Results 46 to 60 of 67
Thread: η μυστικη δυναμη της καταθλιψης
-
15-09-2017, 19:18 #46
Αγαπητε elis , κι εγω ειμαι κτηνακι σωματικα απο την πολυχρονη γυμναστικη , αλλα δεν σημαινει οτι ειμαι υπευαισθητος , αμα ημουν , δεν θα μπορουσα να κανω την δουλεια που εκανα που ειναι για γερα νευρα μονον ......ουτε συ μου κανεις για υπερευαισθητος ................αναισθητος παντως δεν ειμαι , δεν θαθελα ναμαι , και ο καθενας εχει το σημειο που απο κει και περα ' σπαει ' , ολοι εχουμε τοριο μας ............
- 15-09-2017, 20:35 #47
Μακ σωστη παρατηρηση, αλλα ξερεις κατι;
αν γνωριστεις λιγο παραπανω με τους εγωιστες,παρτακιδες κλπ αυτο μου φαινεται ειναι τελικα τοσο επιφανειακο,μονο αμυνα ειναι
πολλοί τελικα αντιμετωπίζουν θεματα,διαταραχες,προβλημα τα που ουτε φανταζεσαι...
οπου βρεθω κ οπου σταθω προσωπικα το συνανταω! Ενα πεπλο βαζουν μπροστα και πανε κι αυτοι...γι αυτο καταντησε ο καθενας μονος του.
Δεν αποκλειω οτ υπαρχουν παντως κ αυτοι ετσι.
15-09-2017, 20:48 #48
Ακόμα και σε ήπια και παροδική μορφή η κατάθλιψη είναι από τις χειρότερες καταστάσεις ψυχολογίας που μπορεί να βιώσει κάποιος. Τα φάρμακα βοηθάνε και είναι απολύτως απαραίτητα σε όποιον υποφέρει από κατάθλιψη. Αρα υπάρχει και η σωματική, παθολογική πλευρά, άρα είναι και σωματική ασθένεια. Ένας γιατρός όμως εκτός από τα φάρμακα θεωρεί απαραίτητο το άτομο να κάνει και άλλα πράγματα που θα το βοηθήσουν να θεραπευτεί, γυμναστική, ακόμα και χόμπις και επικοινωνία/κοινωνικοποιηση. Δηλαδή θέλει το άτομο να δραστηριοποιειται αλλά και να βρίσκει το θάρρος να σχετίζεται με τους άλλους. Μια αποτυχία, ενα άσχημο συμβαν στη ζωή είναι παράγοντες που ωθούν την ψυχολογία προς τα κάτω. Η ιδιοσυγκρασια (ψυχικές δυνάμεις και αντοχές και αυτές οι ευαισθησίες για τις οποίες καλοπροαιρετα διαφωνησαμε) είναι παράγοντας που πιστεύω σχετίζεται με την πιθανότητα το άτομο να εκδηλώσει κατάθλιψη. Ένας καλός ειδικός μπορεί να μας δώσει την σωστή απάντηση. Ο καθένας μας καταθέτει τη δική του εμπειρία και σκέψεις.
γιάννης
15-09-2017, 21:56 #49
Ούτε εγώ είμαι αναίσθητος μακ και μάλιστα η ψυχολογία μου είναι ευαίσθητη η ασθένεια έχει κ σωματικές προεκτάσεις κ λίγοι εδώ μέσα το λένε κατά την άποψη μου θέλει να φροντίσεις όλο το πακέτο διατροφή γυμναστική φάρμακα ψυχοθεραπεία για να μην υπολειπεσαι πουθενά σε σχέση με άλλους κ να έχεις μία καλή ποιότητα ζωής πετυχαίνοντας τους στόχους σου
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-09-2017, 21:58 #50
Ιωάννη με σένα διαφωνούμε χρόνια τα δραματοποιω λίγο δεν πιστεύω να παρεξηγηθηκεσ επίσης είδα το θέμα σου λεσ πολλά όχι στην ζωή σου μάλλον υπάρχουν πολλοί που λένε η καριέρα βασίζεται στα όχι διαφωνώ χωρίς να έχω κάνει καριέρα
Last edited by elis; 16-09-2017 at 00:20.
16-09-2017, 05:49 #51
16-09-2017, 05:57 #52
Μαρια , υπαρχουν και παρα πολλοι τετοιοι , αλλωστε ειναι γνωστο οτι πισω απο μια ' επιθετικη ΄συμπεριφορα κρυβονται τα αντιθετα συναισθηματα ( αμυνας ) , αλλα κρινοντας απο την γενια μου , τοτε υπηρχε σαφως πιο αμεση επικοινωνια ,
οι ανθρωποι ηταν πιο ανοικτοι , πιο προσιτοι .........τωρα διαπιστωνω στην νεα γενια μια καχυποψια , πρωτογνωρη για μενα , ανθρωπους να μην ενδιαφερονται ουσιαστικα για τον αλλον -ην , οι διαπροσωπικες σχεσεις περνανε μια κριση , κατ εμε , με τα συνεπακολουθα που προανεφερα στην προηγουμενη παραγραφο .....το τι φταει , σηκωνει πολυ κουβεντα ......η/υ και ολα αυτα τα μπλιμπλικια ( ΜΜΕ ) ? φαινομενο μεγαλουπολης ? δυσκολια επιβιωσης λογω οικονομικων ? δεν ξερω .....Last edited by Macgyver; 16-09-2017 at 06:30.
16-09-2017, 05:59 #53
16-09-2017, 06:08 #54
Εγω θελω μια απαντηση ......γιατι παλαιοτερα , ως μεγαλυτερος ταχω ζησει , που υπηρχαν ασχημα συμβαντα στην ζωη ενος ανθρωπου , παντα υπαρχουν , οι ανθρωποι τις 2 τελευταιες δεκαετιες αντιδρουν με κτθλψη , και παλαιοτερα οχι ? μηπως ειναι η κτθλψη μια φλεγμονη του εγκεφαλου , οπως διατεινεται μια επικρατουσα θεωρια , και ειναι μεταδοτικη ? ,η οφειλεται η ολη ιστοριια στην παντοειδη ακτινοβολια που εχει αυξηθει 1 εκατμ. φορες τα 30 η 40 τελευταια χρονια με περαιτερω αυξητικες τασεις .......εχω κι αλλες θεωριες διαβασει , αλλα βαριεμαι να τις γραφω ........η δεν ισχυει τιποτα απο αυτα , και η απομονωση που φεραν οι η/υ ειχαν σαν αποτελεσμα να κλεισθει ο καθεις με μια οθονη ( μιλω για τους νεωτερους ) και μετα να παραπονιουνται ολοι γιο ψυχολογικα αδιεξοδα ? εγω ξερω τις γνησιες διαπροσωπικες σχεσεις , οχι τις virtual ...............αποδοκιμαζω πληρως τις ιντερνετικες σχεσεις ......ως βλαβερες για την ψυχικη υγεια .....
16-09-2017, 06:09 #55
.................................................. .................................................. ...........
16-09-2017, 12:38 #56
Δεν αποκλείω καθολου αυτα που λες φίλε να ειναι αιτιες της καταθλιψης! Για παραδειγμα, γιατρός πρόσφατα μου έλεγε πως η έλλεψη βιταμίνης D είναι αιτία μελαγχολίας. Ναι η καταθλιψη μπορεί να εχει σωματικά αίτια, σίγουρα έχει συνέπειες στο σώμα. Εμένα με απασχολεί το κεφάλαιο σκέψη, πως εξασκώ, πως κατευθυνω τη σκέψη μου και κατ επεκταση τη συμπεριφορα μου ως απαραιτητο εργαλείο αντιμετωπισης της καταθλιψης. Εκει ειναι που εστιαζω όλες μου τις αναρτησεις. Σ αυτο τον επιμονο εστιασμό μου πιστευω έγκειται η μεταξυ μας διαφωνία. Επίσης, ναι το πρόβλημα ειναι και σωματικό - ιατρικό και γι αυτο υπαρχουν τα φαρμακα.
Ναι βρε ellis λέω αρκετα όχι στη ζωη μου. Η καριέρα για μενα ουσιαστικά έχει καταστει μια ψευδαίσθηση, εχω απλα μια δουλεια και καλλιεργω την ψευδαισθηση κάνοντας διάφορα πράγματα απλά για να νιωθω πολύ καλά με εκει που κατεληξα επαγγελματικά. Τα όχι που λέω στον καθε τομεα της ζωης μου είναι θέμα αν ταιριαζει κατι με τις επιθυμιες που κρυβω στο υποσυνειδητο μου, αν με τρωει η αμφιβολία λέω όχι, πολλες φορες ειναι και ο φοβος να βγω απο το χώρο ασφαλειας μου οποτε ειναι και θεμα υπέρβασης.
Αυτα που λέχθηκαν για τους παρτάκηδες, ότι μπορεί να κρύβουν ένα αδυναμο χαρακτηρα όλο ανασφάλειες συμφωνώ.γιάννης
16-09-2017, 13:04 #57
Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι σωματικό κ θα διαφωνούμε συνέχεια νομίζω αλλά δεν πειράζει επειδή εγώ πήρα βιταμίνη ντε κ μαγνήσιο κ είδα τη διαφορά η οποία με λίγο γυμναστική κρατάει κ τώρα που δεν το παίρνω οπότε δεν αλλάζω άποψη επίσης ξέρω το σώμα μου ποτέ είμαι καλά κ ποτέ όχι τι χρειάζομαι δεν ήξερα τώρα ξέρω πάνω κάτω
16-09-2017, 15:05 #58
Bαζουν ταμπελα γιατι ότι πωλειται θελει διαφημηση και η διαφημηση θελει ταμπελα . Απλο .
Άλλο θεμα αν βοηθαει να βαλεις ταμπελα , αποψη μου ναι βοηθαει αλλοιως θα εισαι ερμαιο της τυχης. Όχι ότι και τωρα δεν εισαι απλα η ταμπελα βοηθαει τον ελεγχο της συνειδησης. Ν α μην ξεπερναει τα ορια που γινεται επικινδυνη για τον εαυτο της. Υποψη εκτος την χρονια φαση ειπαρχει η οξεια φαση που γινεσαι επικυνδυνος γιατ ον εαυτο σου χωρις να το αντιλαμβάνεσαι.
16-09-2017, 15:14 #59
Για να εμφανισει ενας καταθλιψη πρεπει απαρητητα (το τονιζω) να συντρεχουν δυο προϋποθέσεις
α) κληρονομικη προδιαθεση δηλαδή το νευρικο συστημα λογω dna να μην είναι τελειοποιημενο 100%, να 'μπαζει ' δηλαδή λιγο.
β) εξισου απαραιτητο να περασει μεχρι τα 5 χρονια από τραυματικες συνθήκες ζωης.
Αμα δεν συντρεχουν τα 2 αυτά δεν εχουμε καταθλιψη αλλα ισως καποια επεισοδια χρονικα περιορισμένα αναλογα και με ις κατοπινες συνθήκες ζωης.
Θεματα όπως ανεργια χρημα κτλ δεν εχουν αμεση σχεση με την εφανιση κατάθλιψης αλλα με την βαρυτητα της κατάστασης .
16-09-2017, 15:16 #60
Μπορει δηλαδή να εισαι ζαμπλουτος με κληρονομικοτητα βεβαρυμενει και ν αυτοκτονήσεις ξαφνικα
κι μπορει να εισαι φτωχαδακι και να παθεις μια βαρια μελαγχλια λογω φτώχειας και να την ξεπεράσεις με τον καιρο.