Results 16 to 30 of 37
Thread: φως στο τουνελ της ψυχωσης
-
05-06-2017, 16:01 #16
Παυλο χαιρομαι για σενα μου δινεις κουραγιο μακαρι καποια στιγμη να τελειωσω και εγω μαυτο το θεμα...
Με τα κιλα πως τα πας ξεκολλησες?
- 05-06-2017, 16:13 #17
κομπλε...εγω παιρνω εδω κ ενα χρονο φαρμακα μειωσαμε τη δοση το πασχα στα 2μγ και ειχα παλι συμπτωματα π.χ ειδα με κλειστα ματια δυο ματια κ ακουσα καποιες λεξεις 2 φορες και τωρα αυξησαμε τη δοση στν αρχικη μου 6μγ ρισπερνταλ κ ο γιατρος λεει να αλλαξω φαρμακο οτι δε μου κανει κ να παρω αμπιλιφαι κ φοβαμαι την αλλαγη πολυ μηπως μ φερει αλογια ανηδονια αν κ τα χα αυτα και πριν την ψυχωση σε καποιο βαθμο,,αυξηθηκαν στην αρχη της θεραπειας κ τωρα θεωρω πως ειμαι οσο κοινωνικη ημουν παντοτε,,,αλλα νταξει πως μπορω να ειμαι σιγουρη πως γνωστικα κ ως προς τη σκεψη μου ειμαι σχεδον ιδια με παλια?κανεις δε ξερει υποθετω εσυ τι νομιζεις?
05-06-2017, 16:20 #18
μπα με τα κιλα εχω κολησει στα 96, θα μειωσω λιγο τη μεριδα στο μεσημεριανο και θα δουμε αν θα ξεκολησει η ζυγαρια, θα μειωσω και το ψωμι που τρωω το μεσημερι και βλεπουμε, βραδυνο τρωω ελαχιστο κανα φρουτο κανα γιαουρτη μπωρει το περισσοτερο που θα φαω ειναι κανα τοστακι..... πρωινο δε μειωνω γιατι μετα δε θα μπωρω να δουλευω στο χωραφι......
05-06-2017, 16:31 #19
μπα να σου πω ο εγκεφαλος συνεχεια μεταβαλεται το θεμα ειναι να φτασεις σε μια καλη ισοροπια που με λιγα φαρμακα να μην εχεις συμπτωματα και να αισθανεσε ευτυχισμενος, πληρης, μην σκεφτεσε το να γινεις οπως παλια, μην ξεχνας οτι παλια για να αποκτησεις τη ψυχωση καποιο προβλημα προσαρμογης ειχες δεν εισουν τελεια και ηρθε η ψυχωση..... εγω πια στη ζωη μου αισθανομαι ικανοποιημενος και το βλεπει αυτο ο ψυχιατρος μου και για αυτο παμε και καλα... εχω τα προβληματα μου δεν εχω μια κανονικη δουλεια... δεν εχω γυναικα,, θελω να κανω παιδια..... αλλα δεν με πολυ νοιαζει ειμαι ευτυχισμενος οπως ειναι τα πραγματα και ελπιζω για καλυτερες ημερες..... καθε μερα ειναι μια καινουρια μερα....
05-06-2017, 16:38 #20
η ψυχωση ηρθε απο χρηση κανναβης...αρα δεν ειχα κατι πριν..λγκα ομως ειχα προδιαθεση...αλλα ο γιατρος λεει πως θεραπευεται αν ερχεται απο ουσιες η ψυχωση,,τρ δε ξερω..απτους 3 πρωτους μηνες της θεραπειας ξαναηπια χορτο μια φορα κ ηρθαν παλι παρανοικες ιδεες κ φωνες εκεινη τη νυχτα μονο κ αυξησαμε τ δοση κ απτην επομενη μερα δεν ειχα τπτ, θεωρειται ως δευτερο ψυχωτικο επισοδειο αυτο?κ ο γιατρος ειπε πως μειωνονται οι πιθανοτητες αναρρωσης αλλα εχουμε ελπιδα κ οτι πρεπει να αλλαξω φαρμακο για να δουμε αποτελεσμα καλυτερο
05-06-2017, 17:08 #21
τοτε πρεπει να κοψεις τη κανναβη, καλα επαθες ψυχωση και ξαναηπιες...... το σιγουρο ειναι οτι για να ξεπερασης τη ψυχωση δεν πρεπει να ξανακανεις χρηση κανναβης... εγω την επαθα τη ψυχωση απο το αγχος μου που δεν μπωρουσα να βρω δουλεια ειμαι εξι χρονια ανεργος
δεν ειμαι γιατρος για να ξερω αν το δευτερο περιστατικο που ειχαις θεωρητε επεισοδιο.......
05-06-2017, 17:15 #22
06-06-2017, 21:00 #23
Έχεις ωραία οπτική για το θέμα ψύχωση Παύλο,και γι αυτό έχεις και τόση πρόοδο.Το να δείς την ψύχωση ως μήνυμα της ψυχής που θα σε οδηγήσει στο να κάνεις την ζωή σου καλύτερη από πρίν και όχι να επιζητείς να γίνει όπως πρίν,φέρνει αποτέλεσμα.Χρειάζεται όμως χρόνος και μια καθαρότητα μυαλού που μέχρι να φτάσει σε ισορροπία όπως λες και εσύ,το αρνείται όλο αυτό.Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα προβλήματα μας το θέμα είναι να τα αντιμετωπίζουμε και να μην μας παίρνουν από κάτω ή όταν μας πάρουν να μπορούμε να ξανασηκωθούμε.Όσο για τα κιλά,αλλά και γενικότερα για την υγεία του οργανισμού,αφού έχεις χωράφι,να τρώς από ότι βγάζει αυτό και όχι επεξεργασμένα τρόφιμα,η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ ισορροπημένη και τα ελληνικά προιόντα αρίστης ποιότητας.Φάε τα πάντα,αλλά με μέτρο.Επίσης μην ξεχνάς την γυμναστική.Η γυμναστική είναι εργαλείο για τον άνθρωπο,βοηθάει και το σώμα και το πνεύμα.Ότι είδος σου αρέσει και έστω και λίγη αλλά μην την ξεχνάς.
Πριγκίπισσα όταν ο άνθρωπος κάνει χρήση,μοιάζει πολύ σαν να είναι σε φάση ψύχωσης,το μυαλό είναι σε υπερδιέγερση,νομίζεις ότι όλοι σε κοιτάνε και κάποιοι βλέπουν και με ανοιχτά τα μάτια πράγματα ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν,πολλές φορές σε πιάνουν φοβίες που δεν είναι αληθινές.Εσύ αυτήν την χρήση δεν την χρειάζεσαι τώρα γιατί έχεις αρκετή σαν και αυτή μέσα στο μυαλό σου.Χωρίς να είμαι γιατρός,νομίζω πως έφταιγε η χρήση και ότι δεν ήταν επεισόδιο.Επίσης η επήρεια κρατάει για 3 μέρες,αλλά σε ελάχιστα επίπεδα την 3η μέρα,οπότε και στον ύπνο σου ήταν λογικό να σε επηρεάσει ειδικά το πρώτο βράδυ.Εκτός από τα μάτια και τις φωνές που λογικά σε φόβισαν,η όλη εμπειρία της χρήσης πως σου φάνηκε στην κατάσταση της ψύχωσης που είσαι τώρα;
06-06-2017, 21:06 #24
06-06-2017, 21:07 #25
06-06-2017, 21:24 #26
Συγνώμη λάθος μου για τα μάτια.
απτους 3 πρωτους μηνες της θεραπειας ξαναηπια χορτο μια φορα κ ηρθαν παλι παρανοικες ιδεες κ φωνες εκεινη τη νυχτα μονο κ αυξησαμε τ δοση κ απτην επομενη μερα δεν ειχα τπτ, θεωρειται ως δευτερο ψυχωτικο επισοδειο αυτο?
Σε αυτό η γνώμη μου όπως έγραψα και πιο πάνω,είναι πως ήσουν υπό την επήρεια και όχι σε επεισόδιο.Μες την υπερδιέγερση του μυαλού μπορείς να σκεφτείς ότι θέλεις και ότι φοβάσαι.Μοιάζει γενικά η χρήση με την ψύχωση.
06-06-2017, 22:00 #27
δεν νομιζω να ισχιει γιατι δεν ειχα ποτε τετοιες παρανοικες ιδεες κανοντας χρηση.
.Εκτός από τα μάτια και τις φωνές που λογικά σε φόβισαν,η όλη εμπειρία της χρήσης πως σου φάνηκε στην κατάσταση της ψύχωσης που είσαι τώρα; με αυτο τι εννοεις?πως ηταν η εμπειρια μ εχωντας πιει κ εχωντας ηδη ψυχωση?
06-06-2017, 22:10 #28
Ναι,αυτό εννοώ Πριγκίπισσα,αν θες να απαντήσεις και δεν το θεωρείς προσωπικό.
06-06-2017, 22:20 #29
εμ δε θυμαμαι πολυ αλλα ημουν με εναν π τον ηξερα πολυ λιγο κ κανα τεταρτο αφου ηπιαμε αρχισαν οι παρανοικες ιδεες τυπου θελει να μ κανει κακο ισως?ισως παιρνει κ αυτος ψυχοφαρμακα κ ειναι σε χειροτερη κατασταση φαση επικινδυνος?διοτι συνεχεια γελαγε χωρις λογο (λγκ απτο τρακ) και τρεμαν τα χερια του οταν εστριβε,,μετα σκεφτομουνα ισως αυτη η αρρωστια να την προκαλει το χορτο διοτι βαζουν κατι μεσα και οι φωνες σε κατευθυνουν να αυτοκτονησεις ,,οτι εχουν σκοπο να μας εξοντωσουν (αν κ δεν μ εχουν πει ποτε οι φωνες να αυτοκτονησω αλλα αποτι εμαθα οταν ξεκινησα θεραπεια πολλες φορες αυτοτραυματιζονται αυτοι με ψυχωση κ αυτοκτονουν,,,ε αυτα κ ειχα αρχισει να ακουω λιγα πραματα ενω η μουσικη ηταν δυνατη κ λεω πρεπει να φυγω επαθα μια φρικη...μετα σπιτι να παρακαλω το θεο να μην ακουω φωνες (ενω ημουν αθεη εδω κ 10 χρονια,,τωρα πλεον πιστευω )η φαση ηταν μονο παρανοικες ιδεες κ πολυ λιγες φωνες σε φαση βαζω μουσικη γ να ηρεμισω κ βλεπω απτο μπαλκονι ενα γερακι να λεει μπιριμπα θα πεζουνε (σε φαση κ καλα ενοχλω με τη μουσικη οτι κανω κατι κακο διοτι ηταν μεταλιες) δραμα σου λεω κ την επομενη μερα ημουν κομπλε τπτ αλλα το ειπα στο γιατρο κ αυξησαμε τη δοση...εσυ εχεις ψυχωση?
06-06-2017, 22:50 #30