Results 1 to 15 of 73
Thread: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
-
21-09-2006, 09:08 #1
ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
επειδη ολα τα παραξενα τα ρωταω εγω για αυτο 8α ρωτησω και κατι αλλο ετσι για να δω πως σκεφτομαστε ολοι.
ερωτηση κρισεως και αληθινη απαντηση.
8α κανατε ποτε σχεση με ατομο που αντιμετωπιζει προβληματα ειτε μικρα προβληματα πχ μια μικρη κριση στιν ζωη ή με ατομο που αντιμετωπιζει μεγαλυτερα προβληματα πχ τασεις αυτοκτονιας ή γενικως διαφορα σημαντικα προβληματα που κατα καιρους εχουμε δει σε διαφορους χρηστες εδωμεσα.αν κανατε γιατι 8α κανατε και με ποια κατηγορια(αν και δεν μαρεσει να βαζω κατηγοριες ) και αμα δεν κανατε για ποιο λογο.αλη8ινες απαντησεις.το ξεκιναω απο περιεργεια και β.το στηριξα πανω σε μια μικρη κουβεντα που εγινε στο φορουμ και β.στου τασου την αγγελια(Α ρε τασο για παρτη σου ανοιγουμε 8εματα:P)..
- 21-09-2006, 13:25 #2
Εγώ,προσωπικά,δεν έχω κάνει μέχρι τώρα σχέση με κάποιον ο οποίος να αντιμετώπιζε κάποιο ψυχολογικό/ψυχιατρικό πρόβλημα.ʼν γνώριζα κάποιον και μου έλεγε εξ αρχής οτι υποφέρει π.χ. από κρίσεις πανικού,αυτό δεν θα αποτελούσε τροχοπέδη στο ν\' αναπτύξω μια σχέση μαζί του.Παίρνω ως παράδειγμα τον εαυτό μου.Ήμουν και εγώ παθούσα και δεν θα ήθελα ο άλλος,μόλις μάθαινε το πρόβλημά μου,να μην προχωρούσε μαζί μου μόνο και μόνο εξαιτίας αυτού.Γιατί κατά τ\' άλλα είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος.Μόνο που έχω κάποιες φοβίες.Επίσης,αν κατά τη διάρκεια της σχέσης μας μου αποκάλυπτε ή με τον x τρόπο μάθαινα οτι έχει κάποιο πρόβλημα,δεν θα τον άφηνα γιατί προφανώς δεν θα μου το \'χε πει γιατί φοβόταν την απόρριψη.ʼν τώρα είχε ένα σοβαρότερο πρόβλημα όπως π.χ τάσεις αυτοκτονίας,πάλι δεν θα τον απέρριπτα αν τον αγαπούσα.Θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω και να τον στηρίξω όπως και όσο μπορούσα.Θα του έδειχνα οτι νοιάζομαι για \'κείνον και οτι συμπάσχω κατά έναν τρόπο.
Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα αυτό και σίγουρα δεν θα θέλαμε να μας απορρίψουν.
Φιλικά,
Χρύσα
21-09-2006, 13:56 #3
Ρε prov, μηπως με εχεις λυπηθει κι εχεις βαλθει να μου βρεις γυναικα? Χαχαχα!
21-09-2006, 14:05 #4
καμια σχεση τασο.δικια μου απορια 8ελω να καλυψω απλα εσυ ηδη εχεις πει την γνωμη σου.thank u
21-09-2006, 15:38 #5
Originally posted by provlimatikos
8α κανατε ποτε σχεση με ατομο που αντιμετωπιζει προβληματα ειτε μικρα προβληματα πχ μια μικρη κριση στιν ζωη ή με ατομο που αντιμετωπιζει μεγαλυτερα προβληματα πχ τασεις αυτοκτονιας ή γενικως διαφορα σημαντικα προβληματα που κατα καιρους εχουμε δει σε διαφορους χρηστες εδωμεσα.
21-09-2006, 16:15 #6
Originally posted by provlimatikos
8α κανατε ποτε σχεση με ατομο που αντιμετωπιζει προβληματα ειτε μικρα προβληματα πχ μια μικρη κριση στιν ζωη ή με ατομο που αντιμετωπιζει μεγαλυτερα προβληματα πχ τασεις αυτοκτονιας ή γενικως διαφορα σημαντικα προβληματα που κατα καιρους εχουμε δει σε διαφορους χρηστες εδωμεσα.αν κανατε γιατι 8α κανατε και με ποια κατηγορια(αν και δεν μαρεσει να βαζω κατηγοριες )
Ξεκινάω με την απάντηση η οποία είναι καταφατική.. Θα έκανα σχέση μ έναν \"τέτοιο\" άνθρωπο ναι, γιατί απλά.. δεν παύει να είναι άνθρωπος..!..
Δεν ξέρω πως οι άλλοι αντιλλαμβάνονται την κρίση πανικού.. ή την τάση αυτοκτονίας.. για εμένα δεν παύει να είναι μια ανθρώπινη αδυναμία, όπως είναι και το κάπνισμα.. όπως είναι τόσα άλλα πάθη και αδυναμίες μας....
Σίγουρα κάποια προχωρημένη \"νόσος\" (αν μιλάμε για ψυχιατρικό σύμπτωμα), μπορεί να επηρρεάσει αρνητικά την καθημερινότητα.. Στο μόνο που θα έκανα πίσω θα ήταν σε βαρυάς μορφή σχιζοφρένεια, κι αυτό επειδή η λογική λέει πως το άτομο αυτό ζει σε μόνιμη διαφορετική αντίλληψη και πολύ θα φοβόμουν πως δε με \"αντιλλαμβάνεται\" καν!... Δε θα μπορεί κι εκείνο να λειτουργήσει σε τέτοιο επίπεδο, επομένως είναι μάλλον και άτοπο που το αναφέρω..
Δε θα με φοβίσει ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να έχει ζήσει καταστάσεις που τον οδήγησαν στο να έχει χάσει για λίγο το βήμα του... Θα με φοβίσει εκείνος που είναι αρνητικός και χλευάζει κάθετι \"ψυχολογικό\" που δεν καταννοεί!...
Σκεφτόμαστε τόσο διαφορετικά όλοι μας.. που αν βρούμε τον άνθρωπο που μπορεί ν αγγίξει την ψυχή μας... που μπορεί να μας καταλάβει και να νιώσει πως πραγματικά τον καταλαβαίνουμε.. τότε όλα ξεπερνιούνται...
Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως οι περισσότερες περιπτώσεις διογκώνονται επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει, ποτέ δεν τις εκφράζουμε, τις πνίγουμε και δεν ακούμε τον εαυτό μας.. :)..
ʼρα...
:)...
21-09-2006, 20:17 #7
an agapaaas ton allo kai noiazesai pragmatika giauton, den nomizw na kollaei kaneis pouthena.einai peripou opws leei kai ena palio elliniko rito, agapa tous filous sou me ta elattwmata tous. alliws den eisai filos tous.auto pou exw katalavei egw se emna, gia na milisw kai pio proswpika, einai oti autous pou pragmatika noiazomai, apodexomai ta elattwmata tous, giati kaneis den einai teleios oute prokeitai na ginei, opote prepei na dexomaste ta elattwmata twn allwn, cause there is no other way, kai ta agapaw. ta elattwmata tous. autous loipon pou kserw oti agapaw ta elattwmata tous kserw oti tous agapaw. giati na agapame to kalo to omorfo to normal, einai eukolo gia mas, an den mpainoun sti mesi zileies kai antagwnismoi... opote allazei to pragma, kai paei allou. kalws sas vrika episis.:)
21-09-2006, 23:26 #8
να ρωτησω και κατι ακομα που κακος δεν το ρωτησα απο την αρχη.λιγο παραξενο αλλα 8ελω να το ρωτησω.αν ειχατε την δυνατοτητα να τα φτιαξετε με ενα ατομο χωρις προβληματα και με ενα ατομο με προβληματα σαν αυτα που συνανταμε εδωμεσα ποιο απο τα δυο 8α διαλεγατε.σαν κριτηριο περνουμε οτι και οι δυο σας αρεσουν το ιδιο και οτι απλα η μονη διαφορα τους ειναι οτι ο ενας εχει προβληματα .φανταστειτε το σαν διδυμους.ποιον 8α διαλεγατε αν ολα τα αλλα ηταν ιδια.???
21-09-2006, 23:48 #9
Σε υποθετικές ερωτήσεις... τι ωραία που απαντάμε όλοι...
Η ερώτηση η δική μου είναι αν είχατε ποτέ στο παρελθόν σχέση με άτομο που υπέφερε από κάποια -σοβαρή?- νόσο (παθολογική ή ψυχιατρική)?
Τώρα, provl, όλα τα υπόλοιπα είναι... απλά για να έχουμε θέμα...
21-09-2006, 23:51 #10
aggelika mou το ξερω οτι στην θεωρια ολα ειναι διαφορετικα απο την πραξη και ο κα8ενας εκ του ασφαλους λεει οτι 8ελει απλα ήθελα να δω.οσο για το ερωτημα σου εγω ειχα απαντησει στο chat για αυτο που ρωτας ετσι επειδη μου την ειπε ο τασος .χιχι.και η ερωτηση σου ειναι πολυ καλη aggelika αλλα εστω και 8εωρητικα 8ελω να μα8ω την απαντηση.
22-09-2006, 00:08 #11
Αλέξανδρε, αν κάποιος είναι μέσα στη δίνη της οποιαδήποτε νόσου, δεν μπορεί να ξεκινήσει ή να διαχειριστεί μια σχέση. (Το λέω κρίνοντας από τον εαυτό μου. Όταν ήμουν πολύ άσχημα, απλά υπέφερε και το άτομο που ήταν μαζί μου.)
Από εκεί και πέρα, όταν η κατάσταση έχει αντιμετωπιστεί κι έχει ηρεμήσει, δεν θεωρώ δικαιολογημένο τον οποιοδήποτε διαχωρισμό σε \"φυσιολογικούς\" και δε ξέρω εγώ τι...Όσο για τους φυσιολογικούς... συγνώμη αλλά δεν είναι παρά εν δυνάμει νοσούντες...
Το μόνο που κρίνω απαραίτητο είναι μια σχετική ενημέρωση στο άλλο άτομο, γιατί μπορεί να χρειαστεί η παρέμβασή του σε δεδομένη κατάσταση. Εννοώ κυρίως όταν υπάρχει κάποια κρίση.
22-09-2006, 00:14 #12
σχετικο το φυσιολογικος εννοειτε.8εωρια μιλαμε.orion εγω την γνωμη 8α την εκφρασω τελευταιος.:,( πω αγγελικα με λες αλεξανδρο και 8α νομιζω οτι μιλας σε καναν αλλον.
22-09-2006, 12:06 #13
orion μου γεμισε πολα κενα η απαντηση σου.καμια αλλη αποψη?
22-09-2006, 13:03 #14
Παιδιά, φυσικά και είναι ανασταλτικός παράγοντας ένα πρόβλημα τέτοιας φύσης, όπως και οποιαδήποτε αρρώστια. Φυσικά και θα προτιμούσα έναν εντελώς υγιή από έναν πχ. με διαβήτη, με υψηλή μυωπία, με ενεργό έλκος.
Από την άλλη μεριά βέβαια, προτιμώ έναν ενδιαφέροντα ψαγμένο τύπο, που ενδεχομένως έχει ανασφάλειες, φοβίες , πανικούς ή ιστορικό κατάθλιψης και το παλέυει, απο έναν ισορροπημένο τύπο που δεν έχει κοιτάξει ποτέ μέσα του και είναι ευτυχισμένος μέσα στη χαζομάρα του και στην άγνοιά του. οκ?
Όσο για την Αγγέλικα, όχι , δεν έχω κάνει τέτοια σχέση και για να είμαι ειλικρινής , μάλλον θα την απέφευγα. Τα σοβαρά νοσήματα είναι γολγοθάς για όλους.
22-09-2006, 13:25 #15
Εγω πιστευω πως κανεις μας δε θα εμπαινε στη διαδικασια να ξεκινησει μια σχεση, οταν γνωριζει εκ των προτερων οτι ο εν δυναμει συντροφος του εχει καποιο προβλημα. Εδω που τα λεμε, πολλες φορες δεν μπορουμε να χειριστουμε τα δικα μας προβληματα, ποσο μαλλον να εχουμε να ανησυχουμε και για καποιον αλλον.. Εν τελει, οντας εμεις ατομα σχετικα βεβαρυμενα, μ ενα παρελθον ή παρον που μας προκαλει φοβο και προσπαθουμε να το ξεπερασουμε, θα προτιμουσαμε σαφως καποιον χωρις παρομοια ζητηματα να επιλυσει, ωστε να μπορει να μας δωσει την ασφαλεια και την προσοχη που μας χρειαζεται. Οταν βεβαια καταφερουμε να λυσουμε τα δικα μας υπαρξιακα, ισως μπορεσουμε να δωσουμε και σε καποιον αλλο τη φροντιδα και προσοχη που χρειαζεται.
Προσωπικα, επειδη ειχα καποια σχεση με ατομο που ταλανιζοταν απο φοβερες ανασφαλειες, και με ταλαιπωρησε οσο δεν μπορει να φανταστει κανεις, αναρωτιεμαι, θα ειχα τη δυναμη, υπομονη, καρτερια να αντεξω καποιον με σοβαροτερα προβληματα απο αυτο? Δεν ξερω σιγουρα, αλλα φανταζομαι πως οχι..
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....