Results 61 to 75 of 94
Thread: εξάρτηση απο cipralex?
-
31-10-2014, 02:10 #61
οκ θα ξανακοιταξω τισ ρυθμισεις μου κ αμα το παρω αποφαση για ψυχολογο θα σε ρωτησω μηπως ξερεισ. σε ευχαριστω πολυ παντως! :)
- 31-10-2014, 02:11 #62
Παρακαλώ! :)
01-11-2014, 21:53 #63
Εγώ τα cipralex τα πήρα 6μιση μήνες αλλά μου έφερναν πολύ ένταση-νεύρα κτλ και μου τα έκοψε σιγά σιγά.
Με βοήθησαν πάρα πολύ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που είχα πιάσει πάτο να σταθώ στα πόδια μου.
Θα τα ξαναέπαιρνα σίγουρα αν τα ξαναχρειαζόμουν.
Είναι από τα πιο καλά αντικαταθληπτικά αλλά ναι οι παρενέργειες είναι λίγο περίεργες.
Εγώ πήρα 20 κιλά σε 5-6 μήνες αλλά ήταν κιλά που είχα χάσει λόγω κατάθλιψης πριν τα χάπια.
Είχα πέσει και είχα χάσει πάνω από 12 κιλά δεν έτρωγα τίποτα σχεδόν κτλ
Οι σεξουαλικές παρενέργειες δεν παλεύονται.
Όταν μου τα έκοψε διαταράχθηκα συναισθηματικά για κάποιες μέρες.
Είχα γίνει υπερ-ευαίσθητος και έκλαιγα ή ήμουν έτοιμος να κλάψω με το παραμικρό.
Μιλάμε για μέγιστο 7 μέρες.
Δεν θα το ξεχάσω όμως. Είχα γίνει χειρότερος και από παιδάκι.
Συγκινούμουν με το παραμικρό.
Τώρα χωρίς αυτά από κατάθλιψη την παλεύω και για άγχος μου δίνει απλά αγχολυτικά (neurontin).
Και γενικά η δική μου ψυχίατρος τα θεωρεί πολύ δυνατά και θέλει να μου δώσει κάτι πιο σοφτ αν ξαναπέσω αλλά κακά τα ψέματα το cipralex απλά τα έσπαγεεεε..
Υ. Γ. Στα 10mg με βοήθησε μόνο 30%... Στον 3 μήνα το κάναμε 20mg και απλά με έκανε άλλον άνθρωπο.
Πολλές φορές ακόμα και τώρα μου λείπει πολύ με έκανε να αισθάνομαι πιο σίγουρος και πιο χαλαρός...
05-11-2015, 20:58 #64
Γεια σας νεος στο γρκρουπ μετα απο δυο μηνες αυπνιας ανγχους και κακης διαθεσης και η ψυχιατρος μου εδωσε σιπραλεξ 10μγ
Ειναι η τριτη μερα που τα παιρνω και νιωθο χειροτερα. Ναυτιες εμμετους ζαλαδα ελληψη συγκεντροσης αγχος αισθημα ζεστης στο προσωπο και πολυ αποσοπρωποιηση. Το βραδυ για να κοιμηθω μου εδωσε τριττικο 100μγ το μισο. Αυτο με ηρεμει. Η ζωη μου εχει γινει εφιαλτης νιωθω οτι χανω το μυαλλο μου
31-10-2016, 12:18 #65
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΑ CIPLAREX ΕΠΙΔΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΩ ΘΑ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
02-11-2016, 00:23 #66
μην τα σταματήσεις απότομα... φυσικά και θα έχεις πολλές παρενέργειες.. εγώ μια μέρα αν δεν το έπαιρνα ζαλιζόμουνα... συζήτησε το με κάποιον γιατρό ώστε να γίνει διακοπή του φαρμάκου σωστά... θέλει σταδιακή διακοπή και ταυτόχρονα ίσος χρειαστεί και κάποιο ηρεμιστικό χάπι λόγο τον παρενεργειών που θα δημιουργήσει.. :)
02-11-2016, 18:13 #67
καλησπερα κ απο εμενα! τα επερνα για 2 χρονια τα σταματησα και μετα απο 3 μηνες εμενα τα συμπτωματα αγχους κ κρισης πανικου γυρισαν χειροτερα!! τα ξανα αρχισα τελικα γιατι δεν μπορουσα με τιποτα να λειτουργησω φυσιολογικα! ο φοβος μου με εκλεισε στο δωματιο μου κ δεν ηθελα να κανω τιποτα!! το ξερω πως δεν ειναι αυτη η λυση αλλα μονο ετσι νιωθω καλα! δεν περνω μεγαλη ποσοτητα 10 μγ αλλα νιωθω παλι ανθρωπος! δεν εχω παρενεργειες απο αυτα κ σκεφτομαι πως θα τα περνω για παντα αν ειναι ετσι να ζω φυσιολογικα!!!
15-06-2017, 02:01 #68
Κι εγω τα ίδια ακριβώς συμπτώματα είχα κ έγιναν πιο έντονα την πρώτη βδομάδα διακοπης του φαρμάκου. Αν με έβαζες να τα περιγράψω θα χρησιμοποιούσα ακριβώς την ίδια διατύπωση με εσένα. Ειδικά αυτό με το απότομο γύρισμα του κεφαλιού κ τη θολούρα με ενοχλεί. Πάντως αν σταματήσει κανείς να ασχολείται με τα συμπτώματα διαπιστώνει ότι υπάρχουν αλλά δεν είναι ικανά να σταματήσουν τις δραστηριότητες του.
15-06-2017, 14:09 #69
Το σιπραλεξ ήταν για εμένα το καλύτερο αντικαταθληπτικό και δοκίμασα σχεδόν όλα τα αντικαταθληπτικά.
Σίγουρα η προσαρμογή είναι δύσκολη όπως σε όλα τα αντικαταθληπτικά...
Τις πρώτες 10 μέρες νομίζω με το που το έπαιρνα με το ζορι περπατούσα στο ισιάδι ένιωθα μαστουρωμένος-ζαλισμένος-πιωμένος...
Μετά για κανα δυο μήνες και εγώ νύσταζα αρκετά εύκολα και συνήθως κοιμόμουν απο τις 9μιση-10 το βράδυ !!!!!
Όλα αυτά όμως τα ισοφάριζε η όρεξη για ζωή που είχα.
ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΖΩΗ...
Για γυμναστική, για κοινωνικές συναναστροφές, για να μαθω νεα πράγματα, να κανω βήματα...
Μου άλλαξε όλη μου την ζωή...
Ποτέ δεν έπαψαν να με ενοχλούν οι παρενέργειες του αλλά σίγουρα είχε τις λιγότερες παρενέργειες απο όλα τα αλλα ssri/τρικυκλικά/τετρακυκλικά/wellbutrin/buspar που δοκίμασα... ααα και snri...
Ακόμα θολώνει την σκέψη μου σε ένα βαθμό (το παίρνω με διαλείμματα 3 χρόνια τώρα), ακόμα μου μειώνει τα αποθέματα ενέργειας και θελω να κοιμάμαι 10-12 ώρες αλλα όσο είμαι ξύπνιος κάνω τα τριπλάσια πράγματα...
Βασικά το τριπλάσιο του μηδεν δεν υπάρχει γιατί χωρίς το σιπραλεξ δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ. ξύπναγα, σερνόμουν, όλη μέρα σπιτι, κοινωνική αποσυρση, άγχος, αρρυθμίες, ταχυπαλμίες, ατομική υγιεινη μηδεν, ακόμα και το να παω ως το φουρνο φαινόταν θανατική καταδίκη...
Οπότε συμφωνώ (δυστυχώς) απόλυτα με @popi έτσι ακριβώς είμαι και εγώ στα 10μγ για να λειτουργώ (στα 20μγ κοιμαμαι ΟΛΗ μερα) στα 10μγ μπορεί να μην παίρνω το 100% του χαπιου, αλλα η βοήθεια που παίρνω 40-50% είναι αρκετή για να ζω... και συνδυαστικά με τις παρεες που έχτισα επι σιπραλεξ, την ψυχοθεραπεία 2,5 ετών και τον πνευματικό μου επιβιώνω και ζω...
100% φυσιολογικός δε θα είμαι ΠΟΤΕ.
Άλλωστε οι παρενέργειες οι ίδιες με κάνουν ώρες ώρες νωθρό...άλλες φορές με κάνουν να νυσταζω... να μην συγκεντρώνομαι... μυικη αδυναμία απιστευτη αλλες στιγμές... αλλα ΟΚ... αυτά είναι τα αρνητικά... αλλά και με αυτά κάνω γυμναστική, περπατάω, κανω ποδήλατο, βαρη, κοιλιακούς και ας βιώνω μια μυική αδυναμία ωρες ώρες... χωρίς το σιπραλεξ απλά αφηνα το σωμα μου να διαλύσει...
Το έκοψα και εγώ @popi μετά απο 1,5 χρόνο χρήσης... για 2 μήνες ήμουν καλα... σαν να μη το είχα κόψει...
Μετά... ΑΓΧΟΣ, κρίσεις πανικού, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, κοινωνική αποσυρση... κοντεψα να διαλύσω ότι είχα χτίσει 2 χρονια με κόπο και αγώνες...
Οπότε πριν καμια 10 μερες το ξαναβαλα...
Και αυτή την φορά ήταν καλύτερα γιατι ο οργανισμο΄ς μου το ήξερε το χαπι οπότε δεν περνάω φαση προσαρμογής απλά περιμένω και μερα με την μερα με σηκώνει... οι κρίσεις πανικού απο την 3η μέρα εξαφανίστηκαν :-)
Απο χθες η όρεξη για γυμναστική επανήλθε όπως και η όρεξη για ατομική υγιεινη ξες να φτιαξω μαλλί, να διαλέξω καμια καλη κολώνια κτλ...
Ενα μήνα ούτε ρουχα δεν αλλαζα τιποτα δεν είχε νόημα
23-01-2018, 19:21 #70
ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ...ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ
23-01-2018, 20:23 #71
Εχω σταματησει να παιρνα αντικ/κα , διοτι καταλαβα οτι ολα ειναι θεμα μαρκετιν των εγκληματικων φαρμακοβιομηχανιων , και των συνενοχων ψυχιατρων ....................... βιωσα ενα λαιτ στερητικο συνδρομο , αλλα δεν ειμαι χειροτερα τωρα χωρις αντικ/κα , αυτο ειναι βεβαιον .................. δεν εχει αποδειχθει καμμια σχεση με την σεροτονινη και την καταθλιψη , ακομα και σε νεκρους καταθλιπτικους , δεν βρεθηκε λιγοτερη σεροτονινη , η ελλειψη σεροτονινης να ευθυνεται για την κτθλψη , ειναι σαν να λεμε οτι ο ταδε ειναι ντροπαλος επειδη δεν πινει αλκοολ ........ ολα ψευτικα περι σεροτονινης ειναι , διοτι υπαρχουν 100 νευροδιαβιβαστες στον ανθρωπινο εγκεφαλο , απλως πλουτιζουν οι φαρμκοβιομηχανιες εις βαρος των ασθενων......... σε ερευνα πλασεμπο και αντικ/κων , βρεθηκε οτι τα πλασεμπο ειχαν μεγαλυτερη θετικη επιδραση στους ασθενεις ....................... καντε οτι καταλαβαινετε , εγω δεν ξαναπαιρνω αντικ/κα παντως , μετα απο πολλες μελετες ......και ιδιες δοκιμες , αφου εχω δοκιμασει ολα ταντικ/κα ......... προτιμω τροφες καταλληλες η βιταμινες ......... εχω παψει να ειμαι θυμα αυτης της συνομωσιας με τα φαρμακα που το μονο που καταφερνουν , ειναι να σε χειροτερευουν μακροπροθεσμα , και να πλουτιζουν οι υπευθυνοι που τα φτιαχνουν και αυτοι που τα χορηγουν .......
23-01-2018, 20:29 #72
http://enallaktikidrasi.com/2014/04/...nergeies-tous/
Και οποιος εχει διαθεση , ας διαβασει αυτο το αρθρο , για του λογου το αληθες ........
23-01-2018, 21:36 #73
χιλιαδες αλλα αρθρα λενε το αντιθετο...και τι δηλ. επειδη η συγκεκριμενη γιατρος λεει αυτα;;;
24-01-2018, 09:32 #74
24-01-2018, 13:39 #75
Macgyver τελικα το brintelix που επερνες δεν εκανε δουλεια.το εκοψες? Ειχες γραψει θυμαμαι οτι σε ειχε βοηθησει..
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App