Results 5,266 to 5,280 of 22967
Thread: Τι σκέφτεστε;
-
28-09-2011, 01:15 #5266
- 28-09-2011, 01:20 #5267
αν εισαι μονος κανε οτι θελεις.σκεψου να αφησεις πισω παιδια και γυναικα με ολα τα χρεη.το οτι θα πηδηξουν πολλοι φετος με οσα γινονται ειναι γεγονος ηδη εχουν αυξηθει οι αυτοκτονιες.παντως οι φαρμακοβιομηχανιες θα πουλησουν πολυ αντικαταθλιπτικο ειναι γεγονος.
28-09-2011, 01:35 #5268
ναι ναι θα πέσει πολλυ πρεζα... στα περιπτερα θα τα δίνουν σε λιγο... θα κοψουμε το τσιγάρο και χτηπαμε χαπια... αντι για ενα μαλμπορο 100αρι θα λες ενα prozak 20αρι...
28-09-2011, 04:26 #5269
Πιο πολύ για το post της kokoa αλλά και γενικότερα για το όσα συμβαίνουν γύρω μας: η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πολύ να ακούω για δάνεια, για καταστροφές, για κρίση κτλ. Και λέω "ακούω" γιατί προσπαθώ να μη μιλάω καθόλου και να μιζεριάζω την καθημερινότητά μου με όλα αυτά, αρκετά μίζερη είναι από μόνη της. Δεν πιστεύω στην πολιτική, ούτε στα "αγαθά" κίνητρα που ωθούν τον κάθε βουλευτή και πολιτικό να γίνει βουλευτής και πολιτικός. Όλα γίνονται με ίδιο όφελος και αυτό ως ενα βαθμό είναι θεμιτό. Από την άλλη, δεν πιστεύω και στην αποχή. "Δεν ψηφίζω γιατί δεν είμαι μέρος του συστήματος" έχω ακούσει να λένε και βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο. Καλώς ή κακώς έχουμε δημοκρατία και μία φορά κάθε 4 χρόνια (σχετικό βέβαια αυτό) μας δίνεται το δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας για τον τόπο μας, μέσω της ψήφου μας. Εμείς τους βγάλαμε, αυτο είναι γεγονός. Θα μου πεις, όποιος και να βγει.. Την πλειοψηφία κάποιος θα την πάρει, είναι γεγονός. Το θέμα είναι τί πλειοψηφία θα του δώσεις και πόσα θα μπορεί να κάνει με αυτήν την πλειοψηφία. Οι τριακόσιοι και οι εκάστοτε τριακόσιοι είναι εκεί επειδή τους ψήφισε ένα ποσοστό αλλά και επειδή ένα μεγάλο ποσοστό απείχε. Οι εκλογές θα γίνουν, είτε πας είτε δεν πας. Ένα όπλο έχουμε ως πολίτες: την ψήφο. Ας την εκμεταλλευτούμε όπως ο καθένας μας κρίνει.
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
28-09-2011, 08:41 #5270
Η δόξα και το χρήμα τους ενδιαφέρουν, ειδικά το πρώτο, να χουν αξιώματα δλδ, γιατί χρήμα βγαζουν κι απ αλλού. Από προσφορά στα κοινά είναι μόνο ότι τους προβάλλει. Και στο βαθος , στα παρασκήνια βρομια.
Και βρίσκονται εκεί επειδή έχουν γερές πλάτες, είναι πολύ καλοί στην επικοινωνία και και στους ωραίους λόγους και στο να παραπλανούν και ξερουν να γλύφουν είτε αυτους που θα τους βοηθησουν να ανεληχθούν είτε τον κοσμακι να τους δωσει ψήφο. Και χαίρομαι όταν ακούω περιστατικά ότι βρίσανε, χτυπήσανε, επιτεθήκανε κλπ σε πολιτικούς, είναι η ανταμοιβή για την προσφορά τους, αυτό που τους αξίζει. Αυτοί κατέστρεψαν τον τόπο.
Η αποχή δυστυχώς δεν είναι και το καλύτερο, ας βρουμε τροπους ως πολίτες να αξιοποιήσουμε την ψήφο μας, γιατι η αποχή βολεύει το σύστημα. Ας εντοπίσουμε ανθρώπους ειλικρινείς, απλούς, ανιδιοτελείς και όλο και καπου υπάρχουν τετοιοι, ας τους δωσουμε ωθηση να ασχοληθούν με τα κοινα και να τους στηρίξουμε με τη ψηφο μας, μακρια από τις υποτίθεται ιδεολογίες. Με το να ψηφίζουμε αυτούς που μας προβαλλουν τα ΜΜΕ ή τους καθε φορα ίδιους πολιτικούς που λενε τα ιδια με τους υπόλοιπους με πιο ωραίες εκφράσεις ανακυκλώνουμε το σύστημα και τρεφουμε φρουδες ελπίδες, και κοροιδευουμε τον εαυτό μας σε τελική ανάλυση.γιάννης
28-09-2011, 11:57 #5271
το είπες μόνος σου αυτό που εννοούσα.
Ναι, είναι φρικτό να σου πάρουν το σπίτι, είναι φρικτό να χάσεις την επιχειρηση σου, αλλά δεν πιστεύω πως αξίζει να χάσεις τη ζωή σου γι αυτά.
Εχω μια ιστορία να σου πω γι αυτό.
Μια φιλη μου έκανε μια σχέση πριν οκτώ χρόνια. Ο φίλος της είχε μια εταιρία, (μικρή) γυναικεία είδη.
Μαζί δούλεψαν, την ανέπτυξαν και έφτασαν να βγάζουν τρελλά χρήματα. Δεν θα σου πω πολλά.
Θα σου πω πως έφτασαν να χάσουν πάνω από ενα εκ. ευρώ σπίτια, αυτοκίνητα, όλα.
Ο ένας έφυγε εξωτερικό να την παλέψει και η άλλη δουλεύει υπάλληλος για 550 ευρώ, (όσα δηλαδή μπορεί να χάλαγε σε μια μερα).
Αυτό για μένα είναι δύναμη ψυχής.
Το ότι μπορεί να σταθεί όρθιος κάποιος σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Η αυτοκτονία είναι δειλία.
28-09-2011, 12:01 #5272
σκεφτομαι πως στο ΙΚΑ πρεπει να κλεισεις ραντεβου ακομα και για να παρεις αποτελεσματα εξετασης. συνηθως τα παιρνεις σε 2 μηνες minimum. αμα πεθανω σε 1 μηνα θα μ στειλουν σε 2 τα αποτελεσματα ''λυπουμαστε αλλα θα πεθανετε'' η θα το εχουν μαθει και θα μ στειλουν συλληπητηρια?
I m a Good Person With Bad Attitude
28-09-2011, 12:22 #5273
εχεις δικιο οτι ειναι δυναμη ψυχης, η επιβιωση.
και αντοχη , να συμπληρωσω.
το θεμα ειναι οτι δεν την εχουν, αλλα ουτε οφειλουν να την εχουν ολοι...
εσυ το λες δειλια, εγω το λεω αδυναμια.
δεν πιστευω οτι ειναι δειλια, γιατι θελει μεγαλο θαρρος η αυτοκτονια. η πραγματικη βεβαια, οχι η θεατρικη...
το θεμα ειναι, αν καταληξουμε οτι ειναι ειτε δειλια, ειτε αδυναμια, αλλαζει κατι?
η τελικη ευθυνη του αυτοχειρα?
οκ, η τελικη ευθυνη ειναι σε αυτον. και?
αλλαζει το γεγονος οτι καταστρεφοντας την ζωη του ενα συγκεκριμενο κρατος με συγκεκριμενες επιλογες, αφηνει τα πιο αδυναμα ατομα εκτεθιμενα στην αδυναμια τους? (πες το δειλια, εσυ)
28-09-2011, 12:27 #5274
ο καθενας μας καλείται να σταθεί ή όχι ορθιος στην οποιαδήποτε κατάσταση.
το κράτος και τα κοράκια του δεν ενδιαφέρονται για κανένα, κλέβουν ασύστολα δεκαετίες τώρα, έχουν αδικήθεί χιλιάδες κόσμου. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως αδίστακτοι άνθρωποι σαν και αυτούς θα σκεφτούν την αδυναμία του άλλου?
Αυτό που λέω είναι πως μπροστά στη ζωή μας δεν αξίζει κανένα σπίτι και καμιά επιχείρηση ώστε να φτάσουμε να τη χάσουμε γι αυτά.
28-09-2011, 13:21 #5275
Συμφωνώ ότι η ουσία δεν είναι εκεί. Είναι πολύ μεγάλο θέμα η αυτοχειρία για να χωρέσει στο στενό δίπολο κοστούμι ''θάρρος - δειλία''.
Κι αν έχουν φωτίσει τα μάτια σου απ' τις φλόγες, αν έχεις ουλή από έγκαυμα πάνω στο πετσί σου βλέπεις εντελώς άλλη θέα όταν κοιτάς γύρω σου..
Η προσωπική ευθύνη δεν είναι απλά μια τζίφρα στον αέρα ή στο χαρτί, είναι τατουάζ, τη φέρεις δηλαδή επάνω σου και το πώς τη φέρεις μετράει πολύ.
Ενοχικά, από συνήθεια, συνειδητά; Αυτό είναι το φορτίο της αμετάφραστης ελευθερίας.
Από εκεί και πέρα όμως, δεν είσαι μόνος σου. Είσαι ζωντανό κύτταρο μιας κοινωνίας, μιας ιστορικής συνθήκης και μπλα μπλα μπλα..
με άλλα λόγια τα νήματα των ζωών μας μπλέκονται σ' ένα διαολεμένο γαϊτανάκι κι εκεί θύτης και θύμα συχνά μπερδεύονται.
Οπότε τα όρια πάντα κάπου ξεθωριάζουν και ναι, ένας κρατικός μηχανισμός μπορεί να δολοφονεί.
Ο καιόμενος
Κοιτάχτε! μπήκε στη φωτιά! είπε ένας απ' το πλήθος.
Γυρίσαμε τα μάτια γρήγορα. Ήταν
στ' αλήθεια αυτός που απόστρεψε το πρόσωπο, όταν του
μιλήσαμε. Και τώρα καίγεται. Μα δε φωνάζει βοήθεια.
Διστάζω. Λέω να πάω εκεί. Να τον αγγίξω με το χέρι μου.
Είμαι από τη φύση μου φτιαγμένoς να παραξενεύομαι.
Ποιος είναι τούτος που αναλίσκεται περήφανος;
Το σώμα του το ανθρώπινο δεν τον πονά;
Η χώρα εδώ είναι σκοτεινή. Και δύσκολη. Φοβάμαι.
Ξένη φωτιά μην την ανακατεύεις, μου είπαν.
Όμως εκείνος καίγονταν μονάχος. Καταμόναχος.
Κι όσο αφανίζονταν τόσο άστραφτε το πρόσωπο.
Γινόταν ήλιος.
Στην εποχή μας όπως και σε περασμένες εποχές
άλλοι είναι μέσα στη φωτιά κι άλλοι χειροκροτούνε.
Ο ποιητής μοιράζεται στα δυο.
Τάκης Σινόπουλος
28-09-2011, 13:27 #5276
Χωρις να γνωριζω νομικα,υπαρχει μια εννοια πολυ σημαντικη,αυτη του Ηθικου αυτουργου.
Και δεν προσδοκω στο ενδιαφερον των υπανθρωπων που ενα 15% τους επελεξε να κυβερνουν ολους μας,αλλα στο ενδιαφερον και την συνειδητοποιηση της δικιας μας ευθυνης απεναντι στα πραγματα.
Γιατι ο αυτοχειρας,οπως κι ονομαζεται, δεν ζουσε σε καποιο βουνο σαν ερημιτης.Ζουσε αναμεσα μας και οντως η τελικη ευθυνη ειναι δικη του ομως σε οτι αφορα την δικη μας συλλογικη αλλα και την προσωπικη μας αντιμετωπιση στο γεγονος ειναι μια ευθυνη που δεν ειναι νοητο να την αποποιουμαστε.
Το οτι οι υπανθρωποι δανειζονται εν ονοματι του αυτοχειρα,του δικου μου,της Θεοφανιας χρηματα με επιτοκιο 6-7-8% και κατοπιν το δινουν στις τραπεζες με 1,5% που με την σειρα τους το δινουν σε μενα και σε σενα με επιτοκιο 17-34% (τα δικα μας χρηματα!) ειναι γεγονος.Τωρα αν εγω ερθω σε απογνωση που δεν μπορω να συνεχισω να πληρωνω αυτο το νταβαντζιλικι και αυτοκτονησω με κανει δειλο? Κι αν ναι οι υπολοιποι που δεν ειστε δειλοι τι κανετε για να αποτρεψετε αυτην την αδικια? Γιατι αν δεν κανετε κατι τοτε και σεις ειστε δειλοι ή αδικοι.Και μαλιστα η δικη μου δειλια κοστισε μονο την δικη μου ζωη.Η δικη σας (μας) θα κοστισει αλλων.
Οι υπανθρωποι του πολιτικου συστηματος και οι στρατιες τους (κομματοσκυλα οργανωμενα σε ΜΜΕ,συνδικατα κλπ) ειναι δολοφονοι.Η προσωπικη ευθυνη ενος απεγνωσμενου δεν μπορει να γινεται αλλοθι για εγκληματικες συμπεριφορες μιας κοινωνιας.
Μαλλον εχεις δικιο οτι ενα ξεχωριστο θεμα πιθανα να ηταν χρησιμο.
28-09-2011, 13:42 #5277
Χώρισα πρίν 2-3 μέρες και ακόμη δεν το έχω καταλάβει. όχι πως του στέλνω μηνυματα-το αντίθετο δε του έστειλα τίποτα. αλλά μέσα μου δε μπορώ να το χονέψω. Σκέφτομαι "τωρα δε θα τον ξαναδω" και μου φαίνεται τόσο περίεργο!! συν το οτι η διάθεση είναι γιο-γιο.. τη μιση μερα είμαι φυτο, την άλλη μισή έχω πολύ όρεξη να μιλήσω, κλπ..
και πρώτη φορά βλέπω εφιάλτες. τον βλέπω στον ύπνο μου (που οταν τα είχαμε δεν τον ειχα δει νομίζω ποτε).
προχθες είδα οτι ήρθε σπίτι μου κ τα είχαμε κανονικά και μας πιάσαν οι γονεις μου κ τον συστησα στη μητέρα μου κ ήμουν χαρούμενη. αλλά ήταν τρομακτικό :\
και χθές είδα πως μου έστελνε μηνύματα κ ήμουν λυπημένη κ ξύπνησα το πρωί και νομιζα πως είχαμε ανταλλάξει μηνύματα,κ έψαχνα το κινητό μου. αλλά οκ καταλαβα οτι ηταν απλα ονειρο.
28-09-2011, 13:58 #5278
"καλειται"
απο ποιον καλειται θεοφανια?
απο αυτον που εχει αποφασισει ερημην του το πλαισιο που θα ζει? το αν θα ζει με αξιοπρεπεια η χωρις?
σκεφτηκες τα σπιτια και τα αυτοκινητα. νομιζεις οτι αυτοκτονει κανεις για ενα αυτοκινητο?
την αξιοπρεπεια την σκεφτηκες?
μερικοι την βαζουν πανω κι απο την ζωη τους , οσο περιεργο κι αν σου φαινεται.
φυσικα και οι κλεφτες, κλεβουν αν κανεις δεν τους σταματησει.
και εννοειται πως δεν περιμενω απο αυτους να σκεφτουν κανεναν.
η ευθυνη ειναι ολη σε οσους διαφωνουν αλλα τους συντηρουν... ειτε με την ψηφο τους ειτε με την σιωπη τους. αυτοι ειναι οι ηθικοι αυτουργοι της κλεψιας, και οι κλεφτες ειναι οι ηθικοι αυτουργοι των αυτοκτονιων.
η αυτοκτονια οταν δεν εμπλεκεται διαταρραχη ειναι επιλογη και μαλιστα αξιοθαυμαστη απο μενα.
επιλογη για μη ζωη χωρις αξιοπρεπεια, η χωρις χαρα...
28-09-2011, 13:59 #5279
28-09-2011, 14:06 #5280
καλείται από τον ίδιο του τον εαυτό.
Όσο για την αξιοπρέπεια, θεωρώ πιο αξιοπρεπή κάποιον που μετά από μια καταστροφή παλεύει να ξανα σταθεί στα πόδια του και ενδεχομένως να ξανά έχει όλα αυτά που έχασε, από αυτόν που προτιμά να αυτοκτονήσει μην έχοντας ποτέ ξανά την επιλογή της...ζωής..
Μήπως 'παλεύουμε' για ανακούφιση και όχι για αποτέλεσμα;...
26-06-2025, 19:46 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή