τι συμβαινει στην ανηψια μου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 67
    Senior Member
    επισης να σημειωσω οτι αανησυχησα γιατι σε ηλικια 12 χρονων εκανε κατι κρισεις πανικου κ τις ξεπερασε με ομοιοπαθητικη, εχει ημικρανιες σαν εμενα κ τεινει να κανει ανορεξιες οπως εγω , ειναι αδυνατη κανει στιβο κ προσεχει πολυ την εικονα της, ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι ενα παιδι με εντονες ανησυχιες κ καπως νευρωτικη κ τελειομανης κ η οικογενεια της ειναι εξαιρετικη, οι γονεις δεν τσακωνονται ποτε ειναι αγαπημενοι, συζητανε ολοι μαζι κ προσπαθουν να της δωσουν τα σωστα εφοδια για μια καλη ενηλικη ζωη, δεν μεγαλωνει δλδ σε περιβαλλον με βια οπως μεγαλωσα εγω..
    σορρυ για τα βιαστικα κ καπως ανακατεμενα μνμτα, αλλα εχω απειρη δουλεια στο γραφειο κ γραφω καπως βιαστικα....

Senior Member
    Να την χαιρεστε απο αυτα που διαβασα ειναι μεγαλο ταλεντο μολις ενηλικιωθει ας παει στην αμερικη να ακολουθηση το ονειρο της, γιατι εαν καστει εδω θα <<καταστραφη<< δυστυχως, τωρα 14 ειναι το παθος η ορμη ζει το ονειρο της μεσα στο μυαλο της θελει να κατακτηση ολο το κοσμο δεν εχει ωριμαση ακομα τελειως το μυαλο της ειναι παιδι ακομα και σε τετοια ηλικια ευκολα απογοητευεται (ας υποθεσουμε οτι πηγαινε στην αμερικη) και συναντουσε εμποδια, ουτε ομως να βρισκει εμποδια και απο τους γονεις στηριξει θελει και ας της πουν να μην ειναι ανυπομονη 4-5 χρονια δεν ειναι μακρια ας εξασκηθη εδω και οταν κλεισει τα 18 ας ακολουθηση το ονειρο της!!

Senior Member
    παιδια κ εγω κ η αδερφη μου εχουμε πανικοβληθει με την μικρη..
    ειναι σε επαρση..! νιωθει μοναδικη νιωθει οτι θα γινει η Aretha Franklin..οτι ειναι η καλυτερη ολων, αν διαπιστωσει οτι δεν ειναι η καλυτερη ολων κλαιει ...
    δεν ξερω..φοβομαστε..
    της εξηγει η μαμα της οτι την στηριζει σε ολα, θα την πανε το καλοκαιρι σε καμπ σχετικο με φωη στην αγγλια για 2 εβδομαδες κ θα μεινουν εκει για λιγο καιρο..
    το παιδι ομως θεωρει οτι ειναι η τελεια ολων, η καλυτερη κ μειωνει ολους τους Τεραστιους καλλιτεχνες..
    επισης της εξηγουμε οτι ολα καλα ολα οκ, την στηριζουμε σε ολα ομως θα πρεπει να σκεφτει οτι αυτο ειναι ενα επαγγελμα με ημερομηνια ληξης κ της ειπε η δασκαλα της να παρει το διπλωμα φωνητικης για να διδασκει , ομως αυτη θεωρει οτι θα γινει τρανη κ δεν θα χρειαστει , θα γινει λεει σαν την Aretha Franklin που εκανε συναυλια στα 70 της κ βγαζει ακομα λεφτα απο αυτο..
    παρατηρω οτι δεν παταει στην γη κ με εχει φοβισει...ακομα κ τωρα που γραφω νιωθω οτι θα κανω εμετο απο φοβο..
    η αδερφη μου ειπε θα μιλησει με μια φιλη που ειναι παιδοψυχολογος, επισης φοβομαστε οτι οπου παει κ ο.τι κανει, αν φαει κανα χαστουκι ή απορριψη οτι θα παθει σοκ κ θα καταρρευσει αργοτερα..
    το σκεφτεται καθημερινα κ συνεχομενα, δημιουργει προβλημα στην επικοινωνια στο σπιτι, ειναι σε φαση αφηστε με να τραγουδησω δεν θελω να κανω τιποτα αλλο, δεν μπορει να συνεννοηθει με την μαμα της ,ερχεται σε συγκρουση με ο.τι της λεμε ...
    παιδια τι εχει παθει? εχω τρομαξει...λετε να ειναι καμια διαταραχη που αναπτυσσεται τωρα στην εφηβεια??κανας ναρκισσισμος?
    αν κ ειναι πολυ καλο παιδακι κ οχι σνομπ...δεν ξερω..πραγματικα εχω χεστει πανω μου.

Senior Member
    βρηκα αυτο---->Ταυτόχρονα όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι ναρκισσιστικές συμπεριφορές ενθαρρύνονται σε μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό περιβάλλον του εφήβου και πιο συγκεκριμένα από το στυλ διαπαιδαγώγησης. Αν κατά την παιδική του ηλικία, έχετε φερθεί με μεγάλη χαλαρότητα ως προς το θέμα των ορίων και αν έχετε δείξει υπερβολική ανεκτικότητα και υποχωρητικότητα στις απαιτήσεις του, όσο παράλογες και αν ήταν, τότε έχετε στρώσει το δρόμο για την εμφάνιση ναρκισσιστικών συμπεριφορών κατά την εφηβεία. Αν λοιπόν ο έφηβος γιος ή κόρη σας επιδεικνύει υπεροψία, θέλει να τον θαυμάζουν ως ξεχωριστό άτομο, πιστεύει ότι πάντοτε η άποψή του είναι η σωστότερη και αρνείται να λάβει υπόψη του τις γνώμες ή τις προτάσεις των άλλων, τότε θα πρέπει να παρατηρήσετε κατά πόσο αυτού του είδους οι συμπεριφορές επηρεάζουν συνολικότερα τη ζωή του παιδιού σας. Αν δηλαδή αυτές οι συμπεριφορές εκφράζουν την απόπειρα που κάνει ο έφηβος να αυτονομηθεί και να διαμορφώσει ένα δικό του σύστημα αξιών, ενώ ταυτόχρονα είναι σε θέση να διατηρεί μια κατά τα άλλα υγιή σχέση αμοιβαίου σεβασμού με τα σημαντικά του πρόσωπα, τότε δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και προσπαθήστε να διατηρήσετε τη σχέση και την επικοινωνία, γιατί, όσο και αν φαίνεται να σας «σνομπάρει», το παιδί σας την έχει ανάγκη. Αν κάνοντας έναν απολογισμό, διαπιστώνετε ότι το στυλ της διαπαιδαγώγησής του ήταν τέτοιο που να ενθαρρύνει τις απαιτητικές και εγωκεντρικές εκφράσεις και αντιδράσεις από πλευράς του παιδιού σας, θυμηθείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να το αλλάξετε. Προσπαθήστε λοιπόν να θέσετε ξεκάθαρα όρια και κανόνες επικοινωνίας μεταξύ σας. Εξηγείστε στο παιδί σας ποιες συμπεριφορές είναι ανεκτές και ποιες όχι. Μιλήστε του ανοιχτά για τις συμπεριφορές του που σας πληγώνουν και σας φέρνουν σε δύσκολη θέση ώστε να του ανοίξετε το δρόμο προς την ενσυναίσθηση, την αναγνώριση και το σεβασμό δηλαδή των συναισθημάτων και των αναγκών των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεται.. Προσπαθήστε να γίνεται συνεργάτες του χωρίς να του υποδεικνύετε τι να κάνει. Αναγνωρίστε τις θετικές του πλευρές και τα επιτεύγματά του κρατώντας μια στάση ρεαλιστικών προσδοκιών, ώστε να αποκτήσει και ο ίδιος ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους. Κυρίως, μην είστε ειρωνικοί απέναντί του και μην τον προσβάλλετε. Μην παίρνετε τις αντιδράσεις του προσωπικά και αντιδράστε με χιούμορ για να αποφορτίσετε δύσκολες καταστάσεις. Κρατείστε σταθερή στάση στα όχι σας, ώστε να υποχωρήσουν οι χειριστικές συμπεριφορές του.

Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει ο έφηβος σταδιακά μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση για τον εαυτό του και τις δυνατότητές του και να μάθει να σχετίζεται ισότιμα και με σεβασμό απέναντι στους άλλους. Αν οριοθετηθούν λοιπόν έγκαιρα, οι ναρκισσιστικές συμπεριφορές του εφήβου, δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή του.
    Από την άλλη πλευρά, αν το παιδί σας δεν ανταποκρίνεται στην προσέγγισή σας και αν οι ναρκισσιστικές συμπεριφορές είναι ακραίες και επηρεάζουν συνολικότερα τη ζωή του, τότε έχετε λόγο να ανησυχήσετε και να υποπτευθείτε την ύπαρξη ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας. Είναι εντελώς κλειστός στην κριτική; Πιστεύει υπερβολικά στην προσωπική του αξία και στα επιτεύγματά του; Θεωρεί ότι έχει μεγαλύτερη αξία από τους άλλους ανθρώπους και άρα δικαιούται και ειδική μεταχείριση; Είναι αγενής, υπερόπτης, περιφρονητικός απέναντι στους άλλους; Δυσκολεύεται να δημιουργήσει και να διατηρήσει σχέσεις; Έχει αποτραβηχτεί από την οικογένεια τους φίλους, το σχολείο; Έχει εμπλακεί σε συμπεριφορές υψηλού κινδύνου; Αν οι απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικού ο οποίος θα κατευθύνει την οικογένεια και τον ίδιο τον έφηβο προς την τροποποίηση δυσλειτουργικών μοτίβων συμπεριφοράς, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των βαθύτερων ψυχοσυναισθηματικών ζητημάτων που υποκρύπτονται σ’ αυτά.

Senior Member
    Δυσκολο θεμα!δεν ξερω αν εκδηλωνει καποια διαταραχη αλλα σιγουρα θα απογοητευτει απο τις σφαλιαρες της ζωης!κ εγω οπως σου ειπα ημουν σς επαρση αλλα οχι τοσο πολυ!βασικα δεν ξερω αν μετραει αλλα ειχαμε μια ισσοροπια στο σπιτι!την μανα μας την καναμε οτι θελουμε οτι κ να λεγε εμεις το δικο μας καναμε!αλλα οταν ο πατερας μας ελεγε οχι ηταν οχι φιλη μου!θυμαμαι που το χα συζητησει με τον πατερα μου κ μου ειπε να σαι καλη στο σχολειο να διαβαζεις να εχεις καλους βαθμους κ αν περασεις καπου κ μπορεις αντιστοιχα να ασχοληθεις με το τραγουδη καλως!βεβαια δεν τηρησα ποτε την συμφωνια γτ ποτε δεν ημουν καλη μαθητρια!κ πιο μετα μου περασε!!
    No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!

Senior Member
    ρε συ μεγαλωνει σε εξαιρετικο περιβαλλον το παιδι, λιγο η μαμα της της κανει καπως τα χατιρια κ ναι αυτο ειναι λαθος κ της το λεω, ειναι αδυναμη η αδερφη μου στο να της λεει οχι..
    ο πατερας ειναι πολυ αυστηρος κ τον ακουει σουζα..το ζευγαρι μεταξυ τους αγαπημενο οσο δεν παει..
    δνε ξερω ισως το συζητησω με την ψυχολογο μου να μου πει μια αποψη..
    της εχουν φουσκωσει τα μυαλα κ ειπα στην αδερφη μου να μιλησει στην δασκαλα φωνητικης της, η οποια ειναι διασημη κ αυτη, να της πει να μην την εκθιαζει τοσο πολυ κ να μην την φουσκωνει τοσο πολυ..
    η μικρη εχει την πεποιθηση οτι αυτη ειναι κ καμια αλλη δεν υπαρχει..αν της πεις το αντιθετο σε σνομπαρει.....

Senior Member
    Αρα υπαρχει μια ισσοροπια!με τον πατερα της το χει συζητησει?με τις φιλικες σχεσεις πως ειναι?

Senior Member
    ναι κ οι δυο γονεις την συμβουλευουν . την στηριζουν αλλα της λενε να μην ειναι ετσι...φιλες εχει οχι πολλες εχει 2 φιλες κ πανε πολυ καλα...δεν τα λεει αυτα στις φιλες της..δεν δειχνει τετοιο υφος σε αυτες απ οτι εχω καταλαβει, τα λεει μονο στην μαμα κ τον μπαμπα..
    εγω την αγαπω πολυ κ την θαυμαζω κ θελω απλα να ειναι καλα!

Senior Member
    Δεν ξερω κατι δεν μου κολλαει σε ολη αυτη την συμπεριφορα!πως γινετε να θελει να γινει διασημη να θεωρει οτι ειναι καλη αλλα να μην το λεει στις φιλες της??παλια ειχα μια φιλη η οποια ηθελε να γινει διασημη,το ελεγε σε ολους μας!το προσπαθησε κ ολας!κ τωρα τραγουδια σε κεντρα αλλα γνωστη δεν εγινε!

Senior Member
    πιθανον δεν το λεει γιατι ντρεπεται κ τα μικρα εχουν τεραστιο ανταγωνισμο στο μουσικο σχολειο..ειναι ολα ψωνια γενικα...αυτο καταλαβει.

Senior Member
    επισης θεωρω οτι η καθηγητες επειδη ειναι πολυ καλη σε ολα. παιρνει 20 σε ολα τα μαθηματα, της εχουν φουσκωσει πολυ τα μυαλα...
    ναι εναι πολυ καλη, εχει απιθανη φωνη που σε κανει κ ανατριχιαζεις για 14 χρονων! ωριμη κ σταθερη φωνη..με ιδιαιτερη χροια..το εχω αντιληφθει κ εγω μιας κ εχω ασχοληθει με φωνητικη, αλλα ανησυχω για εκεινην γιατι την λατρευω κ θελω να μην πληγωθε ιαργοτερα απο το κυκλωμα..αν κ πισετυω οτι αυτο ειναι αναποφευκτο..
    επιπλεον αυτο που με τρομαζει ιδιαιτερα ειναι οτι ακυρωνει ταραστιων διαστασεων καλλιτεχνες , σνομπαροντας τους ειδικα Ελληνες...θαυμαζει πολυ καλλιτεχνες της τζαζ κ καπως ρετρο ας πουμε ονοματα..
    οκ...εχει αρχες..απλα νιωθω σαν γονιος που ανησυχει..
    παλι καλα δεν εχω παιδια, θα ειχα σαλταρει..

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    ναι κ οι δυο γονεις την συμβουλευουν . την στηριζουν αλλα της λενε να μην ειναι ετσι...φιλες εχει οχι πολλες εχει 2 φιλες κ πανε πολυ καλα...δεν τα λεει αυτα στις φιλες της..δεν δειχνει τετοιο υφος σε αυτες απ οτι εχω καταλαβει, τα λεει μονο στην μαμα κ τον μπαμπα..
    εγω την αγαπω πολυ κ την θαυμαζω κ θελω απλα να ειναι καλα!
    νομιζω οτι κινειται μια χαρα μεσα στα ορια που της εχουν (η δεν της εχουν ) θεσει.
    μια χαρα αντιλαμβανεται οτι οι αλλοι η θα την δουλεψουν η θα την περασουν για ψωνιο και δεν τα λεει παραεξω, αλλα ξερει οτι στην μαμα περνανε και τα κανει εκει.

αν η δασκαλα ειλικρινα την εκθειαζει, καλα κανει , κατα την γνωμη μου.
    κανεις δεν καθεται να εκθειαζει ενα ψωνιο. μαλλον εκει φερεται φυσιολογικα και σεμνα..
    κανει ασχημα μονο αν της λεει ψεματα, η εστω υπερβολες.

θα φαει ετσι κι αλλιως ΤΟΣΟ ξυλο οταν καταλαβει ποσος ειναι ο ανταγωνισμος, ειδικα αν τελικα καταφερει να παει εστω και για λιγο αμερικη, που χρειαζεται αρκετη φορα για να αντεξει...

Senior Member
    Μηπως εσεις ομως της εχετε φουσκωσει τα μυαλα αθελα σας!ο τροπος το πως γραφεις για την ανηψια σου αυτο μου δειχνει!ναι να την στηρηξετε αλλα αν την θεοποιειται μπροστ της υπαρχει προβλημα γιατι δεν ειναι ωριμη κ δεν μπορει να το διαχειριστει ολο αυτο!

Senior Member
    μακαρι να του πανε ολα δεξια της καλης μου!
    ναι η αληθεια ειναι οτι δικαιως εχει παρει οση αναγνωριση εχει δοθει απο καθηγητες κλπ..
    δουλευει σκληρα γι αυτο κ ναι κ γω θεωρω πως το αξιζει..
    απλα παρατηρω οτι της εχει γινει η διασημοτητα εμμονη.
    Ειμαι μουσικος κ εχω ασχοληθει κ εχ δουλεψει πολυ πανω στην μουσικη, εγω δεν εια μεγαλα ονειρα ποτε, δεν ξερω γιατι...πιθανοτατα επειδη κ πατερας μου ηταν μουσικος κ μου ειχε πει να μην μπλεξω ποτε επαγγελματικα γιατι δεν αξιζει το κυκλωμα, ξενερωσα νωρις..
    οποτε το κρατησα ως χομπυ, οποτε της δινω κ γω καποεις συμβουλες, καποιες φορες μελεταμε μαζι φωνητικη κ γενικα παρατηρω οτι το παιδι εχει μεγαλο ταλεντο οντως..
    της εξηγω οτι πρεπει παντα να σεβεται κ να ειναι ταπεινη...με ακουει αλλα δεν ξερω τι κραταει απο ολα αυτα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by pink floyd View Post
    Μηπως εσεις ομως της εχετε φουσκωσει τα μυαλα αθελα σας!ο τροπος το πως γραφεις για την ανηψια σου αυτο μου δειχνει!ναι να την στηρηξετε αλλα αν την θεοποιειται μπροστ της υπαρχει προβλημα γιατι δεν ειναι ωριμη κ δεν μπορει να το διαχειριστει ολο αυτο!
    η αληθεια ειναι οτι απο μικρη μολις γεννηθηκε ηταν η μικρη μας πριγκιπισσα, ολοι κοβουμε φλεβα οταν την βλεπουμε...αστα...
    εγω την εχω ερωτευτει ! την εχω ολη την ωρα αγκαλια κ ολη η οικογενεια παντα την εκθιαζε κ την θαυμαζε..
    αυτο το παιδι εχει παρει πολυ θαυμασμο κ αγαπη η αληθεια ειναι..
    δεν εχει μονο μια μανα κ εναν πατερα..αλλα 3-4!!!
    θα σκοτωνα γι αυτην...τοσο πολυ την αγαπω...

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast