !!! O Vujisic κάνει ομιλίες και (αν όχι κυρίως) σε ανθρώπους αδύναμους και η ουσία των όσων λέει, επικεντρώνεται στο: MPOΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. ΔΕΣ ΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ. Τους δίνει ΕΛΠΙΔΑ. Τους παρακινεί. Τους δείχνει δρόμους. Τους δίδει θάρρος...
    Δεν τους κάνει να νιώθουν πιο λίγοι ή πιο ανεπαρκείς.

Χρειάζεται μεγάλη και ιδιαίτερη σκέψη για να το καταλάβεις;

εσυ ρε φιλε σεντακσιον χρειαζεται πολλη σκεψη να καταλαβεις οτι το να δινεις ελπιδα σε εναν καταθλιπτικο ειναι μια μεθοδος που δεν λειτουργει, γιατι εχει πεθανει ο συναισθηματικος μηχανισμος που δημιουργει την ελπιδα μεσα του?

Μα για το κάθε τι παραίνεση σε ειδικό; (!!!) Που είναι τα μηνύματα αισιοδοξίας και η παραίνεση σε θετική στάση και νικηφόρα διάθεση; Που είναι η έκφραση και η παροχή ΕΛΠΙΔΑΣ;

Αν θέλεις απάντησε μου και εσύ τώρα στα παραπάνω αλλά και σε όσα προσπέρασες. Τα επαναφέρω.

Είναι τραγικά και επικίνδυνα αυτά τα video clip που δίνουν ΕΛΠΙΔΑ και που πυροδοτούν την ανθρώπινη δύναμη; (!!!)

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρχει αρνητισμός γι' αυτά τα εκπληκτικά video clip που αναδεικνύουν και εξυψώνουν την ανθρώπινη θέληση και δύναμη;

ναι, μπορει να ειναι επικινδυνα, γιατι ο καταθλιπτικος εχει δικο του τροπο σκεψης, εχει αποδιοργανωθει η σκεψη του κ το συναισθημα του, τα σκεφτεται ολα μαυρα, νιωθει χαλια, ή νιωθει κενο, κ μπορει να τα εισπραξει ολα αυτα ως ενοχη κ ως αποδειξη, οτι κοιτα τι μπορουν να κανουν οι αλλοι που μαλιστα δεν εχουν ουτε χερια, κ εγω δεν μπορω να κανω τπτ που ειμαι κ αρτιμελης! καλυτερα να παω να πηδηξω απο το παραθυρο, να γλυτωσω απο την αισθηση αχρηστιας, κ να παψω να ειμαι βαρος στους γυρω μου!
    ΠΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ! κακο δεν ειναι να μην εχεις ιδεα, δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τα ξερουμε ολα, κακο ειναι να εισαι σιγουρος πως τα ξερεις ολα, ενω στην πραγματικοτητα εχεις μαυρα μεσανυχτα!

Senior Member
    καταλαβαινω οτι το εχασα το μετρο, αλλα ηθελα να τα πω! :D

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    εσυ ρε φιλε σεντακσιον χρειαζεται πολλη σκεψη να καταλαβεις οτι το να δινεις ελπιδα σε εναν καταθλιπτικο ειναι μια μεθοδος που δεν λειτουργει, γιατι εχει πεθανει ο συναισθηματικος μηχανισμος που δημιουργει την ελπιδα μεσα του?
    Να καμω και εγω λιγο τωρα τον δικηγορο του διαβολου,

αμα απαγορευεται να δινεις ελπιδα σε εναν καταθλιπτικο, τοτε τι επιτρεπεται να του δινεις? λογικη? χαπια?

Senior Member
    επισης ειπες κατι για εναν συναισθηματικο μηχανισμο που διημιουργει ελπιδα. Αυτοματα εχεις ορισει ετσι οτι υπαρχει... αυτο (οτι και αν ειναι) και πως παραγει μαλιστα και ελπιδα..!

Πως παντρεψες το συναισθημα με την ελπιδα? Η ελπιδα δε μπορει να βγει με την λογικη ή με αλλους τρόπους?

Senior Member
    του δινεις ελπιδα με αλλους τροπους, οχι με αυτον τον τροπο!

πχ του δειχνεις με τον τροπο σου οτι τον αγαπας κ θα εισαι διπλα του κ δεν πειραζει αν δεν μπορει τωρα να κανει πραγματα, τον αποδεχεσαι οπως ειναι.

δες εδω κ αλλα:

http://www.psyche.gr/psydontsay.htm

κ εδω: http://www.psyche.gr/depression.htm

σε περιπτωση βαριας καταθλιψης τα φαρμακα ειναι κ αυτα απαραιτητα. επισης κ σε μετρια καταθλιψη, ή κ ελαφρια, αν ο αλλος δεν μπορει με τπτ να βγει απο το λουκι κ τον πιασουν, δεν ειναι ασχημη ιδεα, σε συνδυασμο με ψυχοθεραπεια.

Senior Member
    ps: να πω σε αυτο το σημειο πως ουτε εγω συμφωνω με την χρηση του βιντεο ως "φαρμακο".

Senior Member
    μπολτ, ολοι εχουμε ενα συναισθηματικο μηχανισμο που παραγει συναισθηματα. κ η ελπιδα συναισθημα δεν ειναι? εσυ πως την αντιλαμβανεσαι την εννοια της ελπιδας?

στην καταθλιψη ή αποδιοργανωνεται ο συναισθηματικος αυτος μηχανισμος, ή κρασαρει τελειως!

η ελπιδα νομιζω οτι μπορει να βγει κ με τη λογικη, αλλα ετσι οπως τα σκεφτεται ο καταθλιπτικος, τα βλεπει ολα μαυρα κ η ελπιδα εχει πεθανει.

η λογικη του ειναι λογικη worst case scenario.

Senior Member
    οποτε συμφωνεις οτι πρεπει να δινεις ελπιδα και κουραγιο σε εναν καταθλιπτικο , απλα οχι με το συγκεκριμενο βιντεο. πες το ετσι..! ;d

Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post
    οποτε συμφωνεις οτι πρεπει να δινεις ελπιδα και κουραγιο σε εναν καταθλιπτικο , απλα οχι με το συγκεκριμενο βιντεο. πες το ετσι..! ;d
    ναι, ετσι το εθεσες αψογα! nice! :)

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast