Results 46 to 60 of 99
-
07-09-2012, 15:59 #46
...ασλει, έχεις καταλάβει πως για το μόνο που μπορείς να κατηγορήσεις τη "φίλη" σου, είναι πως δεν σε βλέπει όπως εσύ εκείνη?
Δεν σου κάνω την έξυπνη, την έχω πατήσει και γω έτσι. Είχα μια φίλη που της εκμυστηρευόμουν τα πάντα, είχα δεθεί συναισθηματικά μαζί της και κάποια στιγμή έμαθα πως με έχει φλομώσει στο ψέμα και με κατηγορούσε ακόμη και στον φίλο της.
Δεν κάνουμε για όλους τους ανθρώπους και δεν κάνουν όλοι για μας.
Σου είπα και από την αρχή του θέματος πως εκείνη έχει κάνει τις επιλογές της, εσύ τραβάς ακόμη ζόρι με τη συμπεριφορά της.
Δεν έχει νόημα καλή μου. Εκεί έξω υπάρχουν εκατομμύρια αξιόλογοι άνθρωποι που μπορείς να χτίσεις μια όμορφη σχέση μαζί τους.
- 07-09-2012, 16:13 #47
Θεοφανία εκτιμώ πολυ τις απαντήσεις σου και σε θεωρώ άτομο συγκροτημένο κρίνοντας με βάση όσα μηνύματά σου έχω διαβάσει. Θα μπορούσα να δεχτώ αυτό που λες αλλά...δεν ήταν έτσι εξαρχής. Έχει αλλάξει. Αυτή με βλέπει ίσως διαφορετικά από πρώτα. Εγώ ήμουν σταθερή όλα αυτά τα χρόνια. Και ναι, έχει κάνει τις επιλογές της και είναι σεβαστές. Δε γίνεται όμως να έχουμε και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο! Θεοφανία μου, από τη στιγμή που έφτασε στο σημείο να με βλέπει έξω και να παίζει θέατρο, γιατί να θέλει να μου το πει τώρα;;;Για γάμο μιλάμε στην τελική, κοινωνικό γεγονός που δημοσιεύεται σε εφημερίδα και το μαθαίνουν μέχρι και οι πέτρες! Δε μιλάμε για κάποιο επτασφράγιστο μυστικό. Αφού όχι μόνο δε με ήθελε δίπλα της αλλά μου το απέκρυψε τελείως τότε που θα μπορούσα να την έχω δει και έξω απ το δημαρχείο, τώρα τι προσπαθεί να πετύχει; "Ας τα έχουμε μωρέ καλά και με την Ashley";το να μην επιδίωκε καθόλου επαφή μαζί μου, πίστεψέ με το θεωρούσα πιο λογικό ύστερα από αυτή τη συμπεριφορά. Όπως κι αν έχει, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Και αν η φιλία αυτή δεν είχε κάποια "ιστορία", δε θα καθόμουν να ασχοληθώ καθόλου, ούτε θα είχα τα ίδια συναισθήματα απέναντι σε κάποιον/κάποια που εξαρχής θα καταλάβαινα ότι με θεωρεί λιγότερο σημαντική φίλη του από ό,τι εγώ εκείνον!
Last edited by Ashley; 07-09-2012 at 19:41.
07-09-2012, 16:16 #48
Κι αν φυσικά θέλεις, μου λες: εσύ τι ακριβώς θα έλεγες/έκανες στη θέση μου όταν θα μιλούσατε; Θα μιλούσες ή θα την είχες διαγράψει ηδη και δε θα έμπαινες στη διαδικασία;
07-09-2012, 16:26 #49
...
Δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις, οπότε συχώρα με αν πω κάτι που έχει ήδη ειπωθεί..
Λοιπόν..Πιστεύω ότι η φίλη σου - και συμβαίνει σε πολλές γυναίκες δυστυχώς - γνώρισε κάποιον άνθρωπο που ξέρει να επιβάλλει τη θέλησή του, που θέλει ακόλουθο και όχι σύντροφο, που δε θέλει η γυναίκα του να έχει παρτίδες με το παρελθόν ( ούτε φίλες ) και οι μόνοι που θα βλέπουν να είναι δικοί του γνωστοί ή έστω άτομα που γνωρίσανε όσο είναι μαζί...Έρχεσαι από το παρελθόν, η φίλη σου σε αγαπάει, "δεν σ'έχει από κοντά" να σε μάθει, οπότε στο μικρό και ασήμαντο μυαλό του είσαι μια απειλή που μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές στον μαντρότοιχο που οικοδομεί γύρω από τη φίλη σου...Γι αυτό δεν τα πάει καλά και με τους γονείς της...
Προφανώς η φίλη σου ντρέπεται για όλο αυτό..Ίσως ξέρει ότι αν ερχόσουν στο γάμο, ή αν ζούσες για λίγο διάστημα κοντά τους, θα "ξεσκέπαζες" όλο αυτό το θέατρο..Θα έβλεπες πώς αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για αυτή και ή θα μαλώνατε ή θα την ταρακουνούσες για τα καλά..Τα αποφεύγει αυτά, αποφεύγοντας εσένα..Φυσικά και αυτό δεν της δίνει συγχωροχάρτι για τη στάση της απέναντί σου και τα ψέμματα και τα μυστικά..Απλά ένα μικρό ελαφρυντικό...
Εσύ τώρα τι κάνεις ? Θα έλεγα τίποτα..Περιμένεις..Αυτή πρέπει να κάνει το βήμα, να βγάλει τη μάσκα..Αν θελήσει να στα πει, άκουσέ τα, αν όχι, μη σκας γιατί και πώς...Για να σώσουμε κάπποιον πρέπει να θέλει να σωθεί...
Παρόμοια κατάσταση έχω ζήσει και εγώ. Φίλος μου έκοψε σταδιακά και παντρεύτηκε χωρίς να μου το πει. Το έμαθα από αυτόν βέβαια αλλά αρκετά μετά. Δεν τον ζάλισα με ενοχές γιατί είμαι σίγουρος ότι ντρεπόταν για την επιλογή που έκανε και πίστευε ότι εγώ θα τον εμπόδιζα...
Το να μιλάς με τον/την κολλητό-ή σου και από μέσα να ακούς τον άλλον να παρεμβαίνει,να μιλάει κτλ. το σιχαίνομαι όσο λίγα..
07-09-2012, 16:44 #50
rebel with a cause, διαβάζοντας την απάντησή σου ένιωσα μια απίστευτη ηρεμία...σε ευχαριστώ!Πιθανότατα τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Σου έχει τύχει κι εσένα να μη σου πει φίλος σου ότι παντρεύεται,ε; απίστευτο, νόμιζα ότι ήμουν η μόνη!! Άρα με καταλαβαίνεις... Η κοπέλα αυτή από τότε που έκανε τη συγκεκριμένη σχέση(γιατί και στο παρελθόν είχε κάνει και μάλιστα πολλές σχέσεις) έχει αλλάξει τελείως. Τίποτε δε θυμίζει πια αυτό που ήταν. Κρύβει πράγματα και από άλλους φίλους μας, τα οποία αποκαλύπτονται στη συνέχεια. Και μιλάμε για πράγματα που δεν έχει λόγο να θέλει να κρύψει και που είναι αναπόφευκτο να αποκαλυφθούν. Σε ευχαριστώ, με έκανες να το δω από άλλη οπτική γωνία. Λυπάμαι μόνο που δε με άφησε να είμαι εκεί για αυτήν και αλλοίωσε την μέχρι τώρα ειλικρινή σχέση μας...Είναι κρίμα,οι φιλίες δεν ξεφυτρώνουν κάθε μέρα και πολύ περισσότερο δεν ξεφυτρώνουν τα κοινά βιώματα...Κι είχαμε ζήσει τόσα και τόσα μαζί...Κι ούτε έγινε ποτέ κάτι χοντρό που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της...Είναι απλά κρίμα.
07-09-2012, 17:14 #51
- In this old house where every door is open
μια χαρα τα λεει ο ρεμπελ. Επειδη ρωτησες και την θεοφανια απο πανω πως θα αντιδρουσε στη θεση σου, θα σου πω και εγω για τη δικη μου. 4 τινα υπαρχουν:
1) αυτο που ειπε ο ρεμπελ, οτι ο συντροφος της θελει να την ξεκοψει και αυτη ντρεπεται για την ολη κατασταση (πανω σε αυτη την εκδοχη σου ειχα πει οτι αν την νοιαζοσουν τοσο ως φιλη θα επρεπε να προσπαθησεις να την καταλαβεις και να την βρεις και να την στηριξεις, εγω αυτο θα εκανα). Αν δε μπορουσα για καποιο λογο να το κανω, απλα θα αφηνα το θεμα στην ακρη οπως λεει ο ρεμπελ και δεν θα ασχολιομουν περιμενοντας απο εκεινη να κανει (εαν κανει) το πρωτο βημα, γιατι πραγματικα σε αυτη την κατασταση νιωθεις συμπονοια και κατανοηση και ευχεσαι για το καλυτερο και να εχεις πεσει εξω, και οχι θυμο η πικρα.
2) η φιλη σου ειναι μυστικοπαθης και κρυψινους. Εχω μια τετοια φιλη, απο οτι καταλαβα η δικη σου δεν πεφτει σε αυτη την κατηγορια, τοσα χρονια κολλητες θα το ειχες καταλαβει. Εμενα αν αυτη η φιλη μου παντρυεοτανε κρυφα και το μαθαινα μετα καμια εντυπωση δε θα μου εκανε, και δε θα αλλαζε και τπτ στη σχεση μας. Σημειωση, δεν ειμαι Η κολλητοτερη της φιλη, αλλα ειμαστε κολλητες.
3) η φιλη σου δεν ειναι φιλη σου οπως νομιζεις, μπορει να μην ηταν και ποτε, μπορει καποτε να ηταν, τωρα ομως δε σε βλεπει ως φιλη. Αυτο μπορει να μου τυχαινε παλιοτερα και να στεναχωριμουν αν γινοταν κατι τετοιο οπως εσυ τωρα, αλλα μεγαλωνοντας τουλαχιστον αυτο το πραγμα εμαθα να το ξεχωριζω, ποσο και τι φιλος ειναι ο αλλος, αλλα ακομα και αν πεσω εξω, απλα θα το διεγραφα το σκηνικο και το ατομο και δε θα εσκαγα δευτερολεπτο.
και 4) δεν υπαρχει. Η κολλητη μου φιλη η οποια δεν ειναι κρυψινους, δεν εχει παθει πλυση εγκεφαλου απο τον συντροφο και με την οποια δεν εχουμε απομακρυνθει ψυχικα, ακομα και αν εχουμε απομακρυνθει σωματικα, αν εκανε κρυφο γαμο, θα ημουν η πρωτη που θα το ηξερε.
Συμπερασματικα, το οτι απομακρυνθηκατε χιλιομετρικα λογω ζωης και δουλειας, το οτι εμπλεξε με εναν συντροφο που την εκανε να απομακρυνθει απο σενα και ψυχικα, το οτι η ολη κατασταση την κανει προφανως να ντρεπεται, ειχε αυτο το αποτελεσμα... Εσυ εχεις μαλλον παθει το πρωτο, αλλα συμπεριφερεσαι σαν να επαθες το τριτο. Και ετσι να ηταν, αυτο συμβαινει στη ζωη μας, οι περισσοτεροι το παθαινουμε στην εφηβεια, και μαθαινουμε οτι και οι φιλοι αλλαζουν, οχι μονο οι γκομενοι. Ειναι αναμενομενη η στεναχωρια, μετα μαθαινεις, αλλα αν ισχυει το πρωτο σεναριο, τοτε στεναχωριεσαι για τους λαθους λογους!!
07-09-2012, 17:23 #52
07-09-2012, 17:36 #53
Ναι αλλα οχι να το προσποιηθεις, να το νιωσεις! Πραγματικα αν ειναι ετσι η κατασταση, δεν πρεπει να θυμωνεις και να πικραινεσαι με τη φιλη σου, αλλα να την κατανοεις. Μπορεις να της την πεις και να της εκφρασεις το παραπονο σου αν θες τοσο πολυ να το βγαλεις απο μεσα σου μηπως καταλαβει το λαθος της, αλλα αν ειναι τοσο υπνωτισμενη.. μαλλον θα γινουν χειροτερα τα πραγματα..
07-09-2012, 18:51 #54
Έχεις δίκιο λίλιουμ. Πάντως ρε παιδιά... δεν είμαι κι 100% σίγουρη ότι συμβαίνει το 1) από αυτά που λέει η λίλιουμ. Το πιο πιθανό αυτό είναι βέβαια... Αλλά είναι κάτι που υποψιάζομαι και αισθάνομαι, όχι κάτι για το οποίο έχω στοιχεία!! Αλλά μάλλον αυτό πρέπει να συμβαίνει, είναι το πιο πιθανό καθώς η Κ. είναι γενικότερα αλλοτριωμένη και όχι μόνο απέναντί μου. Θα προσπαθήσω να είμαι ψύχραιμη όταν μιλησουμε και να μη θυμώσω.
07-09-2012, 19:18 #55
...λιλιουμ, ασλει και ρεμπελ, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι?
Γιατί η Κ. ντρέπεται την άσλει και όχι την άλλη κολλητή που της τα έχει εκμυστηρευτεί όλα?
07-09-2012, 19:21 #56
γιατι η αλλη κολλητη την βλεπει πιο συχνα και δεν εχουν απομακρυνθει τοσο? γιατι ειναι θεμα χημειας? εγω αλλα πραγματα λεω με την μια κολλητη και αλλα με την αλλη. Αλλη οικειοτητα με τη μια, αλλη με την αλλη. Μπορει να πιστευει οτι η ασλευ θα ειναι πιο επικριτικη, και η αλλη δεκτικη. απλα πραγματα.
07-09-2012, 19:23 #57
Ας πω εγώ την άποψή μου πρώτα... Με την άλλη φίλη είναι μαζί από το νηπιαγωγείο. Τη θεωρεί ίσως την πιο στενή της φίλη από οποιαδήποτε άλλη. Έτεινε μάλιστα να "ιεραρχεί" τις φιλίες της με βάση τα χρόνια που μετρούν και τα βιώματα βέβαια. Ίσως τη νιώθει σαν αδερφή της αφού είναι μαζί τόσα χρόνια. Ακόμη ο νυν σύζυγος τη συμπαθούσε αρκετά. Να σημειώσω ότι η άλλη κοπέλα είναι χρόνια παντρεμένη με δύο παιδιά.
07-09-2012, 19:46 #58
Δεν ιεραρχείται η φιλία με τα χρόνια, αλλά με τα συναισθηματα και την εμπιστοσύνη.
Σου έχω ξαναπεί νομίζω σε ένα ποστ για την κολλητή μου που έμεινε έγκυος και ήμουν η πρώτη που πήρε τηλ.
Εκτός από μένα και μια άλλη φίλη έκανε παρέα και με άλλα άτομα. Θα σου φέρω τη χαρακτηριστική περίπτωση μιας άλλης κοπέλας που έκαναν παρέα από τα 16 τους (πλέον 32). Μου είπε ξεκάθαρα πως δεν θέλει η άλλη να το μάθει τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, όπως και κανένας άλλος. Για να μη στα πολυλογώ, όταν παντρεύτηκε ήμουν μόνιο εγώ, η άλλη φίλη και η μητέρα της.
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος το έμαθε μετά το γάμο και αφού είχε φτάσει έξι μηνών.
Αυτό λοιπόν που προσπαθώ να σου πω σελίδες τώρα, είναι πως η δική της φιλία είναι μέχρι ενός σημείου μαζί σου.
Η δική σου ήταν σε μεγαλύτερο γι αυτό και νιώθεις απογοητευμένη και πληγωμένη, γεγονός που σέβομαι απόλυτα.
Κάπου παραπάνω ρώτησες τι θα έκανα εγώ. Προσωπικά για μένα θα είχε τελειώσει από τη στιγμή που θα το μάθαινα και θα έκοβα κατευθείαν, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι για να λειτουργούμε παρόμοια.
Αν την έβλεπα στο δρόμο όπως εσύ, θα της έδινα συγχαρητήρια για το γάμο και την εγκυμοσύνη και θα της έλεγα πως το έμαθα κατά τύχη στο Δημαρχείο για να μην εκθέσω την άλλη κοπέλα.
Α, μιας και είπα για την άλλη, να είσαι σίγουρη πως όντας πιο κολλητή ξέρει ακριβώς του λόγους που δεν σου το είπε....
08-09-2012, 12:01 #59
Θεοφανία, τι να πω. Μιλάς πολύ τεκμηριωμένα.Συμφωνώ μαζί σου πως η φιλία ιεραρχείται με τα συναισθηματα και την εμπιστοσύνη και όχι με τα χρόνια, η Κ. έτεινε να υποστηρίζει το αντίθετο. Η περίπτωση που αναφέρεις είναι πολύ χαρακτηριστική και τεκμηριώνει την άποψή σου. Ήθελα να σε ρωτήσω και αν θέλεις μου λες, για ποιους λόγους αυτή η δική σου φίλη δεν ήθελε να αποκαλύψει σε άλλες φίλες της (εκτός από σένα και την άλλη κοπέλα) το γάμο και την εγκυμοσύνη. Φοβόταν ότι θα ζηλέψουν; δεν τις ήθελε κοντά της; υπήρχε κάποιος αντικειμενικός λόγος που δεν έπρεπε να μαθευτεί; ήταν προληπτική και δεν ήθελε να μιλήσει για την εγκυμοσύνη πριν το πρώτο τρίμηνο; Η κοινή μας φίλη μου λέει πως απορεί και η ίδια πώς δε μου τα έχει πει η Κ. όλα αυτά και το μόνο που μου είπε μια φορά είναι πως νομίζει πως η Κ. ντρέπεται γενικότερα και ακόμη και κατά τη διάρκεια του γάμου φοβόταν μην τους δει κανείς!(βέβαια το γιατί επέλεξε να κάνει το γάμο στην μικρή μας πόλη και μάλιστα χωρίς τους γονείς της, τι να πω, άβυσσος η ψυχή της). Δεν ξέρω, μπορεί όντως η κοινή μας φίλη να ξέρει κάτι παραπάνω και να μη θέλει να μου το πει. Αυτό δε νομίζω να το μάθω ποτέ, αν ισχύει. Περιττό να πω πως στο χθεσινό μήνυμα της Κ. δεν έχω ακόμη απαντήσει. Ξέρω πως όταν το κάνω, θα με πάρει τηλ και δε νιώθω έτοιμη για ένα ακόμη δικό της θέατρο στο οποίο αν απαντήσω με ειλικρίνεια, το πιο πιθανό είναι οι σχέσεις μας να τελειώσουν...
08-09-2012, 13:06 #60
...η φίλη μου δεν ήθελε να το πει περισσότερο για προληπτικούς λόγους.
Τα τρία πιο κοντινά άτομα, (εκτός από μας) που έκανε παρέα χρόνια και μάλιστα σε καθημερινή βάση δεν ήθελε να το μάθουν για διαφορετικούς λόγους.
Η μια πχ έδειχνε συνεχή δυσφορία για τη σχέση της, γιατί όταν η φίλη μου τα πρωτοφτιαξε με τον σημερινό άντρα της, κόπηκαν οι καθημερινές βόλτες με τις φίλες, άλλαξαν οι διακοπές, επικοινωνίες κλπ με αποτέλεσμα να της πετάει συνεχώς μπηχτές για τον σύντροφο της, να μην έρχεται σε δραστηριότητες που κανονίζαμε όλοι μαζί και γενικότερα είχε ένα μόνιμο στράβωμα με τη σχέση της φίλης μου.
Ο επόμενος, χρόνια κολλητός της ήταν περίπου στον ίδιο παρανομαστή με την προηγούμενη, (έβγαζε κακίες, πετούσε μπηχτές κλπ) και έφτασαν πλέον να έχουν απομακρυνθεί εντελώς.
Η τρίτη ήταν τελείως διαφορετικός λόγος που δεν βοηθά την κουβέντα και να τον αναφέρουμε.
Τα δυο παραδείγματα που σου έδωσα κολλάνε με αυτό που λες "ντρεπεται". Γιατί να ντρέπεται για την επιλογή της?
Μήπως ένιωσε όπως η φίλη μου για τους δυο παραπάνω? Μήπως ένιωσε πως εσύ δεν εγκρίνεις την επιλογή της οπότε δεν "χωράς" στη νέα της ζωή?
Μερικές σκέψεις κάνω μήπως και βρούμε άκρη....