Σχεση με ενα ανθρωπο που πασχει απο διπολικη διαταραχη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Junior Member
    Αlfapark2001, ακόμη και η υπομονή έχει τα όριά της.Από προσωπική εμπειρία σου το λέω:δικός μου άνθρωπος είναι διπολικός και η υπομονή μου εξαντλήθηκε-είναι σαν τα καύσιμα του αυτοκινήτου-και έτσι η μόνη λύση που μου απόμεινε είναι η απόδραση....έφυγα...αφού πρώτα έθεσα σε κίνδυνο την υγεία μου, ψυχική και σωματικη.Να γινόταν και τίποτα; να υπήρχε αποτέλεσμα; κανένα ,αντίθετα καυγάδες, θυμοί, καχυποψίες,απειλές, μιζέρια.....αυτό δεν είναι ούτε ζωή, ούτε αξιοπρέπεια.Δυστυχώς.

Senior Member
    πρεπει πωσδηποτε να παει σε γιατρο ειναι πολυ σοβαρο αυτο που αντιμετωπιζει και πρεπει να σαι κοντα της μην την αφηνεις μονη ,εχω χρονια σχεση με ανθρωπο που πασχει απο αυτο και εχω υποφερει φρικτα στο παρελθον.

Senior Member
    πρεπει οπωσδηποτε να την πας εαν εχει μπει στη φαση της καταθλιψης ειναι επικινδυνη ως προς τον εαυτο της.

Banned
    Εγώ πάλι θα έλεγα ότι καλό είναι να μην προτρέχουμε και να μη βγάζουμε όχι μόνο διαγνώσεις αλλά και συμπεράσματα ως προς τις συνέπειες μιας υποτιθέμενης διάγνωσης και την επικινδυνότητα. Θα μείνω σε αυτό που έγραψες καλέ μου alfapark,

Quote Originally Posted by alfapark2001 View Post
    Δυστηχως δεν υπαρχει επισημη διαγνωση και ο λογος ειναι οτι αρνειτει να παει σε καποιον γιατρο μου μιλαει ασχημα και με προβαλει λεγοντας μου εισαι τρελλος και εγω ειμαι μια χαρα να πας εσυ!
    και θα έλεγα πως αφού είναι έτσι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίτλος 'σχέση με άνθρωπο που πάσχει από διπολική', γιατί ούτε ισχύει ούτε είναι καλό να έχεις μια τέτοια πεποίθηση. Μπορεί και να είναι έτσι, μπορεί και να μην είναι όμως, μπορεί και να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης, όσο μπαίνεις στο ρόλο του ανθρώπου που θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο, τόσο ενισχύεις το ρόλο του ασθενούς που έχει ανάγκη από βοήθεια στην κοπέλα. Βάλε ένα φρένο κι ένα όριο και πες της ότι καταλαβαίνεις πως υποφέρει, σίγουρα έχει τους λόγους της, αλλά επειδή εσύ δεν μπορείς να το διαχειριστείς όλο αυτό, θα ενημερώσεις άμεσα κάποιον που βρίσκεται κοντά της (γονείς, αδέρφια, φίλους) ή μια αρμόδια υπηρεσία, γιατί σίγουρα δεν θα την αφήσεις να κάνει κακό στον εαυτό της, όμως δεν μπορείς να συνεχίζεις απλά να την ρωτάς τι έχει και να νιώθετε κι οι δυο αβοήθητοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΒΕΤΗ1 View Post
    Αlfapark2001, ακόμη και η υπομονή έχει τα όριά της.Από προσωπική εμπειρία σου το λέω:δικός μου άνθρωπος είναι διπολικός και η υπομονή μου εξαντλήθηκε-είναι σαν τα καύσιμα του αυτοκινήτου-και έτσι η μόνη λύση που μου απόμεινε είναι η απόδραση....έφυγα...αφού πρώτα έθεσα σε κίνδυνο την υγεία μου, ψυχική και σωματικη.Να γινόταν και τίποτα; να υπήρχε αποτέλεσμα; κανένα ,αντίθετα καυγάδες, θυμοί, καχυποψίες,απειλές, μιζέρια.....αυτό δεν είναι ούτε ζωή, ούτε αξιοπρέπεια.Δυστυχώς.

θα σου κανω μια ερωτηση απλη...
    αν το παιδι σου επασχε απο διπολικη διαταραχη θα ελεγες/εκανες το ιδιο?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    θα σου κανω μια ερωτηση απλη...
    αν το παιδι σου επασχε απο διπολικη διαταραχη θα ελεγες/εκανες το ιδιο?
    Αυτό είναι το θέμα..δν είναι παιδί του!

Alpharark πως νιώθεις για αυτήν ερωτικά? Σε ελκύει, την αναζητείς?

Senior Member
    Καλησπερα και παλι λογω καποιυ ταξιδιου καταφερα σημερα και ειδα ολες σας τις απαντησεις. Αγαπητε μου φιλε ναι ερωτικα δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα. Τα προβληματα ξεκινουν οταν εκεινη ενω σου εκφραζει τον προβληματισμο της για το οτιδηποτε και σου ζηταει τη βοηθεια σου της την παρεχεις και εκεινη σου επιριπτει ευθυνες προσβαλωντας σε και μειωνοντας σε με τον χειροτερο τροπο και στο τελος σου λεει πρεπει να πας να κοιταχτεις στο γιατρο. Να φανταστειτε με επισκεφτηκε στο εξωτερικο που διαμενω και ενω τις πρωτες ημερες ολα ηταν τελεια χωρις κανενα λογο αρχισε παλι παραλογα πραγματα και καταστασεις που με εφεραν στο αμην. Και μετα απο ολα αυτα δεν ετρεχε τιποτα απολυτως σαν να ειναι ολα τελεια!!! Τωρα που εχει επιστρεψει πισω σε σημερινη μας συνομιλια μου αποκαλυψε πως για την κατασταση της φταιει η Ελλαδα και τιποτα παραπανω οπως επισης και η δουλεια της και στην ερωτηση μου αν διλαδη εφευγες απο τη δουλεια σου? Η απαντηση ηταν οτι ολα θα ηταν τελεια! Τι να πω τωρα δεν ξερω!!!

Senior Member
    Ξεθαβω πολυ παλιο θεμα αλλα θα ειχε ενδιαφερον αν ο alfapark2001 μας ακουει να μας πει τι εγινε τελικα με την κοπελα?

καλημερα σας!!!! θελω την βοηθεια σας!! τα εχω σχεδον ενα χρονο με ενα παλικαρι που πασχει απο διπολικη διαταραχη!!!απο την αρχη της σχεσης το ηξερα οχι βεβαια με λεπτομεριες αλλα μου χε πει οτι παιρνει φαρμακα...καποια στιγμη επειδη ηταν απολυτα φυσιολογικος εκοψε τα φαρμακα απο μονος του και ολα του ηρθαν μπουμεραν!!μπηκε σε ψυχιατρικη κλινικη (εγω ημουν καθε μερα εκει ολη την ωρα του επισκεπτιριου) και τον στηριζω συνεχως...μου μιλαει ασχημα γιατι το παιζει οτι τα ξερει ολα και εγω καμια φορα θυμων οπως ειναι λογικο τσακωνομαστε και αρχιζει να μου λεει οτι δεν ειμαι καλα οτι τον θεωρω αρρωστο και οτι δεν τον στηριζω..που πολλοι στην θεση μου θα τον ειχαν παρατησει και θα εφευγαν!!για πειτε μου την γνωμη σας...θελω την γνωμη και απο ανθρωπους που εχουν την ασθενεια για να καταλαβω τι να κανω παραπανω!!! ευχαριστω πολυ

Banned
    Το ένα κ μοναδικό πράγμα που μπορώ να σου πω είναι ότι στο ελάχιστο να λυπάσαι τον εαυτό σου, σήκω φύγε κ ποτέ των ποτών μην ξανακοιτάξεις πίσω.
    Ποτέ δεν σώζεις κανέναν ο οποίος δε θέλει να σωθεί, πόσο μάλλον αν μιλάμε για διπολικό άνθρωπο, ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί για θεραπεία. Οι διπολικοί είναι άνθρωποι που καταστρέφουν τον εαυτό τους κ τους πάντες γύρω τους. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να υποφέρεις κ να καταστραφείς κ εσύ ζώντας μια άκρως αρρωστημένη κατάσταση. Είναι πολύ σύνηθες το περιβάλλον των διπολικών να μην παραδέχεται την ασθένεια κ να λέει "έτσι είναι ο χαρακτήρας του/της" κ οι ίδιοι οι διπολικοί να αρνούνται τη θεραπεία ή τη διακόπτουν επανειλημμένως.
    Τώρα αν θέλεις να εθελοτυφλείς κ να λες στον εαυτό σου ότι τους ανθρώπους που αγαπάς δεν τους εγκαταλείπεις, ότι η αγάπη σου μπορεί να τη σώσει κ άλλα τέτοια μυθιστορηματικά, τότε οκ, δικό σου το σχοινί, δική σου η κρεμάλα, δικός σου κ ο λαιμός...... Δεν έχεις την τόση δα ιδέα τί εστί μανιοκαταθλιπτικός που δεν δέχεται βοήθεια.........

mariposa7 εισαι διπολικη ή εχεις καποια σχεση με διπολικους?

Banned
    Quote Originally Posted by iliana26 View Post
    mariposa7 εισαι διπολικη ή εχεις καποια σχεση με διπολικους?
    Δεν είμαι, διπολικό ήταν άτομο του μέχρι πρόσφατα περιβάλλοντός μου, οπότε κ το έζησα σε όοοοοοοολο το το μεγαλείο, είχα συνάδελφο διπολική, κ έχω γνωρίσει 3 περιπτώσεις ανθρώπων που καταστράφηκε η οικογένειά τους λόγω διπολικού μέλους της (στις 2 είχαν εν τω μεταξύ προκύψει κ παιδιά, εκ των οποίων η 1 τέθηκε υπό δικαστική συμπαράσταση κ της αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών της), αλλά γενικώς, για να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά, ιδίως για το 1ο άτομο που σου αναφέρω, αναγκάστηκα να μελετήσω ενδελεχώς τα της νόσου αυτής, έχω μιλήσει κ με ψυχίατρο κ γενικά το έχω διαβάσει ΠΟΛΥ το πράγμα. Φυσικά κ δεν είμαι ειδικός......
    Αλλά για αρχή, αν θες να "έρθεις στα συγκαλά σου", μπες σε 5-6 αξιόπιστα κ στοιχειωδώς σοβαρά sites κ διάβασε προσεκτικά όσα αναγράφονται. Πολύ φοβάμαι ότι θα τρομάξεις συνειδητοποιώντας το μέγεθος στο οποίο τα κείμενα κ οι πληροφορίες αυτές "ζωγραφίζουν" το παιδί αυτό, από ένα σημείο κ ύστερα θα νοιώθεις πως μόνο η φωτογραφία του λείπει από το site...... Ελπίζω η τρομάρα που θα πάρεις να σε συνεφέρει κ να φύγεις τρέχοντας. Αυτός δε σώζεται. Εσύ ίσως.

εχω διαβασει και εγω πολυ πανω στο θεμα και ξερω οτι οτι λενε ηταν χωρις τα φαρμακα ο ανθρωπος που σας λεω..αλλα οταν περνει τα χαπια του ειναι μια χαρα !!! εσας τα ατομα που αναφερεται επαιρναν φαρμακευτικη αγωγη?

Banned
    Πολλοί ξεκινάνε με το ζόρι ή με τη θέλησή τους αγωγή, αλλά επειδή το λίθιο τους χαλάει το "χάι" τη διακόπτουν. Ή μπορεί να λαμβάνουν κάποιου άλλου είδους αγωγή με αντιψυχωσικά κ τέτοια ή με seroquel που πάλι τη διακόπτουν κ φτου ξανά τα ίδια...... Δυστυχώς απειροελάχιστοι διπολικοί είναι εφ' όρου ζωής δεκτικοί σε θεραπεία......

ποσο στεναχωριεμαι!!! γιατι να μην θελουν να βοηθηθουν ? δεν το καταλαβαινω

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast