γιατρος η ασθενης - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 73
    Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει δεν θα μπορουσα να λειτουργησω σε μια θεραπευτικη σχεση που δεν ειναι και φιλικη, με την εννοια της αμοιβαιας συμπαθειας εκτιμησης και της αμφιδρομης ανταλλαγης εμπειριων. Ωστοσο διακρινω οτι ο δικος σου θεραπευτης εχει "πεσει" στα ματια σου, εχει χασει την εκτιμηση σου αφου δεν θεωρεις οτι μπορει να σε βοηθησει και σε αυτη την περιπτωση ειναι προβληματικο. επισης πιστευω οτι η ψυχοθεραπεια προηγειται σημασιας των χαπιων, αφου αυτο που θες ειναι να ξεπερασεις ουσιαστικα την καταθλιψη και οχι τα συμπτωματα της. (η σκηνη που περιεγραψες μου θυμιζει τη σκηνη με τη γυναικα του ψυχιατρου και τον δικο της ψυχιατρο απο το "γυναικες δηλητηριο"? :P )

Banned
    οπως δε καταλαβαινεις δε διιστανται καμια αποψη αφου ολα αυτα δε τα λεω επιδη μου ηρθε επιφυτηση του αγιου πνευματος αλλα επιδη εχω γνωστους μου που ασχολουνται με τη ψυχολογια κ περασα ωρες συζητωντας για αυτη κ μαλιστα συναντησα κ μια φοιτητρια μια μερα που μου ειπε το ιδιο πραγμα που κ πριν ηξερα οτι ο σκοπος της ψυχαναλυσης ειναι να τα βρει ο θεραπεομενος με τον εαυτο του. ο ψυχαναλυτης δεν τρεφει αισθηματα για τον θεραπευομενο αλλα τον προοθει να βρει μονος του τη λυση για να τα βρει με τον εαυτο του
    οπως ακριβως κ τα γκρουπ θεραπυ λεγονται κ ομαδες αυτογνωσιας
    αυτογνοσια σημαινει αυτος που εχει γνωση για τον εαυτο του...

τωρα η το καταλαβαινεις η οχι εμενα να σου πω δε με πολυενδιαφερει...

Banned
    κ ως συνηθως θα πρεπει να συμπεριφερομαι ως τεφτερτζης διαβασε..

http://e-psychology.gr/selfhelp/207-...wth-kanavitsas

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    οπως δε καταλαβαινεις δε διιστανται καμια αποψη αφου ολα αυτα δε τα λεω επιδη μου ηρθε επιφυτηση του αγιου πνευματος αλλα επιδη εχω γνωστους μου που ασχολουνται με τη ψυχολογια κ περασα ωρες συζητωντας για αυτη κ μαλιστα συναντησα κ μια φοιτητρια μια μερα που μου ειπε το ιδιο πραγμα που κ πριν ηξερα οτι ο σκοπος της ψυχαναλυσης ειναι να τα βρει ο θεραπεομενος με τον εαυτο του. ο ψυχαναλυτης δεν τρεφει αισθηματα για τον θεραπευομενο αλλα τον προοθει να βρει μονος του τη λυση για να τα βρει με τον εαυτο του

τωρα η το καταλαβαινεις η οχι εμενα να σου πω δε με πολυενδιαφερει...
    καταρχας εγω αναφερθηκα γενικα στην θεραπευτικη σχεση.. ανεξαρτητως κατευθυνσης (αν ειναι ψυχαναλυτικα , ανθρωπιστικη, γνωσιακη κλπ)
    κι αυτα που μαυρισα...ναι αυτο λεω και γω! α αυτο συμφωνω

πφφφ παλι με μπερδεψες ρε νιτσε
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    δεν φαινονται πια μαυρισα τεσπα:
    ο ψυχαναλυτης δεν τρεφει αισθηματα για τον θεραπευομενο αλλα τον προοθει να βρει μονος του τη λυση για να τα βρει με τον εαυτο του
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αρ_ιάδνη View Post
    Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει δεν θα μπορουσα να λειτουργησω σε μια θεραπευτικη σχεση που δεν ειναι και φιλικη, με την εννοια της αμοιβαιας συμπαθειας εκτιμησης και της αμφιδρομης ανταλλαγης εμπειριων.
    αλλο φιλικη σχεση με ολα αυτα που περιγραφεις (που οντως οφειλουν να υπαρχουν) κι αλλο φιλια!
    Ασφαλως και πρεπει να υπαρχει καλο κλιμα.. αλλιως πως θα ανοιξεις την ψυχη σου?
    ο σωστος επαγγελματιας κατα εμε ειναι αυτος που θα καταφερει να σε κανει να νιωσεις ανετα, ζεστα, εμπιστοσυνη, αποδοχη ,ενδιαφερον, αλλα παραλληλα θα ξερει να κραταει τις αποστασεις....

Banned
    ολοι τρελαινονται να μου βγαζουν παρατσοκλια προεδρο με λεει ο ενας νιτσε ο αλλος χαχα

Senior Member
    εγω αυτο εχει καιρο που το βγαλα σε παρακαλω!!

Senior Member
    Όταν κάποιος νιώθει πως τα συναισθήματά του ή τα «θέλω» του είναι σε αντίθεση με τους όρους αξίας που του έχουν επιβληθεί από το εξωτερικό του περιβάλλον βιώνει μια συναισθηματική σύγκρουση. Π.χ. Σε κάποιον δεν αρέσει η διασκέδαση των κέντρων διασκέδασης, στην παρέα του όμως αυτή είναι πολύ δημοφιλής. Το να αναγνωρίσει πως βαριέται στα κέντρα αυτά θα τον φέρει σε σύγκρουση με την ανάγκη του να ανήκει στην παρέα του.

Έτσι ασυνείδητα μπλοκάρει εκείνα τα συναισθήματα και τα κομμάτια της εμπειρίας του που του λένε πως δεν του αρέσει η διασκέδαση των clubs και πείθει τον εαυτό του πως εκεί όντως διασκεδάζει. Από την άλλη πλευρά, συχνά αυτά τα απωθημένα του συναισθήματα βρίσκουν τρόπο έκφρασης με άλλους έμμεσους τρόπους π.χ. με ψυχοσωματικά συμπτώματα, με κακή διάθεση, χωρίς να είναι σαφής ο λόγος της, με επιθετικότητα προς τους άλλους κλπ. Κάποιος άνθρωπος που συχνά κάνει τέτοιες παραχωρήσεις, απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον εαυτό του, αλλοτριώνεται και η γνώση του πραγματικού του εαυτού συρρικνώνεται όλο και περισσότερο αφού γίνεται μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες των όρων αξίας του περιβάλλοντός του και της ιδανικής εικόνας που θέλει να δείξει προς τα έξω.

αυτα μας εχουν φαει

Senior Member
    Clopy paste 66pay :o Τουλάχιστον γράφε και την πηγή.
    real eyes realise real lies

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αρ_ιάδνη View Post
    Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει δεν θα μπορουσα να λειτουργησω σε μια θεραπευτικη σχεση που δεν ειναι και φιλικη, με την εννοια της αμοιβαιας συμπαθειας εκτιμησης και της αμφιδρομης ανταλλαγης εμπειριων. Ωστοσο διακρινω οτι ο δικος σου θεραπευτης εχει "πεσει" στα ματια σου, εχει χασει την εκτιμηση σου αφου δεν θεωρεις οτι μπορει να σε βοηθησει και σε αυτη την περιπτωση ειναι προβληματικο. επισης πιστευω οτι η ψυχοθεραπεια προηγειται σημασιας των χαπιων, αφου αυτο που θες ειναι να ξεπερασεις ουσιαστικα την καταθλιψη και οχι τα συμπτωματα της. (η σκηνη που περιεγραψες μου θυμιζει τη σκηνη με τη γυναικα του ψυχιατρου και τον δικο της ψυχιατρο απο το "γυναικες δηλητηριο"? :P )

Aριαδνη , ψυχιατρος ειναιο ανθρωπος , δεν πολυπιστευω στην ψυχοθεραπεια ( σορυ Μαρινα ) , ο καλυτερος ψυχοθεραπευτης ειναι ο εαυτος σου , εκτος κι αν εχεις τοσο σοβαρα προβληματα να λυσεις . Εγω ειμαι ' συγκυριακος ' καταθλιπτικος ' . Μην υποτιμαμε τα χαπια , μερικα ειναι καλα , αλλα τα περισσοτερα ειναι σκουπιδια και τοξικα σκουπιδια μαλιστα . Η καλυτερη θεραπεια για την κτθλψη ειναι η γυμναστικη , ξερεις εσυ , και η συναναστροφη με φιλο . φιλη , φιλους . Αν και βλεπω΄' γυναικες δηλητηριο ' απο τα λιγα που μαρεσουν , αυτο το επεισοδιο δεν το ειδα .

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Μα δεν έχω κρύψει το επάγγελμά μου από το φόρουμ, έχω αναφερθεί σ' αυτό αρκετές φορές νομίζω.
    Παρόλ' αυτά, κάποια καλωσυνάτη κυρούλα (!) που παρακολουθεί ανελλιπώς τα μηνύματά μου, έχει μείνει με την λανθασμένη εντύπωση ότι είμαι εκπαιδευτικός.
    Με την ευκαιρία θα της ξαναπώ ότι κάνει λάθος, δεν είμαι εκπαιδευτικός, απλώς για αρκετά χρόνια έχω διδάξει σχέδιο και cad (computer aided design), παράλληλα με το επάγγελμά μου.
    Έτσι, για να μην έχει την απορία
    Είναι γνωστό ότι τα ψέματα δύσκολα τα θυμόμαστε, οπότε ένα γνωστό κόλπο για να παγιδεύσεις έναν ψεύτη είναι να τον ρωτήσεις κάτι από το παρελθόν. 9,5 στις 10 φορές την πατάει.
    Από αυτά που κατά καιρούς γράφεις λοιπόν, έχω καταλάβει ότι λες πολλά παραμύθια, όπως ότι είσαι πλούσιος και ότι πλέον δεν πίνεις.

Δεν γνωριζω το επαγελμα σου , εκπαιδευτικος σιγουρα δεν εισαι , εσυ γνωριζεις το δικο μου ? και βεβαια οχι , θα στο πω ομως , συσκευαζω κοκαινη για ενα Κολομβιανο καρτελ ( δεν ττην πουλαω ) . Αληθεια εσυ τι δουλεια κανεις ? ( αφου δεν το κρυβεις ).
    Καλε ποτε ειπα οτι ειμαι πλουσιος ? οντως πινω , αλλα μπλε ΕΨΑ λαιτ ! αντε πονηρουλα ! παραμυθια ολοι λεμε στον εαυτο μας .
    Τωρα να μιλας εσυ για διπλοπροφιλα , εχμμμ ........., ο καθεις κρινει εξ ιδιων !!

Banned
    Μαλλιοτραβιέστε ή μου φαίνεται;

Μαρίνα, τι προσέγγιση ακολουθείς αν επιτρέπεται;

Senior Member
    [QUOTE=the only peace I can find;525040]Μαλλιοτραβιέστε ή μου φαίνεται;

Oχι μωρε , τοχουμε συνηθησει , απο παλαιοτατων ποστς !! ολο αυτο κανουμε , εχεις καταντησει αστειο !!

Senior Member
    Quote Originally Posted by white View Post
    Clopy paste 66pay :o Τουλάχιστον γράφε και την πηγή.
    η πηγη ειναι ακριβως πιο πανω στο ποστ του αλεξ με το λινκ
    δεν θελει και πολυ μυαλο

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast