Θέλω να ρωτήσω κάτι... - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 36 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 537
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Δεν ειμαι σιγουρη αν καταλαβα... Συνεχιζεις να πηγαινεις στην Ψυχιατρο που ειχες στο παρελθον?
    Όχι βέβαια! Απλά υπάρχει ένα τυπικό θέμα που πρέπει να λύσουμε και μιλήσαμε στο τηλέφωνο...στο "ιατρείο" της δεν ξαναπατάω αν δεν μου ζητήσει συγγνώμη!

Senior Member
    ...........................
    Last edited by soft; 13-12-2011 at 04:48.
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Κυκνε, σβησε κανενα μηνυμα απο το γραμματοκιβωτιο σου...
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Έσβησα Άλια...συγγνώμη, μερικές φορές ξεχνάω να κοιτάξω αν έχει γεμίσει...γιατί μου αρέσει γενικά να κρατάω τα μηνύματα...μακάρι να μην υπήρχε όριο αποθήκευσης...

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    ...........................
    Τί σημαίνει αυτό; Δεν καταλαβαίνω... :confused:

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post

Και σκέφτηκα κάτι άλλο...με τον τίτλο που έβαλα στο θέμα, σκέφτομαι να ρωτάω εδώ οτιδήποτε με απασχολεί...φυσικά μπορεί να συνεχίζεται η συζήτηση όσον αφορά όσα έχουν ήδη ειπωθεί, εννοείται!

καλη ιδεα! ειναι μια καλη αρχη αυτη, αφου εδω νιωθεις καποια εμπιστοσυνη, μπορεις να ξεκινησεις απο εδω! :)

Αυτή τη στιγμή λοιπόν θέλω τις γνώμες σας (αντρών και γυναικών) στις εξής ερωτήσεις: ποιά η άποψη σας για την χρήση σωματικής βίας είτε πρόκειται για άτομα του ίδιου είτε διαφορετικού φύλου;

εξ ισου απαραδεκτη και για τα δυο φυλα.

Επίσης αν είναι σε διαφορετικού φύλου δηλαδή άντρας προς γυναίκα θεωρείτε ότι έχει διαφορά από το αν είναι από άντρα σε άντρα ή γυναίκα προς γυναίκα;

οχι, για μενα δεν εχει καμια διαφορα.

Επίσης, αν μια γυναίκα ασκήσει βία σε έναν άντρα, τί γνώμη έχετε γι' αυτό; Βέβαια εμείς άντε να δώσουμε ένα χαστούκι, δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα παραπάνω...θεωρείτε ότι έχει την ίδια βαρύτητα με το να το κάνει ο άντρας στη γυναίκα;

ναι, θεωρω οτι εχει την ιδια βαρυτητα.

Επίσης, αν αυτή το κάνει πιστεύετε ότι της αξίζει ανταπόδωση;

οχι. ομως αν χανει τον ελεγχο κ βαραει τον αλλο, χρειαζεται να μαθει να εκφραζει το θυμο της με αλλον τροπο κ οχι με το ξυλο.
    ........................................
    Last edited by Lou!; 13-12-2011 at 20:54.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    .................................................. ...
    Συμφωνώ σε όλα Λου εκτός από το ότι η βία από γυναίκα σε άντρα κι από άντρα σε γυναίκα έχει την ίδια βαρύτητα...κι εδώ διαφωνώ γιατί μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει σωματικό κακό σε έναν άντρα ενώ το αντίθετο μπορεί κάλλιστα να συμβεί...εμείς δεν έχουμε την απαραίτητη δύναμη για να προκαλέσουμε ζημιά...χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι κι από τη γυναίκα είναι σωστή πράξη...αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το τι βλάβες θα προκαλέσει η πράξη αυτή στο σώμα...αν εγώ π.χ. δώσω ένα χαστούκι σε κάποιον δεν θα καταλάβει τίποτα αν όμως εκείνος με αρχίσει στα χαστούκια εγώ θα νιώσω πολλά...και μπορεί αυτό να έχει πολύ άσχημες συνέπειες ανάλογα για το πόσο ξύλο μιλάμε...κατάλαβες τί εννοώ;

Member
    θα διαφωνήσω με τον κύκνο στο ότι η γυναίκα δεν μπορει να κάνει σωματικό κακό σε έναν άντρα...επειδή το έχω ζήσει λοιπόν να σου πω ότι άνετα και χαλαρά μπορεί να κάνει ζημιά μια γυναίκα όταν χτυπάει έναν άντρα και δεν μιλάω μόνο για τα χέρια άλλα ότι μπορεί να κρατάει κάτι και να κάνει μεγάλη ζημιά δεν είανι όλες οι γυναίκες ας πούμε "αδύναμες"....το θέμα είναι να μην φτάσει κανείς απο τους δύο σε τέτοια πράξη είναι ότι χειρότερο εχω δει και εχω ζήσει...ευχαριστώ!

Senior Member
    ναι κυκνε, ως προς το οτι οι αντρες ειναι γενικα πιο μυωδεις απο τις γυναικες κ μπορουν να βαρανε πιο πολυ συμφωνω.

οι σωματικες συνεπειες μπορουν να εξαρτωνται απο τα αν βαραει καποιος δυνατα ή πιο ελαφρα, αλλα οι ψυχικες δεν μπορεις να προβλεψεις γιατι εχει να κανει με το πώς το βιωνει το ατομο κ με βιολογικα χαρακτηριστικα ευαλωτοτητας, πχ καποιοι καταθλιβονται/αγχωνοται πιο ευκολα απο αλλους κ μονο απο το βιολογικα τους χαρακτηριστικα, οποτε δεν μπορει να πει κανεις ποση οδυνη θα προκαλεσει σε εναν ανθρωπο ενας ξυλοδαρμος ή ενας βιασμος.

νομιζα οτι ρωτουσες ως προς την κοινωνικη διασταση του θεματος, πχ αν ο αντρας βαραει ειναι οκ γιατι... "ειναι αντρας", αλλα αν βαραει η γυναικα ειναι κατακριτεο.

Senior Member
    ναι κυκνε, ως προς το οτι οι αντρες ειναι γενικα πιο μυωδεις απο τις γυναικες κ μπορουν να βαρανε πιο πολυ συμφωνω.

οι σωματικες συνεπειες μπορουν να εξαρτωνται απο τα αν βαραει καποιος δυνατα ή πιο ελαφρα, αλλα οι ψυχικες δεν μπορεις να προβλεψεις γιατι εχει να κανει με το πώς το βιωνει το ατομο κ με βιολογικα χαρακτηριστικα ευαλωτοτητας, πχ καποιοι καταθλιβονται/αγχωνοται πιο ευκολα απο αλλους κ μονο απο το βιολογικα τους χαρακτηριστικα, οποτε δεν μπορει να πει κανεις ποση οδυνη θα προκαλεσει σε εναν ανθρωπο ενας ξυλοδαρμος ή ενας βιασμος.

νομιζα οτι ρωτουσες ως προς την κοινωνικη διασταση του θεματος, πχ αν ο αντρας βαραει ειναι οκ γιατι... "ειναι αντρας", αλλα αν βαραει η γυναικα ειναι κατακριτεο.
    Ρωτούσα και για την κοινωνική, ναι...κι απ' αυτή την άποψη συμφωνώ μαζί σου όπως σου είπα...απλά είχα και στο μυαλό μου και το σωματικό κακό που μπορεί να πάθει κάποιος και που στις γυναίκες λογικά είναι περισσότερο πιθανό λόγω σωματικής διάπλασης...ούτε εγώ εγκρίνω τη βία και δεν έχω σηκώσει ποτέ το χέρι μου παρά μόνο για άμυνα που εκεί δικαιολογείται, έτσι δεν είναι;

Senior Member
    Quote Originally Posted by kimi68 View Post
    θα διαφωνήσω με τον κύκνο στο ότι η γυναίκα δεν μπορει να κάνει σωματικό κακό σε έναν άντρα...επειδή το έχω ζήσει λοιπόν να σου πω ότι άνετα και χαλαρά μπορεί να κάνει ζημιά μια γυναίκα όταν χτυπάει έναν άντρα και δεν μιλάω μόνο για τα χέρια άλλα ότι μπορεί να κρατάει κάτι και να κάνει μεγάλη ζημιά δεν είανι όλες οι γυναίκες ας πούμε "αδύναμες"....το θέμα είναι να μην φτάσει κανείς απο τους δύο σε τέτοια πράξη είναι ότι χειρότερο εχω δει και εχω ζήσει...ευχαριστώ!
    Κίμι, υποθέτω ότι είσαι άντρας, σωστά; Θα σου απαντήσω...αυτό που περιγράφεις τα χτυπήματα με αντικείμενα δεν μου πέρασε καν σαν ιδέα από το μυαλό όταν έγραφα, σκεφτόμουν αποκλειστικά και μόνο χτυπήματα όπως ένα γυναικείο χαστούκι π.χ. που για εσάς σωματικά τουλάχιστον είναι "χάδι"...σε τέτοια περίπτωση που η άλλη θα αρχίσει να εκτοξεύει βάζα και γενικά βαριά αντικείμενα εναντίον του άλλου εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου. Προσωπικά ποτέ μου δεν θα έκανα κάτι τέτοιο εκτός κι αν κινδύνευα πραγματικά από εκείνο το άτομο, αν βρισκόμουν σε άμυνα κι αν αυτή ήταν η μόνη λύση για να μην πάθω εγώ κακό...δεν νομίζω ότι σε τέτοια περίπτωση μπορείς να κατηγορήσεις αυτόν που αμύνεται...διαφωνείς;

Member
    ναι άντρας είμαι...συμφωνώ κύκνε για την άμυνα που λές, εσύ μπορεί να μην το έκανες εγώ ούτε που το εχω σκεφτεί αλλά εχω δεί να αμύνεται άντρας απο τα χτυπήματα γυναίκας και πίστεψέ με ότι ύψος τις έλειπε τόση δύναμη είχε.

Senior Member
    νομιζω οτι αν καποιος/-α ειναι σε αμυνα κ απειλειται η ζωη του ή η σωματικη του ακεραιοτητα, ναι, οτι δικαιολογειται!
    παντως σαν γενικη αρχη καλυτερα να αποφευγεις τα πολλα παρε δωσε με ανθρωπους που φαινονται πολυ οξυθυμοι κ οτι θεωρουν τη βια νορμαλ αντιδραση για την επιλυση διαπροσωπικων συγκρουσεων κ διαφωνιων.
    καλυτερα να συναναστρεφεσαι ανθρωπους που φαινονται πιο πραοι.
    αν κ ποτε δεν ξερεις, βεβαια! :)
    αλλα μην πηγαινεις κ προκαλωντας την τυχη σου! κ ειδικα απο τη στιγμη που, αν καταλαβα καλα, φοβασαι μηπως καποιος σε κακομεταχειριστει!

Member
    αν και δεν το είπα Lou μίλησα για παντρεμένο ζευγάρι οπότε καταλαβαίνεις...

Senior Member
    νομιζω οτι αν καποιος/-α ειναι σε αμυνα κ απειλειται η ζωη του ή η σωματικη του ακεραιοτητα, ναι, οτι δικαιολογειται!
    παντως σαν γενικη αρχη καλυτερα να αποφευγεις τα πολλα παρε δωσε με ανθρωπους που φαινονται πολυ οξυθυμοι κ οτι θεωρουν τη βια νορμαλ αντιδραση για την επιλυση διαπροσωπικων συγκρουσεων κ διαφωνιων.
    καλυτερα να συναναστρεφεσαι ανθρωπους που φαινονται πιο πραοι.
    αν κ ποτε δεν ξερεις, βεβαια! :)
    αλλα μην πηγαινεις κ προκαλωντας την τυχη σου! κ ειδικα απο τη στιγμη που, αν καταλαβα καλα, φοβασαι μηπως καποιος σε κακομεταχειριστει!
    Εννοείται ότι αποφεύγω τους οξύθυμους ανθρώπους...καταρχήν, ούτε τις φωνές δεν αντέχω...έχουν υπάρξει φορές που έχω βάλει τα κλάματα επειδή μου φώναξαν...και μετά απ' αυτό ο ένας δεν το ξαναέκανε ποτέ (ακόμα θυμάμαι τη φράση του "εσένα δεν μπορώ να σου φωνάξω", φαίνεται από τα κλάματα κατάλαβε ότι δεν τα αντέχω αυτά) κι ο άλλος το απέφευγε όσο μπορούσε για να μην με τρομάζει... :) Το καλό μου...
    Ναι, όντως φοβάμαι μήπως με κακομεταχειριστούν γιατί έχει συμβεί και στο παρελθόν και δεν θέλω να το ξαναπεράσω αυτό...

Page 5 of 36 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast