Results 1 to 3 of 3
Thread: Χημεία vs Συμβατότητα
-
11-10-2006, 19:48 #1
Αγαπητέ μου φίλε....κατ\'αρχάς να πώ για άλλη μια φορά ότι αυτά που λέω είναι απλώ θέσεις-απόψεις-πιστεύω μου...και μπορεί για κάποιον άλλον να είναι ολότελα αναποτελεσματικά ή λανθασμένα.Ναι...προτείνω μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης να υπάρχει και το κομμάτι ενδιαφέρομαι να σε γνωρίσω ποιός πραγματικά είσαι και να μην επαναπαύομαι στο ποιός νομίζω ότι είσαι..ώστε να μην βρεθούμε προ εντελώς αναπάντεχων εκπλήξεων.Βεβαίως υπάρχει και η χημεία...και υπάρχουν και οι ορμές μας...που μας κάνουν να λειτουργούμε κάπως αυτόματα,αντανακλαστικά.Το καθαρά βιολογικό κομμάτι (ορμές) είναι μια σταθερή δύναμη και μη διαπραγματεύσιμη ή που να επιδέχεται ιδιαίτερες αναλύσεις.Ναί...υπάρχει μια φυσική έλξη του αρσενικού με το θηλυκό ....γιατί αυτή είναι η φύση μας (ας μην μπλέξουμε με παρεκκλίσεις ).
Όμως αυτό που λέμε χημεία...είναι τελικά μόνο χημεία ή εμπλέκεται μέσα της και η \"φυσική\"...Κι όταν λέω \"φυσική\" εννοώ την ύπαρξη κάποιων παραγόντων εξηγήσιμων που έχουν την δική τους λογική...η οποία σχετίζεται με τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει κανείς στο διάβα της ερωτικής του ζωής.Μήπως δηλαδή η συγκεκριμένη κοπέλα που μου κάνει ένα αυτόματο κλίκ....διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά ( εμφάνισης ή ύφους) που με παραπέμπουν σε προηγούμενη σχέση...και βάση αυτής της αναλογίας αναμένω κάτι που βίωσα με κάποια άλλη ? Μήπως έχω κάποιο προκατασκεύασμενο σενάριο σχέσης (πχ θέλω να κάνω σχέσεις που να με παρουσιάζουν στο τέλος ως το μεγάλο θύμα) οπότε κάνω μια επιλογή του/της καλύτερου ηθοποιού που θα παίξει τον ρόλο του \"θύτη\" μου καλύτερα ? Αυτά βέβαια είναι ερωτηματικά...που δεν έχει αξία να απαντηθούνε...αλλά να λειτουργούν σαν βοηθητικοί προβληματισμοί στον απολογισμό που κάνουμε ιδίως όταν ένα μοτίβο σχέσης μοιάζει να επαναλαμβάνεται.
- 11-10-2006, 23:05 #2
ξέρετε ..οι επιστήμονες λένε πως αυτοί που μασ κάνουν κλικ.. αυτοί με τους οποίους υπάρχει αυτη η αδιαπραγμάτευτη χημεία... ειναι κατάλληλοι γενετικά για μασ.. δηλ. η φύση μασ ωθεί προς αυτούς με ορμές σαν φυσικό σκοπο.. τον πολλαπλασιασμό... και την ύπαρξη υγιών παιδιων.. μια και υποσυνείδητα δείχνουν να έχουν τα προσόντα να διορθώσουν τυχόν λάθη η ελαττώματα του δικού μας(και αντίστοιχα) DNA με δυο λογια.. νιώθουμε αυτή την ορμή και σχεδόν την ανάγκη να είμαστε κοντα.. να τον αγγίζουμε... γιατί το DNA .. μάς .. μάς μιλάει υποσυνείδητα... και λέει πως η σύζευξη των DNA ΜΑΣ...θα μάς δώσει ενα κάλο αποτέλεσμα...
..βεβαία
υπάρχει και μια άλλη έρευνα η οποία λεει πως μασ ελκύουν παααρα πολυ τα ατομα τα οποια μασ μοιάζουν... εξωτερικά.... εχουν δηλ πάνω κάτω τα ιδια χαρακτηριστικά με εμάς και λέει πως αυτούς τους διαλέγουμε οχι τόσο για σχέσεις αλλά για συντρόφους ζωής ..συζυγούς... ..μια και λεει μασ δίνουν την αίσθηση ασφάλειας υποσυνείδητα... αφου μοιάζουν με εμάς τουσ ίδιους.... και ξέρετε τι?..νομίζω πως ισχύουν και τα δυο...:) φιλακια.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
13-10-2006, 11:54 #3
καλημερα! ωραία όλα αυτά που λέτε, αυτό με το dna με προβλημάτισε κάπως. ψάχνω κι εγώ απάντηση στο γιατί έχω τετοια χημεία με έναν ανθρωπο που είναι ξάδερφοσ μου, δευτεροσ. το dna εδω δε θα επρεπε να είναι πρόβηλμα;δεδομένου ότι προκύπτουν γενετικές ανωμαλίες από αιμομιξίες.βέβαια δεν είμαστε και αδέρφια..
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία