Results 61 to 75 of 129
-
12-03-2017, 23:55 #61
Να σου δείξω έναν που έχει αγάπη εννοείς; Πραγματικά ξέρω κάμποσους. Και λέγοντας αγάπη δεν εννοώ κάποια συγκεκριμένη μορφή, αλλά ξέρω ανθρώπους που έχουν πραγματική αγάπη για την δουλειά τους πχ, που τους γεμίζει αυτό που κάνουν και τους δίνει ζωή, αγάπη για τους ανθρώπους γύρω τους, για την φύση, για τα ζώα, για χίλια δύο. Τίποτα από αυτα δεν είναι αρκετό από μόνο του για να σε κάνει ευτυχισμένο, εξάλλου κανείς δεν είναι απόλυτα ευτυχισμένος, στιγμές ευτυχίας αναζητάμε όλοι, χρειάζεται μια γενικότερη ισορροπία και σαφώς και τα υλικά αγαθά είναι μέσα σε όλο αυτό.
- 12-03-2017, 23:58 #62
Ναι αλλά η διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι προσπαθώ και ευτυχώς τα καταφέρνω να μην είμαι τόσο ρηχή και κυνική ώστε να κυνηγάω τα επιφανειακά πράγματα και να πιστεύω πως μπορώ να έχω τα πάντα επειδή απλά και μόνο έχω χρήματα...δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η άποψη, μου φαίνεται πολύ αλαζονική και μου ανακατεύει το στομάχι...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
13-03-2017, 00:05 #63
Αμα δεν εχω να φαω δεν μπορει να ανθισει αυτο που λεμε ερωτα η αγαπη ξερω γω...εκει ειναι αναγκη (οπως και να εχει αναγκη ειναι αλλα τεσπα, αυτο ειναι αλλη συζητηση, ας πουμε οτι ειναι θεμα βαθμου).
Αν απο την αλλη εχω ενα σκασμο λεφτα, το προβλημα μου δεν ειναι οτι δεν εχω που να βασισω τη ζωη μου...θα κανω τη καρδια μου πετρα και θα τη βασισω σε κρουαζιερες. Η θα γινω πρεσβειρα καλης θελησεως του οηε ρε παιδακι μου και θα υιοθετησω οχτω αφρικανακια, κατι βρε αδερφε. Αλλα δε χρειαζεται να τη "βασισω" σε ανθρωπο...γιατι μαντεψε, το λεξιλογιο αυτο παλι προδιδει αναγκη...θα μου πεις που ειναι το κακο;
Θα σου πω πουθενα...αντιστοιχα που ειναι το κακο αμα διαχωρισω τις αναγκες που ικανοποιει μια σχεση και τις ικανοποιω με σεξ επι πληρωμη για το σωμα, επισης πλουσια φιλαρακια που θα κανουμε τσαρκες με τα γιωτ μας ετσι για τη παρεα και με την τρυφεροτητα που θα μοιραζομαι με τα υιοθετημενα παιδακια μου τον τζαμαλ τη λακισα και τον αμπεμπε; Λολ.
Κατα τα αλλα αμα μιλαμε για νορμαλ μεσες καταστασεις, δε ξερω κανενα ουτε που ειναι ικανοποιημενος με τα οικονομικα του - και ας ειναι καπως μεγαλομεσαια ας πουμε η ολη φαση του- ουτε που εχει αγαπη. Τι ειναι αυτο; Αγαπη; Λες και οι μεσοι καθημερινοι ανθρωποι ξερουν η το εχουν...
13-03-2017, 00:15 #64
Α ετσι μαλιστα...οπου γραφει αγαπη μπορουμε να βαλουμε "χαρα" η "παθος" και θα βγει το ιδιο νοημα...το παθος της ειναι να πλεκει...η χαρα της ειναι να πλεκει. Εχει αγαπη για το πλεξιμο....χαχαχα. Δεν εννοουσες αυτο στο πρωτο σου μηνυμα
Γιατι επισης μπορει απλα να πεις "τους αρεσει"... Τους αρεσει η δουλεια τους, τους αρεσει η φυση, τους αρεσουν τα ζωα κλπ...τωρα το αν αγαπανε τους ανθρωπους γυρω τους η αν τους καλυπτουν αναγκες η το φρικιαστικο υπαρξιακο κενο που μενει διαφορετικα και ρουφαει το ειναι τους επειδη αν δε προλαβανε ξερω γω να κανουν παιδακια αυτο ηταν θα γινουμε σκονη και θα πεθανουμε ολοι και τιποτα δεν εχει νοημα....ειναι αλλη ιστορια.
Απλα οκ...εχουμε την ταση να ωραιοποιουμε ανουσια πραγματα οι ανθρωποι. Αλλιως θα χαναμε τα λογικα μας...αλλα στην ουσια οντολογικα τιποτα δεν εχει σημασια.
13-03-2017, 00:22 #65
Με συγχωρεις αν σε αναστατωσε οτι γραφω η αν σου ανακατευει το στομαχι. Ουτε εμενα μου αρεσει αυτο, ουτε εγω νιωθω καλα. Απλα ετσι νιωθω.
Και προσεξε δεν ειπα καθολου οτι οποιος εχει λεφτα μπορει να εχει οτι θελει...αντιθετως. Λεω οτι κανεις δεν μπορει να εχει αυτο που θελει. Η επειδη δε ξερει τι θελει, η επειδη δε ξερει πως να το παρει, η επειδη δε το αξιζει, η επειδη θελει μαλακιες...ολοι μενουν με το αχτι οπως και να εχει και αρα δεν εχει νοημα να αισθανομαστε ηθικη ικανοποιηση απεναντι σε οποιον νομιζει οτι μπορει να εχει οτι θελει με λεφτα...γιατι ουτε αυτος μπορει ουτε εμεις μπορουμε και εν ολιγοις στο ιδιο καζανι ανεκπληρωτων επιθυμιων βραζουμε.
13-03-2017, 00:23 #66
http://www.awakengr.com/albert-ainst...mi-tis-agapis/
Αν δεν αγαπούσα, θα αυτοκτονούσα.
13-03-2017, 00:26 #67
Δεν διαφωνούμε κατά βάση. Γιαυτό σου είπα οτι χρειάζεται μια γενικότερη ισορροπία. Σαφώς και αν δεν έχω να φάω ή να πληρώσω την δόση μου αυτό το μήνα στην τράπεζα και μου πάρουν το σπίτι, δεν μπορώ να πω...αχ τι ωραία θα πληρώσω με αγάπη!
Και όντως οι περισσότεροι δεν είναι ικανοποιημένοι από την οικον τους κατάσταση, αλλά δεν αρρωσταίνουν όλοι από αυτό, δεν το αφήνουν όλοι αυτό να καθορίσει όλη την ζωή τους και την ύπαρξη τους.
Ωραίο το παράδειγμα με τον τύπο που αγοράζει τα πάντα, αλλά όταν θα εχει τις μαύρες του και θα θέλει μια αγκαλιά ποιος θα του την δώσει; Και τι ακριβώς θα του προσφέρει αυτή η αγκαλιά όταν κι αυτή θα ξέρει ο ίδιος ότι είναι αγορασμένη; Κι εγώ νιώθω χαρά όταν αγοράζω καινούργια παπούτσια πχ αλλά δεν συγκρίνεται αυτό το συναίσθημα με αυτό που έχω νιώσει όταν έχω μοιραστεί τον εαυτό μου με έναν άλλον άνθρωπο. Δεν συγκρίνεται πχ με την ευτυχία που ένιωσα όταν η κολλητή μου έμαθε οτι εμεινε έγκυος μετά από χρόνια προσπαθειών ή όταν ήμουν σκατά και η φίλη μου μου είπε "όλα θα πάνε καλά" και μπορούσα να νιώσω την αγάπη της ή με μια αγκαλιά από τον άνθρωπο μου ή με ένα τηλεφώνημα στη μέση της νύχτας χωρίς να το ζητήσω για να δει αν είμαι καλά...ή με χίλια δύο.
Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε φτωχούς και πλούσιους, νομίζω το λάθος που κάνουμε και μπερδέυουμε την κουβέντα είναι οτι θεωρούμε εξ ορισμού οτι όλοι οι πλούσιοι είναι κατά βάθος δυστυχείς κι όλοι οι φτωχοί έχουν αγάπη. Όχι δεν λέω πως πάει έτσι καθόλου.
Απλά θεωρώ αυτούς που προσανατολίζονται περισσότερο προς την αγάπη (όχι να βασίζονται σε ανθρώπους αναγκαστικά, αγάπη είναι και η αγάπη που νιώθω εγώ ο ίδιος ανεξαιρέτως των άλλων) οτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν πραγματική και οσυσιαστική ευτυχία. Σε στιγμές πάντα, σε δόσεις.
Μου κάνει εντύπωση πάντως που λες οτι δεν γνωρίζεις ανθρώπους που έχουν αγάπη! Δεν μιλώ για τέλειους ανθρώπους, αλλά ειλικρινά έχω πολλά παραδείγματα γύρω μου ανθρώπων που ζουν με αγάπη και μπορεί να μην ξέρουν καν να σου πουν ορισμό.
13-03-2017, 00:28 #68
Όχι καλέ, με παρεξήγησες...δεν φταίνε αυτά που έγραψες για το στομάχι μου...απλά η ιδέα ότι μπορεί να πήγαινα με κάποιον μόνο για τα χρήματα μου φέρνει αηδία ακόμα κι αν δεν υπάρχει περίπτωση αλλά το φαντάστηκα λόγω της όλης συζήτησης...
Δεν θα έλεγα σε κάποιον ότι με ανακατεύουν αυτά που λέει εκτός κι αν ήταν προσβλητικός...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
13-03-2017, 00:33 #69
Προτεινω ενα πειραμα...οσα μελη μιλανε για αγαπη να μου δωσουν ενα σαφη ορισμο για να καταλαβουμε για τι πραγμα μιλαμε και να δουμε αν καταλαβαινουν οιλ ιδιοι τι εννοουν η αν αυτα τα λογια πηγαζουν απο καποιες ανικανοποιητες αναγκες τους και τη τυφλη ορμη και πιστη οτι μπορουν να ικανοποιηθουν. Και οχι μαμπο τζαμπο κουμπαγιά και ειρηνη ημιν απαντησεις...οσο πιο απτες και συγκεκριμενες γινεται...θα χαρω παρα πολυ αμα καποιος τα καταφερει. Εντωμεταξυ θα βαλω τη νιχιλιστικη μου παρτη για υπνο τωρα γιατι ο Μακ μολις ειδε οτι δεχτηκα τα 150 χιλιαρικα που δεν εχει εξαφανιστηκε και τελικα απο οτι φαινεται πρεπει να παω δουλεια το πρωι :P
13-03-2017, 00:36 #70
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
13-03-2017, 00:38 #71
Οχι! Και μένα μ αρέσει η δουλειά μου, δεν μπορώ να πω όμως οτι την αγαπώ!! Υπάρχουν άνθρωποι όμως που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν! Και παλι ούτε αυτό από μόνο του είναι αρκετό όμως γιατί αν έμεναν άνεργοι τι θα γινόταν; Θα αυτοκτονούσαν; Γιαυτό λέω οτι χρειάζεται μια γενικότερη ισορροπία...
Το ότι μπορεί να ωραιοποιούμε πράγματα για να νιώθουμε καλύτερα και να μην χάνουμε τα λογικά μας που λες...ναι σίγουρα παίζει...
αν είναι να νιώθουμε καλά έτσι όμως, τι πειράζει να το κάνουμε και λίγο;
13-03-2017, 00:40 #72
13-03-2017, 00:43 #73
καληνύχτα και σε σένα Κύκνε
Θα την πέσω κι εγώ για ύπνο τώρα, κανείς δεν μου πρόσφερε 150χιλ να χαρώ κι εγώ! χαχα
13-03-2017, 00:44 #74
Αμα το κανεις αυτο τοτε δεν αγαπας τον εαυτο σου...και αμα δεν αγαπας τον εαυτο σου καλα καλα πως μπορεις να αγαπας τον αλλον; Οταν βαζεις καποιον πανω απο τον εαυτο σου βασικα ειναι απλα μια απελπισμενη προσπαθεια να πεις "αγαπα με" και "σκοτωνομαι να σου δειξω ποσο σ'αγαπω και γινομαι χαλι γιατι πιστευω οτι διαφορετικα δεν αξιζω την αγαπη σου και την προσοχη σου, ενω ετσι ισως μου τα δώσεις σε ανταλλαγμα"....
(εδω οπου γραφω "αγαπη" εννοω ο, τι φανταζομαστε συλλογικα ως κοινωνια οτι την αποτελει, ξερω γω η αποδοχη, η φροντιδα το προδερμ το δεσιμο το νιαξιμο μπλα μπλα)...
Περιμενω τον επομενο ορισμο :P
Θα δω τα μηνυματα αυριο αν εχετε καμια καλη ιδεα...καληνυχτα
13-03-2017, 00:45 #75