Results 1 to 15 of 17
Thread: Κλείνουν Δαφνί και Δρομοκαΐτειο
-
30-07-2014, 12:42 #1
Κλείνουν Δαφνί και Δρομοκαΐτειο
Δε ξερω για εσας αλλα εγω το βρισκω θετικο οσον αφορα το στιγμα τουλαχιστον. Υπηρχε η νοοτροπια "θα σε στειλω στο Δαφνι" και η δημοσια διαπομπευση αν καποιος πηγαινε στο Δαφνι και τωρα θα πας σαν κυριος σε καποιο νοσοκομειο. Ετσι θα καταλαβουν και οι αγραμματοι οτι προκειται για αρρωστεια του εγκεφαλου.
Τωρα τα λειτουργικα προβληματα νομιζω θα επιλυθουν με τον καιρο και με την καταλληλη χρηματοδοτηση.
================
Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει αποφασιστεί σε ποια γενικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου θα μεταστεγαστούν τα συνολικά 15 ψυχιατρικά τμήματα οξέων περιστατικών των ψυχιατρικών νοσοκομείων Δαφνί - Δρομοκαΐτειο, τα οποία σε ένα χρόνο από σήμερα δεν θα θυμίζουν σε τίποτα «ψυχιατρεία».
Από σήμερα τεχνικά κλιμάκια των ψυχιατρικών νοσοκομείων και του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν επισκέψεις στα γενικά νοσοκομεία της Αττικής προκειμένου να δουν ποια πληρούν τις προδιαγραφές και έχουν τους κατάλληλους χώρους προκειμένου να φιλοξενήσουν τα ψυχιατρικά τμήματα. Από τη διοίκηση των δύο ψυχιατρικών νοσοκομείων διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση ότι η μεταφορά των κλινικών δεν πρόκειται να θίξει τους εργαζομένους.
Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο διοικητής του ΨΝΑ-Δαφνίου και εθνικός εκπρόσωπος Ελλάδος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Π. Θεοδωράκης, «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κινητικότητα, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση για το προσωπικό των κλινικών, το οποίο θα μεταφερθεί ως έχει στους νέους χώρους».
Χθες, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΨΝΑ-Δαφνί υπό τον κ. Θεοδωράκη και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και του νοσοκομείου, οριοθετήθηκε ο «οδικός χάρτης» που θα ακολουθηθεί, προκειμένου έως τις 30 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας, το Δαφνί «να μην υπάρχει». Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφημερίδα ο κ. Θεοδωράκης, συνολικά, η «δύναμη» ασθενών του Δαφνίου ήταν χθες 1.100 άτομα εκ των οποίων περίπου 700 φιλοξενούνται σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην κοινότητα (ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα κ.ά).
Έως το τέλος του έτους 98 ασθενείς που σήμερα νοσηλεύονται στα Τμήματα Χρόνιων Περιστατικών του Δαφνίου θα μεταφερθούν σε δομές της κοινότητας. Από τους 261 ασθενείς που νοσηλεύονταν χθες στα ψυχιατρικά τμήματα οξέων περιστατικών οι 54 αφορούν άτομα που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση, πολύ συχνά για φόνους, κι έχουν το «ακαταλόγιστο» (άρθρο 69). Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών, που υπό τις σημερινές συνθήκες νοσηλεύονται ακόμα και δίπλα σε άτομα με κατάθλιψη, αναμένεται να αναπτυχθούν εξειδικευμένα ψυχο-ιατροδικαστικά τμήματα. Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί πού θα δημιουργηθούν αυτά. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι σε γενικά νοσοκομεία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματίστηκε η δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις μονάδες του ΠΕΔΥ-Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Η λογική πίσω από αυτήν την πρόταση αφορά την πιο εύκολη πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες των ασθενών με ψυχικές παθήσεις που συχνά αποφεύγουν να πηγαίνουν στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας φοβούμενοι τον «στιγματισμό» από την κοινωνία. Της χθεσινής συνάντησης είχε προηγηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είχε ζητήσει επίσπευση του χρόνου υλοποίησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
- 30-07-2014, 12:51 #2
Ελπίζω οι μικροαστοί να καταλάβουν ότι πρόκειται για μία οργανική ασθένεια και να εξαλειφθεί το στίγμα, αν και αυτό φαντάζει απίθανο. Δε νομίζω να έχει να κάνει τόσο πολύ με τη μόρφωση.
Να προσθέσω ότι και το Ψ.Ν.Θ. της Σταυρούπολης θα κλείσει.
EDIT: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ιταλία ξεκίνησε το 1978 μετά τη ψήφιση του Νόμου 180(Basaglia Law)...
http://himetop.wikidot.com/local--re...JPG/medium.jpgLast edited by deleted12082014; 30-07-2014 at 15:03.
30-07-2014, 13:53 #3
συμφωνω "drug..."
apla να συμπληρωσω κατι που συνηθως δεν το σκεφτοντε πολλοι κ το αναφερουν λιγοι...
τα περιστατικα που πηγαιναν στα νοσοκομεια αυτα δεν ειχαν αιτια μονο οργανικες ασθενειες(αν κ βεβαια πολλα περιστατικα ειχαν σ αυτο τη βαση τους...)
ΑΛΛΑ..
ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Κ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΕΠΙΣΗς!!!
ΔΛΔ η κοινωνια εχει την ταση να στελνει τον πιο αδυναμο σε εναν τομεα εκει...με τον τροπο της( με πολλους τροπους δλδ)
κ επισης η πολιτικη (αυτη τη στιγμη η ακρως νεοφιλελευθερη, σχεδον ασυδοτη) με την ασκηση της εξουσιας στελνει (παλι με τον/τους τροπους της) ανθρωπους απο τα πιο ευαλωτα κοινωνικα (κ βασικα οικονομικα) στρωματα στα νοσοκομεια αυτα...
αλλα κ ανθρωπους της μεσαιας ταξης παλι πανε εκει λογο της λανθασμενης επικρατουσας κοινωνικης δομης κ ιεραρχησης των αξιων...
δλδ αν η "δουλεια " (ή η δουλεία?) καποιου ειναιπ.χ να κοβει 16 ωρες την ημερα ξυλα κ το αφεντικο να επιθυμει ακομα μεγαλυτερη παραγωγη συνεχως κ το φαγητο ειναι ενα ξεροκομματο το οποιο τα ζωα μπορει να μην το ετρωγαν...ε θα λασκαρει καποια στιγμη ο ανθρωπος γτ δεν ειναι αυτος ο προορισμος του ανθρωπου...κ η ζωη απλα δεν ειναι υποφερτη...(αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα στις παρυφες του ακραιου ...υπαρχουν οπως μπορει ο καθενας να φανταστει ακομα χειροτερα παραδειγματα στα ενδοτερα του ακρου....)
30-07-2014, 14:14 #4
Σίγουρα diogenis. Υπάρχει και το δόγμα της αντιψυχιατρικής που υποστηρίζει ότι εάν ο κοινωνικός σου περίγυρος (οικογένεια,εργασία κλπ) σε καταπιέζει και σε παρενοχλεί, σε μία στιγμή αδυναμίας σου μπορείς να χάσεις τον έλεγχο και ίσως μπορεί να βρεθείς στο ψυχιατρείο αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις φάρμακα ή ότι είσαι τρελός(το πρόβλημα δεν είναι οργανικό και ΔΕΝ χρειάζεσαι φάρμακα). Όσο αναφορά το πολιτικό υπόβαθρο που αναφέρεις, στη κομμουνιστική Ρωσσία, όσοι ήταν αντίθετοι με το πολιτικό καθεστώς τους έστελναν στα ψυχιατρεία και τους χορηγούσαν συνήθως Haldol και περνούσαν φριχτά βασανιστήρια.
Και για τα θρησκευτικά πιστεύω σου και για την ιδεολογία σου μπορείς να βρεθείς στο ψυχιατρείο σου. Δες αυτό!
" Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο επειδή είναι άθεος"
http://www.inewsgr.com/224/nigiria-t...nai-atheos.htmLast edited by deleted12082014; 30-07-2014 at 15:04.
30-07-2014, 15:06 #5
συμφωνω απολυτα....σε οτι ειπες...
δεν ειμαι κομμουνιστης κ πιστευω οτι η κομμουνιστικη ρωσια οπως υπηρξε ηταν εφαμιλης αγριοτητας κ απανθρωπιας με τον ασυδοτο καπιταλισμο που ειναι ηδη εδω για αρκετους κ θα ερθει ακομα χειροτερος κ για πολλους ακομα....
επισης ειναι γνωστο πως δεν χρειαζεται να χρειαζεσαι φαρμακα για να στα δωσει ο γιατρος....αρκει ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟς ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ....(ΟΠως ακριβως ειπες με τη ρωσια)..ισχυει κ στις μερες μας....εξαλλου ειναι αστειο να πιστευει κανεις οτι τα δισσεκατομυρια κουτακια αντικατ ή αντιψυχ γενικως ειναι απαραιτητα για ολο αυτον τον κοσμο...
αρκει να σκεφτουμε οτι πισω απο εκει κρυβοντε απιστευτα συμφεροντα...οπως ακριβως κρυβοντε κ στις πολεμικες βιομηχανιες οι οποιες πρεπει να πουλησουν κ να κανουν τζιρο κ πρεπει τα πυρομαχικα που υπαρχουν να χρησιμοποιηθουν για ...οποιοδηποτε σκοπο...για να πουληθουν τα επομενα κ να κινηθει η αγορα.....
αυτα ...τα αυτονοητα...!
30-07-2014, 15:53 #6
30-07-2014, 16:00 #7
συμφωνω με οσα ειπατε. καθως δεν υπαρχει εξεταση αιματος ακομα (ή σε αρχικα σταδια) για τη σχιζο δινουν τα φαρμακα αρκει να τους πουν οι γονεις σου τιποτα παραξενο.
τα δινανε και για "προληπτικους λογους", ασχετα αμα ειναι επιβλαβη για την υγεια.
οποιος παει σε ψυχιατρο θα του δωσουν το χαπακι του αρκει να εχει αγχος και φαντασια.
αλλα το αγχος ειναι κατι το φυσιολογικο δεν ειναι παντα οπωσδηποτε κατι το παθολογικο. και πρωτα θα κοιταξω να φτιαξω τον τροπο ζωης μου και μετα θα παρω χαπια.
αλλα αμα τα αρχισεις δυσκολα αν οχι αδυνατο να τα κοψεις και κινδυνευεις αν το κανεις.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
30-07-2014, 16:11 #8
Για ψύλλου πήδημα, σίγουρα συνταγογραφούνται ένα κάρο φάρμακα αλλά στη δική μου περίπτωση ήταν απαραίτητη η φαρμακοθεραπεία όπως και για τις πιο πολλές περιπτώσεις. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τους γιατρούς σε καμμία περίπτωση πάντως... αλλά maus κάποιες φορές αρκεί μόνο η γνώμη των γονιών και του ψυχίατρου για να σου δώσουν φάρμακα αν έχεις ψευδαισθήσεις η/και παραισθήσεις και καθόλου επαφή με το περιβάλλον και μπορείς να αποτελέσεις κίνδυνο για εσένα ή τους άλλους :( .
30-07-2014, 16:49 #9
ακριβως drug ...εγω πριν 2 χρονια που ειχα καταθλιψη λογω καποιοων συμβαντων μετα απο τρομερη πιεση των γονιων μου κ μετα απο μια συσταση ενος..."και καλα" αξιολογου ανθρωπου....πηγα σε ενα ψυχιατρο στη θες/κη κ καλα καθηγητης παν/μιου κ αφου του σκασα 80!!! ευρω για 45 λεπτα ...ομιλιας... εκ των οποιων τα 30 αφορουσαν γενικολογες ερωτησεις γνωριμιας...μου δωσε εκτος απο αντικατ -λαντοζ- κ αντιψυχ! ρισπερνταλ δεν θυμαμαι ποσα μγ (αλλα μεσαιας προς υψηλης κατηγοριας μγ νομιζω )...ε λοιπον ξερεις τι εγινε?
ενω ΠΟΤΕ!! ΠΟΤΕ! ΔΕΝ ΕΙΧΑ παραισθησεις κ γενικοτερα τα ειχα 400! ...που λενε ...σε μια βδομαδα μεσα περνωντας απ την καμαρα προς ανατολικα με λεωφορειο...αφου εκανα...2 λεπτα προσπαθωντας να ακυρωσω το εισητηριο....γτ δεν μπορουσα να αντιληφθω πως πρεπει να το κανω ..περνωντας απ την καμαρα πιστευα οτι η εγνατια ηταν στενο!!...κ οτι αν εβγαζα το χερι μου εξω θα ακουμπουσα την καμαρα!!!δλδ ειχα κανονικα παραισθησεις!!για 1η φορα!!!--λογω φαρμακων!!!...αισθανομουν αμηχανα κ τρομερα αρνητικα!!!...κατεβηκα στο τερμα ...αν επρεπε να κατεβω σε μια συγκεκριμενη στα ση δεν θα τα καταφερνα...
ε λοιπον απ το τερμα εκει στη βουλγαρη...το σπιτι του αδερφου μου ηταν 1 λεπτο με τα ποδια....κ το εκανα σχεδον 20 λεπτα...δεν μπορουσα να το βρω...κ αισθανομουν σου λεω εντελως ασχημα δλδ δυσφορια απιστευτη..
μετα αφου το εκοψα...κ φυσικα δεν επαθα τπτ γτ πολυ απλα δεν το χρειαζομουν το αντιψυχ.......κ εψαξα διαβασα πως το ρισπερνταλ ειναι φαρμακο παλιο...γμστα...κατλβανεις τη δυσπυστια μου απεναντι στους ψυχιατρους...
--φυσικα για ορισμενους ανθρωπους ειναι απαραιτητοι ετσι....δεν το συζηταω...--αλλα νομιζω πως το 90% των ψυχιατρων...δεν σε βλεπουν με αγαπη....κ σκεφτοντε τα φραγκα κ τι θα φανε το βραδυ...ή πια γκομενα θα πηδηξουν ή τι ψωνια θα κανουν οι γυναικες κλπ
--ενταξει ισως φανω λιγο ακραιος σε καποιους...αλλα δεν λεω τπτ αλλο απ αυτο που αισθανομαι κ απ αυτα που εζησα...
30-07-2014, 16:58 #10
Είναι δύσκολο να βρεις σοβαρό επαγγελματία στις μέρες μας. Οι περισσότεροι βλέπουν τα περιστατικά στα γραφεία τους σαν υποθέσεις ρουτίνας και τα προσπερνάνε, έτσι ειναι...κρίμα! Λυπάμαι που βιώσες τέτοιες τραυματικές εμπειρίες. Έπαιρνα και έγω Risperdal και Rispelen(φάρμακα ιδίας δραστικής ουσίας) και ήταν τα χειρότερα αντιψυχωσικά που δοκίμασα.. . Γενικά, εμένα πάντως με βοήθησαν τα φάρμακα ντάξει. Σου εύχομαι να αναρρώσεις και να βρεις την κατάλληλη φαρμακοθεραπεία και έναν σωστό γιατρό και γιατί όχι να μη χρειαστεί να παίρνεις φάρμακα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Last edited by deleted12082014; 30-07-2014 at 17:53.
30-07-2014, 22:09 #11
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
30-07-2014, 22:11 #12
και που θα πηγαινουμε οταν κλεισουν το δαφνι;
εγω εχω την γιατρο μου εκει.
τι θα γινει αν χρειαστω νοσηλεια;
οσο για το στιγμα,δεν εχω κανενα προβλημα το να το λεω οτι εχω νοσηλευτει εκει!
οσοι εχουν προβλημα ας μην με κανουν παρεα!
30-07-2014, 22:21 #13
30-07-2014, 22:25 #14
30-07-2014, 23:25 #15