Results 1 to 14 of 14
-
25-09-2011, 15:11 #1
πως ν αντιμετωπισω την αθελητη προκλητικοτητα....
Της φιλης μου??? Τι εννοω..? Ως γνωστον εχω οικονομικα προβληματα εδω κ καιρο.. η φιλη μου φυσικα κ το ξερει κ στεναχωριεται μ αυτη την κατασταση αλλα δυστυχως δεν εχει κ την δυνατοτητα να με βοηθησει...χωρια οτι δεν το θελω κ εγω... Ο φιλος της ομως εχει τον τροπο του.. κ φευγουν συχνα ταξιδια..κ δεν εννοω ταξιδακι κ παραμονη σε κανα ξενοδοχειο 3 αστερων κλπ κλπ...απο 4αστερα κ πανω..... Πριν λιγο με πηρε τηλ απο την Μυκονο για να μοιραστει μαζι μου την ομορφια της παραλιας στην Ψαρρου.... αλλα αρχισε να μου λεει κ ποσο πηγαινε το κουστουμακι της ξαπλωστρας-ομπρελας κλπ κλπ.... μονο τα κλαματα που δεν μου ηρθαν να βαλω... ηθελα να της φωναξω ...επικοινωνεις παιδακι μου??? μου λες οτι δινεται 30Ε για ξαπλωστρες κ εγω χθες στο σουπερ μαρκετ σκεφτομουν αν θα παρω 'η οχι μια μαλακια σνακ που εκανε 1.55 γιατι το θεωρησα περριτο εξοδο?Βγηκα το βραδακι για ενα ποτο κ μετα εφυγα σαν την τρελη για να παρω ταξι πριν μπει η διπλη ταριφα? Οτι πρεπει να πληρωσω 5 ενοικια κ δεν εχω ουτε για το ενα?????
Ισως σας φαινομαι υπερβολικη αλλα πραγματικα μ επιασε πονοκεφαλος οταν μου μιλουσε..."οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
- 25-09-2011, 15:19 #2
γιατι δεν της το λες, εφοσον ειναι καλη σου φιλη?
οχι με την φραση "πας καλα παιδιακι μου?" αλλα ηρεμα να της εξηγησεις πως σου φαινονται ολα αυτα που ακους στην κατασταση που εισαι και αν δεν της κανει κοπο, να τα αποφευγει.
αν ειναι οντως φιλη σου θα το καταλαβει πολυ καλα και νομιζω θα ειναι πολυ πιο προσεκτικη.
αν δεν ειναι, δεν υπαρχει και λογος να εχεις τοσο συχνη επαφη, ωστε να ξερεις καθε λεπτομερεια για τα εξοδα της στις διακοπες
25-09-2011, 15:21 #3
Δεν είσαι υπερβολική. Η φίλη σου είναι από τον πλανήτη Χ μάλλον και δεν νιώθει τη φάση στην Ελλάδα ούτε καν εσένα που περνάς δύσκολα.. γιατί οκ ρε κοπελιά αδιαφόρησε για την οικονομική κατάσταση του λαού αλλά να κάνεις επίδειξη στην κολλητή σου??. Δεν ξέρω πραματικά τι άλλο να πω. Κρίμα να σου φέρεται έτσι
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
25-09-2011, 15:27 #4
Χμ...αν ηθελημενα σε πικαρει ή αθελα της εχει σημασια. Φυσικα οταν επικοινωνεις με καποιον σου λεει τα νεα του. Σου λεει για τις διακοπες του , για το τι κανει , τι τον απασχολει κλπ.
Για παραδειγμα εαν εισαι φανταρος μιλας για τον στρατο μεχρι οι συνομιλητες σου ειδικα εαν δεν εχουν παει φανταροι να αυτοπυροβοληθουν λολ... ή αν ειναι γυναικες.
Ειναι δυσκολο να ζητησεις απο καποιον να μην περιγραφει αυτα που τον απασχολουν σε γενικες γραμμες.
Ισως για αυτο σχηματιζονται κυκλοι βασει μορφωτικου επιπεδου , βασει οικονομικης ευχερειας κλπ .κλπ.
Θυμαμαι και εγω μια περιπτωση που ειχα βρεθει με μια παρεα που μιλαγαν για σπιτια και ενεργειες που ηταν της ταξεως των εκατονταδων χιλιαδων ευρω προ κρισεως. Δεν ζηλεψα αλλα κοντεψα να πεθανω απο βαριεμαρα.
Και σιγουρα ο χορτατος τον πεινασμενο δεν μπορει να τον καταλαβει ευκολα....[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-09-2011, 15:55 #5
25-09-2011, 15:57 #6
"οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
25-09-2011, 15:59 #7
Το κακο ειναι οτι σε λιγο ολοι πεινασμενοι θα ειμαστε κ θα ορμαμε ο ενας επανω στον αλλον γιατι αυτος εχει την δυνατοτητα να φαει κρεας κ εμεις οχι.....
Τα βλεπω ολα μαυρα κ αραχνα ε...? Μονο φτωχεια κ απελπισια βλεπω μπροστα μου........ κανενα φως στο τουνελ..... :((("οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
25-09-2011, 16:00 #8
πιεσμενη δεν θέλω να σου βάλω λόγια για τη φίλη σου, αλλα θα σου πω μια μικρή ιστορια.
Τον Αυγουστο τα ξαδελφια μου που είναι πολύ ευκατάστατα είχαν νοικιάζει μια βιλα σε ένα νησί και κάναμε για μια εβδομάδα διακοπές εκεί με όλα τα παρελκόμενα.
Μια απο τις φίλες μου είχε άδεια, αλλά όχι χρήματα για διακοπές και με διάφορα άλλα προβλήματα.
Μιλάγαμε κάθε μέρα και δεν διανοήθηκα να της διαφημίσω ούτε το μέρος, ούτε τη ζωή που κάναμε εκεί. Περιοριζόμουν στο ότι "οκ, καλά περνάμε" και τίποτε άλλο.
Στεναχωριόμουν που εκείνη ήταν Αθήνα και γω εκεί και φρόντιζα να μη λέω το παραμικρό, παρόλο που ήξερα πως ήθελε να περάσω σούπερ.
Μου κάνει κάπως αυτό με τη φίλη σου. Ισως της βγαίνουν απωθημένα που δεν γνώριζεις πως υπάρχουν.
Εκτός και αν είναι υπερβολικά αφελής.
25-09-2011, 16:13 #9
Οχι Θεοφανια... πραγματικα δεν το κανει επιτηδες.... γι αυτο κ στον τιτλο εγραψα αθελητη προκλητικοτητα... εχει περασει κ αυτη πολυ δυσκολα λιγο πριν την γνωρισω με μαγαζι που το εκλεισε κ φεσωθηκε δανειο το οποιο ξεπληρωνε ακομα οταν την γνωρισα... ειναι απο μια φτωχη οικογενεια την οποια βοηθαει κ αυτη με τον μισθο που παιρνει... κ οπως ειπα κ πιο πανω εκανε το σχολιο στο στυλ οτι δεν πανε καλα που εχουν αυτες τις τιμες... κ με πηρε για να μου πει για την θαλασσα γιατι εχουμε κ οι δυο κολλημα.... Απλα πρεπει να της μιλησω οτι ετσι οπως ειμαι αυτον τον καιρο μ ενοχλουν τα παντα... θα το καταλαβει γιατι ξερει σε τι κατασταση ειμαι..αντιθετα δεν μπορω να πω κατι στην αδελφη μου η οποια εχει κ αυτη την δυνατοτητα για ταξιδια κλπ κλπ γιατι δεν ξερει σε ποσο ασχημη κατασταση ειμαι... οποτε εκει κανω μοκο....
25-09-2011, 16:42 #10
Μάλλον θέλει να δείξει -στον εαυτό της κυρίως- πόσο ευτυχισμένη είναι με το να συγκρίνεται με άτομα που έχουν κάποια θέματα , εσενα πχ οπως η ιδια ειπες. Αν ομως σε απασχολεί για ποιον λόγο στα λέει όλα αυτά, αυτή θα έπρεπε να την απασχολεί για ποιον λόγο θέλει να αποδείξει ντε και καλά ότι είναι ευτυχισμένη σε άλλους...
25-09-2011, 20:56 #11
- In this old house where every door is open
Πραγματικα καποιοι ανθρωποι ειναι στον κοσμο τους τοσο πολυ, που δεν μπορουν να καταλαβουν εσενα. Καταλαβαινω τι πολυ καλα τι λες πιεσμενη, και οτι ολο αυτο μπορει να το κανει αθελητα, γιατι εχω παραδειγματα στη ζωη μου. Π.χ. ειχα τον πατερα μου στο νοσοκομειο στα τελευταια του και ετρεχα σα μουρλη, και με επαιρνε η κολλητη μου τηλεφωνο μες την τρελη χαρα ενω εγω ημουν μες στο νοσοκομειο, και αντι να εχω συμπαρασταση μου ελεγε για αρες μαρες κουκουναρες. Και που με ρωταγε τι γινεται κτλ φαινοταν οτι δεν ενιωθε καμια συμπονοια και χασκογελαγε σα χαζοχαρουμενο, και μου ερχοταν να τη βρισω!! Αλλα ηταν και ειναι στην κοσμαρα της... Δεν το εκανε προφανως επιτηδες για να με πληγωσει η για να μου δειξει τι καλα περναει αυτη και εγω τι χαλια. Καποιοι ανθρωποι απλα ζουν στον πλανητη χαπι.
25-09-2011, 22:49 #12
Τέλος πάντων... καλύτερα να της μιλήσεις ήρεμα όταν γυρίσει και όλα θα λυθούν πιστεύω...
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
27-09-2011, 00:05 #13
Τελικα αποφασισα να μην της μιλησω....προς το παρον δλδ... εχει κ αυτη πιεση απο την δουλεια της...σημερα ειναι αυριο δεν ειναι... μονο εμενα τωρα δεν θα εχει διαθεση ν ακουσει το τι μ ενοχλει κ τι οχι... Πως εχουμε γινει ετσι...η μαλλον πως μας εχουν καταντησει ετσι...? το εψαξα λιγο κ μεσα μου κ ισως να μην ειναι μονο η κακη μου οικονομικη κατασταση που μ ενοχλει οταν μου λεει αυτα που μου λεει αλλα κ μια κρυφη ζηλια.... εχασα(ισως κ να μου το εκλεψαν..) αυτο που ειχα.. να χαιρομαι με την χαρα του αλλου.... πως εχω γινει ετσι.... ή ημουν παντα ετσι κ επρεπε να βιωσω τετοιες καταστασεις για να βγει ολο αυτο .....?
27-09-2011, 04:17 #14
Εσύ η ίδια λες ότι δεν το κάνει από κακία. Την ξέρεις, είναι φίλη σου χρόνια να υποθέσω; Αν δεν μπορείς να χαρείς με την χαρά της τότε μην γίνεσαι και χαιρέκακη.
Αν πάλι καταλαβαίνεις ότι η συμπεριφορά της υποκρύπτει κακία και έχεις και άλλα παραδείγματα για να δικαιολογήσεις αυτό που πιστεύεις τότε να την απομακρύνεις. So simple :)έτσι γιατί περίεργα την είδα...