Γονιαδιακο η βιωματικο?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και άλλαξε ψυχοθεραπευτή

Senior Member
    betelgeuse eides to link gia forum sxetika me to ocd?

Senior Member
    Σε εμενα το ειπες αυτο αιολους?
    Ψυχοθεραπευτη δεν εχω , σε συμβουλευτικη ψυχολογο πηγαινω μεχρι στιγμης. Ψυχοθεραπεια θα ξεκινησω σε λιγο καιρο .

Senior Member
    Quote Originally Posted by christos78 View Post
    betelgeuse eides to link gia forum sxetika me to ocd?
    Ναι το ειδα , και ξεχασα να σου απαντησω.
    Εχει πολυ ενδιαφεροντα αρθρα και ειδικα για φαρμακα που με ενδιαφερει , γιατι τα ξεκινησα προσφατα.

Δεν ξέρω...Εσύ betelgeuse και Christos78 από ποια ηλικία ξεκίνησαν τα συμπτώματα και πόσο κράτησαν, χρησιμοποιήσατε φαρμακευτική αγωγή;

Senior Member
    Oxi farmaka.

Senior Member
    Μανωλη εγω συμπτωματα ( οχι σοβαρα ) μπορω να θυμηθω απο 4 χρονων , οσο με θυμαμαι δηλαδη ,αλλα στα 16 αρχισα να χειροτερευω μαζι με κρισεις πανικου , και στα 19 ειχε εκδηλωθει πληρως με ολα τα γνωστα και σοβαρα συμπτωματα . Μεχρι στιγμης ειμαι σε γκρουπ αυτοβοηθειας , πηγαινω σε ψυχολογο και εδω και μια εβδομαδα εχω αρχισει και φαρμακευτικη αγωγη (ladose). Σε λιγο θα κανω και γνωσιακη θεραπεια.

Senior Member
    o logos pou ksekinhse farmaka.?

Senior Member
    Γιατι ειχα αρχισει να κλεινομαι παλι στο σπιτι και φοβoμουν μη ξαναπαθω καταθλιψη και επειδη εδω και δυο μηνες δεν κοιμομουν πανω απο 3 ωρες την ημερα.
    Και δεν αντεχω να ξαναπερασω τα ιδια ή να αφησω παλι την σχολη για μαλακιες. Αρκετα γαμησα την ζωη μου.

Ξεκίνησα τη φαρμακευτική αγωγή (DUMYROX) στα 17 μου για πρώτη φορά και τα έπαιρνα για 4 χρόνια. Η ψυχολόγος που με παρακολουθούσε από τα 13 μου στα 17 μου με παρέπεμψε σε παιδοψυχίατρο για να μου χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή, αφού τα συμπτώματα ήταν πλέον πολύ σοβαρά και δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις σχολικές μου υποχρεώσεις και στις διάφορες δραστηριότητές μου.Με βοήθησαν σε συνδυασμό με τις επισκέψεις μου σε ψυχολόγο. Πρόσφατα, επειδή αισθάνθηκα καλύτερα διέκοψα τη φαρμακευτική αγωγή, παρέμεινα χωρίς αυτή για τέσσερις μήνες , όμως, επειδή δεν αισθανόμουν καλά την ξανάρχισα.

Senior Member
    Εγω οταν πηγαινα σε ψυχολογο μου λεγε οτι ολα αυτα ειναι αποτελεσμα ολων αυτων που εχω ζησει... Οτι καποια ειναι η αιτια που μου προκαλλει ιδεοληψιες και φοβο και πρεπει να την βρω μεσα μου. Τωρα που δεν παλευοταν αλλο αυτη η κατασταση με το να ειμαι συνεχως σε πανικο και αυπνια πηγα στον ψυχιατρο και λεει οτι ειναι καθαρα γεννετικο...... Μακαρι να μην το ειχαμε... Βεβαια ειπε ο ψυχιατρος οτι οταν ειναι μια παρεα ανθρωπων αυτοι που τραβανε τους αλλους και θελουν ολοι να κανουν παρεα μαζι τους ειναι αυτοι με ιδεοψυχανασμο.. Ειναι πιο ενδιαφεροντες σαν ατομα. Εμ βεβαια αμα το δικο μου μου το μυαλο στροφαρει και περνανε 100 σκεψεις το δευτερολεπτο πως να μην ειμαι ενδιαφερον..???
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    redwood μπορεις να το νικησεις.
    Το εχω ξαναγραψει , 10 χρονια το εχω αυτο , περασα μεν πολυ δυσκολα αλλα τωρα ειμαι μια χαρα. Απλα εχω μαθει να το αντιμετωπιζω . . .
    λαικ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by redwood View Post
    Βεβαια ειπε ο ψυχιατρος οτι οταν ειναι μια παρεα ανθρωπων αυτοι που τραβανε τους αλλους και θελουν ολοι να κανουν παρεα μαζι τους ειναι αυτοι με ιδεοψυχανασμο.

????????????????
    Σοβαρα το ειπε αυτο??????
    Eγω το αντιθετο εχω καταλαβει!

Τωρα σε σχεση με το αλλο που λες , οι ψυχολογοι , ειδικα αυτοι που ασχολουνται με ψυχαναλυση , θεωρουν αιτια των ιδεοληψιων και των ψυχαναγκασμων καταπιεσμενα συναισθηματα - κυριως θυμου και ντροπης- στην παιδικη ηλικια . Αλλα οπως ειπα και σε αλλο ποστ νωριτερα , τα τελευταια χρονια τετοιες θεωριες εγκαταλειπονται

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    ... τα τελευταια χρονια τετοιες θεωριες εγκαταλειπονται
    Χμ.. ίσως γιατί οι πωλήσεις των ψυχοφαρμάκων διεθνώς αγγίζουν τα 100 δις ετησίως?

Senior Member
    Aιολους υπαρχουν πολλες μορφες ψυχοθεραπειας , που δεν ασχολουνται με το παρελθον αλλα με το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ειναι συντομες σε διαρκεια και εχουν καλυτερα αποτελεσματα απο την κλασσικη ψυχαναλυση , ειδικα σε ασθενεις που πασχουν απο νοσους που ανηκουν στο φασμα των αγχωδων διαταραχων.

Τα ψυχοφαρμακα ειναι μια αλλη ιστορια . Οντως συνταγογραφουνται πολυ συχνα , χωρις δευτερη σκεψη , ακομα και σε ατομα που δεν τους ειναι απαραιτητα.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast