ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΕΠΡΙΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΑΛΚΟΟΛ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59
    Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ο απο πανω σου ειναι η αλομπαρ. παλια γνωστη μας.
    ελα μωρε αστυνομε μπεκα εσυ..αμαν πια!! :P

Senior Member
    "χμμμμ...ειλικρινά δεν ξέρω......Στα πλαίσια της εξόσου πχ μαρέσει η φάση να πάω για ουζάκι-κρασάκι...αντίστοιχα με τη φάση πάω για φαγητό.....".

Χμμ..., μάλλον έχω γνώμη. Δε μπορείς. Όχι για κανέναν άλλο λόγο - ότι δλδ αν το αποφασίσεις δε θα τα καταφέρεις - απλά επειδή θεωρώ πως πίνεις μεγάλες ποσότητες ήδη. Αν δοκιμάσεις να μη πιείς κάποιο διάστημα καθόλου, θα καταλάβεις και αν αντέχεις φυσικά. Εύχομαι να κάνω λάθος αλλά δε το βλέπω.

"οσο για τα συμπτωματα, τα προβληματα με το αλκοολ, εχουν σταδια....
    σε καποιο απο αυτα, εμφανιζεται επιθετικοτητα και αλλα ανεξελεγκτα.".

Η οποία επιθετικότητα ξαναλέω δεν είναι του ποτού. Είναι του καταχραστή. Το αλκοόλ είναι το μέσο που την πυροδοτεί, όχι η αιτία.

"εριανα να σε ρωτησω κατι? αφου βλεπεις πως αυτο που σε ευχαριστει σε χαλαει, μπορεις να μην ξαναπιεις? πως σου φαινεται η ιδεα? αν η απαντηση ειναι οχι πρεπει να παψεις να ανησυχεις για τη βιαιη συμπεριφορα σου και να αρχισεις να σκεφτεσαι το θεμα του αλκοολισμου..".

msor και συμφωνούμε, και διαφωνούμε. Για να καταλάβει πως τη χαλάει το αλκοόλ, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει πρώτα. Κι αυτό θέλει πολύ δουλειά. Προς το παρόν έχει συνδέσει το όλο θέμα με το αλκοόλ, αλλά τα σώψυχά της παραμένουν ακατέργαστα. Επομένως, δε δίνω ούτε μία στο εκατομμύριο να σταματήσει να πίνει από αύριο αν δε καταφέρει να δει μέσα της. Στο δεύτερο σκέλος, θα έλεγα το αντίστροφο... θα πρέπει να ανησυχήσει οπωσδήποτε για τη συμπεριφορά της και όχι για το αλκοόλ σαν αλκοόλ. Το πιοτί είναι το μέσο ξαναλέω. Τα αίτια είναι μέσα της. Κι αν δεν ήταν το πιοτί, πίστεψέ με, θα ήταν κάτι άλλο που θα τα έβγαζε στη φόρα...

Αναρωτιέσαι και με το δίκιο σου. Έχω μια πιθανή απάντηση για το "γιατί" εκδηλώνεται όλο αυτό με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δε ξέρω αν χρειάζεται να την παραθέσω. Πάντως, θα έλεγα πως είναι κρίμα να πάρει μερίδιο στην ευθύνη. Η ευθύνη είναι δική σου. Αν θέλεις βέβαια να δικαιολογίσεις την κατάχρησή σου λόγω... κοινωνικού κατεστημένου, είναι το μόνο εύκολο. Αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα σε κάνει να δεις πως μιλάμε για κατάχρηση Εριάννα και όχι για χρήση... :) ...

Senior Member
    "ο απο πανω σου ειναι η αλομπαρ. παλια γνωστη μας.".

Άϊντε πάλι... και είναι τρομερά σημαντικό να... θυμούνται οι παλιότεροι ποιός/ά είναι ο/η από πάνω - κάτω και πλαγίως και να... μαθαίνουν οι νεότεροι;... κοίτα να δεις. Εν τω μεταξύ, έχω αυτό το νικ τώρα και με αυτό θα γράφω για όσο θα γράψω. Ευχαριστώ έ;... :) ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    "χμμμμ...ειλικρινά δεν ξέρω......Στα πλαίσια της εξόσου πχ μαρέσει η φάση να πάω για ουζάκι-κρασάκι...αντίστοιχα με τη φάση πάω για φαγητό.....".

Χμμ..., μάλλον έχω γνώμη. Δε μπορείς. Όχι για κανέναν άλλο λόγο - ότι δλδ αν το αποφασίσεις δε θα τα καταφέρεις - απλά επειδή θεωρώ πως πίνεις μεγάλες ποσότητες ήδη. Αν δοκιμάσεις να μη πιείς κάποιο διάστημα καθόλου, θα καταλάβεις και αν αντέχεις φυσικά. Εύχομαι να κάνω λάθος αλλά δε το βλέπω.

"οσο για τα συμπτωματα, τα προβληματα με το αλκοολ, εχουν σταδια....
    σε καποιο απο αυτα, εμφανιζεται επιθετικοτητα και αλλα ανεξελεγκτα.".

Η οποία επιθετικότητα ξαναλέω δεν είναι του ποτού. Είναι του καταχραστή. Το αλκοόλ είναι το μέσο που την πυροδοτεί, όχι η αιτία.

"εριανα να σε ρωτησω κατι? αφου βλεπεις πως αυτο που σε ευχαριστει σε χαλαει, μπορεις να μην ξαναπιεις? πως σου φαινεται η ιδεα? αν η απαντηση ειναι οχι πρεπει να παψεις να ανησυχεις για τη βιαιη συμπεριφορα σου και να αρχισεις να σκεφτεσαι το θεμα του αλκοολισμου..".

msor και συμφωνούμε, και διαφωνούμε. Για να καταλάβει πως τη χαλάει το αλκοόλ, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει πρώτα. Κι αυτό θέλει πολύ δουλειά. Προς το παρόν έχει συνδέσει το όλο θέμα με το αλκοόλ, αλλά τα σώψυχά της παραμένουν ακατέργαστα. Επομένως, δε δίνω ούτε μία στο εκατομμύριο να σταματήσει να πίνει από αύριο αν δε καταφέρει να δει μέσα της. Στο δεύτερο σκέλος, θα έλεγα το αντίστροφο... θα πρέπει να ανησυχήσει οπωσδήποτε για τη συμπεριφορά της και όχιο για το αλκοόλ σαν αλκοόλ. Το πιοτί είναι το μέσο ξαναλέω. Τα αίτια είναι μέσα της. Κι αν δεν ήταν το πιοτί, πίστεψέ με, θα ήταν κάτι άλλο που θα τα έβγαζε στη φόρα...

Αναρωτιέσαι και με το δίκιο σου. Έχω μια πιθανή απάντηση για το "γιατί" εκδηλώνεται όλο αυτό με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δε ξέρω αν χρειάζεται να την παραθέσω. Πάντως, θα έλεγα πως είναι κρίμα να πάρει μερίδιο στην ευθύνη. Η ευθύνη είναι δική σου. Αν θέλεις βέβαια να δικαιολογίσεις την κατάχρησή σου λόγω... κοινωνικού κατεστημένου, είναι το μόνο εύκολο. Αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα σε κάνει να δεις πως μιλάμε για κατάχρηση Εριάννα και όχι για χρήση... :) ...

προφανώς και είναι μονάχα δική μου....ίσα ίσα που ποτέ δεν υποποησα πως του αξίζει ή συμπεριφορά αυτή ή πως αυτός την προκαλεί.....θα με ενδιέφερε ωστόσο πολύ να μου εκφράσεις τη γνώμη σου αναφορικά με το γιατί στο συγκεκριμένο άτομο.....όσον αφορά στην αποψή σου για κατάχρηση , δίκιο έχεις.....βέβαια...πότε η χρήση ονομάζεται κατάχρηση? ποια είναι η διαχωριστική γραμμη? όταν θα πίνω και δεν θα με πιάνει κανενός είδους παράνοια? όταν θα πίνω απλά μια στο τόσο για την φάση?

Senior Member
    Όταν θα ΞΕΡΕΙΣ για ποιό λόγο πίνεις... αλλά αφού βγεις από τη φάση που είσαι τώρα. Αν ένας ειδικός - κι εδώ θέλει ψάξιμο καλό για ειδικό με εμπειρία καταχρήσεων θα πρότεινα - σε χαρακτηρίσει "αλκοολική", ενδεχομένως να χρειαστεί να μη ξαναπιείς και ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι σημαντικό πίστεψέ με. Σημαντικό είναι να βγουν στην επιφάνεια οι λόγοι που σε οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά, κι ίσως - ίσως να βγουν και πράματα που ποτέ δε θεώρησες σημαντικά ή αρνητικά. Για το πρώτο σκέλος, λέω να εκφράσω την απάντησή μου στο "γιατί" σου με προσωπικό μήνυμα... :) ...

Senior Member
    Όταν θα ΞΕΡΕΙΣ για ποιό λόγο πίνεις... αλλά αφού βγεις από τη φάση που είσαι τώρα. Αν ένας ειδικός - κι εδώ θέλει ψάξιμο καλό για ειδικό με εμπειρία καταχρήσεων θα πρότεινα - σε χαρακτηρίσει "αλκοολική", ενδεχομένως να χρειαστεί να μη ξαναπιείς και ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι σημαντικό πίστεψέ με. Σημαντικό είναι να βγουν στην επιφάνεια οι λόγοι που σε οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά, κι ίσως - ίσως να βγουν και πράματα που ποτέ δε θεώρησες σημαντικά ή αρνητικά. Για το πρώτο σκέλος, λέω να εκφράσω την απάντησή μου στο "γιατί" σου με προσωπικό μήνυμα... :) ...
    :) σε παρακαλώ εφόσον έχεις χρόνο και διάθεση κάντο......εξαρχής γιαυτό έγραψα το πρόβλημά μου.....αν θεωρούσα πως οκ..απλα πίνω και φέρομαι έτσι θα βλεπα τι θα κανα με το αλκοολ...απλά ξέρω πως δεν παίζει το αλκοολ να να με κάνει να φέρομαι έτσι.....

Senior Member
    "ο απο πανω σου ειναι η αλομπαρ. παλια γνωστη μας.".

Άϊντε πάλι... και είναι τρομερά σημαντικό να... θυμούνται οι παλιότεροι ποιός/ά είναι ο/η από πάνω - κάτω και πλαγίως και να... μαθαίνουν οι νεότεροι;... κοίτα να δεις. Εν τω μεταξύ, έχω αυτό το νικ τώρα και με αυτό θα γράφω για όσο θα γράψω. Ευχαριστώ έ;... :) ...
    να γραψεις με οποιο θελεις εφοσον το επιτρεπει η διαχειριση.
    εγω μπορω ομως να ενημερωσω μελος που ηδη σε ξερει, οτι εισαι παλιο μελος , ε?
    ευχαριστω...

Senior Member
    Γιατί;... έχουν τα μέλη καούρα να μάθουν ή σου έδωσα εγώ το δικαίωμα;... είναι που κύλαγε ωραία το θεματάκι αλλά δε πρέπει να λείπει και ο Αρτέμης Μάτσας από μέσα... λολ και καληνύχτα σας. Εριάννα αυτά και μόλις ξαναβρώ χρόνο ίσως μπορέσω να σου πω κάτι παραπάνω... :) ...

Senior Member
    Καλο ειναι μιας και εχεις εντοπισει οτι εχεις τετοια συμπεριφορα με το αλκοολ να το κοψεις μαχαιρι.

Τωρα εαν αναρωτιεσαι γιατι βγαινει επιθετικοτητα στο συγκεκριμενο ατομο ειναι μαλλον επειδη ειναι οικειο σου προσωπο και παιρνεις το θαρος να το κανεις.

Δεν ειναι το ιδιο να εισαι με ενα αγνωστο και να αρχισεις να εισαι επιθετικη...εκει φυλας τα ρουχα σου και εισαι συγκρατημενη.

Μπορουμε να ειμαστε πιο αποτομοι με γονεις και αλλους που πραγματικα μετρανε για μας...εκ του ασφαλους και του οικειου κατα καποιο τροπο , το ιδιο και αυτοι απεναντι μας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    παντως εκ πειρας συμφωνω με αλομπαρ,αλλα θα πω το εξης..οτι δεν ειναι αναγκη να εχεις ενα κακο εσωτερικο υποβαθρο η ενα ψυχολογικο προβλημα για να σου βγαλει εναν κακο εαυτο το αλκοολ..
    μπορει να εισαι ο πιο φυσιολογικος ανθρωπος στον κοσμο αλλα πινοντας συνεχεια να γινεις ενα κτηνος..μιλαμε για καταχρηση παντα ετσι?
    ειναι μια ψυχοτροπος ουσια οπως και να το κανουμε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Καλο ειναι μιας και εχεις εντοπισει οτι εχεις τετοια συμπεριφορα με το αλκοολ να το κοψεις μαχαιρι.

Τωρα εαν αναρωτιεσαι γιατι βγαινει επιθετικοτητα στο συγκεκριμενο ατομο ειναι μαλλον επειδη ειναι οικειο σου προσωπο και παιρνεις το θαρος να το κανεις.

Δεν ειναι το ιδιο να εισαι με ενα αγνωστο και να αρχισεις να εισαι επιθετικη...εκει φυλας τα ρουχα σου και εισαι συγκρατημενη.

Μπορουμε να ειμαστε πιο αποτομοι με γονεις και αλλους που πραγματικα μετρανε για μας...εκ του ασφαλους και του οικειου κατα καποιο τροπο , το ιδιο και αυτοι απεναντι μας.

κάτι ωστόσο μου λέει πως δεν είναι το αλκοόλ το πρόβλημά μου.....μέσω του αλκοόλ το εκφράζω.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by erianna View Post
    κάτι ωστόσο μου λέει πως δεν είναι το αλκοόλ το πρόβλημά μου.....μέσω του αλκοόλ το εκφράζω.....
    εμενα κατι μου λεει, οτι ειναι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εμενα κατι μου λεει, οτι ειναι...

ίσως.....μακάρι πάντως να είναι τόσο "απλό"....

Senior Member
    Γιατί;... έχουν τα μέλη καούρα να μάθουν ή σου έδωσα εγώ το δικαίωμα;... είναι που κύλαγε ωραία το θεματάκι αλλά δε πρέπει να λείπει και ο Αρτέμης Μάτσας από μέσα... λολ και καληνύχτα σας. Εριάννα αυτά και μόλις ξαναβρώ χρόνο ίσως μπορέσω να σου πω κάτι παραπάνω... :) ...

:) ευχαριστώ!

Senior Member
    νναι, ακριβως αυτα τα δυο.
    τα μελη εχουν δικαιωμα να ξερουν αν με αυτον που μιλανε σημερα μιλουσαν και χθες αλλα με αλλο προφιλακι (μιας και υποτιθεται οτι απαγορευεται κιολας) κι εδωσες εσυ το δικαιωμα λεγοντας στο μελος που σε ρωτησε, οτι οντως εισαι η αλομπαρ.

κι αλλα θεματακια κυλουσαν μια χαρα, αλλα εμφανιζοταν ξαφνικα ο βασιλακης καιλας....

τωρα που απαντησα στις αποριες σου, θα μου πεις κι εσυ γιατι αλλαζεις συνεχως προφιλ, μπαινεις παριστανοντας την περαστικη κι οταν αποκαλυπτεται η ταυτοτητα σου, μας την λες κι απο πανω?

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast