πωσ βλεπουν οι υγιεισ τουσ ψυχικα αρρωστουσ!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
    Senior Member

πωσ βλεπουν οι υγιεισ τουσ ψυχικα αρρωστουσ!!!!

και επεξηγω πωσ αλλαζει η συμπεριφορα τουσ μολισ μαθουν οτι υποφερεισ απο ψυχικη παθηση εγω απο αυτα που εχω καταλαβει σε θεωρουν πιο ευκολο στοχο ακομα και να μην εχεισ δωσει δικαιωμα και να εισαι φυσιολογικοσ στην επικοινωνια σου με το παραμικο λαθοσ χαλαει η επικοινωνια που αν δεν ξεραν τιποτε θα ανεχονταν το λαθοσ αυτο
    επισησ πιο πολυ σ ανεχονται αν εισαι αδιαγνωστοσ παρα αν εχεισ διαγνωση και το ξερουν οτι την εχεισ

Senior Member
    αλλαζει ΄΄μολις μαθουν΄΄το πες κ μονος-η.δεν διαφερουμε απο τους κ καλα υγιεις.απλα επικρατει γενικα ρατσισμος στο ορο΄'ψυχιατρος'κ ψυχασθενης.
    λεπτα γραμματα παντ που οι υποτιθεμενα υγιεις ειναι αυτοι που δεν τα καταλαβαινουν κ πραγματικα δεν εχουν ιδεα τι συμβαινει γυρω τους

Junior Member
    μαλακισμενα φερονται. σαν να εισαι κατι κατωτερος. επισης μπορω να πω οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει αυτογνωσια. δλδ μπορει ο αλλος να ειναι τερμα καταθλιπτικος και να βρισκεται σε αρνηση και αμα του πεις οτι εχεις καταθλιψη να νιωσει ομορφα να πει αχαχαχα ειμαι πιο πανω στην ιεραρχια! κοιτα αυτος εχει καταθλιψη!.
    ανταγωνιστικη κοινωνια. τι περιμενεις.

Senior Member
    συμφωνω με κυκνος οτι η συμπεριφορα τους αλλαζει απο τη στιγμη που θα το μαθουν.. ενω μεχρι προτινος μπορει να ειχατε μια πολυ καλη φιλικη πχ σχεση, με το που θα ακουσουν κατι τετοιο, συνηθως "πανικοβαλλονται", αλλοι "απομακρυνονται", αλλοι "στοχοποιουν" κ πολλα αλλα που δυστυχως ειναι απορροια του ρατσισμου κ του στιγματος που ακομα δεν εχει εξαλειφθει...
    πιστευω πρεπει να εισαι προσεκτικος σε ποιον/ους μιλας για το προβλημα σου, κ αν αρχισεις να δεχεσαι ειρωνειες η περιεργες συμπεριφορες, να τους βαλεις στη θεση τους, κ οχι να τους επιτρεπεις να σε εχουν "ευκολο στοχο".... οσοι το κανουν αυτο ειναι για πολυ ξυλο πραγματικα.....
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    καλά υγειής παίζεται... έκανα μια βόλτα στο youtube και βλέπω τους "υγειής" (μη χέσω) να γελάνε με κάποιον που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικοτητα τώρα αν αυτό είναι υγεία εγώ είμαι για δέσιμο.

Τέσπα ναι είναι προκατειλημένοι εδώ στην ελλάδα. Μια θεία μου πάσχει από σοβαρή ψυχασθένεια, την περίοδο που τα είχε κόψει τα φάρμακά της έμενε εδώ κοντά και την αντιμετώπιζαν σαν να ήταν η τρελλή της υπόθεσης. Μόνο γελούσαν μαζί της και την κουτσομπόλευαν και φυσικά όταν ήταν στην κοινή αυλή κανείς δεν μιλούσε παρά μόνο χαχάνιζαν :\
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Senior Member
    Με τον ιδιο τροπο που συμπεριφερονται στον ιδιον τον εαυτο τους...Δλδ στην πλειοψηφια τους απανθρωπα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by pad View Post
    και επεξηγω πωσ αλλαζει η συμπεριφορα τουσ μολισ μαθουν οτι υποφερεισ απο ψυχικη παθηση εγω απο αυτα που εχω καταλαβει σε θεωρουν πιο ευκολο στοχο ακομα και να μην εχεισ δωσει δικαιωμα και να εισαι φυσιολογικοσ στην επικοινωνια σου με το παραμικο λαθοσ χαλαει η επικοινωνια που αν δεν ξεραν τιποτε θα ανεχονταν το λαθοσ αυτο
    επισησ πιο πολυ σ ανεχονται αν εισαι αδιαγνωστοσ παρα αν εχεισ διαγνωση και το ξερουν οτι την εχεισ
    νομιζω οτι υπαρχει μεγαλη προκαταληψη.
    κι αυτη η προκαταληψη, βασιζεται κυριως στην ΑΓΝΟΙΑ, αλλα και στην ρατσιστικη ελληνικη κοινωνια.
    και υπαρχει ταμπελοποιηση, συμφωνω... οπως ταμπελοποιηση υπαρχει σε οποιαδηποτε συμπεριφορα μπορει να περιθωριοποιησει καποιον, πχ στους ομοφυλοφιλους..

να σου μιλησω σαν τυπικα "υγιης".
    αν δεν βρεθει καποια αφορμη να μαθεις 5 πραγματα για τις ασθενειες αυτες, ξερεις μονο την παραφιλολογια και τις διαστρεβλωσεις.
    για παραδειγμα , θεωρεις καθε ατομο με ψυχωση, η με συμπεριφορα που δειχνει σαν ψυχωση, επικινδυνο για την ακεραιοτητα σου, γιατι υπαρχει ο γνωστος μυθος του "σχιζοφρενη με το πριονι"... και μονο ο τιτλος αυτης της ταινιας, αν μπορει να μετρηθει τι ζημια εχει κανει στην υποληψη των ψυχικα ασθενων, θα μεναμε εκπληκτοι νομιζω...
    αυτος νομιζω ειναι ενας απο τους λογους που, οπως λες, αν εχεις την διαγνωση σε στοχοποιουν. γινεται η ταυτιση σου με τον "επικινδυνο ψυχωσικο" του μυθου...

μετα, υπαρχει η αλλη βασικη παρανοηση.
    θεωρουν οι περισσοτεροι, οτι ενας ψυχικα ασθενης εχει νοητικη υστερηση.
    αυτο απο μονο του, ειναι παραγοντας αλοκοτης συμπεριφορας,γιατι ο αλλος σε βλεπει αυτοματα σαν καποιον που δεν εχει αντιληψη και σου φερεται αναλογα.. ενα αποτελεσμα αυτης της συμπεριφορας, ειναι ας πουμε το να μιλαει για σενα στους αλλους σαν να εισαι απων. αυτο φανταζομαι οτι θα ειναι ταπεινωτικο..

προσωπικα, οτι ξερω για τις ψυχικες παθησεις (σχεδον) το εμαθα εδω, διαβαζοντας και μιλωντας με ανθρωπους που υποφερουν απο κατι σχετικο.
    εδω καταλαβα και ποσο λειτουργικοι μπορουν να ειναι οι ανθρωποι ακομα και με σοβαρες και χρονιες τετοιες παθησεις, οταν εχουν καλη φροντιδα και ανταποκρινονται και οι ιδιοι στην θεραπεια τους.

Senior Member
    pad συγκεκριμενα εχω παρατηρησει μεγαλυτερη ανοχη προς τις γυναικες με ψυχικες ασθενειες παρα τους αντρες. δεν ξερω γιατι,,,,,
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    pad συγκεκριμενα εχω παρατηρησει μεγαλυτερη ανοχη προς τις γυναικες με ψυχικες ασθενειες παρα τους αντρες. δεν ξερω γιατι,,,,,
    μηπως την ανοχη την εχεις παρατηρησει απο ανδρες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μηπως την ανοχη την εχεις παρατηρησει απο ανδρες?
    rem ναι!!!!!!! ;p , τι να σημαινει? οτι οι αντρες ειναι πιο συμπονετικοι?!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    rem ναι!!!!!!! ;p , τι να σημαινει? οτι οι αντρες ειναι πιο συμπονετικοι?!!!
    Μάλλον ότι στην πέφτουν...
    Γενικά πάντως, τους άντρες τους αρέσει να νιώθουν ότι είναι πιο δυνατοί. Και δεν έχουν συχνά αυτή την ευκαιρία, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Έναν ψυχικά ή σωματικά ασθενή, λοιπόν τον θεωρούν πιο αδύναμο και ευάλωτο.

Senior Member
    Παιδια θα σας πω εγω για μενα.Δεν ημουν ποτε ρατσιστρια,σε πολλα στη ζωη μου.Ισα ισα παντα υποστηριζα αυτους που οι ρατσιστες εκραζαν.Καποια στιγμη ενας πολυ κοντινος μου ανθρωπος μου ειπε οτι θελει να παει σε ψυχολογο και επειδη εκεινη τη στιγμη τσακωνομασταν,του ειπα ''αν πας εκει,μη μου ξαναμιλησεις''.Ήταν μεγαλο λαθος απο μερους μου,το μετανιωνω καθε στιγμη που περναει.Ισως περνουσε δυσκολη φαση και πανω σε εναν φιλικο τσακωμο ειπα αυτο το πραγμα και οποτε το σκεφτομαι νιωθω πολυ ασχημα.Φυσικα απο την αρχη δεν ειχα προβλημα απλα ετυχε να καβγαδιζουμε εκεινη τη στιγμη.Μετα απο αυτα που περναω με την υγεια μου και που εγω πια ηδη πηγα σε ψυχολογο,αισθανομαι τελειως διαφορετικα.Οχι οτι παλια ημουν ρατσιστρια απλα αλλο πραγμα να το βιωσεις και αλλο πραγμα να το ακους.Παντα πιστευα γενικα οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει κατι ψυχολογικο,μικρο ή μεγαλο.Ανθρωποι ειμαστε,οχι ρομποτ.Εδω στην Ελλαδα οπως ειπε και καποιος πιο πανω,υπαρχει μεγαλος ρατσισμος σε πολλα θεματα κοινωνικα.Δυστυχως υπαρχει,μακαρι καποια στιγμη να αλλαξει.Ευτυχως,βλεπω οτι εχει αρχισει λιγο η κοινωνια να αλλαζει,ειδικα μετα την οικονομικη κριση,ολοι πλεον χρειαζονται ψυχολογικη υποστηριξη και δεν εχουν προβλημα να το πουν ανοιχτα.Ισως ειναι το μονο θετικο μεσα σε ολα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Μάλλον ότι στην πέφτουν...
    Γενικά πάντως, τους άντρες τους αρέσει να νιώθουν ότι είναι πιο δυνατοί. Και δεν έχουν συχνά αυτή την ευκαιρία, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Έναν ψυχικά ή σωματικά ασθενή, λοιπόν τον θεωρούν πιο αδύναμο και ευάλωτο.
    αυτο ακριβως..

Senior Member
    η δημοκρατια μας δινει την ελευθερια να μιλαμε χωρις ντροπη αλλα οι αγραφοι νομοι αλλο λενε. ειναι αναλογα και με κοινωνιες αλλιως θα σου συμπεριφερθουν στην αθηνα αλλιως στην κατω πετεινιτσα

Senior Member
    ρε συ ντολ οι γυναικεσ για μασ ειναι μισοτρελεσ αφου αλλα λετε αλλα κανετε κι αλλλα ενοειτε αμα του πεισ του αλλου οτι εχεισ προβλημα φανταζεται οτι απλα αυτα τα αλλα λεω αλλα κανω θα ειναι λιγο αυξημενα αμα σε γουσταρει δεν εχει θεμα ειναι και το θεμα οτι ο αντρασ πρπεπει να ειναι ο δυνατοσ για σασ ειναι ευκολο για μασ που πρεπει να ειμαστε οι δυνατοι κλπ πωσ δικαιολογειτε;;;

Page 1 of 3 123 LastLast