Results 31 to 45 of 49
-
12-12-2015, 14:22 #31
Υπάρχουν πολλές παρενέργειες γενικά ανάλογα βέβαια και με το φάρμακο που παίρνει κανείς. Για μένα η πιο εκνευριστική υπήρξε η αύξηση βάρους αλλά σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου κι αν καταφέρω να εμπνεύσω ή να επηρεάσω θετικά έστω κι έναν από σας, ειλικρινά θα χαρώ πολύ. Καταρχήν πιστεύω πολύ στη δύναμη του μυαλού και γενικά στον τρόπο που εμείς αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, καθώς και στη θέληση. Έτσι, πριν δύο χρόνια άρχισα μία τακτική η οποία είχε αποτέλεσμα. Για μεγάλο διάστημα, κάθε πρωί που ξυπνούσα, καθώς και σε ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας προσπαθούσα -διαλογιστικά- να δώσω εντολές στον εγκέφαλό μου και κατ' επέκταση σ' ολόκληρο το σώμα μου. Ζητούσα δηλαδή από τον οργανισμό μου να καταργεί τις παρενέργειες των φαρμάκων που έπαιρνα και να κρατά μόνο τα οφέλη. Μιλάμε για 2 λεπτά υπόθεση κάθε φορά που έπαιρνα τα χάπια, απλά το έκανα με απόλυτη αφοσίωση και πίστη. Πράγματι άρχισα όχι μόνο να χάνω κιλά αλλά και να επηρεάζω πολύ θετικά τη ζωή μου. Έχασα όχι μόνο τα κιλά των φαρμάκων αλλά και 10 ακόμη (σύνολο 25). Φορούσα παντελόνια που είχα να βάλω από το λύκειο. Η γιατρός μου άρχισε να με βλέπει καχύποπτα... Φοβόταν μήπως δεν παίρνω τα φάρμακα ή ακολουθώ άλλες μεθόδους (ίσως εμετούς κλπ)... Ο εγκέφαλός μου άρχισε να αναδομείται. Ξεκίνησα σπουδές (η δια βίου μάθηση πάντα βοηθάει) και πήρα τα πρώτα μου Άριστα σε επιστημονικές εργασίες πανεπιστημιακού επιπέδου. Να σημειωθεί πως στο σχολείο δεν ήμουν ποτέ καλός μαθητής. Μετά ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το θέατρο. Αποστήθισα μεγάλης έκτασης ρόλους και η συγκέντρωσή μου, όπως και η πειθαρχεία μου πραγματικά αντιμετωπίστηκαν ως φαινόμενο από τους ειδικούς... Μιλάμε για την πιο πετυχημένη χρονιά της ζωής μου σε κάθε επίπεδο ΜΕ τα φάρμακα και μετά από ΔΥΟ ψυχωτικά επεισόδια. Τελοσπάντων, δε θέλω να μακρηγορώ. Κρατήστε το εξής: Το μυαλό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ δύναμη και αν την εκμεταλλευτείτε σωστά μπορείτε να κάνετε θαύματα... Μην επικεντρώνεστε -όσο μπορείτε- στις κάθε παρενέργειες γιατί μόνο "παρενέργειες" θα έχει η καθημερινότητά σας.
- 12-12-2015, 14:30 #32
μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος στο πως το καταφερες αυτο?πως ζητουσες απο τον οργανισμο σου να καταργει τις παρενεργειες των φαρμακων?πως γινεται αυτο?τι ακριβως εκανες για να καταλαβω κι εγω?
μπραβο σου που τα καταφερες παντως!
12-12-2015, 14:56 #33
Με τεχνικές διαλογισμού. Το σημαντικότερο σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να επαναφέρεις το μυαλό σου στο παρόν. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι τις πρώτες φορές που το επιχειρείς... Το μυαλό έχει την τάση να ασχολείται είτε με το μέλλον είτε με το παρελθόν. Κάποιοι ισχυρίζονται μάλιστα πως η προσκόλληση στο μέλλον προκαλεί άγχος ενώ στο παρελθόν κατάθλιψη. Επαναφέρεις λοιπόν τη συνειδητότητά σου στο παρόν. Και μόλις γαληνέψεις τον νου σου πετάς μέσα του την πρόθεσή σου που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να καταργηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των φαρμάκων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για κάθε γούστο. Θα σου πω έναν που φαίνεται χαζός αλλά αν τον δοκιμάσεις θα δεις ότι είναι πολύ λυτρωτικός... Συγκεντρώσου σ' ένα κομμάτι χαρτί και πάνω του γράψε τις παρενέργειες των φαρμάκων που σε ενοχλούν. Προσπάθησε να μεταφέρεις την ενέργειά σου σ' αυτό το χαρτί και στο τέλος τράβα Χ και κάψ'το! Ακούγετε χαζό αλλά πραγματικά έχει δύναμη να βλέπεις με τα μάτια σου να καίγεται ένα κομμάτι χαρτί που πάνω του είναι γραμμένες όλες αυτές οι λέξεις που πραγματικά σε ταλαιπωρούν ως καταστάσεις... Αυτό για αρχή. Μετά κάθε φορά που θα παίρνεις τα φάρμακα όσο τα κρατάς στο χέρι σου οραματίσου πως είναι για καλό και πως οι παρενέργειες καταστρέφονται. Σχετικά με το άλλο που ανέφερα για κάθε πρωί που ξυπνούσα, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε μία καρκινοπαθής που ξεπέρασε τον καρκίνο της μ' αυτόν τον τρόπο. Ζητούσε με το που ξυπνούσε να καταστραφεί ο καρκίνος μέσα της...
Μη με παρεξηγήσετε σας παρακαλώ. Συναισθάνομαι την απόγνωσή σας κι έχω μόνο καλό σκοπό. Ίσως αυτά που λέω να μην ταιριάζουν στους περισσότερους αλλά θέλω να δώσω λίγο φως, μιαν ελπίδα σε όσους την έχουν ανάγκη. Η κατάστασή μας δεν βγάζει σε αδιέξοδο πάντα... Αποτελώ ζωντανό παράδειγμα.
12-12-2015, 15:01 #34
και μπορεις ετσι να αποφυγεις οργανικες παρενεργειες? π.χ. διπλοπιες, παρενεργειες στο συκωτι, διακοπη της περιοδου κλπ?
12-12-2015, 15:13 #35
Ο οργανισμός μας αποτελείται από όργανα, νευρικά δίκτυα και αδένες που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για μας. Ποια ήταν η τελευταία φορά -ας πούμε- που έπιασες με τα χέρια σου το στέρνο σου και ευχαρίστησες την καρδούλα σου που δουλεύει τόσο καλά για σένα...; Γιατί θεωρούμε δεδομένη την καλή λειτουργία του οργανισμού μας; Όπως προανέφερα -για να απαντήσω και στην ερώτησή σου- πιστεύω πως το μυαλό έχει μεγάλη δύναμη και έχει αποδειχθεί πως μπορεί να κάνει θαύματα. Ενημερωθείτε για το σώμα σας και για τροφές που του κάνουν καλό. Το συκώτι ας πούμε είναι ουσιαστικά φίλτρο του οργανισμού. Μία σκελίδα σκόρδο το βράδυ πριν κοιμηθείς (δε χρειάζεται να τη μασήσεις, κατέβασέ τη σαν χάπι με νερό) σίγουρα θα το βοηθήσει. Το πράσινο τσάι επίσης... η πιπερόριζα (ή τζίντζερ). Αγαπήστε το σώμα σας... Μάθετε από τι αποτελείται. Ευχαριστήστε το. Βοηθήστε με τη διατροφή της λειτουργίες που ήδη κάνει.
12-12-2015, 15:34 #36
Μην το βλέπεις έτσι ρε μπού. Τα σωματικά τραυματα χειραγωγουνται πολυ ευκολα. Εγώ εχω διαβήτη απο τα 16 αλλά είναι μια ρουτίνα πλέον κ ουτε με νοιαζει. Διατροφή ινσουλίνη κ ελεγχος τιμών. Αν καταφέρεις να καταλάβεις γιατί νοιωθεις ασχημα, τα μισα σου συμπτώματα θα κατασταλουν. Επίσης συμφωνώ για τα πολλά φαρμακα, γιατρος δεν είμαι αλλα πολύ πραγμα
12-12-2015, 15:57 #37
ενοεις οτι οι σωματικες παρενεργειες χειραγογουνται πιο ευκολα?εχω ασχημα συναισθηματα επειδη εχω 2 παθησεις που κατα καιρους "ξυπνανε" και κανω επισοδια.τι αλλο να καταλαβω για να καταστειλω τα συμπτωματα τους?
εχουμε κανει αποπειρες να μειωσουμε φαρμακα με τη γιατρο αλλα καθε φορα η μειωση επεφερε κι αλλο ενα επεισοδιο και ξανα αυξηση του φαρμακου.την τελευταια φορα που την ειχα δει μου ειπε οτι θα μειωσουμε το aloperidin για να φυγουν και τα εξωπυραμιδικα συμπτωματα κι ετσι να σταματησουμε και το akineton..οποτε 2 φαρμακα μειον.καλο ειναι για αρχη ελπιζω να μην εχω επεισοδιο.εχω αγχωθει με το συκωτι κυριως μηπως χρειαστει να μου μειωσει κανα αλλο φαρμακο και κανω κανα επεισοδιο.προτιμω ενα χαπι για το συκωτι παρα αναγκαστικη μειωση καποιου χαπιου απο την αγωγη μου.φοβαμαι μην υποτροπιασω.
τωρα ειμαι σε καταθλιψη ελπιζω να μου κανει τη μειωση
γενικα δεν με νοιαζει ποσα φαρμακα παιρνω αρκει να ειμαι καλα οπως ξαναειπα.νταξει ωρες ωρες με πιανει ενα παραπονο και θελω να τα κοψω ολα μαχαιρι αλλα δε μ αφηνουν
12-12-2015, 16:08 #38
Εγω καταθλιψη εχω κ ειχα αρκετα επεισοδια. Μέσα στη θεραπεία, οταν καταλαβα οτι καποιες αιτιες με εβαζαν να τιμωρουμε με διαφορους τροπους, αρχικά σοκαριστηκα κ μετά αρχισα να ηρεμω κ οι σκεψεις μου να μην εινα. Δεν σταμάτησα ως δια μαγειας να κανω λάθος διαχειρηση καταστασεων, αλλα το παλευα κ το παλεύω. Δεν ξερω το προβλημα σου, δεν ειμαι γιατρός, αλλα κι εγω εχω διαβητη κ δε με απασχολεί ιδιαιτερα, σε σχεση με την καταθλιψη.
12-12-2015, 16:27 #39
εχω διπολικη και σχιζοφρενεια.εχω σκοπο να παω σε ψυχολογο σε ΚΨΥ στην πολη μου αν με δεχτουν.θελω κι εγω να καταλαβω κι εγω τους λαθος μηχανισμους μου και να διορθωσω κατι αν μπορω.
εμενα με απασχολει ιδιαιτερα το θεμα του συκωτιου γιατι στις εξετασεις το οριο του συκωτιου ηταν 40 κι εγω ειχα 107.οπως και η χοληστερινη μου ενω τρωω σπιτικο φαγητο και λιγο κιολας με οριο το 200 εγω ειχα 250.ελπιζω να διορθονονται ευκολα αυτες οι τιμες..τι να πω..
13-12-2015, 07:31 #40
Ποια τιμη , η αλκαλικη φωσφαταση ? για το σηκωτι μιλαω. Εχει διαφορους δεικτες .
13-12-2015, 12:59 #41
15-12-2015, 14:24 #42
boo γνωμη μου χωρις να ειμαι ειδικος παντα, ειναι να πεις στην Ψυχιατρο σου να σου βρει ενα τροπο να μπορεσεις να παρεις λιγοτερα φαρμακα, δεν καταλαβαινω το λογο να παρεις 2 αντιψυχωτικα πχ. μονο προβληματα μπορει να φερει η καταναλωση τοσων πολλων φαρμακων, σκοπος της θα επρεπε να ειναι να σου βρει ενα αντιψυχωτικο που σου τεριαζει για να πορευτεις με οσον το δυνατον λιγοτερα φαρμακα, τι να την κανεις τη θεραπεια αν ειναι να χεις ηπατικα προβληματα κ χασεις τη υγεια σου
περαστικα σε ολους
16-12-2015, 15:01 #43
πηγα στη γιατρο μου.μειωνουμε το aloperidin.θα μεινω μονο με το solian απο αντιψυχωτικα! μου εγραψε 2ο αντικαταθλιπτικο το wellbutrin και μου αυξησε το lamictal.εχει κανεις ιδεα απο αυτο το χαπι to wellbutrin?ειναι καλο? μου ειπε επισης οτι οταν τελειωσει το καταθλιπικο επεισοδιο θα αλλαξουμε και τον ισοροπιστη γιατι αυτο μου ειπε οτι πειραζει στο συκωτι
16-12-2015, 16:05 #44
Εγώ το είχα πάρει για λίγο καιρό μπου σε ένα επεισόδιο ιδιαίτερα έντονο. Είναι καλό, αλλά χρειάζεται ισορροπιστής. Μου είχε κόψει την πολύ μαυρίλα και χωρίς να θέλω να φάω τα πάντα όπως έγινε με άλλα χάπια.
16-12-2015, 22:29 #45
@μπου το λαμικταλ σου προκαλεσε προβληματα στο συκωτι? γιατι το παιρνω και γω σε αρκετα μεγαλη δοση..
μπραβο για το αλοπεριντιν... το μισω αυτο το φαρμακο!