Results 16 to 30 of 37
Thread: ΦΟΒΑΜΑΙ
-
27-04-2012, 12:31 #16
αλλα ποτε δεν τους εχω πει οτι αυτος ειναι η αιτια...Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !
- 27-04-2012, 12:34 #17
Ποιος το λέει αυτό? Πως δεν έχεις δηλαδή τους τρόπους να τον αντιμετωπίσεις? Πρώτ'απ' όλα έχεις δοκιμάσει όταν σε κοιτάει να του πετάξεις κανένα άντε γαμήσου και συ σήμερα? Όχι. Για να επανακτήσεις τον έλεγχο και να περάσεις τον εαυτό σου σε άλλη ισορροπία δυνάμεων πρέπει να τον εκπαιδεύσεις να αντιγυρίζει χτυπήματα, νοητά και πραγματικά Όλγα. Αντιγυρίζω ένα χτύπημα σημαίνει αμύνομαι αποτελεσματικά αλλά και όχι μόνο, επιτίθεμαι όταν χρειάζεται να με υποστηρίξω.Ποιο μήνυμα λες να του περνάς με τη στάση σου? Ακόμη και η στάση του κορμιού μας περνάει μηνύματα στους άλλους σχετικά με τις ισορροπίες δύναμης, από τον τρόπο που κινούμαστε, τον τρόπο που εκφραζόμαστε ο άλλος μπορεί να καταλάβει με ποια έχει να κάνει. Γίνε αυτή που θα την κοιτάει και θα ξέρει ότι δεν είσαι εύκολο θύμα πια. Ο θυμός σου πού κρύφτηκε?
Last edited by RainAndWind; 27-04-2012 at 12:55.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-04-2012, 12:35 #18
27-04-2012, 12:43 #19
οχι πραγματι με κοιταει,μονο οταν βρισκομαι με τον πατερα μου δεν κοιταει τοσο εντονα.Η καποιες φορες τον βλεπω να κριβετε ουσιαστικα πισω απο μια τεντα που εχει...Το εχω συζητηση με δικο μου ανθρωπο και μου εχει πει να παω σε καποιον ειδικο,επισης του εχω πει οτι ειναι καιρος οντως να το ξεπερασω αυτο το προβλημα και θα κανω βηματα μονη μου αναγκαστικα...θελω να τα καταφερω αλλα καθε φορα που ξεκιναω φοβαμαι μην γινει κατι...Απλα δεν θελω να το πω στους γονεις μου,νιωθω οτι θα στεναχωριθουν και δεν θελω γενικα το το συζητησω,αλλα και δεν ειμαι και τοσο κοντα στους δικουσ μου...
27-04-2012, 12:46 #20
Μα τι σημαίνει θα στενοχωρηθούν? Μεγάλοι άνθρωποι είναι, μη φοβάσαι, δεν θα πάθουν τίποτε. Είναι μία από τις συνισταμένες του γονεικού ρόλου, να μπορεί το παιδί τους να τους εκμυστηρευθεί ό,τι το απασχολεί. Είσαι σίγουρη πως είναι νοιάξιμο και όχι έλλειψη εμπιστοσύνης, ή φόβος?
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-04-2012, 12:54 #21
Συμφωνώ με τα πιο πάνω μνμτα της RainAndWind!!
γιάννης
27-04-2012, 13:05 #22
Ισως να ειναι και φοβος δεν ξερω...:/:/γενικα ομως δεν πολυ μιλαω με τους γονεις μου...
27-04-2012, 13:24 #23
ειμαι μονη μου τωρα στο σπτι.σκευτομαι να βγω εξω και αν τον δω να του πω αυτο που μου ειπατε ενα αντε γαμησου....φοβαμαι ομως οτι αν τον κοιταζω κιολας ισως να κανει τιποτα....
27-04-2012, 13:28 #24
Καλύτερα όμως να το πεις, οποιοσδήποτε γονιός θα ήθελε να μάθει κάτι τέτοιο. Που ξέρεις.. μπορεί να νιώσεις καλύτερα κ πιο προστατευμένη. Δεν έχει σημασία που δε μιλάτε πολύ για τα προσωπικά σου, αυτό δεν είναι κάτι που έκανες εσύ. Προσωπικά, δε ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά τέτοιους ανθρώπους τους αντιμετωπίζω με θράσσος! Για παράδειγμα, απέναντι από το σπίτι μιας φίλης, ένα απόγευμα ήταν κάποιος πίσω από κάτι φυτά 4 ώρες μας κοίταζε με κυάλια κ έκανε τα δικά του, εμείς κάναμε το ίδιο, του δείξαμε να καταλάβει ότι τον πήραμε χαμπάρι... δε τον ξαναείδαμε.
27-04-2012, 13:42 #25
Δεν θα ηθελα να το πω οτι τον φοβαμαι,ξερουν τι ειχε γινει δεν ξερουν οτι φοβαμαι εκεινον..Οταν δεν εισαι τοσο κοντα με καποια ατομα και ντρεπεσε να κανεις μια τετοια κινηση,αλλα και φοβασαι διαφορα πραγματα.Δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να τους απασχολισει ενα τετοιο θεμα,παντα προτιμουσα να κανω κατι μονη μου και για αυτο θελω να αντιμετωπισω αυτον τον φοβο μονη μου..Απλα δεν ξερω αν εχω την καταλληλη δυναμη για κατι τετοιο και επισης θα προτιμουσα σε μια τετοια περιπτωση να με βοηθησει καποιος αλλος και οχι ενα ατομο που γνωριζω γτ ντρεπομαι να το λεω...
27-04-2012, 14:12 #26
Ξέρω τι εννοείς όταν λές ότι ντρέπεσαι να το πεις σε γνωστό, είτε είναι κοντά είτε όχι, κι εγώ κάποια πράγματα δε τα έχω πει ακόμη στους δικούς μου αλλά αφού τόσα χρόναι το αντιμετώπισα μόνη κ με τη βοήθεια κάποια στιγμή ψυχολόγου, ξεπεράστηκε! Δε ξεχνιέται απλά το καταλαβαίνεις κ το αφήνεις πίσω, δε το θάβεις! Αν ντρέπεσαι να το πεις, τότε θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνη, όπως κ τόσα χρόνια αντιμετωπίζεις τις φοβίες μόνη σου! Απλά... πάρ' το λίγο πιο εγωιστικά, δε μπορεί ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος να καθορίζει τη ζωή σου, αν θα βγείς, αν θα σε δει, πως θα κοιμηθείς κ όλα τα σχετικά. Εγώ το έχω κάνει αυτό το "άντε κ γαμήσου ρε...!" κ χειρότερα μη σου πω! μου τη βίδωσε τόσο άσχημα ένας ανώμαλος που είχαμε στη γειτονιά που τον έκανα να μη ξανα εμφανιστεί εκεί τουλάχιστον! Μαζευόμασταν σ ένα συγκεκριμνένο μέρος μετά το σχολείο ή κ τ απογεύματα πολλά παιδιά, αυτός ερχόταν, έπαιρνε μάτι κ κάποιες φορές είχε ακολουθήσει κ κάποιους από εμάς, ένα απόγευμα πάω να βρω τη παρέα μου κ τον είδα που κρυβόταν κ κοιτούσε, φυσικά του φώναξα εκ του ασφαλούς! Ήξερα ταπαιδιά κ πίστευα ότι αν γινόταν κάτι θα βοηθούσαν! Πρέπει να προσέχουμε για τη σωματική μας ακεραιότητα αλλά μη ξεχνάμε κ τη ψυχούλα μας παιδιά!!!
27-04-2012, 15:03 #27
Vicky αυτο θελω να καταφερω και να του δειξω,αυτο ακριβως που ειπες..Θελω τοσο πολυ να δει οτι πλεον εχω μεγαλωσει και να δει οτι δεν τον φοβαμαι.Οταν τον βλεπω στην βεραντα και ξερω οτι ειμαι μονη φοβαμαι πιο πολυ,νιωθω οτι ειμαι πολυ αδυναμη για να τον αντιμετωπισω και να του πω κατι τετοιο χωρις να ειναι κανενας σπιτι μου.Αν ειναι ομως καποιος σπιτι μου και γυρισω να πω κατι τετοιο.Παντα ελεγε οτι αυτος ο ανθρωπος πρεπει να εχει μια τυμωρια και οτι ειναι ο μονος ανθρωπος που μισο.Ξερω οτι η λεξη 'μισος' ειναι πολυ σοβαρη λεξη,γενικα ομως ποτε δεν εχω μισησει καποιον και δεν ειμαι και τετοιος ανθρωπος,αυτον ομως δεν θελω να τον βλεπω,μονο που τον αντικριζω μου φερνει αιδια,φοβο και μισος...με εχει κανει να βριζω,αλλα χωρις να με ακοθει.Πιστευω οτι το διασκεδαζει ολο αυτο και οτι καποια στιγμη θα μου κανει κακο αν με δει καπου μονη μου και ειναι και βραδυ..Πλεον ομως θεωρω οτι μου κανει γενικο κακο γτ με εχει κανει να φοβαμαι και σε αλλα σπιτια,με εχει κανει να θποχρεωνω τον αλλο να βαλει με το ετσι θελω λαμπακι για να βλεπω τι γινετε τριγυρο μου,με εχει κανει να τον μισο και να λεω μακαρι να μην ζουσε...ποτε δεν ηθελα να φτασω σε ενα σημειο να μισο καποιον...εκεινος ομως το καταφερε..ο μονοσ τροπος για να απαλλαγω ισως τελειος ειναι να μην υπαρχει...δεν μπορω ομως ννα κανω τπτ...εχω πει στους γονεις μου οτι με ενοχλει που κοιταει καθε φορα που βγαινω εξω και μου εχουν πει οτι ειναι στο σπιτι του δεν γινετε αλλιως...καποια στιγμη πηγαινε στην γειτονια και ελεγε και διαφορα αλλα οτι ο πατερασ μου μας δεινεις σε γερους καταλαβες τωρα..και οτι μας πηγαινει ο ιδος...και ποσα ακομα θα εχει πει χωρις να τα ξερουμε....
27-04-2012, 15:31 #28
Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που κοινώς δε στέκει! Σίγουρα υπάρχει ο φόβος του να μη σου κάνει κάτι αλλά απ' όσο ξέρω αυτοί οι άνθρωποι τρέφονται από το φόβο μας. Φυσικά κ σε καταλαβαίνω όταν λες ότι τον μισείς, είναι μεγάλη κουβέντα αλλά σου έχει κάνει κ μεγάλο κακό. Το θέμα είναι πως θα ξεπεράσεις τις φοβίες σου. Να φανταστείς ότι εγώ παιδάκι, κρυβόμουν κ μ έπαιρνε ο ύπνος κάτω από το κρεβάτι, το θεωρούσα πιο ασφαλές! Δε θέλω να πω κάτι στα σίγουρα αλλά πιστεύεις ότι αν ήθελε δε θα είχε κάνει κάποια κίνηση για να σου κάνει κακό?! Κακό σου έχει κάνει ήδη, στη ψυχή σου! Είναι σα τους νταήδες που γουστάρουν να τρομοκρατούν το κόσμο για να δείχνουν έτσι τη δύναμή τους αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι παρά μόνο ανθρωπάκια (όχι με την έννοια της λύπησης, άχου το καημένο), ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι που δεν έχουν ζωή! Δε θα πάρουν κ τη δική μας! Ξεκίνα να εκλογικεύεις τους φόβους σου, σε άλλα σπίτια τι μπορεί να σου κάνει? Δε βρίσκεται καν εκεί! όσον αφορά το σπίτι σου, αν κοιτάει με κυάλια, μπορείς μέχρι κ μύνυση να κάνεις, παραβίαση ιδιωτικού χώρου, φαντάζομαι όμως δε θες να μπεις σε τέτοια διαδικασία απο φόβο! Απαξίωση! Μη δείχνεις φόβο κ ίσως έτσι να εκμηδενίσεις κ εσύ τους φόβους σου!
27-04-2012, 16:03 #29
Να σε ρωτησω κατι vicky εσυ πως μπορεσες να ξεπερασεις τους φοβους σου??για εμενα ειναι πολυ δυσκολο,αλλα ξερω οτι πρεπει να εχεις θαρρος σιγουρα να αντιμετωπισεις κατι τετοιο.Φοβαμαι πραγματικα να τον αντιεμετωπισω.Ποτε δεν ημουν πιο δυνατη απο κανεναν και ολοι με κανανε οτι ηθελαν και παντα οταν ηθελα να τους δειξω οτι κοιτα μπορω να σε αντιμετωπισω ποτε δεν τα καταφερνα..Ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος και για αυτο και με εκμεταλευονται ολοι..Θα τα καταφερω με αυτον??Οταν λεω οτι φοβαμαι σε αλλα σπιτια εννοω να μπουν μεσα και κοινοσ να με βιασουν να μου κανουν κακο..οχι εκεινος καποιος αλλος που ειναι σαν εκεινον...Ειχαμε κανει πολλες μυνυσεις εναντιον του και η αστυνομια μας ειπε οτι πρεπει να εχετε αποδειξεις οπως και οτι εβγαζε το παντελονι του και.......καταλαβες...μας ζηταγαν για ολα αυτα αποδειξεις...και για αυτο δεν την συνεχισαμε την μυνυση...
27-04-2012, 18:20 #30
Vicky αν θες μου λες πως μπορεσες να αντιμετωπισεις τους φοβους σου...