η συνηθεια της καταθλιψης... - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 216
    Senior Member
    Α , ενταξει , συγγνωμη , μπερδευτηκα .......ακυρον ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by giang View Post
    σε μια άλλη ζωή μπορεί...σ αυτή απ ότι ξέρω μέχρι τώρα άντρας... χαχαχαχα
    Χα χα χα.....

Quote Originally Posted by rea View Post
    η καταθλιψη μου χωριζεται σε 3 φασεις
    φαση 1. αρνηση και αυταπάρνηση
    ολα οσα γινουν για να χ τ ι σ ο υ ν την καταθλιψη..τα θεμελια της φυλακης δειαρκει περισσοτερο απο ολες τις αλλες φασεις..δημιουργουμε ενα συμπαν που λειτουργει εναντιον μας

φαση 2. η υπουλη εκρηξη
    το μπαμ που γινεται και δεν το καταλαβαινεις συνηθως..απλα μια μερα συνειδητοποιεις οτι εισαι σε κωμματοδη κατασταση απο εναν αφορητο ψυχικο πονο ανεξηγητο και απολυτα καλαστρεπτικο.

φαση 3. η συνηθεια
    αν η φαση 2 λειτουργησει για μεγαλο χρονικο διαστημα, στην περιπτωση μου 6-7 χρονια τοτε ακομα και αν ο αφορητος πόνος περασει οι βιορυθμοι ειναι απιστευτα αργοι, η χρόνια απομόνωση, η καθιστικη ζωη ... αισθανεσαι λαπας!... θες να βγεις να τρεξεις να παιξει να ζησεις αλλα δεν μπορεις ... φοβασαι οτι το παραμικρο μπορει να σε στειλει στα μαυρα ταρταρα.. υπεραυτοπροστατευεσαι ...και το σωμα δεν συμμαχει με ολα αυτα που θελει η ψυχη.
    παρατηρεις τα βηματα μπροστα και μετρας τα βηματα πισω..οπισθοχωρεις οχι απο πονο αλλα επειδη σε ευχαριστουν ακομα οι καταθλιπτικες συνηθειες, εχεις εξοικιωθει με την αποχαυνωση, τον καναπε κτλ κτλ και ενω νιωθεις και θελεις πραγματικα μια αλλη ζωη δεν εισαι ετοιμος να την διεκδικησεις

επιτελους θελω ξανα... αλλα ακομα δεν κανω και απογοητευομαι, φοβαμαι μην ξαναγυρισω στον πονο..ειμαι τωρα πιο πανικοβλημενη απο ποτε..επιτελους η ψυχη μου μου δινει λίγη δυναμη λιγα θελω και εγω αργω πολυ να τα αξιοποιησω
    Διέξοδο μπορείς να βρεις μέσω κατάλληλων ανθρώπων που θα σου δώσουν αισιοδοξία και θα σταθούν δίπλα σου. Η ενθάρρυνση οδηγει σε σταδιακη μεταβολή της διαθεσης. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο "φάρμακο" για την καταθλιψη. Δυστυχώς οι πολλοί παρατανε τετοια άτομα ή/και τους κολλάνε την ταμπέλα καταθλιπτικού, ψυχπαθούς κλπ συναφη.
    Η καταθλιψη οδηγει στη στασιμότητα. Το άτομο χάνει το ενδιαφέρον του για τα πάντα, είναι μόνιμα βυθισμένο στις σκέψεις. Όλα του φαντάζουν σαν ενα ατέλειωτο αδιέξοδο.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Διέξοδο μπορείς να βρεις μέσω κατάλληλων ανθρώπων που θα σου δώσουν αισιοδοξία και θα σταθούν δίπλα σου. Η ενθάρρυνση οδηγει σε σταδιακη μεταβολή της διαθεσης. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο "φάρμακο" για την καταθλιψη. Δυστυχώς οι πολλοί παρατανε τετοια άτομα ή/και τους κολλάνε την ταμπέλα καταθλιπτικού, ψυχπαθούς κλπ συναφη.
    Η καταθλιψη οδηγει στη στασιμότητα. Το άτομο χάνει το ενδιαφέρον του για τα πάντα, είναι μόνιμα βυθισμένο στις σκέψεις. Όλα του φαντάζουν σαν ενα ατέλειωτο αδιέξοδο.
    πολυ σωστα τα λες Ιωαννη αλλα δυστηχως δεν υπάρχουν τετοια ατομα στην ζωη μου... εδω μια καλημερα λες και το μετανιωνεις... αντι για καλημερα θα σου πουν για την κριση , για προβλήματα υγειας για το μαλ@κα γκομενο...τρελη μοιζερια παντου!!

πολυ σωστα τα λες Ιωαννη αλλα δυστηχως δεν υπάρχουν τετοια ατομα στην ζωη μου... εδω μια καλημερα λες και το μετανιωνεις... αντι για καλημερα θα σου πουν για την κριση , για προβλήματα υγειας για το μαλ@κα γκομενο...τρελη μοιζερια παντου!!
    Κάποτε τα κατάλληλα αυτα άτομα μέσα από τα λόγια τους και την ενθάρρυνση που σου εμπνέουν σε βοηθούν να πάρεις σωστές αποφάσεις, να κάνεις βήματα εκει που διστάζεις. Διοτι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, δεν είμαστε οι δυνατοί χαρακτήρες που βρίσκουν τις δυνάμεις μέσα τους και δεν χρειάζονται ενθάρρυνση ή θετική κουβέντα από κανέναν.

Ως προς τους υπόλοιπους, απλα υπάρχουν για να σου λένε τον πόνο τους επειδή γυρευουν κάποιον πρόθυμο να τους ακούσει, ή (και λόγω μη ψυχικής σύνδεσης τους από τη δικη τους πλευρα μαζι σου) σε φορτωνουν με απαισιοδοξία και απογοήτευση αμα ζητησεις τη γνώμη τους/ ανοιξεις κουβεντα για να σε ενθαρρύνουν ή σε ζηλεύουν επειδή μέσα στο χάλι σου δικρίνουν τα θετικά σου τα οποία εσύ λόγω της καταστασης σου αγνοείς.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Κάποτε τα κατάλληλα αυτα άτομα μέσα από τα λόγια τους και την ενθάρρυνση που σου εμπνέουν σε βοηθούν να πάρεις σωστές αποφάσεις, να κάνεις βήματα εκει που διστάζεις. Διοτι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, δεν είμαστε οι δυνατοί χαρακτήρες που βρίσκουν τις δυνάμεις μέσα τους και δεν χρειάζονται ενθάρρυνση ή θετική κουβέντα από κανέναν.

Ως προς τους υπόλοιπους, απλα υπάρχουν για να σου λένε τον πόνο τους επειδή γυρευουν κάποιον πρόθυμο να τους ακούσει, ή (και λόγω μη ψυχικής σύνδεσης τους από τη δικη τους πλευρα μαζι σου) σε φορτωνουν με απαισιοδοξία και απογοήτευση αμα ζητησεις τη γνώμη τους/ ανοιξεις κουβεντα για να σε ενθαρρύνουν ή σε ζηλεύουν επειδή μέσα στο χάλι σου δικρίνουν τα θετικά σου τα οποία εσύ λόγω της καταστασης σου αγνοείς.
    γιαυτο μπήκα στο φορουμ, για να βρω καποια "καταλληλα" ατομα για να με ενθαρρυνουν.. και να με βοηθησουν...αλλα τελικα αυτη ειναι η παγιδα και κολησα στο φορουμ τωρα
    με εξοργιζει η αδυναμια μου και η αναγκη μου για ενθαρυνση... θα θελα να ειμαι ενας αυτοφωτος ανθρωπος..θα θελα να μπορω να λειτουργω ασχετα με τους ανθρωπους διπλα μου να μπορω ΕΓΩ να ενθαρυνω τον εαυτο μου και αυτο να αρκει

Ο εγκλωβισμός σ' αυτο το χώρο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου προκύψει απ αυτον το χώρο αναζητώντας ψυχολογική υποστήριξη.
    γιάννης

Και στην περίπτωση της ΙΨΔ τα πράγματα ειναι εξίσου χάλια: Βάζω τον εαυτό μου σε διλήμματα τύπου: όποιος δεν θέλει να πάει στο μύλο 40 μέρες κοσκινίζει. Αυτά κι αν είναι ψυχοφθόρες καταστάσεις. Ο νους μπαίνει σε επιπόλαιες, αβεβαιες καταστασεις από τις οποίες προκύπτουν διλήμματα και το τελικό αποτέλεσμα ειναι να είμαι εκτεθειμένος απέναντι στους άλλους.
    γιάννης

Junior Member
    Παιδιααα αποφύγετε τα spam posts, υπάρχουν τουλάχιστον 8-9 post spam. Ας βοηθήσουμε την ανάγνωση κάποιου που θα διαβάσει το thread για να βοηθηθεί.

Senior Member
    γιαυτο μπήκα στο φορουμ, για να βρω καποια "καταλληλα" ατομα για να με ενθαρρυνουν.. και να με βοηθησουν...αλλα τελικα αυτη ειναι η παγιδα και κολησα στο φορουμ τωρα
    με εξοργιζει η αδυναμια μου και η αναγκη μου για ενθαρυνση... θα θελα να ειμαι ενας αυτοφωτος ανθρωπος..θα θελα να μπορω να λειτουργω ασχετα με τους ανθρωπους διπλα μου να μπορω ΕΓΩ να ενθαρυνω τον εαυτο μου και αυτο να αρκει
    κανεις δεν ειναι αυτοφωτος.
    αυτα ισχυουν μονο στην θεωρια.
    το καλυτερο που μπορει να κανει κανεις για τον εαυτο του κατα την γνωμη μου, ειναι να επιλεγει τις επιρροες του. οχι οτι ναναι γνωμες/ ανθρωπους/ γνωριμιες που τον χειροτερευουν αντι να τον βελτιωνουν.
    ειναι υπερ αρκετο.

Banned
    Quote Originally Posted by vasia05 View Post
    Παιδιααα αποφύγετε τα spam posts, υπάρχουν τουλάχιστον 8-9 post spam. Ας βοηθήσουμε την ανάγνωση κάποιου που θα διαβάσει το thread για να βοηθηθεί.
    δεν καταλαβα....??? εκανα κατι??

Senior Member
    Ποια ρε π@στ@ μου καλη κουβεντα απο αλλους?εδω η μανα μου οταν ημουν πολυ χαλια με ασχημη υποτροπη και σκεφτομουν σοβαρα να αυτοκτονησω σηκωθηκε και πηγε στο Ντουμπαιyou k ow? Ντιμπιντιμπινται στο ντουμπαι στο ντουμπαι...

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κανεις δεν ειναι αυτοφωτος.
    αυτα ισχυουν μονο στην θεωρια.
    το καλυτερο που μπορει να κανει κανεις για τον εαυτο του κατα την γνωμη μου, ειναι να επιλεγει τις επιρροες του. οχι οτι ναναι γνωμες/ ανθρωπους/ γνωριμιες που τον χειροτερευουν αντι να τον βελτιωνουν.
    ειναι υπερ αρκετο.
    φυσικα και υπάρχουν ανθρωποι αυτοφωτοι...που δεν αναλόνωνται στις γνωμες των αλλων... τις διαμορφωνουν!!που δεν παραιτουνται που δεν αφηνουν τον φοβο τους να τους παραλύσει που δεν τους ριχνει μια ηττα ..ή 10 ηττες... συνεχιζουν.

ακουγεται λίγο σαν κλαψα αυτο που κανω αυτην την στιγμη ...ειναι περισσοτερο θυμος και πανικος.
    θελω να κανω ενα βημα και σκεφτομαι μονο την αποτυχία ξανα και ξανα... το γεγονος οτι τα πάντα τα παρατάω..
    σιχαθηκα να απογοητευω τον εαυτο μου και γιαυτο προτιμω να μην κανω τιποτα..μπας και σιχαθω το να μην κανω τιποτα και προτιμησω να ρισκαρω ξανα να απογοητευσω τον εαυτο μου...
    τωρα εχω σιχαθει και τα δυο..ξανα!... βρισκομαι ακριβως εκει που βρισκομουν πριν πάρω τα χαπια...με την μονη διαφορα οτι ειμαι νηφαλια και δεν μπορω να αποφυγω ολα αυτα τα γαμημεν@ συναισθηματα θυμου και φοβου.

σιχαινομαι το μυαλο μου τις σκεψεις μου..την ζωη μου... θα θελα να ειμαι καποια αλλη

θα μου πειτε απλα καντο!!!... και μονο απλο δεν ειναι... ενω ειναι και θυμωνω με τον εαυτο μου για αυτο.

στα βιβλια και στις ταινιες λένε πρεπει να συγχωρεσουμε και να ξαναγαπήσουμε τον εαυτο μας... και πως να το κανω?..ειμαι διχασμενη..ειμαι τρελη ...δεν με οριζω και μονο που τα λέω ολα αυτα θελω να τα σπάσω όλα εδω μεσα... θελω να ουρλιαξω!!!
    δεν ειναι αυτολύπηση ...ειναι αυτοθυμος!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι σκατα ειναι αυτο? ανωρημοτητα? βλακεια? ανικανοτητα? τεμπελια? μοιζερια?

Senior Member
    Δεν ξερω για αυτοφωτους και ετεροφωτους , αλλα εχω μαθει να βασιζομαι μονον στον εαυτο μου , δεν περιμενω τιποτα απο τους γονεις μου , και λιγα απο φιλους , εχουν ολοι τα προβληματα τους ................ οσο για πιθανη συντροφο , αμα δεν μαθεις να βασιζεσαι στον εαυτο σου , δεν θα κατσει μαζι σου καμμια της προκοπης , δλδ συναισθηματικα σχετικα ανεξαρτητη , οχι κολλητηλικια , να κρεμεται απο πανω μου , μια γυναικα , με κουραζει αφανταστα ................ μια τετοια συναντησα στην ζωη μου ,, ισως δυο , αλλα ημουν αρκετα νεος και απροθυμος για παντρειες .............. οσο για τους ' τοξικους ' ανθρωπους . η τα ανθρωπινα ' βαμπιρ ' που σου ρουφανε ολη την θετικη ενεργεια , εχω μαθει να τους ξεχωριζω , και να τους απομακρυνω .................................. η χειροτερη μοναξια , δεν ειναι να εισαι μονος , ειναι να εισαι με καποιον που δεν ταιριαζεις ..........εγκλωβισμενος ..........

Senior Member
    φυσικα και υπάρχουν ανθρωποι αυτοφωτοι...που δεν αναλόνωνται στις γνωμες των αλλων... τις διαμορφωνουν!!που δεν παραιτουνται που δεν αφηνουν τον φοβο τους να τους παραλύσει που δεν τους ριχνει μια ηττα ..ή 10 ηττες... συνεχιζουν.
    ?
    Ισως κατι αλλο εννοει η ρεμ , δεν την εχω συνηθησει να γραφει ανακριβειες ...........υπαρχουν φυσικα ανθρωποι αυτοφωτοι , που εξαρτωνται καθαρα απο τις σκεψεις τους , οχι τις γνωμες αλλων .................. οι σκεψεις ειναι που διαμορφωνουν τις πραξεις , και με την σειρα τους , διαμορφωνουν τις συνηθειες σου και τον χαρακτηρα σου ..........

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast