ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΕΠΡΙΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΑΛΚΟΟΛ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 59
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    θα μπορουσες να μην πιεις 2 μηνες χωρις να εχεις προβλημα?

χμμμμ...ειλικρινά δεν ξέρω......Στα πλαίσια της εξόσου πχ μαρέσει η φάση να πάω για ουζάκι-κρασάκι...αντίστοιχα με τη φάση πάω για φαγητό.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by erianna View Post
    εννοείται πως με προβληματίζει και το ανεξέλεγκτο-επιθετικό-αμνησία αλλά και το ότι όλα αυτά μου βγαίνουν σε εκείνον.....και πιο παλιά έπινα μα δεν έχω φερθεί ποτέ σε κανέναν έτσι (ούτε να χειροδικήσω όυτε να βρίσω)......σε ειδικό το χω στο μυαλό μου να πάω....ο φίλος μου ωστόσο θεωρεί πως καλό θα ταν να πάμε μαζί γιατί πιστεύει πως για όλη μου τη συμπεριφορά ίσως φταίει και εκείνος...ποια η γνώμη σου?
    δεν νομιζω να φταιει εκεινος, εκτος αν εννοει οτι σε παροτρυνει να πινεις.
    οσο για τα συμπτωματα, τα προβληματα με το αλκοολ, εχουν σταδια....
    σε καποιο απο αυτα, εμφανιζεται επιθετικοτητα και αλλα ανεξελεγκτα.
    οποτε ειτε μαζι ειτε χωρια, πηγαινε να το δεις το θεμα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν νομιζω να φταιει εκεινος, εκτος αν εννοει οτι σε παροτρεινει να πινεις.
    οσο για τα συμπτωματα, τα προβληματα με το αλκοολ, εχουν σταδια....
    σε καποιο απο αυτα, εμφανιζεται επιθετικοτητα και αλλα ανεξελεγκτα.
    οποτε ειτε μαζι ειτε χωρια, πηγαινε να το δεις το θεμα..

όχι επειδή με παροτρύνει...δεν τίθεται τέτοιο θέμα....επειδή θεωρεί πως υποσυνείδητα έχω κάποια προβλήματα μαζί του τα οποιία με κάνουν εκείνες τις ώρες να αντιδρώ έτσι απέναντί του....ναι....θα πάω σε ειδικό αν και τα οικονομικά μου τελευταία είναι....άστα να πάνε....

Senior Member
    όχι επειδή με παροτρύνει...δεν τίθεται τέτοιο θέμα....επειδή θεωρεί πως υποσυνείδητα έχω κάποια προβλήματα μαζί του τα οποιία με κάνουν εκείνες τις ώρες να αντιδρώ έτσι απέναντί του....ναι....θα πάω σε ειδικό αν και τα οικονομικά μου τελευταία είναι....άστα να πάνε....
    τα προβληματα και οι διαφωνιες δεν δικαιολογουν σε καμια περιπτωση βια, ξυλοδαρμους και κυριως αμνησια...
    κατι συμβαινει με το ποτο.

Senior Member
    το ξέρω......και ειδικά όταν σε γενικές γραμμμές θεωρώ τον εαυτό μου ως ένα πολύ ήρεμο και συζητήσιμο άτομο

εριανα να σε ρωτησω κατι? αφου βλεπεις πως αυτο που σε ευχαριστει σε χαλαει, μπορεις να μην ξαναπιεις? πως σου φαινεται η ιδεα? αν η απαντηση ειναι οχι πρεπει να παψεις να ανησυχεις για τη βιαιη συμπεριφορα σου και να αρχισεις να σκεφτεσαι το θεμα του αλκοολισμου..

Senior Member
    Quote Originally Posted by msor View Post
    εριανα να σε ρωτησω κατι? αφου βλεπεις πως αυτο που σε ευχαριστει σε χαλαει, μπορεις να μην ξαναπιεις? πως σου φαινεται η ιδεα? αν η απαντηση ειναι οχι πρεπει να παψεις να ανησυχεις για τη βιαιη συμπεριφορα σου και να αρχισεις να σκεφτεσαι το θεμα του αλκοολισμου..
    δίκιο έχεις απλά το πάω και λίγο παραπέρα.......έπινα και πιο παλιά και ίσως συχνότερα αλλά και μεγαλύτερες ποσότητες από ότι καταναλώνω τώρα......αυτό που με απασχολεί είναι γιατί να μου βγαίνει με το αλκοόλ επιθετική συμοεριφορά, γιατί να παθαίνω αμνησίες και κυρίως γιατί όλα αυτά μονάχα απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο......

Senior Member
    δίκιο έχεις απλά το πάω και λίγο παραπέρα.......έπινα και πιο παλιά και ίσως συχνότερα αλλά και μεγαλύτερες ποσότητες από ότι καταναλώνω τώρα......αυτό που με απασχολεί είναι γιατί να μου βγαίνει με το αλκοόλ επιθετική συμοεριφορά, γιατί να παθαίνω αμνησίες και κυρίως γιατί όλα αυτά μονάχα απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο......
    γιατι εχεις μεγαλη τριβη μαζι του, γιατι ειναι μαζι σου οταν πινεις, γιατι ξερεις οτι θα το ανεχτει..
    τι σημασια εχει το "γιατι αυτον"? σημασια εχει οτι φταιει σιγουρα το ποτο...

έτσι όμως είναι σα να βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος.
    Αφού είσαι με αυτό τον ανθρωπο όταν πίνεις σε ποιον άλλο να σου βγει?
    Το θέμα είναι αυτό που σου είπε και μσορ.
    Μη πίνεις, λύσε τα θέματα με τον σύντροφο σου, γιατί δεν μπορεί να τσακώνεσαι μαζί του χωρίς λόγο.

Senior Member
    δεν φαντάζεστε πως είναι να είμαστε έξω με φίλους για φαγητό, να πίνω σε λογικά πλαίσια και να ξυπνάω την επόμενη μέρα με το άγχος μήπως και με έχει πιάσει πάλι "κρίση" και απλά δεν το θυμάμαι......μου λέτε μην ξαναπιέις...πόσο εύκολο είναι ρε γαμώτο όταν πλεόν έχουμε συνδιάσει τις περισσότερες κοινωνικές μας δραστηριότητες με αυτο???? και όταν λέω πίνω....δεν εννοώ τα πάντα όλα....ακόμη και σε λογικά πλαίσια (2-3 ποτηράκια κρασί την βδομάδα)

Senior Member
    Το έχω ζήσει και εγώ, και μάλιστα στο ταξίδι του μέλιτος, χωρίς τη χειροδικία. Ενα βράδυ λοιπόν είχε πιει πολύ ο άντρας μου και άρχιζε να με βρίζει, να φωνάζει και τα σχετικά που έλεγες και συ. Το πρωί με είδε να κλαίω, και δεν θυμόταν τίποτα.

Το ίδιο έχω πάθει και εγώ, όταν έπινα. Ξυπνούσα την άλλη μέρα μέσα στον πανικό και στο άγχος με τη σκέψη "τι μαλακία έκανα χθες το βράδυ" και βεβαια δε θυμόμουν τίποτα. ¨Οπως επίσης, έχοντας πιει έχω περάσει ένα βράδυ κλαίγοντας για κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, αλλά που εγώ νόμιζα ότι είχε συμβεί.

Συμπέρασμα; Ζήτησε βοήθεια (γιατί χρησιμοποιείς το αλκοόλ ως φάρμακο) και κόψτο κούκλα μου. Εγώ πάντως το έκοψα.

Senior Member
    "Ξεκίνησα να πίνω αλκοόλ για να χαλαρώνω, να ξεχνιέμαι και να κοιμάμαι πιο εύκολα....Δεν μιλάω για τις τρελλές ποσότητες, αλλά άνετα έπινα 1μισι λίτρο κρασί μόνη μου...κατά βάση δλδ κρασί.....".

Για να πω κι εγώ το κάτι τις μου... και καλησπέρα σου. Είμαι λίγο "γκαπ - γκουπ', μη το πάρεις στραβά... :) ... λοιπόν, η ποσότητα είναι μεγάλη για άνθρωπο που απλά (?) θέλει να χαλαρώνει και να κοιμάται καλύτερα. Δίνω βάση στο "να ξεχνιέμαι". Από τί όμως;... μήπως από σκέψεις που τις κλείνεις στο μπαούλο της γιαγιάς όταν νιώθεις πως δε τα βγάζεις πέρα κι εν τω μεταξύ συσσωρεύονται;...

"πέρα από αυτό παίζει να με πιάσει και χωρίς να πιω πολύ.....εννοόντας 4-5 ποτήρια κρασί και έχοντας φάει καλά".

Μήπως μιλάμε για κάτι που ήδη έχει δημιουργηθεί και μάλλον χρειαζόταν το κατάλληλο ερέθισμα - αλκοόλ στην προκειμένη - για να εκραγεί ωσάν τον Βεζούβιο;... μεγάλη η χάρη του, λολ!... το τί ονομασία έχει δε με ενδιαφέρει και πολύ αλλά μάλλον προϋπήρχε της κατάχρησης. Θεωρώ πως κάνεις κατάχρηση παρεμπιπτόντως, χωρίς απαραίτητα να σε χαρακτηρίζω "αλκοολική"...

"τον νιωθεις ανετα και ξεσπας την επιθετικοτητα του ποτου σε καποιον που νιωθεις ανετα και υποσυνηδητα πιστευεις οτι θα τα ανεχεται επειδη σε αγαπαει....".

Με μια μικρή πλην σημαντική διαφωνία... η επιθετικότητα δεν είναι του... ποτού. Πόσο επιθετικό είναι ένα υγρό μέσα σε ένα ποτήρι;... από καθόλου έως καθόλου θα έλεγα. Η επιθετικότητα είναι δική της και βγαίνει στην επιφάνεια με το ποτό. Έλα ρε παιδιά που κατηγορούμε το κρασάκι τώρα!... ο οίνος είναι ευλογημένος, εμείς δε ξέρουμε να κάνουμε χρήση σωστή...

"απλά να διευκρινίσω πως δεν είμαι αλκοολική....δεν πίνω σε καθημερινή βάση.......".

Δε παίζει ρόλο αυτό. Αλλά βαριέμαι την ανάλυση να πω την αλήθεια. Προβληματική πότης είσαι σίγουρα. Πήγαινε κάνε ένα τεστ για να δεις σε ποιά κατηγορία ανήκεις. Ο "αλκοολικός" έχει 5 διαφορετικούς τύπους. Ίσως συγκλίνεις με κάποιον από αυτούς.

"αν πχ μαλώσω με τον φίλο μου ή νιώσω άγχος μπορεί να πιώ μόνη μου σπίτι 1 λίτρο κρασί....".

Κι αν μαλώσεις με κάποιον άλλο ή κάτι άλλο σου χαλάσει την ψυχολογία;... να υποθέσω πως όχι κι αν θέλεις μου λες.

"ενδεικτικά του αλκοολισμού???? απλά με προβληματίζει και το γιατί αυτή η τραγική συμπεριφορά μου βγαίνει μονάχα απέναντί του.....και γιατί χρησιμοποιώ τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς απέναντί του......".

Η επιθετικότητα και η αμνησία μπορεί να έχουν να κάνουν με την κατάχρηση, αλλά επιμένω πως παίζουν άλλα από πίσω και εις βάθος. Όχι, δεν είναι όλοι οι αλκοολικοί επιθετικοί ή με εξασθενημένη μνήμη. Εγώ θυμάμαι μέχρι και τί χρώμα βρακί φορούσα το... Σάββατο της 15ης Δεκέμβρη του 1993 - λολ - καθώς και όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα απ' όξω... :) ... το λέω λίγο χιουμοριστικά, αλλά δεν ισχύει απόλυτα κάτι τέτοιο.

"και όχι σε φάση"αχ! το χω ανάγκη τρελλη να πιω".

Αυτή η φάση όπως λες, κάποια στιγμή περνά στο πίσω μέρος του τσερβέλου. Κι εκεί πείθουμε μεν - λογικά - τον εαυτό μας πως δεν είμαστε ρε παιδί μου σε τέτοια φάση, αλλά... συναισθηματικά το έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη απ' όσο θέλουμε να πιστεύουμε... εκεί έρχεται το "άλλα μου λεν τα μάτια σου, και άλλα η καρδιά σου"... :) ... έλλειψη συνεργασίας νόησης και συναισθήματος εν ολίγοις... :) ...

Banned
    ωραιος ο απο πανω μου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    ωραιος ο απο πανω μου...
    ο απο πανω σου ειναι η αλομπαρ. παλια γνωστη μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    "Ξεκίνησα να πίνω αλκοόλ για να χαλαρώνω, να ξεχνιέμαι και να κοιμάμαι πιο εύκολα....Δεν μιλάω για τις τρελλές ποσότητες, αλλά άνετα έπινα 1μισι λίτρο κρασί μόνη μου...κατά βάση δλδ κρασί.....".

Για να πω κι εγώ το κάτι τις μου... και καλησπέρα σου. Είμαι λίγο "γκαπ - γκουπ', μη το πάρεις στραβά... :) ... λοιπόν, η ποσότητα είναι μεγάλη για άνθρωπο που απλά (?) θέλει να χαλαρώνει και να κοιμάται καλύτερα. Δίνω βάση στο "να ξεχνιέμαι". Από τί όμως;... μήπως από σκέψεις που τις κλείνεις στο μπαούλο της γιαγιάς όταν νιώθεις πως δε τα βγάζεις πέρα κι εν τω μεταξύ συσσωρεύονται;...

να ξεχαστώ από προσωπικά προβλήματα που με έτυχαν μαζεμένα τον τελευταίο χρόνο (καμία σχέση με τον φίλο μου). Λόγω άγχους είχα αυπνίες και ξεκίνησα να πίνω μπας και καταφέρω να κοιμηθώ...έτσι κατέληξα όποτε είμαι στρεσαρισμένη ή πιεσμένη ή στενοχωρημένη να καταφεύγω στο ποτό....

"πέρα από αυτό παίζει να με πιάσει και χωρίς να πιω πολύ.....εννοόντας 4-5 ποτήρια κρασί και έχοντας φάει καλά".

Μήπως μιλάμε για κάτι που ήδη έχει δημιουργηθεί και μάλλον χρειαζόταν το κατάλληλο ερέθισμα - αλκοόλ στην προκειμένη - για να εκραγεί ωσάν τον Βεζούβιο;... μεγάλη η χάρη του, λολ!... το τί ονομασία έχει δε με ενδιαφέρει και πολύ αλλά μάλλον προϋπήρχε της κατάχρησης. Θεωρώ πως κάνεις κατάχρηση παρεμπιπτόντως, χωρίς απαραίτητα να σε χαρακτηρίζω "αλκοολική"...

"τον νιωθεις ανετα και ξεσπας την επιθετικοτητα του ποτου σε καποιον που νιωθεις ανετα και υποσυνηδητα πιστευεις οτι θα τα ανεχεται επειδη σε αγαπαει....".

Με μια μικρή πλην σημαντική διαφωνία... η επιθετικότητα δεν είναι του... ποτού. Πόσο επιθετικό είναι ένα υγρό μέσα σε ένα ποτήρι;... από καθόλου έως καθόλου θα έλεγα. Η επιθετικότητα είναι δική της και βγαίνει στην επιφάνεια με το ποτό. Έλα ρε παιδιά που κατηγορούμε το κρασάκι τώρα!... ο οίνος είναι ευλογημένος, εμείς δε ξέρουμε να κάνουμε χρήση σωστή...

"απλά να διευκρινίσω πως δεν είμαι αλκοολική....δεν πίνω σε καθημερινή βάση.......".

Δε παίζει ρόλο αυτό. Αλλά βαριέμαι την ανάλυση να πω την αλήθεια. Προβληματική πότης είσαι σίγουρα. Πήγαινε κάνε ένα τεστ για να δεις σε ποιά κατηγορία ανήκεις. Ο "αλκοολικός" έχει 5 διαφορετικούς τύπους. Ίσως συγκλίνεις με κάποιον από αυτούς.

"αν πχ μαλώσω με τον φίλο μου ή νιώσω άγχος μπορεί να πιώ μόνη μου σπίτι 1 λίτρο κρασί....".

Κι αν μαλώσεις με κάποιον άλλο ή κάτι άλλο σου χαλάσει την ψυχολογία;... να υποθέσω πως όχι κι αν θέλεις μου λες.

έχω πιεί πολύ παρουσία άλλου ανθρώπου(φίλης μου) και δνε με έχει πιάσει ποτέ μα ποτέ κάτι ανάλογο.....και μάλιστα μια φορά που πάλι ήπια παρουσίας φίλης μου τον φίλο μου πήρα τηλ και άρχισα τις υστερίες και τις ασυναρτησίες....κανένα ξέσπασμα στην φίλη μου....μη σου πω πως ουτε καν είχε καταλάβει πως έχω πιει...δεν φαινόταν καν δηλαδή ούτε στην ομιλία μου ούτε στις κινήσεις μου

"ενδεικτικά του αλκοολισμού???? απλά με προβληματίζει και το γιατί αυτή η τραγική συμπεριφορά μου βγαίνει μονάχα απέναντί του.....και γιατί χρησιμοποιώ τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς απέναντί του......".

Η επιθετικότητα και η αμνησία μπορεί να έχουν να κάνουν με την κατάχρηση, αλλά επιμένω πως παίζουν άλλα από πίσω και εις βάθος. Όχι, δεν είναι όλοι οι αλκοολικοί επιθετικοί ή με εξασθενημένη μνήμη. Εγώ θυμάμαι μέχρι και τί χρώμα βρακί φορούσα το... Σάββατο της 15ης Δεκέμβρη του 1993 - λολ - καθώς και όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα απ' όξω... :) ... το λέω λίγο χιουμοριστικά, αλλά δεν ισχύει απόλυτα κάτι τέτοιο.

"και όχι σε φάση"αχ! το χω ανάγκη τρελλη να πιω".

Αυτή η φάση όπως λες, κάποια στιγμή περνά στο πίσω μέρος του τσερβέλου. Κι εκεί πείθουμε μεν - λογικά - τον εαυτό μας πως δεν είμαστε ρε παιδί μου σε τέτοια φάση, αλλά... συναισθηματικά το έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη απ' όσο θέλουμε να πιστεύουμε... εκεί έρχεται το "άλλα μου λεν τα μάτια σου, και άλλα η καρδιά σου"... :) ... έλλειψη συνεργασίας νόησης και συναισθήματος εν ολίγοις... :) ...

σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast