Συνταγες Μαγειρικης - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 81
  1. #61
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    Quote Originally Posted by soft View Post
    το εχει! μπορει να σου φτιαξει κατι απλα και μονο , να βγει απο τη πορτα . και να δει λιγο πρασινο ..τα ξεχωριζει ολα .. αλλα αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ,ειναι οτι μπορει να ανοιγει 5 φυλλα μαζι .. !
    εχουμε μελλον !!
    αμαν!επαγγελματιας δηλαδη!αυτα ειναι!θα τρωτε καλα στο σπιτι:-))
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  2. #62
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    593
    Quote Originally Posted by xrusaki View Post
    ευχαριστω για οποια διορθωση
    δυστυχως δεν ειχα ευκαιριες
    εχω βγαλει μονο ενα τεχνικο και θελω να βελτιονομαι
    "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω". Και δεν βρίσκω πολλούς αναμάρτητους εδώ μέσα, xrusaki μου. :)

  3. #63
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω". Και δεν βρίσκω πολλούς αναμάρτητους εδώ μέσα, xrusaki μου. :)
    χαχα!κολαση γινεται το φορουμ ¨-)
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  4. #64
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Αθηνα
    Posts
    312

    Μεθυσμενες μπριζολες (πανευκολο και με σιγουρη επιτυχια για αρχαριους)

    ΥΛΙΚΑ

    3 πιπεριες (κοκκινη+κιτρινη+πορτοκαλι)
    1 μετριο ξερο κρεμμυδι
    4-5 πατατες
    2-3 ντοματες ωριμες (η τριμμενη ντοματα σε συσκευασια απο το σουπερ μαρκετ)
    ελαιολαδο
    βασσιλικο ξερο τριμμενο (υπαρχουν σακουλακια στο σουπερ μαρκετ)
    αλατι-πιπερι
    4-5 μπριζολες χοιρινες
    κρασι κοκκινο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βαζουμε στο ταψι μας λιγο ελαιολαδο ισα να καλυψει τον πατο και λιιιγο παραπανω. Προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες και αντι για νερο βαζουμε ενα ποτηρι κοκκινο κρασι (δεν βαζουμε νερο!)

    Αλατοπιπερωνουμε τις μπριζολες και τις στρωνουμε στο ταψι

    Κοβουμε τις πατατες σε χοντρες ροδελες και μετα στη μεση και τις στρωνουμε και αυτες στο ταψι

    Κοβουμε τις πιπεριες σε μικρα κομματια και τις βαζουμε και αυτες αναμεσα στις πατατες και στις μπριζολες

    Κοβουμε το κρεμμυδι σε ροδελες και το χωνουμε και αυτο στο ταψι :P

    Μετα αλατοπιπερωνουμε το φαι ελαφρα και πασπαλιζουμε με λιγο βασσιλικο.

    Σιγοψηνουμε στον φουρνο και ετοιμο :P

    (Ειναι πεντανοστιμο,εχει πανεμορφα χρωματα και μυρωδειες,ειναι πανευκολο και φτηνο,ολα τα υλικα δεν κοστιζουν πανω απο 7-8 ευρω.(αν εχουμε ηδη ελαιολαδο σπιτι) Το κρασι και το σιγανο ψησιμο το κανει λουκουμι! Συνοδευεται ιδανικα με τυρι φετα και φρεσκο τραγανο χωριατικο ψωμακι.)

  5. #65
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    593
    Α, μπήκε κι ο "Χρυσός Σκούφος"! Τι θα φάμε σήμερα xrusaki? :)

  6. #66
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    βασικα σημερα εκανα παστιτσιο με χρωματιστα ελλατηρια,οχι αυτα τα χοντρα μακαρονια!ειναι γαματο,αν θες συνταγη!
    συνοδευεται απο μαρουλοσαλατα η λαχανοσαλατα..η ροκα με σκρδο ψιλοκομμενο και λιαστη ντοματα
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  7. #67
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    πω-πω γκουφυ θα φιαξω μια γαματη μηλοπιτα σε λιγο..αλλα απο πανω φιαχνω και μαρμελαδα μηλου και στρωνω στο τελος..
    και μαλλον μεθαυριο θα κανω το κεικ σοκολατας του θωμα
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  8. #68
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    593
    Quote Originally Posted by xrusaki View Post
    πω-πω γκουφυ θα φιαξω μια γαματη μηλοπιτα σε λιγο..αλλα απο πανω φιαχνω και μαρμελαδα μηλου και στρωνω στο τελος
    λέω να μετακομίζω σιγά σιγά και να 'ρχομαι κοντά σου... :)

  9. #69
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    ει!δεν πιστευω να αγοραζεται ψωμι ε??ειναι πανευκολο
    ΥΛΙΚΑ
    1 αλευρι μπλε
    1 κουπα αλευρι κοκκινο φαρινα που φουσκωνει μονο του
    1 αυγο
    1 κουτ σουπας βιταν
    3 φακελακια ξερη μαγια
    2 κουταλιες γλυκου μπεικιν μπαουντερ
    1 κουτ γυκου σοδα
    ενα τεταρτο φλιτζανι τσαγιου ελαιολαδο
    αλατι μπολικο
    μιση μπυρα προαιρετικα
    ζεστο νερο
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    βαζω σε μια λεκανη το μπλε αλευρι με την μαγια μπυρας
    το μπεικιν μπαουντερ την σοδα κ ανακατευω
    ριχνω αλατι σπαω μεσα το αυγο ανακατευοντας
    ριχνω λαδι και την μπυρα
    κ στην συνεχεια το ζεστο νερο,ειναι ζεστο οσο αντεχει το χερι
    εγω βαζω καυτο ειμαι ανεξιτιλη
    οσο ποιο ζεστο,τοσο ποιο ευκολα θα πλαθεται και θα ενσωματονονται τα υλικα
    νερο ριχνω οσο παρει
    στην συνεχεια το κοκκινο το αλευρι λιγο-λιγο και παθω ετσι ωστε να ξεκολαει απο το λεκανακι η ζυμη κ απο τα χερια
    πλαθω καλα..
    κανω ο,τι σχημα θελω το καρβελακι μου
    καμια φορα βγαινουν και 2 καρβελακια αναλογος ποσο αλευρι θα παρει στο τελος
    αλευρωνω ενα ταψακι και βαζω το χαραγμενο ψωμακι
    αν θελω ριχνω και σουσαμι
    ψηνω στους 180 για κανενα μισαωρο σε προθερμασμενο φουρνο
    μπορει να παρει κ παραπανω το υπολογιζεις οταν αρχιζει να ροδιζει καλα το βγαζεις
    αν ειναι δυο τα φρατζολακια καλυτερα μην τα βαλετε στο ιδιο ταψι,θελουν χωρο
    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΩΧΤΑΝΟΣΤΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ!
    αυτα...ενταξυ αν περιμενανε οι φουρναρεοι απο εμενα θα ειχαν κλεισει!λολ!!
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  10. #70
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    λέω να μετακομίζω σιγά σιγά και να 'ρχομαι κοντά σου... :)
    χαχαχαχα!οποιος ειναι κοντα μου θελει να του κανω συνεχεια το τραπεζι γκουφυ!τα εχω παιξει!!
    για ενα πραγμα ειμαι σιγουρη..δεν θα χωρισω ποτεε!!
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  11. #71
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Α, μπήκε κι ο "Χρυσός Σκούφος"! Τι θα φάμε σήμερα xrusaki? :)
    αχ για εμενα ηταν αυτο??
    τι να σε κερασω?
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

  12. #72
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    593
    Αυτή τη δουλειά πήγα να κάνω κι εγώ σήμερα, που έχω όλη τη μέρα δική μου. Να φτιάξω ψωμί (στον αρτοπαρασκευαστή όμως). Αλλά κάτι έκανα λάθος, παραφούσκωσε και χύθηκε πάνω στις αντιστάσεις. Τελικά εκεί που ήταν να "μού 'ρθει ο θάνατος" είδα πως ξεκόλλησε εύκολα ό,τι έπεσε και τώρα συνεχίζει να ψήνεται κανονικά. Το επόμενο πάντως θα το κάνω με τα χέρια μου και τη συνταγή σου! :)

  13. #73
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    593
    Quote Originally Posted by xrusaki View Post
    αχ για εμενα ηταν αυτο??
    τι να σε κερασω?
    Φυσικά για σένα ήταν! :)

  14. #74
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Posts
    2,253
    Λοιπόν, παίδες, η δική μου συνταγή δεν είναι τίποτε αξιόλογο, γιατί απλούστατα είμαι παντελώς άσχετη από μαγειρική (τη βγάζω με γιαούρτια, κουάκερ και σαλάτες και έτοιμα κουλουράκια απ' το φούρνο),
    αλλά λόγω υπερβολικής σοκολατομανίας παρασκευάζω σοκολάτα δικής μου έμπνευσης (δεν εγγυώμαι ότι θα σας αρέσει μιας και όσοι έχουν φάει κατασκευάσματά μου, τα αποφεύγουν επιμελώς έκτοτε.
    Όμως όσοι ρισκάρουν, μπορούν να δοκιμάσουν:
    Σε μπεν μαρί (σ' ένα μεγάλο μπρίκι άδειο που κολυμπάει μέσα σ΄ ένα κατσαρόλι με νερό που βράζει ρίχνουμε ως και 7 κουταλιές της σούπας κακάο (μην απαιτείτε ακρίβεια, όλα στο περίπου τα κάνω), 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ΒΙΤΑΜ soft light,
    2 κουταλιές της σούπας γάλα regilait σκόνη
    και 5-6 κουταλιές του γλυκού φρουκτόζη ή "κατά το δοκούν".
    Τ΄ ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα.
    Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ταψάκι, βάζουμε φυτευτές πολλές σταφίδες ξερές κι από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
    Μόλις είναι τελείως κρύο, το βάζουμε στο ψυγείο.

  15. #75
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    934
    Quote Originally Posted by Joann View Post
    Λοιπόν, παίδες, η δική μου συνταγή δεν είναι τίποτε αξιόλογο, γιατί απλούστατα είμαι παντελώς άσχετη από μαγειρική (τη βγάζω με γιαούρτια, κουάκερ και σαλάτες και έτοιμα κουλουράκια απ' το φούρνο),
    αλλά λόγω υπερβολικής σοκολατομανίας παρασκευάζω σοκολάτα δικής μου έμπνευσης (δεν εγγυώμαι ότι θα σας αρέσει μιας και όσοι έχουν φάει κατασκευάσματά μου, τα αποφεύγουν επιμελώς έκτοτε.
    Όμως όσοι ρισκάρουν, μπορούν να δοκιμάσουν:
    Σε μπεν μαρί (σ' ένα μεγάλο μπρίκι άδειο που κολυμπάει μέσα σ΄ ένα κατσαρόλι με νερό που βράζει ρίχνουμε ως και 7 κουταλιές της σούπας κακάο (μην απαιτείτε ακρίβεια, όλα στο περίπου τα κάνω), 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ΒΙΤΑΜ soft light,
    2 κουταλιές της σούπας γάλα regilait σκόνη
    και 5-6 κουταλιές του γλυκού φρουκτόζη ή "κατά το δοκούν".
    Τ΄ ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα.
    Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ταψάκι, βάζουμε φυτευτές πολλές σταφίδες ξερές κι από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
    Μόλις είναι τελείως κρύο, το βάζουμε στο ψυγείο.
    μμμμμ!τελειο ακουγεται!!εγω θα ριξω και τριμμενο αμυγδαλο!!γιαμ-γιαμ!
    Last edited by secretly; 23-02-2012 at 20:09.
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast

Similar Threads

  1. Συνταγες με λιγεσ θερμιδεσ!!
    By Adzik in forum Συναισθηματική Υπερφαγία, Ψυχογενής Βουλιμία
    Replies: 15
    Last Post: 07-06-2010, 22:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •