Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 78 of 78
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PostMortem View Post
    ΑΑΑ τωρα που ειπες για γέλια και για κλαματα θυμήθηκα το άλλο το θεικό! Με ειχε πιάσει μια κυράτσα και με ειχε μπουρμπουδιάσει να αγοράσω μια εγκυκλόπαιδεια ή κατι τέτοιο δεν θυμάμαι..Τεσπα ειμαι εγω απο το πρωι στην σχολή κανα 8ωρο εχει παει απόγευμα και να εχεις τωρα αυτή μεσα στο ΤΕΙ να σου πρήζει οτι έχεις και δεν εχεις, βρε τι εικόνες μου έδειξε τι ιστορίες μου ειπε, τι οτι μπορώ να την αγοράσω και με δόσεις μπορω..Εγω να τις λεω δεν θελω, δεν εχω λεφτά κλπ και να επιμένει!!! Οποιος άσχετος θέλει μπαίνει εκει μέσα!
    Σε φίλο μου, τον πλησιάζει μια τύπισα, τον ρωτάει τι ομάδα είναι, απαντάει αυτός "ολυμπιακος" και αυτη μετα εβγαλε κατι ντοσιε με προσπεκτους κτλ για να γινει συνδρομητης σε μια αθλητικη υπηρεσια για να παίρνει φθηνά εισητήρια διαρκείας για το γήπεδο + 5% εκπτωση οταν πηγαινει στην μπουτικ... Ντραπμπζ..ουακ!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by PostMortem View Post
    ΑΑΑ τωρα που ειπες για γέλια και για κλαματα θυμήθηκα το άλλο το θεικό! Με ειχε πιάσει μια κυράτσα και με ειχε μπουρμπουδιάσει να αγοράσω μια εγκυκλόπαιδεια ή κατι τέτοιο δεν θυμάμαι..Τεσπα ειμαι εγω απο το πρωι στην σχολή κανα 8ωρο εχει παει απόγευμα και να εχεις τωρα αυτή μεσα στο ΤΕΙ να σου πρήζει οτι έχεις και δεν εχεις, βρε τι εικόνες μου έδειξε τι ιστορίες μου ειπε, τι οτι μπορώ να την αγοράσω και με δόσεις μπορω..Εγω να τις λεω δεν θελω, δεν εχω λεφτά κλπ και να επιμένει!!! Οποιος άσχετος θέλει μπαίνει εκει μέσα! Και αυτη την εχω ξαναδεί αρκετές φορές μετα απο αυτο..τι σκατά? Εκει μέσα μένει????????????
    πω πω ρε συ επρεπε να της εφερνες την εγκυκλοπαιδεια στο κεφαλι... ε μα πια...
    ισως να μενει κ εκει μεσα, δεν ειναι απιθανο !!
    σε μας στη σχολη ειχαν κανει αντιεξουσιαστες κ αλλοι καταληψη στα λυομενα κ μεναν κ κοιμοντουσαν κανονικα !! τι να λεμε τωρα....
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Δεν είπα πως τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλύτερα, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω αυτό!! (έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να πω τι είναι καλύτερο δεδομένου ότι δεν έχω πάει έξω). Αυτό όμως που αναφέρω είναι ότι η αξιολόγηση δεν θα προσφέρει κάτι (στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι θα κρίνονται με βάσει τις δημοσιεύεσεις τους οι καθηγητές) μια και πιστεύω ότι οι ίδιοι που εξέλεγαντους καθηγητές τόσα χρόνια οι ίδιοι θα τους αξιολογούν τώρα.
    Το ζήτημα για μένα όμως είναι ότι το πανεπιστήμιο χρειάζεται πάρα πολλές αλλαγές που όμως με το νέο νομοσχέδιο δεν θα επιτευχθούν, απλά η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερα..Δεν θέλει κανείς να βελτιώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο (αυτοί που αποφάσισαν το νομοσχέδιο στέλνουν τα παιδιά οτυς έξω...) το μόνο που θέλουν είναι να μειώσουν τα έξοδα... και θα το κάνουν καταργώντας σιγά σιγά το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης..
    Στο έτος μου είμαστε 300και άτομα, πως γίνεται έτσι σωστό μάθημα? Αλλά αυτό που λένε όλοι είναι και στο εξωτερικό έτσι είναι κανείς δεν παίρνει δωρεάν τα βιβλία του..δεν μπορείς να παίρνεις μόνο τα αρνητικά ενός συστήματος και να λες κι εκεί έτσι είναι...Ας έχουμε εδώ πιο πολλούς καθηγητές να γίνεται πιο ουσιαστικό μάθημα..
    Κι όσο για τα βιβλία που αναφέρθηκαν το νομοσχέδιο δεν διευκρινίζει ακριβώς τι θα γίνει, απλά αφείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά το 2014 να μην παίρνουμε βιβλία.. Αλλά βγήκε εγκύκλιος για τα βιβλία που αναφέρει:
    Ο κατάλογος περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο (2) επιλογές αποτελούμενες από ένα (1) προτεινόμενο διδακτικό σύγγραμμα έκαστη ανά υποχρεωτικό ή επιλεγόμενο μάθημα
    Διδακτικό σύγγραμμα θεωρείται ένα -και μόνο ένα- έντυπο ή ηλεκτρονικό βιβλίο ελευθέρου εμπορίου, καθώς και οι έντυπες ή ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές σημειώσεις ή τα ηλεκτρονικά βιβλία ελεύθερης πρόσβασης
    Και
    Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των ιδρυμάτων , πέραν των συγγραμμάτων , δικαιούνται να
    παραλαμβάνουν διδακτικά βοηθήματα Ως διδακτικά βοηθήματα νοούνται αποκλειστικά και μόνο τα κλασικά κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής, Λατινικής, Βυζαντινής και Νεοελληνικής Γραμματείας , οι κώδικες, οι ιατρικοί άτλαντες και τα λεξικά, τα οποία αποτελούν συμπλήρωμα των προτεινομένων διδακτικών συγγραμμάτων, μη συμπεριλαμβανομένων των επιπλέον τόμων του ίδιου συγγράμματος, ούτε των βιβλίων άλλων συγγραφέων τα οποία δεν ανήκουν στις ως άνω κατηγορίες.
    Και τι θα γίνει στα μαθήματα που χρειάζεται πάνω από ένα βιβλίο? Και δεν είναι μόνο η πλευρά του αν θα περάσεις το μάθημα..Θα πεις στον φοιτητή ιατρικής συγνώμη θα σου δώσουμε μόνο τον πρώτο της ανατομίας ή παθολογίας? Ή θα χρειαστεί να πληρώσει τα βιλβία ή μισές γνώσεις... Θα μου πείτε βέβαια στην περίπτωση που ένα βιβλίο χωρίζεται σε πολλούς τόμους (αν είναι δυνατόν να θεωρεί το υπουργίο ότι η ύλη καλύπτεται από τον ένα τόμο οποιαδήποτε βιβλίου) ο εκδοτικός οίκος θα το τυπώσει σε ένα προκειμένου να πουλήσει το βιβλίο ολόκληρο..όμως δεν θα το κάνει γιατί η εγκύκλιος αναφέρει ότι θα πληρώνονται μέχρι 1000 σελίδες από κάθε βιβλίο. Κι επίσης εκνευρίζομαι όταν μου λένε όλοι διαβάζουν απ τις σημειώσεις και μόνο τα σος. Εγώ διαβάζω από τα βιβλία και έτσι θέλω να κάνω για να μάθω κι όχι απλά να περάσω ένα μάθημα...Και θέλω να τα πάρω δωρεάν και το δικαιούμαι αφού τόσα χρόνια φορολογούνται οι γονείς μου.
    Σχετικά με τις σημειώσεις η εγκύκλιος αναφέρει ότι θα πληρώνεται ο καθηγητής γι αυτές μόνο αν οι φοιτητές δε παίρνουν άλλο βιβλίο...τι λέτε να γίνει τότε?
    Και δεν διαφωνώ με κάθε αλλαγή που πάει να γίνει αλλά με κάθε αλλαγή που δεν θα οδηγήσει προς το καλύτερο!

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456