Αγχος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37

Thread: Αγχος

Senior Member
    PAPA κάπως καλύτερα. Προμηθεύτηκα τα βότανα και τα πίνω εναλλάξ.
    Τη μια νύχτα βαλεριάνα, την άλλη μελισσόχορτο, την επόμενη πασιφλώρα και πάει λέγοντας. Γέμισα το ράφι της κουζίνας και κάνω αφεψήματα.
    Πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτά..
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Mπράβο! Αν θες δοκίμασε μαγνήσιο σε συνδυασμό με βιταμίνη Β. Κι εγώ είχα σοβαρό θέμα και με βοήθησε το μαγνήσιο και η βαλεριάνα. Εσύ τα βότανα τα προμηθεύεσαι στη φυσική τους μορφή?

Banned
    την άλλη μελισσόχορτο
    νοστιμο μυριζει γλυκο λεμονι

Senior Member
    PAPA παίρνω χρόνια magnesium citrate και ester c.
    Ναι, τα βότανα τα παίρνω από κατάστημα υγιεινών τροφών, αποξηραμένα και κάνω αφεψήματα.
    Η μητέρα μου χρόνια ασχολιόταν με αυτά, με βοτανολογία γενικότερα κι έχω ..παραστάσεις Η αλήθεια ειναι πως ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ, μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα του ύπνου..
    Εσύ πως πας; Κοιμάσαι κανονικό, συνεχόμενο οχτάωρο;
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Αλέξανδρε, αν σου πω, πως έχω διαβάσει τα καλύτερα για τη μυρωδιά του μελισσόχορτου και άν κι έχω πολλή καλή όσφρηση, δε μου μυρίζει καν;
    Από τα παράλογα.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Banned
    μαλον θα εβαλες κ αλλο βοτανο μαζι μ αυτο η μπορει να βαλες κ λεμονι.
    οταν βαλεις κ αλλο χανει τη μυρωδια του

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jackie View Post
    PAPA παίρνω χρόνια magnesium citrate και ester c.
    Ναι, τα βότανα τα παίρνω από κατάστημα υγιεινών τροφών, αποξηραμένα και κάνω αφεψήματα.
    Η μητέρα μου χρόνια ασχολιόταν με αυτά, με βοτανολογία γενικότερα κι έχω ..παραστάσεις Η αλήθεια ειναι πως ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ, μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα του ύπνου..
    Εσύ πως πας; Κοιμάσαι κανονικό, συνεχόμενο οχτάωρο;
    Ναι κοιμάμαι πολύ καλύτερα και πολλές φορές ξερή. Με εξαίρεση κάποιες μέρες που μπορεί να φταίνε και οι ορμόνες. Εμένα με βοήθησε πολύ το μαγνήσιο. Γράφεις για το κιτρικό μαγνήσιο ε? Βλέπω είσαι πολύ ψαγμένη! Βοτανολογία ε? Πολύ ενδιαφέρον! Κάποια στιγμή θα σε ρωτήσω για τα βότανα. Εγώ την βαλεριάνα της solgar. Όχι σε καθημερινή βάση, όταν καταλαβαίνω ότι δεν θα κοιμηθώ εύκολα. Ο ύπνος στη περίπτωση μου είναι πολύτιμος γιατί μεγαλώνω δυο ζουζούνια και καταλαβαίνεις... πρέπει να είσαι κι εσύ μαμά

Εκτος απ'την βαλεριανα πολυ καλο ειναι και το βαλσαμοχορτο (st john's wort) επισης στα φαρμακεια πουλανε παρα πολλα φυτικα ηρεμηστικα και πολυ καλο θα σου κανουν το μουρουνελαιο και οι βιταμινες neurobion.

Senior Member
    Aλέξανδρε κάτι παίζει με το μελισσόχορτο και την όσφρηση μου: σχεδόν άοσμο το βρίσκω! Ούτε θελκτικό. Δικό μου είναι το θέμα, γιατί όλοι το βρίσκουν ευωδιαστό.
    Αλλά τη δουλειά του την κανει μια χαρά! Δεν το αναμιγνύω, γενικά αποφεύγω την ανάμιξη, τα προτιμώ σκέτα.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    PAPA μπράβο! Ο ύπνος είναι φάρμακο! Ειδικά σαν νέα μαμά που είσαι, αν δεν κοιμάσαι δεν έχεις και δυνάμεις, υπομονή κλπ για τα παιδιά.
    Ναι, έχω δυο κόρες, η μία είναι εφηβεία, εκεί να δεις πως (μου) χρειάζεται ο ύπνος για κουράγιο κλπ :P
    Παίρνω μια καλή βαλεριάνα του εμπορίου, ως αφέψημα, αλλά δυο φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες τα άλλα βότανα.
    Συνηθίζονται εύκολα και δεν με πιάνουν μετά.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Bulletproof το βαλσαμόχορτο γενικά είναι εξαιρετικό! Και όχι μόνο ως φυσικό ηρεμιστικό, αγχολυτικό κλπ, αλλά και για το βαλσαμόλαδο που είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα!
    Κάποια στιγμή θα το παραγγείλω, σύντομα.
    Το μουρουνέλαιο θα το κοιτάξω, ευχαριστώ για την πρόταση
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Πολλές και ωραίες ιδέες για τα Βότανα.
    Τελευταία διάβασα ένα άρθρο στο εναλλακτική δράση.gr και μιλούσε για προσαρμογόνα κατά του στρες.Τα έχω δοκιμάσει και είναι καλά.Ashwagandha και L-Theanine.
    Kαι η βαλεριάνα καλή είναι ειδικά για τον ύπνο.

Senior Member
    Gravity κοίταξα το πρώτο, ενδιαφέρον και βρίσκεται σχετικά εύκολα.
    Το δεύτερο, υπάρχει μόνο σε μορφή χαπιών, οπότε θα εστιάσω στο πρώτο.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Banned
    Αν κατάλαβα καλά Jackie πίνεις πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας; Για πόσο καιρό γίνεται αυτό; Το ξέρεις ότι τα τσάγια γενικότερα εκτός ότι ρίχνουν το σίδηρο, το 'χω συζητήσει και με άλλους αυτό, επιπλέον επειδή περιέχουν καφείνη σου δημιουργούν υπερένταση; Γι'αυτό ίσως να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ......

Senior Member
    pillow το μαύρο τσάι. Το πράσινο περιέχει ελάχιστη καφεϊνη και το λευκό καθόλου.
    Επειδή όμως κι αυτή την ελάχιστη τη φοβάμαι για λόγους αϋπνίας, το τελευταίο φλυτζάνι το πίνω αργά το απόγευμα.
    Μετά κανονικά, τα βοηθητικά: μαντζουράνα κλπ
    Οσο για τον σίδηρο, οι τελευταίες εξετάσεις ήταν μια χαρά. Σαράντα ο αιματοκρίτης, κι εκεί εντάξει.

Ορίστε, μιάμισυ ή ώρα κι εγώ κάθομαι στον υπολογιστή..
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast