γνωστικα προβληματα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 57
    παντως παιδια υπαρχει μια αποψη που πολυ συζητιεται στους κυκλους των ψυχιατρων οτι αν ενας ψυχωτικος παρει στραβα κουτσα φαρμακα για 5 χρονια υπαρχει η πιθανοτητα να τα κοψει και να ειναι μια χαρα(βεβαια τελειως κοψιμο φαρμακων μονο με το γιατρο και αν...)

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    εγω ειμαι 36,5 χρονων δεν εχω τελειωσει μαθηματικος αλλα τα μαθηματικα του πολυτεχνειου τα επαιζα στα δακτυλα σε πολυ βαθος περισσοτερο κατα πολυ απο το μεσο ορο.τα καταλογιζω τωρα μερος τουλαχιστον της αρρωστειας μου...
    Δεν ήξερα ότι μπορεί να έχετε τέτοια προβλήματα λόγω ασθένειας ή φαρμάκων..

Εμένα πάντως ευτυχώς με "χτύπησε" πολύ επιφανειακά η ψύχωση μου.

Δεν έχω εντοπίσει ότι έχω ασθενή μνήμη, ή ότι δεν μπορώ να διαβάσω ανάποδα ένα τετραψήφιο αριθμό όπως είπε ο Nikopoul.

Το μόνο που έχω, είναι ότι αφαιρούμαι κάποιες στιγμές, άλλα και αυτό έχει βελτιωθεί με τη πάροδο του χρόνου σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    παντως παιδια υπαρχει μια αποψη που πολυ συζητιεται στους κυκλους των ψυχιατρων οτι αν ενας ψυχωτικος παρει στραβα κουτσα φαρμακα για 5 χρονια υπαρχει η πιθανοτητα να τα κοψει και να ειναι μια χαρα(βεβαια τελειως κοψιμο φαρμακων μονο με το γιατρο και αν...)
    Μακάρι.. Αν και δυσκολέυομαι να το πιστέψω, επειδή έχω ρωτήσει εώς τώρα δύο γιατρούς και μου έχουν πεί ότι τα φάρμακα δεν κόβονται..

Αν τα αίτια του ψυχωσικού επεισοδίου ήταν ψυχολογικά, τότε πιστέυω ότι θα κοβόντουσαν, άλλα επειδή είναι και νευροβιολογικό θεωρώ ότι δεν κόβονται. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ.

είναι βέβαια πολύ σημαντικός παράγοντας το τι ψύχωση είχες και το πόσο γρήγορα αντεπεξήλθε ο οργανισμός στο πρόβλημα και το πόσο βέβαια την άφησες να εξελιχθεί, εμένα πάντως ήταν ραγδαία, μέσα σε ένα μήνα.
    Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που σταματήσαν τα χάπια και με την κατάλληλη υποστήριξη βέβαια αντεπεξήλθαν, δεν θέλω να απογοητευόμαστε.
    Αλλά και με τα χάπια σημασία έχει που είμαστε καλά και πρέπει σίγουρα να τηρούμε τις οδηγίες του γιατρού, για πιο καλά αποτελέσματα, αν δει ότι είμαστε συνεργάσιμη επιμελείς και δεν υποτροπιάζει η ασθένεια μας πιστεύω έρχεται και η διακοπή.

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest
    Quote Originally Posted by ΜΑΡΙΑΝΝΑ3 View Post
    είναι βέβαια πολύ σημαντικός παράγοντας το τι ψύχωση είχες και το πόσο γρήγορα αντεπεξήλθε ο οργανισμός στο πρόβλημα και το πόσο βέβαια την άφησες να εξελιχθεί, εμένα πάντως ήταν ραγδαία, μέσα σε ένα μήνα.
    Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που σταματήσαν τα χάπια και με την κατάλληλη υποστήριξη βέβαια αντεπεξήλθαν, δεν θέλω να απογοητευόμαστε.
    Αλλά και με τα χάπια σημασία έχει που είμαστε καλά και πρέπει σίγουρα να τηρούμε τις οδηγίες του γιατρού, για πιο καλά αποτελέσματα, αν δει ότι είμαστε συνεργάσιμη επιμελείς και δεν υποτροπιάζει η ασθένεια μας πιστεύω έρχεται και η διακοπή.
    Kαλά εντάξει μην ονειρέυεστε, τα φάρμακα δεν κόβονται.. Η καλυτερή μας είναι να φτάσουμε σε μία δόση συντήρησης και να προσπαθήσουμε να ζήσουμε μία φυσιολογική ζωή.

Senior Member
    το οτι δε μιλασ ειναι απο την υψηλη δοση υπαρχουν κολπα που μπορεισ να κανεισ που να συμμετεχεισ στη συζητηση δηλαδη αν εχεισ σταθερη παρεα ειναι ευκολο μαθαινεισ τα θεματ συζητησησ και λεσ τα δικα σου κ εξηγω για τα πολιτικα ενημερωνεσαι απο το ιντερνετ οταν εισαι σπιτι κ τα λεσ στην παρεα, για γκομενεσ ειναι κλασσικα τα πραγματα κατα τα αλλα τι ειδεσ τι ακουσεσ κ τι σου ετυχε πετυχημενη συνταγη
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Κι εγω παιρνω φαρμακα εδω και 5 χρονια και δεν μου τα κοβει ο γιατρος παρολο τη βελτιωση και το γεγονος οτι δεν εχασα ουτε μια δοση ολα αυτα τα χρονια.Απο οτι μου εχει πει οτι τα χαπια καταπολεμουν τα συμπτωματα και οχι την αιτια του προβληματος επομενως πως να μας τα κοψουν ρε παιδια τα φαρμακα οι γιατροι?Γνωριζει κανεις καποιον που να τα εκοψε και να ειναι καλα?

Quote Originally Posted by mihalis View Post
    Κι εγω παιρνω φαρμακα εδω και 5 χρονια και δεν μου τα κοβει ο γιατρος παρολο τη βελτιωση και το γεγονος οτι δεν εχασα ουτε μια δοση ολα αυτα τα χρονια.Απο οτι μου εχει πει οτι τα χαπια καταπολεμουν τα συμπτωματα και οχι την αιτια του προβληματος επομενως πως να μας τα κοψουν ρε παιδια τα φαρμακα οι γιατροι?Γνωριζει κανεις καποιον που να τα εκοψε και να ειναι καλα?
    ναι εγω γνωριζω ατομο που τα εκοψε και ειναι καλα.ξερεις τι στα 5 χρονια που καταπολεμουν τα συμπτωματα μπορει ο εγκεφαλος να συνηθισει να σκεφτεται σωστα.διοτι δεν ειναι λιγα 5 χρονια.αυτο νομιζω εγω.οχι οτι ειναι κανονας οτι ολοι ξεφευγουν με πεντε χρονια θεραπειας αλλα ολο και καποιος ξεφευγει.ΥΓπαιδια εγω αυτες τις μερες νιωθω να εχω βγει απο την τρελα(ελπιζω να διαρκεσει)

Senior Member
    απαντηση της γιατρου μου: οπως δεν μπορω να ξερω αν μπορουν να σου φυγουν για παντα οι φωνες ετσι δεν μπορω να ξερω αν θα παιρνεις για μια ζωη φαρμακα!

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    απαντηση της γιατρου μου: οπως δεν μπορω να ξερω αν μπορουν να σου φυγουν για παντα οι φωνες ετσι δεν μπορω να ξερω αν θα παιρνεις για μια ζωη φαρμακα!
    Πονηρή απάντηση σου έδωσε.
    Αν και απ'όσο γνωρίζω είναι αρχή των γιατρών να μην σου λένε ψέματα, μερικές φορές νομίζω ότι δεν θέλουν απλά να σε απογοητέυσουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    α)η εξίσωση της ψύχωσης με την ακρόαση φωνών δεν είναι καθόλου ακριβής ,καθώς εχουμε πολλα παραδείγματα ανθρώπων που ενω εξακολουθούν να ακουνε φωνές ,εχουν καταφέρει να εχουν μια ισσοροπημένη ζωη χωρίς τη χρήση των φαρμακων (αντιψυχωσικών) .
    Β)η συναρτηση αμεσα των φαρμακων με τις φωνες (δηλαδη ακους φωνες ,παρε φαρμακα να σταματήσουν ) παλι δεν είναι ακριβής καθώς οι πιο πολλοι ΔΕΝ καταφέρνουν να σταματήσουν τίς φωνές παρόλο που παίρνουν τα φάρμακα ανεληπώς.
    γ) παρόλα τα μύρια προβλήματα απ τίς παρενεργειες ("συνέργειες" τις αποκαλουν καποιοι καθώς οι παρενεργειες είναι σχεδόν ο κανόνας κι οχι η εξαίρεση ) απουσιάζει σχετικα η νοτροπια τής "μείωσης φαρμάκων" ! (=μείωση και παρενεργειών).
    Αυτό που επικρατει -και εδω μέσα αν προσέξετε- είναι :παίρνω φάρμακα η κόβω φάρμακα (η προσδοκώ να κόψω τα φάρμακα ..) !! Ενα δίλλημα που απο φόβο κ ανασφάλεια τελικά επικρατει συντριπτικα η πρώτη επιλογη. Στο να πέρνεις φάρμακα τελικα.

Κατα τη γνώμη μου ,στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ,που καποιος καταφερε να μειωσει και ενδεχωμένως να απεγκλωβιστει απ τα φάρμακα,,,,Θα στοιχημάτιζα ότι στο 101% αυτων τών περιπτώσεων είναι απο πρωτοβουλία του πασχοντα και όχι του γιατρού !!

Rich-Deleted-06-06-2016b
    Guest
    Quote Originally Posted by path View Post
    α)η εξίσωση της ψύχωσης με την ακρόαση φωνών δεν είναι καθόλου ακριβής ,καθώς εχουμε πολλα παραδείγματα ανθρώπων που ενω εξακολουθούν να ακουνε φωνές ,εχουν καταφέρει να εχουν μια ισσοροπημένη ζωη χωρίς τη χρήση των φαρμακων (αντιψυχωσικών) .
    Δεν γίνεται αυτό αγαπητέ μου.
    Πώς είναι δυνατόν να ακούς φωνές και να έχεις μία ισσοροπημένη ζωή;

Β)η συναρτηση αμεσα των φαρμακων με τις φωνες (δηλαδη ακους φωνες ,παρε φαρμακα να σταματήσουν ) παλι δεν είναι ακριβής καθώς οι πιο πολλοι ΔΕΝ καταφέρνουν να σταματήσουν τίς φωνές παρόλο που παίρνουν τα φάρμακα ανεληπώς.
    Aυτό όντως συμβαίνει (όχι στη δικιά μου περίπτωση) άλλα συμβαίνει.

Αυτό που επικρατει -και εδω μέσα αν προσέξετε- είναι :παίρνω φάρμακα η κόβω φάρμακα (η προσδοκώ να κόψω τα φάρμακα ..) !! Ενα δίλλημα που απο φόβο κ ανασφάλεια τελικά επικρατει συντριπτικα η πρώτη επιλογη. Στο να πέρνεις φάρμακα τελικα.
    Επικρατεί η πρώτη επιλογή φίλτατε, γιατί οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) που δοκίμασαν να κόψουν τα φάρμακα,υποτροπίασαν.

Κατα τη γνώμη μου ,στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ,που καποιος καταφερε να μειωσει και ενδεχωμένως να απεγκλωβιστει απ τα φάρμακα,,,,Θα στοιχημάτιζα ότι στο 101% αυτων τών περιπτώσεων είναι απο πρωτοβουλία του πασχοντα και όχι του γιατρού !!
    Θα σου μιλήσω για τη δικιά μου περίπτωση που όντως απο δικιά μου πρωτοβουλία μείωσα το Risperdal απο 4mg σε 2 mg.
    Oι γιατροί απο όσο κατάλαβα δεν παίρνουν ρίσκα, γιατί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

path φαντάσου να ακούς φωνές και να ηρεμείς μόνο όταν καταφέρεις να κοιμηθείς, συνέχεια και από τα δύο σου τα αφτιά και να είναι τρεις τέσσερις στάνταρ φωνές, που σου λένε ασυναρτησίες, μία να σε ανεβάζουν και μία να σε κατεβάζουν, φαντάσου το σαν να έχεις κάποιους ανθρώπους που να μην σε αφήνουν να κοιμηθείς και να σου μιλάνε συνέχεια επί βδομάδες όχι μέρες, πόσο αντέχεις; είναι δυνατόν να συνηθίσεις, υπάρχουν άνθρωποι βέβαια που ακούν από το ένα αυτί αλλά και πάλι, αυτή την τεχνική εφαρμόζουν οι ανακριτές μέχρι να μιλήσεις, να σε έχουν άυπνο και να σε ρωτάνε και να σου μιλάνε μέχρι να σπάσεις, πως είναι δυνατόν να μην στο γυρίσει σε τρέλα; και χωρίς χάπια να τα καταφέρεις, εκτός αν κάποιος είναι μαζόχας στην κυριολεξία.

Quote Originally Posted by favvel View Post
    δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι αλλά αυτό με τον πατέρα συμβαίνει και σ'εμένα.είχα πρόβλημα με τον πατέρα μου τον μισούσα και τώρα έχω αλλάξει μετά το ψυχωτικό επεισόδειο δλδ άλλαξε η σχέση μου με τον πατέρα μου τελείως.αλλά πιστεύω ότι αλλαξε ο πατέρας μου στάση απέναντί μου οπότε δεν ξέρω αν είναι το ίδιο..

πάντως όσο για το abilify γράφει στις παρενέργειες και:αίσθημα "κενής" κεφαλής..δεν ξέρω τι εννοεί ακριβώς με αυτό..εννοεί σωματικό αίσθημα κενότητας στο κεφάλι ή ότι κάποιος για παράδειγμα αισθάνεται ότι δεν έχει τπτ μες στο κεφάλι του,ότι είναι άδειος από σκέψεις ότι δεν έχει τι να πει..γιατί όλα αυτά τα έχω κι εγώ και δε με πιστεύουνε.ο γιατρός μου λέει ότι είμαι καλά.
    μιλαω για το φιλο μου που εχει προβλημα!τα τελευταια 3 χρονια σχεδον δεν ειχε καμια επαφη με τον πατερα του(πολθ κακος και αρρωστημενος τυπος) δεν τα πηγαιναν ποτε καλα..φαντασου οτι το καλυτερο "ονομα" που αναφεροταν σε εκεινον οταν μιλουσε ηταν το "ανωμαλος"!κ απο τα πολλα που περνουσαν στο πατρικο του εφυγαν σε δικο τους σπιτι!τωρα με αυτο που εχει , εχει διαγραψει εντελως τη μανα του, δεν θελει ουτε νε μιλαει για εκεινη (ενω ειχε παντα καλη σχεση με τη μαμα του) , κ δεν εχει προβλημα με τον πατερα του!εχει αντιστρεψει δηλαδη τις συμπεριφορες που ειχε απεναντι τους!εσυ κατι τετοιο εννοεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΜΑΡΙΑΝΝΑ3 View Post
    path φαντάσου να ακούς φωνές και να ηρεμείς μόνο όταν καταφέρεις να κοιμηθείς, συνέχεια και από τα δύο σου τα αφτιά και να είναι τρεις τέσσερις στάνταρ φωνές, που σου λένε ασυναρτησίες, μία να σε ανεβάζουν και μία να σε κατεβάζουν, φαντάσου το σαν να έχεις κάποιους ανθρώπους που να μην σε αφήνουν να κοιμηθείς και να σου μιλάνε συνέχεια επί βδομάδες όχι μέρες, πόσο αντέχεις; είναι δυνατόν να συνηθίσεις, υπάρχουν άνθρωποι βέβαια που ακούν από το ένα αυτί αλλά και πάλι, αυτή την τεχνική εφαρμόζουν οι ανακριτές μέχρι να μιλήσεις, να σε έχουν άυπνο και να σε ρωτάνε και να σου μιλάνε μέχρι να σπάσεις, πως είναι δυνατόν να μην στο γυρίσει σε τρέλα; και χωρίς χάπια να τα καταφέρεις, εκτός αν κάποιος είναι μαζόχας στην κυριολεξία.
    Δέν μίλησα για καποιον που βρίσκεται σε κρίση ,,Εγραψα για καποιον που εξακολουθει να ακουει φωνες , Δηλαδη εχουν περασει ας πουμε 10 η 20 χρόνια απ οταν αρχισε να ακουει φωνες , τού εχουν μείνει μια δυο φωνες που τον ενοχλουν περιστασιακα καποιες φορες μες την ημέρα και πάνω σενα γνωστο του μοτιβο πια ,στην ιδια θεματολογια ας πουμε ,,
    ,,δεν τον εκπλησουν πια καθώς ο νούς του τίς αναχαιτίζει μηχανικα πια με μια ατακα : ας πουμε τον ρωτανε Γιατι αυτο ; Γιατι εκείνο ; κοκ, και αυτος απανταει (απο μεσα του ετσι) : Γιατι κλάνει το γατί ! :)
    , ,δεν σταματαει αυτο που κάνει η σκεφτεται για να ασχοληθεί με τις φωνες του. συνεχίζει ναναι προσηλωμένος στην εργασία του η σε αυτο που κάνει τελος πάντων .
    Απαραίτητη προυποθεση εδω να παρατηρησουμε ειναι η ασχολία , δεν ωφελει να μενουμε αεργοι, πρεπει να προσπαθουμε με καθε δυναμη να διατηρουμε τα ενδιαφεροντα μας και να τα εξελισουμε , απο αυτο θα πιαστουμε για να αναχαιτισουμε την τρελα τελικα και οχι με μια σκέτη χημεία η ενα μαγικο ραβδάκι αλλα με την ίδια τη ζωή !
    Σχετικα με το θέμα του υπνου που ανεφερες , οντως είναι ενα σημαντικο κομματι της θεραπειας ,γιατι είναι χρόνος που ηρεμει καποιος και ειναι αυτο πολυ σημαντικο -αν ηρεμει βεβαια καθως υπαρχουν και οι εφιαλτες-
    αλλα για να βοηθηθει στον υπνο μπορει εκτος απ τα αντιψυχωσικα να χρησημοποιησει απλα ηρεμηστικα για να τον βοηθησουνε σε αυτο.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast