Results 31 to 44 of 44
Thread: ΧΩΡΙΣΑ ( ή τουλάχιστον προσπαθώ)
-
19-09-2011, 00:01 #31
- In this old house where every door is open
Το προβλημα δεν ειναι οτι εισαι αχρηστη, αποτυχημενη και κατωτερη. Το προβλημα ειναι οτι το πιστευεις. Δηλαδη, δεν εισαι κατωτερη, αλλα αυτο πιστευεις, οποτε καποτε συμπεριφερεσαι ΣΑΝ να εισαι κατωτερη αχρηστη κτλ κτλ κτλ. Το ειπα και απο πανω, αφηνεις αλλους να σου καθοριζουν το πως αισθανεσαι.Γυρνα στον εαυτο σου και δες οτι εισαι καλα, γεμισε απο δικα σου συναισθηματα, για να μη μενει ο χωρος κενος και μπαινουν τα συναισθηματα των αλλων.
- 19-09-2011, 00:02 #32
- In this old house where every door is open
19-09-2011, 00:11 #33
βόιντ, είναι λογικό να νιώθεις άσχημα που οι φίλοι του έχουν αυτη την αποψη.
ο φίλος σου όμως εχει σημασία τί λεει.
σου έγραψαν καπου να προσπαθήσεις να συναντιέσαι με τους φιλους σου περισσοτερο.
δοκίμασε το.
είσαι τυχερή που έχεις έναν τετοιο άνθρωπο δίπλα σου που σου στεκεται κ ας του σπας τα νεύρα.
την επόμενη φορά που θα πας να κανεις σκηνη, σκέψου λίγο αν θα σου άρεσε να σε πρήζει ο φιλος σου.
κ μν πεις πως εσύ δν θα του έκανες " τέτοια " , όπως σου κάνει αυτός.
κράτα στο μυαλό σου μόνο το αν θα σου έκαναν εσένα τα νεύρα κουρέλια.
στο λέω εντελώς φιλικά κ ελπιζω να μν παρεξηγηθείς.http://www.mazi.org.gr/
19-09-2011, 14:16 #34
φυσικά και με στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν είμαι καλά με τον εαυτό μου. Περισσότερο από το τι γνώμη έχουν οι άλλοι για μένα. Απλώς ειδικά εχθές, το ότι είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο, χωρίς καν να με ξέρουν, μου ανατροφοδοτούσε το συναίσθημα του πόσο άχρηστη αισθάνομαι και πόσο ανεπαρκής με τους άλλους ανθρώπους. Ξέρεις, επειδή, εκ των υστέρων δυστυχώς, έχω κάποιο βαθμό αυτοσυνειδησίας, προσπαθώ να αλλάξω πολλά πράγματα σε εμένα. Και μέσα μου μπορεί να λέω "οκ θα απευθυνθώ στον τάδε" ή "θέλω να διορθώσω αυτό το κουσούρι"..σαφώς ο άλλος δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό γιατί ως γνωστόν η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει..αλλά αισθάνθηκα τόσο άσχημα, όπως όταν ήμουν στο σχολείο, που δεν είχα φίλους λόγω γνωστών ετικετών που βάζουν τα παιδιά το ένα στο άλλο. Δεν μπορεί να γνωρίζει ο άλλος τι υπάρχει από πίσω από κάθε ενέργεια ενός ανθρώπου. Αλλά η επιείκεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-09-2011, 14:27 #35
Πιστεύω ότι είμαι άχρηστη γιατί δεν είμαι σε τίποτα αρκετά καλή. Είμαι σε όλα κάτι το μέτριο. Γνωρίζω τα λάθη μου, τα αδύναμα σημεία μου και παρολαυτά δεν κάνω κάτι να τα αλλάξω. Γνωρίζω ότι δε μου αρέσει η δουλειά μου και ωστόσο δε βάζω τα δυνατά μου ώστε να κάνω κάτι άλλο και να ξεφύγω από αυτόν το φαύλο κύκλο. Εκτός αυτού γνωρίζω τα αρνητικά συναισθήματά μου, όπως η ζήλεια για όλους αυτούς που θεωρώ ανώτερους μου. Κάνω προσπάθειες, για κάποιο διάστημα πάει καλά αλλά μετά κάτι θα γίνει και η σαπίλα μου θα βγει προς τα έξω. Δυστυχώς έχω πολλά μαζεμένα αρνητικά συναισθήματα και με τις ενοχές που φυσικά έπονται όλων αυτών..αυτό, ναι, με καθιστά άχρηστη.
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-09-2011, 14:30 #36
Νομίζω ότι η υπέρμετρη επιείκεια βλάπτει τελικά. Ειδικά, όταν είναι μονόπλευρη.
19-09-2011, 14:32 #37
τσέλο, οι περισσότεροι έχουμε ένα "ζοφερό" οικογενειακό παρελθόν.
Το θέμα είναι να προχωράμε παρακάτω..η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες μου έχει περάσει από το μυαλό, αλλά δυστυχώς δε μου αρέσει σαν ιδέα. Θα μου ταίριαζε πιο πολύ ο χορός αλλά στην παρούσα φάση ψάχνω τους πόρους για να αποπληρώσω τα χαράτσια της εφορίας. Τα χέρια μου είναι δεμένα εδώ και αρκετό καιρό, και ίσως να είναι και ο λόγος που όλα τα ψυχολογικά μου έχουν βγει στην επιφάνεια...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-09-2011, 14:34 #38
19-09-2011, 14:35 #39
Κανενας δεν ειναι αχρηστος...τι παει να πει εισαι αχρηστη??? Κ εγω δεν ειμαι σε πολλα πραγματα εως παρα πολλα πραγματα καλη..... ΧΕΣΤΗΚΑ.... σ οποιον αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε!!!! Μαλλον συγκρινεις τον εαυτο σου με τα ατομα που τα καταφερνουν καλυτερα απο σενα σ ορισμενα πραγματα...για μπες στην διαδικασια να συγκρινεις τους αλλους σ αυτα που ΞΕΡΕΙΣ εσυ οτι εισαι καλη .... Ισως ειχες αφησει τους αλλους να σε κομπλεξαρουν...ΜΗΝ αφηνεις κανεναν να στο κανει αυτο ΠΟΤΕ!! Αν σου λενε κατι κακο απλα αγνοησε το..κ πες ε,...τι να γινει δεν μπορουμε να ειμαστε ολοι σε ολα καλοι!!! ΦΟΡΤΣΑ(οχι ITALIA) Void!!! ;)
"οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
19-09-2011, 14:53 #40
19-09-2011, 15:49 #41
Αναρωτιέμαι αν δείχνεις την ίδια επιείκεια στους άλλους και τη συμπεριφορά τους (με ό,τι κρύβεται από πίσω) με όση δείχνει π.χ. ο φίλος σου σε σένα. Ή θεωρείς δεδομένο ότι όσοι βρίσκονται δίπλα μας, πρέπει να τρώνε τις φρίκες μας και να μας συγχωρούν επ' άπειρο?
Λυπάμαι αν γίνομαι σκληρή, αλλά υπάρχει κι αυτή η οπτική.
Και στο κάτω κάτω, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό να είμαστε μέτριοι σε αυτό που κάνουμε. Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε οι καλύτεροι?
19-09-2011, 16:07 #42
Κι όμως είμαι πολύ επιεικής απέναντι στους άλλους.
Και στο φίλο μου είμαι επιεικής επειδή τον αγαπώ, παρόλο που έχει κάνει κατά καιρούς μαλακίες και κάνει φυσικά όπως όλοι μας.
Και στους φίλους του φίλου μου που καφρίζουν...και στον πατέρα του φίλου μου που καφρίζει ενώ είμαι μπροστά..
είμαι επιεικής και προσπαθώ να βλέπω την αιτία που κάποιος λειτουργεί όπως λειτουργεί.
Δεν έχω μάθει να είναι επιεικείς οι άλλοι μαζί μου..και ούτε ότι είναι αναγκασμένοι να τρωνε τις φρίκες μου γι'αυτό άλλωστε και συζητάω και ψάχνω τρόπο να με διορθώσω...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-09-2011, 17:02 #43
Καλησπέρα,
το θέμα είναι ότι όταν δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας (με αυτά που κάνουμε δλδ.Δουλειά,φιλίες κτλπ)
είμαστε πιό επιρρεπείς στην γνώμη των άλλων...
εγώ πιστεύω ότι αν βρείς μια δουλειά που να σ' αρέσει θα νιώσεις καλύτερα
και θα δείς να πράγματα πιό ευχάριστα...
τώρα όσον αφορά την επιθετικότητα και τον εκνευρισμό που έχει υποθεί και σε άλλα ποστ (δεν τα έχω διαβάσει) προτείνω να μετριάσεις λίγο τα νεύρα σου
και αν νομίζεις ότι αυτό γίνεται ενοχλητικό για τους άλλους η σε μόνιμη βάση
μίλησε σε κάποιο ειδικό...θα σου κάνει πολύ καλό...
προτείνω να βρείς μια ισορροπία μέσα σου... να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου...
σίγουρα πάντα υπάρχουν και κάποιοι καλύτεροι απο μας σε κάποιους τομείς αλλά προσπάθησε να ενθαρύνεις τον εαυτό σου και να μην το βάζεις κάτω (αυτό πέρι κατωτερότητας το έχω και γώ παρεπιπτόντως)...
19-09-2011, 18:47 #44
και ποιο είναι το κακό όταν μπορείς ν' ανταποκριθείς κι από λίγο σε όλους τους τομείς. Εγώ δεν θα το χαρακτήριζα μετριότητα. Ψάξε μέσα σου να βρεις τι πραγματικά θέλεις και ξεκίνησε! Αν έχεις μαζεμένα αρνητικά συναισθήματα, σίγουρα δεν θα φταις μόνο εσύ αλλά και οι άλλοι. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να επισκεφτείς έναν ειδικό. Πήγαινε σε κάποια δημόσια υπηρεσία, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις λεφτά και γι' αυτό. Καταλαβαίνω ότι όταν πιέζεσαι οικονομικά, υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να συγχύζεσαι αλλά δες πως έχει η πραγματικότητα, διανύουμε μια περίοδο κρίσης που είναι για όλους άσχημη όχι μόνο για σένα. Δες το σαν ένα συνολικό κακό που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο γιατί έτσι είναι. Υπομονή και κουράγιο χρειάζεται και να "δουλέψεις" απαραίτητα με την αυτοπεποίθηση σου. Όχι μόνο με την βοήθεια του ειδικού αλλά και μόνη σου. Μπορείς να τα καταφέρεις :) Μην δείχνεις υπέρμετρη επιείκεια σε όλους. Όταν κάποιος σ' ενοχλεί, να το δείχνεις!
έτσι γιατί περίεργα την είδα...