Results 1 to 15 of 20
-
09-09-2011, 22:13 #1
Το θελω πολυ,αλλα το αγχος και ο φοβος μου κοβουν τη χαρα!
Γεια σας..Οπως εχω γραψει και σε προηγουμε μου θεμα πασχω εδω και μερικα χρονια απο κρισεις πανικου..Βεβαια ξεκινησα θεραπεια με μια καλη ψυχολογο,χωρις φαρμακα και νιωθω πολυ καλυτερα.
Το θεμα μου ομως ειναι το εξης.. Σας εχει τυχει να θελετε τοοοοοσο πολυ να κανετε καποια πραγματα,και ο φοβος απ τις κρισεις πανικου να μην σας αφηνει να τα χαρειτε?Για να γινω πιο συγκεκριμενη..Ειμαι 22,κι απ τα 18 θελω να βγαλω διπλωμα και να παρω αμαξακι.Αλλα με τις κρισεις πανικου ολο το ανεβαλα γιατι φοβομουν μη με πιασει κριση. Πλεον εμαθα με τον πατερα μου να οδηγαω και το μονο που μου λειπει ειναι να παρω το διπλωμα..Εκανα το μεγαλο βημα και γραφτηκα στη σχολη.Τη δευτερα ξεκιναω και παρολο που το θελω τοσοοοο να οδηγαω πλεον κανονικα μου χουν κοπει λιγο τα ποδια..Τι θα γινει αν με πιασει κριση πανικου οσο ειμαι με το δασκαλο,η κατα τη διαρκεια των θεωρητικων μαθηματων κλπ...Η πχ αν με πιασει κριση πανικου οταν θα μ εξεταζουν..Τι θα τους πω? συγγνωμη κανω λιγο στην ακρη γιατι μ επιασε κριση πανικου?? Αν καποιος περασε το ιδιο,ας μου πει την δικη του ιστορια μπας και παρω λιγο θαρρος βρε παιδια..! ευχαριστω προκαταβολικα..
- 10-09-2011, 16:42 #2
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΩ...ΕΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ,ΘΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ...Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΣ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΕΤΥΧΕΙ?ΕΠΑΙΖΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΓΩ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ,ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ...ΓΤ ΠΗΑΡΑ ΤΗΝ ΡΕΓΟΥΛΑ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΧΑΧΑΧΑ
10-09-2011, 20:50 #3
ειναι πολυ ασχημο ολο αυτο!!! ειδικα οταν θα εξεταζομαι στο αυτοκινητο φοβαμαι μη με δουν υπερβολικα αγχωμενη και κοπω γι αυτο το λογο....
11-09-2011, 18:36 #4
Αναβιωση κρισης δεν εχω κανει οχι..... Μονο καποιες τεχνικες χαλαρωσης.....!! Παντως επειδη προκειται να κανω κατι που θα απαιτει πολυ προσοχη και ηρεμια γι αυτο φοβαμαι μην ταραχτω,και τι συνεπειες θα χει αυτο...
11-09-2011, 19:20 #5
12-09-2011, 04:27 #6
χαιρετω την παρεα!νεος στο φορυς παλιος στο αγχος!!
νανσυ σε καταλαβαινω απολυτα...
θα σου πω ομως μερικες παραμετρους που ισως σε βοηθησουν..αρχικα η εξεταση κραταει πολυ λιγο το πολυ ενα 20λεπτο..
δευτερον ολοι οταν δινουν εξετασεις οι πιο πολλοι τουλαχιστον ειναι σαν να εχουν παθει κριση πανικου οποτε οι εξεταστες πιστεψε με δεν θα καταλαβουν τιποτα!!!
επισης μπορεις να μιλησεις στον δασκαλο σου να του πεις οτι φοβασαι οτι θα αγχωθεις πολυ (δεν χρειαζεται να του πεις για κριση πανικου αν δεν θες)και αν συμβει να σε βοηθησει λιγα στα πεταλια διακριτικα (και εμενα οταν εδεινα με βοηθησε στα κρυφα ο δασκαλος με τα πεταλια χεχεχεχεχ)
εφοσον ξερεις οτι ειναι κριση πανικου ξερεις οτι δεν θα παθεις και τιποτα οσο και αν ειναι δυσαρεστο αυτο το αισθημα(και πιστεψε με το ξερω πολυ καλα αυτο το αισθημα τρομου..)
επισης επειδη δεν θες να παρεις φαρμακα..μπορεις να παρεις να δοκιμασεις καποια ανθοιαματα που σε καποιους πιανουν ειναι απολυτα φυσικα(δεν το γραφω αν θες στειλε μου προσωπικο γιατι φοβαμαι να μην θεωρηθει διαφημιση)
τελος μπορεις να αγορασεις ενα βιβλιο οδηγο αυτοβοηθειας με γνωσιακες-συμπεριφοριστικες τεχνικες(εγω αγορασα ενα και ετοιμαζομαι να εφαρμοσω τις τεχνικες αυτες)λενε οτι ειναι μια πολυ καλη μεθοδος για να ξεπερασεις τον πανικο..
ελπιζω να βοηθησα..καλο κουραγιο σε ολους μας και καλη δυναμη!!που θα παει θα το νικησουμε!!!
φιλικα απο εναν συμπασχων..
12-09-2011, 13:58 #7
Λαδωσε...!!
11/12/2006
12-09-2011, 14:36 #8
καλος ο γιωργος .............
που το σκεφτηκες βρε ?
μονο στην ελλαδα γινονται αυτα .......
ασ μιλησουμε και λιγο σοβαρα τωρα .
πηγενε σε εναν ψυχιατρο να σου γραψει καποιο αγχολυτικο,παιρνεις ενα πριν μια ωρα απο την εξεταση και ολα θα πανε καλα.
και οπως ειπε καποιος αλλος εκεινη την ημερα ετσι θα ειναι ολοι .
και εγω οταν εδωσα μου ειχαν κοπει τα ποδια.
και ολα καλα πηγαν .
τωρα τι κανω που φοβαμαι να μπω να οδηγησω ?
12-09-2011, 15:22 #9
Μικρή μου δεν θα σου πω κάτι διαφορετικό απ'ότι σου είπαν και οι άλλοι, η κρίση δεν έρχεται ποτέ την ώρα που την περιμένεις, άρα μην περιμένεις να την πάθεις την ώρα της εξέτασης. Μπορεί να έχεις πολύ άγχος, αλλά κρίση δεν θα πάθεις. Ευτυχώς εγώ πριν 13 χρόνια που πήρα το δίπλωμα δεν είχα τέτοια προβλήματα. Τώρα τι γίνεται που αποφεύγω όσο ποτέ να οδηγήσω όπως λέει και η Sandy, εγώ που δεν κατέβαινα από το αυτοκίνητο...
12-09-2011, 15:26 #10
πλακα κανεις ,βρηκα και αλλη σαν εμενα .
γεια σου ρε συναδελφε στα βασανα..........
εχεις και αλλες φοβιες η μονο αυτην?
12-09-2011, 15:41 #11
Λοιπόν, όλοι οι παραπάνω έχουν δίκιο, δεν πρόκειται να πάθεις κρίση όσο την περιμένεις. Επίσης, είναι γεγονός, ότι ΟΛΟΙ όσοι δίνουν (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) μοιάζουν σα να έχουν βάλει το χέρι στην πρίζα...οπότε δε θα καταλάβει κανείς τίποτα!!!
Εγώ είχα δίπλωμα από το 97 και οδήγησα το 2009...καλό; δε μπορούσα να κάνω αλλιώς...ήμουν πολύ ερωτευμένη με κάποιον, ο οποίος φοβόταν να οδηγήσει πιο πολύ από μένα, και δεν είχαμε λεφτά για ταξί κάθε βράδι...ε, κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι. Και οδήγησαΔεν πρόκειται να σου πω ψέμματα, στην αρχή φοβόμουν πολύ. Αλλά είναι θέμα συνήθειας. Ειλικρινά.
12-09-2011, 16:08 #12
Κι άλλες? Πολλές!!!!!!!!!!! Από φοβίες να φαν κι οι κότες χαχαχαχαχα! Άμα ήταν μόνο αυτή καλά θα ήταν, έλα όμως που δεν είναι... Όπου δεις θέμα άγχος, κρίσεις πανικού κτλ. είμαι μέσα. Και τα περισσότερα δεν τα έχω πει γιατί αν κάτσω να τα γράψω όλα δεν θα προλαβαίνει κανείς να πάρει σειρά στο φόρουμ! Στείλε μου και pm να τα λέμε όποτε θες και έχεις ανάγκη. Ξέρεις τώρα, τι σε φόβισε σήμερα, πόσες κρίσεις έπαθες, πόσες φορές λιποθύμησες και τα σχετικά! Αααααααααχ τι τραβάμε...
12-09-2011, 16:11 #13
Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει :
http://www.kepsy.gr/component/conten...-krisi-panikou
Συνδυασμός λαχτάρας για ζωή και φόβου για ζωή. Αυτά τα δύο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν υερισχύει κανένα από τα δύο με αποτέλεσμα να συγκρούονται.
12-09-2011, 17:16 #14
αναβαλω τα παντα εδω και 15 χρονια νιωθω οτι κυλαει η ζωη μου χαλια.δεν μπορω να ξεπερασω τον πανικο που πλεον παει πακετο με αγοραφοβια.υπαρχει λυση?αν ναι πειτε μου τι να κανω.ζαλιζομαι τρεμω και νομιζω θα λιποθυμησω οπου και να παω..ειμαι παντρεμενη με μικρο παιδι και θ ε λ ω επειγοντως να γινω καλα,.δεν αντεχω αλλοοοοοο
12-09-2011, 17:44 #15