ποια επαγγελματα δεν θα κανατε ποτέ - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 129
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ενας εξυπνος ανθρωπος , μπορει ναχει πολλα χρηματα , να μην τα προβαλλει ως μεσον προσελκυσης , και να εχει και αγαπη , και καλους φιλους , εφ οσον ειναι εις θεση να δωσει αγαπη , τονα δεν αποκλειει ταλλο, καθολου μα καθολου , οσες πιθνοτητες εχει ενας με λιγα χρηματα να βρει αγαπη , αλλες τοσες εχει καποιος που εχει πολλα χρηματα , απλα θαναι πιο επιλεκτικος , οπως μια ωραια γυναικα ........................γιατι αυτος ο εμφανης ρατσισμος με τους ανθρωπους που τυχαινει να εχουν πολλα χρηματα , λες κι εχουν πανουκλα ....... αυτο εννοω δαιμονοποιηση των χρηματων .....
    Μα δεν έκανα κανέναν διαχωρισμό σε πλούσιους και φτωχούς και το διευκρίνισα κιόλας αυτό! Σε αυτούς που θεωρούν οτι μπορούν να τα αγοράσουν όλα με χρήματα ή σε αυτούς που τα πουλάνε όλα για τα χρήματα αναφερόμουν. Δεν σημαίνει ότι τέτοιοι είναι μόνο πλούσιοι, ούτε ότι είναι όλοι οι πλούσιοι έτσι. Γιαυτό και το παράδειγμα που έδωσα. Αυτός που αγοράζει φίλους, σύντροφο κτλ προφανώς δεν έχει αγάπη να δώσει ώστε να έχει έτσι κι αλλιώς φίλους ή γενικά ανθρώπους κοντά του γιατί αν είχε, δεν θα υπήρχε ανάγκη να τους αγοράσει. Είναι θέμα ανθρώπου, όχι καταθέσεων στην τράπεζα.
    Η μόνη διαφοροποίηση για μένα είναι ότι επειδή το πολύ χρήμα είναι εξουσία και η εξουσία ως γνωστόν διαφθείρει, αυτός που έχει πολύ χρήμα πρέπει να είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένος ως άνθρωπος για να μην πέσει σε αυτή τη λούμπα να νομίζει ότι μπορεί να τα κάνει όλα με τα λεφτά του. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα οι νεόπλουτοι.

Senior Member
    Bρε Ναταλία πολύ ματαιότητα βγάζεις...! Είσαι απλά σε τέτοια φάση αυτή τη περίοδο ή γενικά είσαι έτσι;
    Και μένα με πιάνει μερικές φορές αλλά εχει να κάνει με την φάση που βρίσκομαι νομίζω. Αλλά όταν είμαι έτσι χάνω λίγο το κίνητρο μου, εννοώ αν κάτσω και το υπεραναλύσω οτι όλα από συμφέρον γίνονται, τίποτα δεν έχει νόημα μόνο εμείς του δίνουμε νόημα για να νιώθουμε καλύτερα κτλ....τότε χάνω το κίνητρο μου για να ζήσω, να κάνω φίλους, να ερωτευτώ.... δεν συμβαίνει και σε σας αυτό;

Senior Member
    Καλημερα παιδια!!εγω καπου εχω μπερδευτει στο θεμα!
    Κ εγω εχω το ελατωμα να αναλυω τα πραγματα στην ουσια μονο τον εαυτο μου χαλαω με τις αρνητικες σκεψεις!οσον αφορα την αγαπη εγω θα δωσω ενα παραδειγμα ενα μικρο παιδι,ο τροπος πως αγαπει ειναι αθωος,δεν εχει εγωισμο ουτε κακια!δεν διαχωριζει χρωμα,λεφτα,καταγωγη κ.α.θελει μονο να παιξει με τα παιδακια,με τα φιλαρακια του(οπως θεωρει).σε αυτο το σημειο μπαινουν οι γονεις πιστευω,α με αυτον δεν θα παιζει γτ εχει αυτο,ο αλλος ειναι αυτο οποτε εκει αρχιζει κ αλλαζει κ ο τροπος σκεψεις του παιδιου,αρχιζει να διαχωριζει τους ανθρωπους!κ μετα αναλογα τι εχει παρει κ δωσει απο τις σχεσεις πλαθει μια αποψη!
    Με ολο αυτο θελω να πω οτι η καθαρη αγαπη ας πουμε δεν υπαρχει ή η παντοτινη!αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα αγαπησουμε ή ερωτευουμε απλα εχουμε αλλα κριτηρια!
    No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Bρε Ναταλία πολύ ματαιότητα βγάζεις...! Είσαι απλά σε τέτοια φάση αυτή τη περίοδο ή γενικά είσαι έτσι;
    Και μένα με πιάνει μερικές φορές αλλά εχει να κάνει με την φάση που βρίσκομαι νομίζω. Αλλά όταν είμαι έτσι χάνω λίγο το κίνητρο μου, εννοώ αν κάτσω και το υπεραναλύσω οτι όλα από συμφέρον γίνονται, τίποτα δεν έχει νόημα μόνο εμείς του δίνουμε νόημα για να νιώθουμε καλύτερα κτλ....τότε χάνω το κίνητρο μου για να ζήσω, να κάνω φίλους, να ερωτευτώ.... δεν συμβαίνει και σε σας αυτό;
    Δεν ημουν παντα ετσι. Απλα ερχεται μια στιγμη στη ζωη σου που καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να συντηρεις αλλο τις διαφορες αυταπατες, προσωπικες, συλλογικες και γενικα...ισως δεν ερχεται σε ολων τη ζωη αυτη η "αποκαλυψη" και ισως ειναι καλυτερα, εχουν κινητρα οπως λες, να ζησουν να κανουν να ρανουν.
    Και ναι δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο αυτο το σκεπτικο αλλα απαξ και εχει γινει το "κλικ" δε νομιζω οτι υπαρχει δρομος πισω, δυσκολο να αλλαξει αυτο.
    Αν σου βγαζει νοημα αυτη η ματαιοτητα οπως την λες δεν μπορεις απλα να αγνοησεις αυτο που θεωρεις πραγματικοτητα για να ζησεις τη ζωη σου να κανεις φιλους να ερωτευτεις μπλα μπλα...
    Νεκρη δεν ειμαι, τη ζω τη ζωη μου...λογικα και τη ζωη σου να ζεις και φιλους μπορεις να κανεις κι οτι θες κι ετσι, απλα εχεις αναλογα προσαρμοσμενες προσδοκιες.
    Απαξ και εχεις μπει σε αυτη τη διαδικασια σκεψης το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαχνεις τροπο πως μπορεις να ξεγελασεις τον εαυτο σου και να κανεις τον χαζο. Χωρια που δυσκολα να πιασει κατι. Μπορεις εσυ να πεισεις τον εαυτο σου για κατι που ξερεις οτι δεν ισχυει; Οτι ο ηλιος βγαινει απο τη δυση; Δυσκολα. Πρεπει να το ριξεις στα βαρια λολ.

Senior Member
    Μα δεν έκανα κανέναν διαχωρισμό σε πλούσιους και φτωχούς και το διευκρίνισα κιόλας αυτό! Σε αυτούς που θεωρούν οτι μπορούν να τα αγοράσουν όλα με χρήματα ή σε αυτούς που τα πουλάνε όλα για τα χρήματα αναφερόμουν. Δεν σημαίνει ότι τέτοιοι είναι μόνο πλούσιοι, ούτε ότι είναι όλοι οι πλούσιοι έτσι. Γιαυτό και το παράδειγμα που έδωσα. Αυτός που αγοράζει φίλους, σύντροφο κτλ προφανώς δεν έχει αγάπη να δώσει ώστε να έχει έτσι κι αλλιώς φίλους ή γενικά ανθρώπους κοντά του γιατί αν είχε, δεν θα υπήρχε ανάγκη να τους αγοράσει. Είναι θέμα ανθρώπου, όχι καταθέσεων στην τράπεζα.
    ι.
    Βρε Ελισαβετ , δεν αναφερθηκα σεσενα , αλλοιμονο , ξερω τι εννουσες , γενικα εγραφα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Δεν ημουν παντα ετσι. Απλα ερχεται μια στιγμη στη ζωη σου που καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να συντηρεις αλλο τις διαφορες αυταπατες, προσωπικες, συλλογικες και γενικα...ισως δεν ερχεται σε ολων τη ζωη αυτη η "αποκαλυψη" και ισως ειναι καλυτερα, εχουν κινητρα οπως λες, να ζησουν να κανουν να ρανουν.
    Και ναι δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο αυτο το σκεπτικο αλλα απαξ και εχει γινει το "κλικ" δε νομιζω οτι υπαρχει δρομος πισω, δυσκολο να αλλαξει αυτο.
    Αν σου βγαζει νοημα αυτη η ματαιοτητα οπως την λες δεν μπορεις απλα να αγνοησεις αυτο που θεωρεις πραγματικοτητα για να ζησεις τη ζωη σου να κανεις φιλους να ερωτευτεις μπλα μπλα...
    Νεκρη δεν ειμαι, τη ζω τη ζωη μου...λογικα και τη ζωη σου να ζεις και φιλους μπορεις να κανεις κι οτι θες κι ετσι, απλα εχεις αναλογα προσαρμοσμενες προσδοκιες.
    Απαξ και εχεις μπει σε αυτη τη διαδικασια σκεψης το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαχνεις τροπο πως μπορεις να ξεγελασεις τον εαυτο σου και να κανεις τον χαζο. Χωρια που δυσκολα να πιασει κατι. Μπορεις εσυ να πεισεις τον εαυτο σου για κατι που ξερεις οτι δεν ισχυει; Οτι ο ηλιος βγαινει απο τη δυση; Δυσκολα. Πρεπει να το ριξεις στα βαρια λολ.
    κατάλαβα... όχι να κάνεις τον χαζό δεν μπορείς εφόσον ο τρόπος που τα σκέφτεσαι είναι έτσι. Αρκεί αυτός ο τρόπος σκέψης να μην είναι προιον απογόητευσης πχ ή κάτι τέτοιο.
    Εμένα με καλύπτει η σκέψη οτι απλά δεν είμαστε τέλειοι. Οτι και αγάπη υπάρχει και καλοσύνη αλλά ταυτόχρονα και στιγμές εγωισμού και μικρότητας και απ όλα χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο απαραίτητα. Τώρα αν ψάχνουμε για ανιδιοτελή αγάπη εντελώς... φαντάζομαι δεν θα βρουμε, ακόμα και στην αγάπη της μάνας προς τα παιδιά της που υποτίθεται είναι η πιο δυνατή.. και φίλους από ανάγκη δική μας κάνουμε αν το αναλύσουμε πολύ αλλά αυτό για μένα δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν πραγματικοί φίλοι ή οτι δεν αγαπώ τους φίλους μου και δεν μ αγαπάνε κι εκείνοι.
    Αν βρεθώ στη θέση να κάνω παρέα με κάποιον για να κερδίσω κάτι συγκεκριμένο πχ επειδή έχει αυτοκίνητο και εγώ δεν έχω και θέλω να με πηγαίνει βόλτες, τότε θα βρεθώ σε σύγκρουση με τον εαυτό μου, δεν θα νιώθω καλά. Ή αν κάνω παρέα με κάποιον που δεν συμπαθώ απλά επειδή δεν έχω άλλη επιλογή. Το να κάνω φίλους όμως γιατί έχω ανάγκη από ανθρώπους ως κοινωνικό ον, έχω ανάγκη να μοιραστώ, να δώσω και να πάρω αγάπη και διαλέγω αυτούς τους φίλους με βάση το δικό μου σύστημα αξιών... είναι κάτι που θεωρώ φυσιολογικό, δεν το βρίσκω "μεμπτό", δεν μου χαλάει την έννοια της φιλίας στο μυαλό μου αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Senior Member
    Βρε Ελισαβετ , δεν αναφερθηκα σεσενα , αλλοιμονο , ξερω τι εννουσες , γενικα εγραφα
    Οκ! Μερικές φορές τα λέω λίγο μπερδεμένα και νόμισα μήπως δεν έγινα κατανοητή

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Ένιωθα ακριβώς τα ίδια σε φάση βαριάς κατάθλιψης (αλλά και αρκετά πιο πριν γιατί πάντα υπάρχει υπόβαθρο) αλλά αυτές οι αυταπάτες είναι που με βοήθησαν να βγω απ' την λακκούβα...μετά πάλι σε κανονικές φάσεις ξαναδιαπιστώνω πάλι πως τίποτα δεν έχει νόημα, κανένα κίνητρο κτλ αλλά έτσι ειλικρινά το' χω απορία, πώς μπορείς να ζεις; Ζεις κανονικά εννοώ ή αναπνέεις για να υπάρχεις; Γιατί εγώ στην πράξη είδα πως με αυτές τις συνειδητοποιήσεις και σκεπτικό το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να μην παίρνω τ ί π ο τ α στα σοβαρά, άρα λιγότερη απογοήτευση και να προσπαθώ να απολαμβάνω τα όμορφα της ζωής που είναι πολύυυυ λιγότερα από τα δυσάρεστα. Είναι αρκετό όμως; Εσένα πως σε βοηθάει όλο αυτό; Δεν λες πως και εσύ ουσιαστικά ξεγελάς τον εαυτό σου; Άρα το συμπέρασμα είναι πως άπαξ και έφτασες σε αυτό το σημείο, πώς μπορείς όντως να ζήσεις την ζωή σου χωρίς να σε "δηλητηριάζουν" αυτές οι σκέψεις; Αυτή είναι η απορία μου. Γιατί εγώ βλέπω πως δεν..

Senior Member
    δεν θα μπορουσα ποτε να δουλεψω σε εισπρακτικη εταιρια, τηλ πωλησεις κ προωθηση ... κ νεκροθαυτης σιγουρα οχι..αν κ ειμαι γυναικα δεν παιρνουν γυναικες απ οσο ξερω.
    Μουτη δινουν οσοι κανουν πωλησεις, που παρακολουθουνε σεμιναρια να σε πεισουν να παρεις ενα προιον, που ο κοσμος δεν εχει να φαει κ οι αλλοι σε παιρνουν τηλ να σου πουλησουν. ελεος!! αν θελουμε κατι το παιρνουμε κ μονοι μας.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Σε οτιδηποτε σχετικο με τα ζωα, σφαγεια, εκτροφεια, πειραματοζωα, κτηνιατρος, τσιρκο, ζωολογικοι κηποι, πετ σοπ , ψαρας....
    Εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν.......κύβος
    Αστειάκι.

Senior Member
    εγω θα θελα να δουλευω με σκυλακια!!!! εκπαιδευτρια σκυλων, κτηνιατρος! αχ! τα λατρευω τα μωρα μου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    εγω θα θελα να δουλευω με σκυλακια!!!! εκπαιδευτρια σκυλων, κτηνιατρος! αχ! τα λατρευω τα μωρα μου!
    Κι εγώ θα θελα να είμαι εκπαιδεύτρια σκύλων!!! Έχω εκπαιδεύσει το δικό μου με μεγάλη επιτυχία και έχει μάθει πολλές εντολες!!!

Αλλά όχι κτηνίατρος...με τίποτα...δε νομίζω να άντεχα να τα βλέπω άρρωστα ή να πεθαίνουν, θα επηρεαζόμουν πολύ...

Senior Member

Αλλά όχι κτηνίατρος...με τίποτα...δε νομίζω να άντεχα να τα βλέπω άρρωστα ή να πεθαίνουν, θα επηρεαζόμουν πολύ...
    Α, κτηνιατρος θαθελα ναμουν .........μαρεσουν τα χειρουργεια , αλλα ηθελε πολυ διαβασμα για να γινω χειρουργός ανθρωπων .... ...... δεν μενοχλουν τα αιματα .....

δεν θα γινομουν ποτε , μα ποτε παρουσιαστης ειδησεων στην Ελληνικη TV ....... θα μεπιαναν τα γελια , στις γελοιοτητες που θαλεγα....

η σαν αυτους που παρουσιαζουν εκπομπες , ' βρες την λεξη /αναγραμματισμο ' , μαμα , καλο , κακα , αυτα τα χαζα που κοροιδευουν τον κοσμο .....

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Α, κτηνιατρος θαθελα ναμουν .........μαρεσουν τα χειρουργεια , αλλα ηθελε πολυ διαβασμα για να γινω χειρουργός ανθρωπων .... ...... δεν μενοχλουν τα αιματα .....

δεν θα γινομουν ποτε , μα ποτε παρουσιαστης ειδησεων στην Ελληνικη TV .......
    Η Ελληνική tv πλέον είναι trash tv!

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Η Ελληνική tv πλέον είναι trash tv!
    Εδω και χρονια ειναι .......ακομη κι οι ειδησεις ειναι σκουπιδια ........

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast