Results 31 to 45 of 57
Thread: γνωστικα προβληματα
-
08-03-2013, 22:14 #31
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 2,040
παντως παιδια υπαρχει μια αποψη που πολυ συζητιεται στους κυκλους των ψυχιατρων οτι αν ενας ψυχωτικος παρει στραβα κουτσα φαρμακα για 5 χρονια υπαρχει η πιθανοτητα να τα κοψει και να ειναι μια χαρα(βεβαια τελειως κοψιμο φαρμακων μονο με το γιατρο και αν...)
- 09-03-2013, 08:29 #32Rich-Deleted-06-06-2016bGuest
Δεν ήξερα ότι μπορεί να έχετε τέτοια προβλήματα λόγω ασθένειας ή φαρμάκων..
Εμένα πάντως ευτυχώς με "χτύπησε" πολύ επιφανειακά η ψύχωση μου.
Δεν έχω εντοπίσει ότι έχω ασθενή μνήμη, ή ότι δεν μπορώ να διαβάσω ανάποδα ένα τετραψήφιο αριθμό όπως είπε ο Nikopoul.
Το μόνο που έχω, είναι ότι αφαιρούμαι κάποιες στιγμές, άλλα και αυτό έχει βελτιωθεί με τη πάροδο του χρόνου σε πολύ μεγάλο βαθμό!
09-03-2013, 08:41 #33Rich-Deleted-06-06-2016bGuestΜακάρι.. Αν και δυσκολέυομαι να το πιστέψω, επειδή έχω ρωτήσει εώς τώρα δύο γιατρούς και μου έχουν πεί ότι τα φάρμακα δεν κόβονται..
Αν τα αίτια του ψυχωσικού επεισοδίου ήταν ψυχολογικά, τότε πιστέυω ότι θα κοβόντουσαν, άλλα επειδή είναι και νευροβιολογικό θεωρώ ότι δεν κόβονται. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ.
09-03-2013, 09:28 #34
- Join Date
- Feb 2013
- Posts
- 238
είναι βέβαια πολύ σημαντικός παράγοντας το τι ψύχωση είχες και το πόσο γρήγορα αντεπεξήλθε ο οργανισμός στο πρόβλημα και το πόσο βέβαια την άφησες να εξελιχθεί, εμένα πάντως ήταν ραγδαία, μέσα σε ένα μήνα.
Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που σταματήσαν τα χάπια και με την κατάλληλη υποστήριξη βέβαια αντεπεξήλθαν, δεν θέλω να απογοητευόμαστε.
Αλλά και με τα χάπια σημασία έχει που είμαστε καλά και πρέπει σίγουρα να τηρούμε τις οδηγίες του γιατρού, για πιο καλά αποτελέσματα, αν δει ότι είμαστε συνεργάσιμη επιμελείς και δεν υποτροπιάζει η ασθένεια μας πιστεύω έρχεται και η διακοπή.
09-03-2013, 10:10 #35Rich-Deleted-06-06-2016bGuest
09-03-2013, 23:09 #36
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
το οτι δε μιλασ ειναι απο την υψηλη δοση υπαρχουν κολπα που μπορεισ να κανεισ που να συμμετεχεισ στη συζητηση δηλαδη αν εχεισ σταθερη παρεα ειναι ευκολο μαθαινεισ τα θεματ συζητησησ και λεσ τα δικα σου κ εξηγω για τα πολιτικα ενημερωνεσαι απο το ιντερνετ οταν εισαι σπιτι κ τα λεσ στην παρεα, για γκομενεσ ειναι κλασσικα τα πραγματα κατα τα αλλα τι ειδεσ τι ακουσεσ κ τι σου ετυχε πετυχημενη συνταγη
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-03-2013, 23:15 #37
- Join Date
- Nov 2008
- Posts
- 599
Κι εγω παιρνω φαρμακα εδω και 5 χρονια και δεν μου τα κοβει ο γιατρος παρολο τη βελτιωση και το γεγονος οτι δεν εχασα ουτε μια δοση ολα αυτα τα χρονια.Απο οτι μου εχει πει οτι τα χαπια καταπολεμουν τα συμπτωματα και οχι την αιτια του προβληματος επομενως πως να μας τα κοψουν ρε παιδια τα φαρμακα οι γιατροι?Γνωριζει κανεις καποιον που να τα εκοψε και να ειναι καλα?
09-03-2013, 23:20 #38
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 2,040
ναι εγω γνωριζω ατομο που τα εκοψε και ειναι καλα.ξερεις τι στα 5 χρονια που καταπολεμουν τα συμπτωματα μπορει ο εγκεφαλος να συνηθισει να σκεφτεται σωστα.διοτι δεν ειναι λιγα 5 χρονια.αυτο νομιζω εγω.οχι οτι ειναι κανονας οτι ολοι ξεφευγουν με πεντε χρονια θεραπειας αλλα ολο και καποιος ξεφευγει.ΥΓπαιδια εγω αυτες τις μερες νιωθω να εχω βγει απο την τρελα(ελπιζω να διαρκεσει)
10-03-2013, 01:39 #39
- Join Date
- Apr 2009
- Location
- Θεσσαλονίκη
- Posts
- 1,759
απαντηση της γιατρου μου: οπως δεν μπορω να ξερω αν μπορουν να σου φυγουν για παντα οι φωνες ετσι δεν μπορω να ξερω αν θα παιρνεις για μια ζωη φαρμακα!
10-03-2013, 14:15 #40Rich-Deleted-06-06-2016bGuest
10-03-2013, 14:19 #41
- Join Date
- Jul 2009
- Location
- Αιτωλ
- Posts
- 1,390
α)η εξίσωση της ψύχωσης με την ακρόαση φωνών δεν είναι καθόλου ακριβής ,καθώς εχουμε πολλα παραδείγματα ανθρώπων που ενω εξακολουθούν να ακουνε φωνές ,εχουν καταφέρει να εχουν μια ισσοροπημένη ζωη χωρίς τη χρήση των φαρμακων (αντιψυχωσικών) .
Β)η συναρτηση αμεσα των φαρμακων με τις φωνες (δηλαδη ακους φωνες ,παρε φαρμακα να σταματήσουν ) παλι δεν είναι ακριβής καθώς οι πιο πολλοι ΔΕΝ καταφέρνουν να σταματήσουν τίς φωνές παρόλο που παίρνουν τα φάρμακα ανεληπώς.
γ) παρόλα τα μύρια προβλήματα απ τίς παρενεργειες ("συνέργειες" τις αποκαλουν καποιοι καθώς οι παρενεργειες είναι σχεδόν ο κανόνας κι οχι η εξαίρεση ) απουσιάζει σχετικα η νοτροπια τής "μείωσης φαρμάκων" ! (=μείωση και παρενεργειών).
Αυτό που επικρατει -και εδω μέσα αν προσέξετε- είναι :παίρνω φάρμακα η κόβω φάρμακα (η προσδοκώ να κόψω τα φάρμακα ..) !! Ενα δίλλημα που απο φόβο κ ανασφάλεια τελικά επικρατει συντριπτικα η πρώτη επιλογη. Στο να πέρνεις φάρμακα τελικα.
Κατα τη γνώμη μου ,στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ,που καποιος καταφερε να μειωσει και ενδεχωμένως να απεγκλωβιστει απ τα φάρμακα,,,,Θα στοιχημάτιζα ότι στο 101% αυτων τών περιπτώσεων είναι απο πρωτοβουλία του πασχοντα και όχι του γιατρού !!
10-03-2013, 14:44 #42Rich-Deleted-06-06-2016bGuestΔεν γίνεται αυτό αγαπητέ μου.
Πώς είναι δυνατόν να ακούς φωνές και να έχεις μία ισσοροπημένη ζωή;
Aυτό όντως συμβαίνει (όχι στη δικιά μου περίπτωση) άλλα συμβαίνει.
Επικρατεί η πρώτη επιλογή φίλτατε, γιατί οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) που δοκίμασαν να κόψουν τα φάρμακα,υποτροπίασαν.
Θα σου μιλήσω για τη δικιά μου περίπτωση που όντως απο δικιά μου πρωτοβουλία μείωσα το Risperdal απο 4mg σε 2 mg.
Oι γιατροί απο όσο κατάλαβα δεν παίρνουν ρίσκα, γιατί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
10-03-2013, 15:41 #43
- Join Date
- Feb 2013
- Posts
- 238
path φαντάσου να ακούς φωνές και να ηρεμείς μόνο όταν καταφέρεις να κοιμηθείς, συνέχεια και από τα δύο σου τα αφτιά και να είναι τρεις τέσσερις στάνταρ φωνές, που σου λένε ασυναρτησίες, μία να σε ανεβάζουν και μία να σε κατεβάζουν, φαντάσου το σαν να έχεις κάποιους ανθρώπους που να μην σε αφήνουν να κοιμηθείς και να σου μιλάνε συνέχεια επί βδομάδες όχι μέρες, πόσο αντέχεις; είναι δυνατόν να συνηθίσεις, υπάρχουν άνθρωποι βέβαια που ακούν από το ένα αυτί αλλά και πάλι, αυτή την τεχνική εφαρμόζουν οι ανακριτές μέχρι να μιλήσεις, να σε έχουν άυπνο και να σε ρωτάνε και να σου μιλάνε μέχρι να σπάσεις, πως είναι δυνατόν να μην στο γυρίσει σε τρέλα; και χωρίς χάπια να τα καταφέρεις, εκτός αν κάποιος είναι μαζόχας στην κυριολεξία.
11-03-2013, 22:13 #44
- Join Date
- Jan 2013
- Posts
- 69
μιλαω για το φιλο μου που εχει προβλημα!τα τελευταια 3 χρονια σχεδον δεν ειχε καμια επαφη με τον πατερα του(πολθ κακος και αρρωστημενος τυπος) δεν τα πηγαιναν ποτε καλα..φαντασου οτι το καλυτερο "ονομα" που αναφεροταν σε εκεινον οταν μιλουσε ηταν το "ανωμαλος"!κ απο τα πολλα που περνουσαν στο πατρικο του εφυγαν σε δικο τους σπιτι!τωρα με αυτο που εχει , εχει διαγραψει εντελως τη μανα του, δεν θελει ουτε νε μιλαει για εκεινη (ενω ειχε παντα καλη σχεση με τη μαμα του) , κ δεν εχει προβλημα με τον πατερα του!εχει αντιστρεψει δηλαδη τις συμπεριφορες που ειχε απεναντι τους!εσυ κατι τετοιο εννοεις?
11-03-2013, 22:33 #45
- Join Date
- Jul 2009
- Location
- Αιτωλ
- Posts
- 1,390
Δέν μίλησα για καποιον που βρίσκεται σε κρίση ,,Εγραψα για καποιον που εξακολουθει να ακουει φωνες , Δηλαδη εχουν περασει ας πουμε 10 η 20 χρόνια απ οταν αρχισε να ακουει φωνες , τού εχουν μείνει μια δυο φωνες που τον ενοχλουν περιστασιακα καποιες φορες μες την ημέρα και πάνω σενα γνωστο του μοτιβο πια ,στην ιδια θεματολογια ας πουμε ,,
,,δεν τον εκπλησουν πια καθώς ο νούς του τίς αναχαιτίζει μηχανικα πια με μια ατακα : ας πουμε τον ρωτανε Γιατι αυτο ; Γιατι εκείνο ; κοκ, και αυτος απανταει (απο μεσα του ετσι) : Γιατι κλάνει το γατί ! :)
, ,δεν σταματαει αυτο που κάνει η σκεφτεται για να ασχοληθεί με τις φωνες του. συνεχίζει ναναι προσηλωμένος στην εργασία του η σε αυτο που κάνει τελος πάντων .
Απαραίτητη προυποθεση εδω να παρατηρησουμε ειναι η ασχολία , δεν ωφελει να μενουμε αεργοι, πρεπει να προσπαθουμε με καθε δυναμη να διατηρουμε τα ενδιαφεροντα μας και να τα εξελισουμε , απο αυτο θα πιαστουμε για να αναχαιτισουμε την τρελα τελικα και οχι με μια σκέτη χημεία η ενα μαγικο ραβδάκι αλλα με την ίδια τη ζωή !
Σχετικα με το θέμα του υπνου που ανεφερες , οντως είναι ενα σημαντικο κομματι της θεραπειας ,γιατι είναι χρόνος που ηρεμει καποιος και ειναι αυτο πολυ σημαντικο -αν ηρεμει βεβαια καθως υπαρχουν και οι εφιαλτες-
αλλα για να βοηθηθει στον υπνο μπορει εκτος απ τα αντιψυχωσικα να χρησημοποιησει απλα ηρεμηστικα για να τον βοηθησουνε σε αυτο.
Similar Threads
-
Προβληματα!
By Κώστας18 in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 2Last Post: 22-01-2013, 22:55 -
L-Lysine για αρνητικά και γνωστικά συμπτώματα
By maus in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 1Last Post: 25-05-2011, 20:47 -
Προβλήματα
By grigor in forum Συμβουλευτική ΓονέωνReplies: 7Last Post: 16-01-2011, 01:48 -
προβληματα
By asteraki24 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 11Last Post: 18-10-2010, 19:59 -
τα προβλήματά μου...
By ferro in forum Διπολική διαταραχήReplies: 413Last Post: 10-10-2009, 19:32
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία