ψυχωση-risperdal - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59
    Senior Member
    Έτσι μου είχε πει κ μένα ο πρωτος γιατρος όταν είχα ελαφροτερα συμπτώματα κ ηταν μια απο τις αιτίες να θέλω να κόψω τα φάρμακα κ όταν άκουσα απο άλλον ειδήμον επιστήμον οτι δεν τα χρειάζομαι έφαγα τα μούτρα μου με παραλήρημα που κράτησε 6 μηνες παρα τα φάρμακα.Δηλ πήγα σε καθαρη σχιζοφρένεια.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    δηλαδη απο απλη ψυχωση χωρις συμπτωματα, μπωρει να καταληξω με υποτροπη αν ελατωσουμε τα φαρμακα σε σχιζοφρενεια.... και μετα να εχω συμτωπατα και να ειμαι χαλια

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Έτσι μου είχε πει κ μένα ο πρωτος γιατρος όταν είχα ελαφροτερα συμπτώματα κ ηταν μια απο τις αιτίες να θέλω να κόψω τα φάρμακα κ όταν άκουσα απο άλλον ειδήμον επιστήμον οτι δεν τα χρειάζομαι έφαγα τα μούτρα μου με παραλήρημα που κράτησε 6 μηνες παρα τα φάρμακα.Δηλ πήγα σε καθαρη σχιζοφρένεια.
    αα δλδ δεν υπαρχει σωτηρια και μονο χειροτερα μπορεις να γινεις...τελεια :( τωρα με τα φαρμακα που πινεις εχεις παλι συμπτωματα?η εισαι κομπλε?

Senior Member
    Ικανοποιητικά είμαι...προσπαθώ να χτίσω μια φυσιολογικό τητα στην ζωή μου.
    Απο συμπτώματα δεν έχω τα βαριά απλα κούραση κ λίγο αφηρημαδα η μικρή δυσκολία στην σκέψη ορισμένες φορες.Τα πάω πολύ θετικά.

Κοιτά να δεις ορισμένοι έχουν μονο ενα επεισόδιο αλλά το θέμα είναι οτι δεν γνωρίζουμε την αιτία του προβληματος κ όταν παίρνεις φάρμακα κ τα σταματάς υπάρχει πιθανότητα μεγάλη να γίνεις χειρότερα.

Αυτό που βλέπω είναι οτι οι γιατροί δεν κανουν κάτι στο θέμα ενημέρωσης. Πχ αν θες να τα σταματήσεις με βοήθεια γιατρού πρεπει να σε ενημερώσει για προειδοποιητικά σημάδια υποτροπής.
    Πολύ αμφιβάλλω αν πολλοί πάσχοντες τα γνωριζουν
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ικανοποιητικά είμαι...προσπαθώ να χτίσω μια φυσιολογικό τητα στην ζωή μου.
    Απο συμπτώματα δεν έχω τα βαριά απλα κούραση κ λίγο αφηρημαδα η μικρή δυσκολία στην σκέψη ορισμένες φορες.Τα πάω πολύ θετικά.

Κοιτά να δεις ορισμένοι έχουν μονο ενα επεισόδιο αλλά το θέμα είναι οτι δεν γνωρίζουμε την αιτία του προβληματος κ όταν παίρνεις φάρμακα κ τα σταματάς υπάρχει πιθανότητα μεγάλη να γίνεις χειρότερα.

Αυτό που βλέπω είναι οτι οι γιατροί δεν κανουν κάτι στο θέμα ενημέρωσης. Πχ αν θες να τα σταματήσεις με βοήθεια γιατρού πρεπει να σε ενημερώσει για προειδοποιητικά σημάδια υποτροπής.
    Πολύ αμφιβάλλω αν πολλοί πάσχοντες τα γνωριζουν
    οταν ειπες πως εκοψες τα φαρμακα τα εκοψες μαχαιρι και επαθες σχιζο η σιγα σιγα με την επιβλεψη γιατρου?

Senior Member
    Μου τα μείωνε ένας παπάρας αλλά είχα κανει κ δικά μου λάθη.Είχα ξεμείνει για ενα διαστημα κ το αμελησα.
    Πάντως κ σιγά σιγά να τα κόψεις απο την στιγμη που δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες σε συνθηκες άγχους πιθανόν να ξανά επιστρέψεις στη παράνοια.

Senior Member
    Μου τα μείωνε ένας παπάρας αλλά είχα κανει κ δικά μου λάθη.Είχα ξεμείνει για ενα διαστημα κ το αμελησα.
    Πάντως κ σιγά σιγά να τα κόψεις απο την στιγμη που δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες σε συνθηκες άγχους πιθανόν να ξανά επιστρέψεις στη παράνοια.
    εγω επαθα 2 επισοδεια το 2ο αφου ηπια ξανα χορτο,,και ο γιατρος ειπε πως οι πιθανοτητες αναρρωσης ελαχιστοποιουνται,,,και τωρα που το μειωσα στα 2μγ ειδα τα ματια με κλειστα ματια,ουτε παρανοικες σκεψεις ουτε τπτ και μου αυξησε τη δοση και ειπε πως παιζει να μ αλλαξει και φαρμακο και φοβαμαι την αλλαγη ρε φιλε αν μου πει τπτ γ αλλοπεριδινη να τν σχολασω?

Senior Member
    Δεν νομιζω να σε παει εκεί...εξαρτάται κ ποσά δοκιμασες. Βασικά δεν γνωρίζω πως κρίνουν πιο χάπι ταιριάζει.
    Αν είσαι καλα με μεγαλύτερη δόση ρισπερνταλ γιατί να αλλάξεις;;2mg είναι μικρή δόση.

Senior Member
    Δεν νομιζω να σε παει εκεί...εξαρτάται κ ποσά δοκιμασες. Βασικά δεν γνωρίζω πως κρίνουν πιο χάπι ταιριάζει.
    Αν είσαι καλα με μεγαλύτερη δόση ρισπερνταλ γιατί να αλλάξεις;;2mg είναι μικρή δόση.
    μονο ρισπερνταλ εχω δοκιμασει ,,εδω και ενα χρονο κανω θεραπεια, οταν ημουν στα 3μγ ημουν κομπλε,,εσυ γιατι αλλαξες φαρμακα?δεν σου εκαναν?

Senior Member
    Βασικά δεν άλλαξα πολλά.Ο τελευταίος μου γιατρος έκανε καποιες δοκιμές με zyprexa κ κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι κ κατέληξε στον συνδιασμό invega που είναι η εξέλιξη του ρισπερνταλ που έπαιρνα αρχικα κ solian.

Senior Member
    Βασικά δεν άλλαξα πολλά.Ο τελευταίος μου γιατρος έκανε καποιες δοκιμές με zyprexa κ κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι κ κατέληξε στον συνδιασμό invega που είναι η εξέλιξη του ρισπερνταλ που έπαιρνα αρχικα κ solian.
    το ζυπρεξα πως σου φανηκε?α η αλλαγη φαρμακου σε επηρεαζει ψυχικα κ νοητικα?

Senior Member
    Ήμουν στην αρχή ακόμα κ δεν καταλάβαινα πολλές διάφορες.
    Το κακό του ζυπρεξα είναι η μεγάλη προσθήκη βάρους παντως

Senior Member
    Έχει παντα ρίσκα η αλλαγή φαρμάκου για να απαντήσω στο 2ο σκέλος. Μπορεί να βγεις κ κερδισμένος κ χαμένος. Try and error είναι η φαση.

Senior Member
    μη τα κοψετε το πιο πιθανο ειναι να ξανατρελαθειτε οσο καλα και να ειστε τωρα..

ειστε καλα επειδη λειτουργουν τα φαρμακα.

ξερω οτι με το Risperdal θελεις παση θυσια να καψεις το φαρμακο γιατι σου κανει κακο.

Ωστοσο τα καινουργια φαρμακα ειναι πιο ελαφρια και θα σου φυγει αυτο...

Εγω ετσι το βλεπω απο την εμπειρια μου..

Επισης που ξερεις λιγο 5-10 χρονια μπορει να βρεθει οριστικη θεραπεια...
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    @παιδια το ρισπερνταλ μου εφερε απειρες παρενεργειες...
    χαρηκα πολυ οταν με βγαλαν απο αυτο

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast