Εχετε μπλεξει ποτέ με ΝΑΡΚΙΣΣΟ; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 239
    Banned
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Το να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας δεν είναι καθόλου εύκολο sad, για κανέναν. Είναι επίπονο και τρομακτικό τις περισσότερες φορές αλλά είναι επίσης απελευθερωτικό στο τέλος. Ας πούμε το να πάρω την ευθύνη του εαυτού μου απέναντι σε ένα χειριστικό άτομο για μένα σημαίνει κατα αρχήν οτι θα πρέπει να παραδεχτώ οτι εγώ άθελα μου και εν αγνοία μου του επιτρέπω να με χειρίζεται. Πρέπει να βρω τα τρωτά μου σημεία. Πρέπει να βρω τι με κρατάει με αυτό το άτομο για να μπορέσω να αποδεσμευτώ. Αυτό πολλές φορές μπορεί να είναι και πρακτικά δύσκολο αν όπως λες εσύ ζεις με την μητέρα σου και δεν έχεις δικά σου χρήματα για να ζήσεις μόνη σου. Όμως όσο συνεχίζω να βλέπω τον εαυτό μου ως θύμα, το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα αλλάξει τίποτα. Ας πούμε μπορείς να σκεφτείς οτι δεν ήσουν θύμα με την μητέρα σου, οτι απλά βρέθηκες σε πιο αδύναμη θέση για κάποιους λόγους. Πρέπει να απελευθερωθείς όμως πρώτα και από τον θυμό που τώρα λογικά νιώθεις για εκείνη. Αυτό θα είναι καλό για σένα.
    Πολύ δύσκολα μου φαίνονται όλα αυτά δεν την έχω ανάγκη συναισθηματικά αλλά οικονομικά ναι. Ναι να δεχτώ ότι την άφησα κι εγώ άθελά μου να με χειρίζεται όμως τώρα τι κάνω είναι το θέμα εν καιρώ κρίσης που δεν υπάρχουν δουλειές, που μπορεί να μου κάνει κακό αν ψάξω για δουλειά και που επίσης έχω ένα πρόβλημα και μπορεί και με εκβιάζει με αυτό ότι με το παραμικρό θα με κλείσει μέσα; Είναι πραγματικά "άνθρωπος" χωρίς ψυχή, διάβολο θα την έλεγα έτσι μου 'ρχεται να πάω να προσευχηθώ και να εξομολογηθώ σε καμιά εκκλησία, αφού υπάρχει ο διάβολος δεν μπορεί να μην υπάρχει και το καλό έτσι σκέφτομαι μερικές φορές παρόλο που δεν πιστεύω στο θεό.

Banned
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    ....σε σφαζει με το γαντι!
    Συμφωνω και επαυξάνω!
    Κι ολα γινονται οπως το λες: σιγα σιγα....για να χτιστει ως επανω η εξάρτηση, η αυθεντια, η εμπιστοσυνη, η αναγκη σου γι'αυτον.
    Η ζωη σου μετα ειναι απολυτα δεμενη με αυτον. Τιποτα δεν νοειται χωρις την δικη του παρέμβαση, έγκριση, αποφαση.
    Νεφέλη να σε ρωτήσω κάτι; Άξιζε να χαλάσεις το γάμο σου τη ζωή σου χωρίς να θέλω να σε επικρίνω απλά να σε κάνω να σκεφτείς για αυτόν τον μαλάκα; Γιατί μη μου πεις ότι τώρα είναι όλα τα ίδια με τον άντρα σου!! Ρε το μ....... όμως τι έκανε ο δήθεν σύμβουλος μπήκε ανάμεσα στο ζευγάρι μα πόσο μαλ......;;;;;;;;

Senior Member
    Ναι!!!!!
    Αυτο κανει. Σου τονιζει τα καλα, σε κανει να αισθανεσαι μοναδικη, σε αποθεωνει μεχρι να σε φερει εκει που θελει και να αρχισει το εργο του.
    Μετα σε εχει στη σωστη θέση για να δουλεψει το πραγμα.
    Δυο θαυμασια πλασματα δεν μπορει ομως να υπαρχουν. Εκεινος ειναι ξεκαθαρα πιο θαυμασιος απο σενα, παρολο που σε αποθεωσε στην αρχη.
    Μετα την αποθεωση, ερχεται η αποδόμηση. Και πιστεψε με, ειναι τοσο καλα μεθοδευμενη που δεν παιρνεις χαμπαρι....
    Οταν καταλαβεις τι γίνεται, ειναι αργα. Στην εχει κανει τη ζημια.
    Ωωω! Σα να βλέπω γνωστά μου θέματα τώρα με αυτά που λέτε κορίτσια! (και σε σένα αναφέρομαι Μαρα, δεν ξέρω πως λειτουργεί η πολλαπλή παράθεση).
    Έχουν και λίγο μεγαλομανία; Ας πούμε μεγαλόπνοα σχέδια για το πως θα γίνουν πλούσιοι ή διάσημοι μια μέρα;
    Και μετά όταν βλέπει ο άλλος οτι κάτι κάνεις και εσύ, έτσι ταπεινά και ήσυχα και γυρίζει και σου λέει : αποκλείεται να το έμαθες αυτό τόσο γρήγορα (γιατί θεωρεί δεδομένο οτι αυτός στο έμαθε, αποκλείεται να το ήξερες απο πιο πριν) μάλλον πρόχειρα τα μαθαίνεις!!!; Σα να θυμώνει που κάτι ξέρεις κι εσύ! Σα να τον ενοχλεί. Και μάλιστα να σου τονίζει συνεχώς οτι σου μαθαίνει πράγματα που άλλοι κάνουν χρόνια να μάθουν. Σα να σου λεει οτι ήταν τιμή σου να είσαι δίπλα του, που σου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by always sad View Post
    Πολύ δύσκολα μου φαίνονται όλα αυτά δεν την έχω ανάγκη συναισθηματικά αλλά οικονομικά ναι. Ναι να δεχτώ ότι την άφησα κι εγώ άθελά μου να με χειρίζεται όμως τώρα τι κάνω είναι το θέμα εν καιρώ κρίσης που δεν υπάρχουν δουλειές, που μπορεί να μου κάνει κακό αν ψάξω για δουλειά και που επίσης έχω ένα πρόβλημα και μπορεί και με εκβιάζει με αυτό ότι με το παραμικρό θα με κλείσει μέσα; Είναι πραγματικά "άνθρωπος" χωρίς ψυχή, διάβολο θα την έλεγα έτσι μου 'ρχεται να πάω να προσευχηθώ και να εξομολογηθώ σε καμιά εκκλησία, αφού υπάρχει ο διάβολος δεν μπορεί να μην υπάρχει και το καλό έτσι σκέφτομαι μερικές φορές παρόλο που δεν πιστεύω στο θεό.
    Δεν ξέρω τι να σου πω βρε sad... Δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Αν έψαχνες για κάποιον άλλον θεραπευτή; Να μπορέσεις να τον εμπιστευτείς και να σου δείξει εκείνος τρόπους. Σίγουρα το χρειάζεσαι, είναι δύσκολο αυτό που περνάς.
    Αν νιώθεις οτι θες να εξομολογηθείς, να πας! Ακόμα και αυτό θα σε βοηθήσει! Και να είσαι σίγουρη οτι υπάρχει το Καλό! Χωρίς αυτό ο κόσμος μας θα ήταν ήδη κατεστραμμένος :)

Nefeli28
    Guest
    Νεφέλη να σε ρωτήσω κάτι; Άξιζε να χαλάσεις το γάμο σου τη ζωή σου χωρίς να θέλω να σε επικρίνω απλά να σε κάνω να σκεφτείς για αυτόν τον μαλάκα; Γιατί μη μου πεις ότι τώρα είναι όλα τα ίδια με τον άντρα σου!! Ρε το μ....... όμως τι έκανε ο δήθεν σύμβουλος μπήκε ανάμεσα στο ζευγάρι μα πόσο μαλ......;;;;;;;;
    ....μα εφτασε να βλεπει κρυφα απο μενα τον αντρα μου σε συνεδριες, τη στιγμή που ο ασθενης του ημουν εγω και τοσους μηνες οπως ειναι φυσικό μιλουσα και για θέματα της σχεσης μου με τον αντρα μου.
    Κι αυτός κρυφα απο μενα εβλεπε ενα διαστημα και εκεινον.
    Πως να νιωσω εγω μετα; Ποιον να εμπιστευτώ;
    Οχι, δεν αξιζε για τον μαλακα ολο αυτο που περασα γιατι μονο εγω ξερω τι αγωνα εχω κανει και κανω για να ισορροπησω τα παντα. Τον εαυτο μου, τη σχεση μου με τον αντρα μου, τα παιδια μας, ολα.
    Δεν αξιζε, γιατι εγω πηγα να βοηθηθω σε μια στιγμη της ζωης μου που βουλιαζα στους ψυχαναγκασμους και τις εμμονές. Και αυτός με εριξε στο γκρεμό.
    Δεν αξιζε τίποτα. Ουτε ενα ευρω απο τα τρια χιλιάρικα που πληρωσα για τις "υπηρεσιες" που προσεφερε.
    Η ζημια ηταν/ειναι μεγαλη και παλευω για να παω παρακατω.

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Ωωω! Σα να βλέπω γνωστά μου θέματα τώρα με αυτά που λέτε κορίτσια! (και σε σένα αναφέρομαι Μαρα, δεν ξέρω πως λειτουργεί η πολλαπλή παράθεση).
    Έχουν και λίγο μεγαλομανία; Ας πούμε μεγαλόπνοα σχέδια για το πως θα γίνουν πλούσιοι ή διάσημοι μια μέρα;
    Και μετά όταν βλέπει ο άλλος οτι κάτι κάνεις και εσύ, έτσι ταπεινά και ήσυχα και γυρίζει και σου λέει : αποκλείεται να το έμαθες αυτό τόσο γρήγορα (γιατί θεωρεί δεδομένο οτι αυτός στο έμαθε, αποκλείεται να το ήξερες απο πιο πριν) μάλλον πρόχειρα τα μαθαίνεις!!!; Σα να θυμώνει που κάτι ξέρεις κι εσύ! Σα να τον ενοχλεί. Και μάλιστα να σου τονίζει συνεχώς οτι σου μαθαίνει πράγματα που άλλοι κάνουν χρόνια να μάθουν. Σα να σου λεει οτι ήταν τιμή σου να είσαι δίπλα του, που σου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.
    Εεεεεεετσι!
    Παντα ειναι τιμη σου που καταφερες να εχεις μια θεση διπλα στο ναρκισσο.
    Ξερεις ποσο κοπιασε αυτος για να σε φερει εκει που ηθελε;
    Εδω αναγκάστηκε να μοιραστει την γοητεια και την πρωτια για να σε παραπλανησει και εστω για λιγο διαστημα να σε κανει να αισθανθείς μοναδικη.
    Τα υπολοιπα ειναι παιχνιδακι γι'αυτον...

Senior Member
    Βρε τι μαθαίνω νυχτιάτικα!!!
    Μοιραστείτε τις γνώσεις σας κορίτσια! χαχα
    Κι όταν περάσει το πρώτο στάδιο της αποθέωσης και φτάσουμε στην αποδόμηση, όχι εντελώς ακόμα αλλά ύπουλα χωρίς να λέγεται με λέξεις.... έχεις συνεχώς την αίσθηση οτι τα κάνεις όλα λάθος; Σα να φταις και για την τρύπα του όζοντος ας πούμε; Κι όταν του το λες οτι νιώθεις έτσι, στο γυρνάει πάνω σου, είσαι ενοχική για αυτό το παίρνεις έτσι, αυτός δεν εννοούσε αυτό! Αλλά συνεχίζει αυτή η αίσθηση, σα να αιωρούνται κατηγορίες που απλά βαφτίζονται αλλιώς. Κι αν είσαι όντως και ενοχικός τύπος την πάτησες!!!
    Μπορεί να σε τρομάζει και λίγο; Πχ σα να σε απειλεί - έμμεσα πάντα;

Nefeli28
    Guest
    Δεν μπορουσες να τα πεις καλύτερα.
    Εχεις κάποιον υποψη σου υποθετω.
    Εγω ανοιξα το θεμα γιατι την πατησα 3 φορες. Και οι τρεις ειχαν τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα.
    Απλα την τελευταία φορα επειδη ηταν ο "ειδικος" δεν πηγαινε το μυαλο μου οτι ειχα πεσει παλι σε ναρκισσο.
    Ουτε που το σκεφτηκα.
    Εκ των υστέρων, τα καταλαβα ολα.
    Στο τελος οταν ηταν πια να φύγω απο κει, τον ρωτησα αν σε μια αποτυχημενη θεραπευτικη σχεση εχουν και οι δυο πλευρές μερίδιο ευθυνης. Ξερεις τι μου απαντησε ο μαλακας;
    Είπε: " οχι βέβαια, αυτο ισχυει για τα ζευγαρια να φταινε και οι δυο, εμεις δεν είμαστε ζευγαρι"
    Φυσικά έφταιγα εγω! Γιατι λιγο αργότερα ειπε οτι ποτέ δεν τον ακουγα και δεν πήρα τίποτα απο αυτον.
    Μονο που ειχα εξαρτηθει πληρως και ολη μου η ζωη ηταν εκεινος.

Αυτος τωρα ειναι θεραπευτης.....

Senior Member
    Δεν μπορουσες να τα πεις καλύτερα.
    Εχεις κάποιον υποψη σου υποθετω.
    Εγω ανοιξα το θεμα γιατι την πατησα 3 φορες. Και οι τρεις ειχαν τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα.
    Απλα την τελευταία φορα επειδη ηταν ο "ειδικος" δεν πηγαινε το μυαλο μου οτι ειχα πεσει παλι σε ναρκισσο.
    Ουτε που το σκεφτηκα.
    Εκ των υστέρων, τα καταλαβα ολα.
    Στο τελος οταν ηταν πια να φύγω απο κει, τον ρωτησα αν σε μια αποτυχημενη θεραπευτικη σχεση εχουν και οι δυο πλευρές μερίδιο ευθυνης. Ξερεις τι μου απαντησε ο μαλακας;
    Είπε: " οχι βέβαια, αυτο ισχυει για τα ζευγαρια να φταινε και οι δυο, εμεις δεν είμαστε ζευγαρι"
    Φυσικά έφταιγα εγω! Γιατι λιγο αργότερα ειπε οτι ποτέ δεν τον ακουγα και δεν πήρα τίποτα απο αυτον.
    Μονο που ειχα εξαρτηθει πληρως και ολη μου η ζωη ηταν εκεινος.

Αυτος τωρα ειναι θεραπευτης.....
    Τι να πω...εχω εντυπωσιαστεί! Πολλά είχα σκεφτεί για αυτό το άτομο, αλλά η περίπτωση του νάρκισσου δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Απλώς βλέποντας κάποιες περιγραφές στο θέμα σου, μου τον θυμισαν έντονα. Όπως η γοητεία, η αίσθηση αυθεντίας, το να μιλάει με υπονοούμενα συνεχώς σα να κατέχει την μεγάλη αλήθεια αλλά δεν ξέρει αν μπορεί να στη πει ας πούμε. Και φυσικά η αποδόμηση στο τέλος που σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου τον ίδιο.

Μη το λες πάντως...και σε ερωτική σχέση μπορεί να φταις μόνο εσύ! Μπορεί το δικό του φταίξιμο ας πούμε να το ορίζει μόνο στο οτι πίστεψε οτι μπορείς να τον ακολουθήσεις (αφήνοντας τα κουσούρια σου) αλλά ήταν υπερβολικά αισιόδοξος γιατί δεν μπόρεσες τελικά παρόλη την αγάπη που σου έδωσε! Άρπα την πάλι δηλαδή, πάλι εσύ φταις!

Καλά εσύ μιλάμε για φοβερή γκαντεμιά με αυτόν τον τύπο! Και να έψαχνες τέτοιον επίτηδες, δεν θα τον έβρισκες!

Senior Member
    Always εχεις εναν εχω δυο και ο πατερας δεν ειναι χειριστικος ειναι βιαιος! Χριστοπαναγια για το παραμικρο.

Banned
    Quote Originally Posted by take a break View Post
    Always εχεις εναν εχω δυο και ο πατερας δεν ειναι χειριστικος ειναι βιαιος! Χριστοπαναγια για το παραμικρο.
    Και τι κάνεις take a break γι'αυτό; Δεν πρέπει να κάνεις κάτι να αλλάξεις τη ζωή σου; Εγώ πήγα για ψυχοθεραπεία αλλά με έβγαλε νοκ άουτ ο ψυχοθεραπευτής........ούτε που τον ένοιαζε γι'αυτά που περνάω.

Senior Member
    Τώρα κατάλαβα γιατί τα λες αυτά........γιατί βάζεις εμένα στο ρόλο της μάνας σου που τόσο μισούσες. Κοίτα κοπελιά ή αγόρι δεν ξέρω τι είσαι κακώς ασχολείσαι μαζί μου...........Αν τα λες για καλό να τα εξηγείς από την αρχή γιατί εγώ παρεξηγήθηκα πρώτον και δεύτερον κάνεις ένα πολύυυυυυυυυυυυυυυ μεγάλο λάθος. Εκτός ότι μας τη λες, λες κιόλας ότι φταίει αυτός που ανέχεται και ο άλλος είναι αθώος που κάνει ότι κακό κάνει. Ποιός στο μαθε αυτό;;;;; Εγώ μπορεί να θέλω να πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι, και όλοι να είναι θύτες ή να μην μπορώ να ξεφύγω τότε ποιός φταίει εγώ φταίω;;; Λάθος στα μάθανε κοριτσάκι μου/ αγοράκι μου.
    καταρχην συζητω ευπρεπως κ δεν σε ειρωνευτθηκα οπως εσυ..μιλα λιγο καλυτερα γιατι δεν φτανει που προσπαθουμε να βοηθησουμε κιολας λεγοντας την αποψη μας..αλλα μας τη λες κιολας απο πανω..
    σου ειπα εγω πουθενα οτι ο θυτης ειναι αθωος?
    δεν το βλεπω καπου..αλλα αν εσυ αντιληφθηκες αυτο απο οσα διαβασες λυπαμαι κ ειναι δικο σου το προβλημα..
    απλα εξηγησα την δικη μου σταση ζωης..αν εσυ παλι θες να σου λεμε σε ολα "αχ ναι μωρε καιμενο εχεις δικιο.." κ να πηγαινουμε με τα νερα σου..κανεις ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ..δεν προκειται να πω ποτε ετσι για καποιον ο οποιος δεχεται συνεχομενα κακοποιηση κ δεν αντιδρα..
    γιατι αυτο προσπαθουσα να εξηγησω..
    αν εσενα δλδ σε δερνουν συνεχομενα κ συστηματικα..θες να μας πεις τωρα οτι εισαι κ καιμενουλα????
    σου εδωσα μια αλλη οπτικη...να καταλαβεις κ να ανοιξεις τα ματια σου..
    αλλα προφανως δεν εχεις παιδεια να καταλαβεις.....ποσο κριμα..γι αυτο κ παντα θα εισαι στην θεση που εισαι..λυπαμαι που μιλαω ετσι, αλλα εσυ με προκαλεσες..μου λες οτι σας την ειπα ενω απλα παραθετω μια αποψη! ολοι αυτο κανουμε εδω μεσα..
    αν εσυ εισαι κομπλεξικο απλα χεστηκα!

Senior Member
    ακου τι ειπε ρε φιλε..χααχ! οτι εβαλα αυτην στον ρολο της μανας μου!!χααχ!
    πολυ γελοιο ρε φιλε..
    κοριτσακι μου για να γινει αυτο πρεπει να με ζησεις κ να σε ζησω κ να υπαρξει ταυτιση...τι ασχετα ειναι αυτα που λες..
    τελικα μαλλον ειχε δικιο ο θεραπευτης σου,, οτι σου αρεσει να εισαι θυμα...οκ keep on..θα πας μπροστα..χααχ

Senior Member
    Τι λες βρε συ αν είναι να πάμε εκεί να γίνουμε χειρότερα ποιός ο λόγος της ψυχοθεραπείας; Πας καλά στα μυαλά σου; Γιατί να είναι σκληρός ο θεραπευτής; Πες μου με επιχειρήματα. Όσο για το ότι θυματοποιούμαι δεν εννοούσε αυτό εννοούσε ότι το παίζω θύμα, μπαίνω δηλαδή στη θέση του θύματος για να το παίξω χαζή ή ξέρω εγώ τι. Είναι λόγια αυτά θεραπευτή σοβαρού ή κομπογιαννίτη; Έλεος κι εσύ πια δηλαδή ξέφυγα από αυτόν και θα τα ακούσω από σένα τώρα; Αρχίζεις και μου θυμίζεις το παλιό φόρουμ αυτό που ήθελα να ξεχάσω............Καμία ανοχή στη σκληρότητα από εδώ και πέρα. Όποιος λέει μαλακίες θα τα ακούει χοντρά από μένα. Λέω κι εγώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω δεν θα πεταχτεί κανένας να πει τη μαλακία του;;
    μιλας ασχημα κ πιθανον γι αυτο κ στο προηγουμενο φορουμ ακουγες τον εξαψαλμο.
    ακουσε με ..σου μιλαω με επιχειρηματα κ ομως δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω..
    δεν καταλαβαινεις το προφανες κ γι αυτο δεν φταιω εγω......καποια πραματα φαινονται απο τα ποστ σου περι προβληματικοτητας.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Πω πω anxious,χαρά στο κουράγιο σου που μένεις ήρεμη.

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast