Results 1 to 15 of 24
Thread: Δειλία Χωρίς τσαμπουκα
-
19-03-2015, 19:23 #1
Δειλία Χωρίς τσαμπουκα
Γεια σας
Αποφάσισα να σας γράψω για το πρόβλημα μου το οποίο είναι οτι νιώθω δειλός και χωρίς τσαμπουκα. Πως να σας το πω. Είμαι πολύ ήρεμος και ευγενικός με αποτέλεσμα μέσα στα χρόνια να γίνω τα απο πανω. Προσπαθώ να το αλλάξω εδώ και πολύ καιρό αλλά τζιφος τίποτα. Μπορείτε να με βοηθησετε;;;
- 19-03-2015, 20:26 #2
Φοβάμαι ότι αν είναι στη φύση σου δε διορθώνεται και πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Το ιδανικο θα ήταν να οφείλεται σε αυτά που έχεις ζήσει και στο πώς μεγάλωσες, οπότε με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία θα διορθωθεί. Εσύ τι λες? Είναι από φυσικού σου ή φταίνε διάφορες καταστάσεις για αυτό?
19-03-2015, 20:30 #3
Δεν ξερω σε ποιο πλαισιο αναφερεσαι με την εννοια οτι αν δε σου ειναι και απαραιτητο να μη σκας κιολας. Ουτε αν εννοεις σε επιπεδο σωματικο οτι φοβασαι ή σε θεματα το πως κινεισαι γενικα σε επιπεδο κοινωνικο, προσωπικο κλπ, αν εχεις πιασει τη ζωη στα χερια σου που λεμε. Παντως να εχεις υποψη οτι υπαρχει και η λυση να φευγεις απο μια κατασταση, του φευγατου η μανα ποτε δεν εκλαψε λεει ο σοφος λαος.
19-03-2015, 20:35 #4
Nα πας να μαθεις μια πολεμικη τεχνη , η ναρχισεις μαθηματα πυγμαχιας , πιο ευκολο , να δεις για ποτε θα σου φυγει η δειλια !!! η ναρχισεις βαρη , η επιγνωση της σωματικης δυναμης , σου δινει μπονους , εμενα τουλαχιστον μουδωσε .
Last edited by Macgyver; 19-03-2015 at 21:31.
19-03-2015, 22:04 #5
Kerasi πέστο πιο απλα δεν κατάλαβα τι εννοεις Macgyver πολύ καλη ιδέα είμαι κολυμβητής αλλά κάτι μπορω να κάνω και eagle guy νομιζω λίγο απο όλα
20-03-2015, 02:18 #6
Καλησπερα σου μελος,δεν καταλαβαινω γιατι ντε κ καλα να αλλαζεις οφειλεις να αποδεκτεις τον εαυτο σου οπως ειναι,ο κοσμος πρεπει να σεβαστει επτελους οτι δεν γινεται να ειναι ολοι το ιδιο,καλο ειναι να φροντισεις τον εαυτο σου για να νιωθεις καλυτερα γυμνασου κανε ισοροποιημενη διατροφη αγορασε καινουργια ρουχα βγαινε με την παρεα σου οταν νιωθεις καλα κ περνας κ καλα θα εισαι καλυτερα με τον εαυτο σου
20-03-2015, 06:00 #7
Θελω να πω φοβασαι πχ μπροστα σε ενα καυγα? φοβασαι δηλ σε επιπεδο σωματικο κ νιωθεις αδυναμος ή φοβασαι σε θεματα να κανεις καποια βηματα στη ζωη σου πχ να ανοιξεις μια δουλεια, να εκτελεσεις μια υποχρεωση κλπ. Αν νιωθεις δειλος αλλα δεν μπλεκεσαι σε αψιμαχιες της πρωτης περιπτωσης ενταξει δεν ειναι κ κατι να ασχολεισαι. Δεν ξερω μηπως εννοεις γενικοτερα οτι δε θεωρεις δυναμικο τον εαυτο σου με την εννοια οχι να δινεις ξυλο αλλα να σαι δραστηριος.
20-03-2015, 06:55 #8
Ερμη , αυτο που εννοω , ειναι οτι οσο κενο και χαζο ακουγεται , απο τα 26 μου ( τωρα 53 ) που αρχισα βαρη , και μετα το 1999 που εκανα πυγμαχια , εστω σε σακκο κικ-μποξ , αλλα ξερω πως να κτυπαω , εκανα μαθηματακια , η υπαρχουσα αυτοπεποιθηση μου αυξηθηκε , οχι οτι σκοπευω να δειρω καποιον ( ποτε δεν ξερεις !!) αλλα η επιγνωση της δυναμης σου , σου δινει αυτοπεποιθηση σε πολλους τομεις της ζωης σου .Last edited by Macgyver; 20-03-2015 at 09:31.
20-03-2015, 06:59 #9
20-03-2015, 07:38 #10
κοιτα το να εισαι ηρεμος και ευγενικος ειναι καλο πραγμα.. σπουδαιες αρετες. μακαρι ολοι οι ανθρωποι στον κοσμο να ηταν ετσι... ομως δεν ειναι. και γι αυτο ακριβως χρειαζεται που και που να υψωνουμε το αναστημα μας. εκει εξω ειναι ζουγκλα και πρεπει να επιβιωσουμε. δυστυχως η ευγενεια δεν ειναι το κλειδι για την επιβιωση. Δυστυχως. γιατι οσο ευγενικα κι αν φερθεις παντα θα υπαρχει ο μαλακας που δεν θα σεβαστει τιποτα και θα σου την φερει πισωπλατα.
κρατα αυτα τα γνωρισματα του χαρακτηρα σου.. ειναι πολυ σημαντικα! απλως προσπαθησε να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου εκει οπου κρινεις οτι χρειαζεται! πες και ενα οχι, διαφωνισε, κανε αυτο που θες εσυ να κανεις κι οχι οι αλλοι, αντιεπιχειρηματολογησε, βρισε αν χρειαστει.και κυριως φυγε μακρια -αν μπορεις βεβαια- απο ατομα και καταστασεις που σε πληγωνουν.
αν π.χ εμενα μοε πληγωσει καποιο ατομο δεν θα κατσω να επιμεινω με επιχειρηματα, κοντρες, βρισιδια και λοιπα. απλως τον διαγραφω απο την ζωη μου. δεν αξιζει, αρα ειναι χαμενος χρονος να ασχολουμε μαζι του, αρα αντε γεια..
αν ομως προκειται για σημαντικο ατομο στην ζωη μου εκει τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. εκει αξιζει και η προσπαθεια κι ολα..
οποτε και συ πιστευω εγω πρεπει να πραξεις και να αποφασισεις αναλογως...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
20-03-2015, 08:58 #11
Η ευγενεια ειναι σε ολες τις περιπτωσεις πλεονεκτημα , διοτι αλλο ευγενης και αλλο θυμα . Για να υψωσεις το αναστημα σου , πρεπει να τοχεις , δλδ καπου πρεπει ο αλλος να καταλαβαινει τα ορια σου , και αν τα παραβει , πρεπει να τον βαλεις στη θεση του , με οποιον τροπο μπορεις . Οπου δεν πιπτει λογος , πρεπει να πιπτει ραβδος . Καλυτερα να σε φοβουνται λιγακι , αν δεν μπορεις να εμπνευσεις απο χαρακτηρος τον σεβασμο .
20-03-2015, 09:16 #12
ο
Τα παντα αλλαζουν ακομα και ο χαρακτηρας κγω δειλος κ χαμηλων τονων ημουν παντα οπως κ εκνευριστικος δε με πολυσυμπαθουσαν ουτε στο σχολειο ουτε πουθενα ομως αποφασισα καποια στιγμη ναλλαξω εχει περιπου ενα χρονο κ δε θα σταματησω μεχρι να γινω το αντιθετο απαυτο που ημουν κιας παρει αλλα εκατο χρονια δε με νοιαζει ξεκινα με γυμναστικη κ πολεμικες τεχνεςγια πειθαρχια κ αυτοσεβασμο τα αλλα πρεπει νατα δουλευεις συνεχεια εγω αρχισα ναλλαζω ηδη
20-03-2015, 09:18 #13
Απαισια η απαντηση σου κερασι σορυ κιολας ελεος
20-03-2015, 09:30 #14
20-03-2015, 09:42 #15
Κι εγω μανμαν έβαλα στόχο να αλλάξω αυτό τον χαρακτήρα που περιγραφεις. Σε ένα καλό βαθμό το κατόρθωσα, δεν έγινα όμως άλλος άνθρωπος, ειδα όμως βελτίωση.
Ελπίζω όντως να το κατόρθωσες στον βαθμό που περιγραφεις και να μην πρόκειται απλά για ψευδαίσθηση επειδή στα δύσκολα καταλαβαίνουμε αν και πόσο εχουμε αλλάξει, η σύγκριση δηλαδή με το πως αντιδρούσαμε σε παρόμοια δύσκολη κατάσταση στο παρελθόν.
Δυστυχώς στο θεμα αλλαγή χαρακτηρα ο χρονος εργάζεται εις βάρος μας. Οσο μεγαλώνουμε τοσο παγιώνεται ο χαρακτηρας. Αυτό απευθυνεται στο θεματοθέτη. Η αλλαγη επιτυγχανεται και με τη συμβολή κατάλληλου ψυχολόγου. Επιτυγχανεται βημα βημα σταθερα με αυτο που λέγεται υπέρβαση, δηλαδη επιδιωκω να κάνω ή να εκτίθεμαι σ αυτα που με φοβίζουν ώστε να εξοικειωθώ μαζί τους. Αυτη ειναι συνοπτικά η διαδικασία της αλλαγης.γιάννης