πόσο άρρωστοι μπορεί να είναι καποιοι??? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 89
    Senior Member
    ''Πραγματικοί θάνατοι ζώων στο σινεμά

Κάποιες φορές είναι δυσκολο να εισαι ζωόφιλος και σινεφίλ ταυτόχρονα.
    Τα άλογα των ηρώων σκοτωνονται στη μάχη, κυνηγοί πυροβολούν αθώα ελάφια … έχετε δει πολλα τέτοια σκηνικά.

Τα περισσότερα από αυτά είναι σκηνοθετημένα (ή έτσι λέμε στον εαυτό μας για να κοιμόμαστε καλά το βράδυ), άλλωστε μιλάμε για σινεμά και είναι πολύ λογικό τα ζώα να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους χαρακτηρες στη ταινία …δηλαδή να 'πεθαίνουν' για τις ανάγκες του σεναρίου.

Υπάρχουν όμως και ταινίες που αποδεδειγμένα έχουν πραγματικά σκοτωθεί ζώα για τις ανάγκες μιας σκηνής!

Με αφορμή το ξέσπασμα μου στη συζητηση που γίνεται στα σχόλια του review του Water For Elephants και όσο είμαι ακόμα φουντωμένος – αφού είδα το video που ποσταρε ο Τσώκος – έψαξα κάποιες σχετικά γνωστές ταινίες στις οποίες απεικονίζονται πραγματικοί θάνατοι ζωων!

Ναι, στο όνομα της τέχνης μπορεί ο άνθρωπος (το μόνο πλάσμα που μπορεί να σκοτώσει και να βασανίσει ...για χόμπι ή για προσωπική ευχαρίστηση) να θανατώσει ανύποπτα ζώα...

Δε θα αναφερθώ στη κακοποίηση τόσο, μιας και έχετε δίκιο κάποιοι στα σχόλια σας.

Σχεδόν σε κάθε ταινία που υπάρχουν ζώα γίνεται μια μορφή κακοποίησης και είμαστε όλοι εμείς υπεύθυνοι που δεν τα κάνουμε κεντρικό θέμα, παρά προτιμούμε να γελάμε με τον Galifianakis για παραδειγμα και να ξεχάσουμε τό τι ξύλο έχει φάει η τίγρη στο 1ο Hangover (για τη μαιμού στο 2ο δε θα έλεγα το ίδιο, η νοημοσύνη τους τους επιτρέπει την εκπαίδευση χωρίς βασανιστήρια).

Θάνατοι ζώων στο σινεμά, λοιπόν.

Η ταινία της οποίας ο σκηνοθέτης έπρεπε να πείσει δικαστές ότι δεν σκότωσε τους ηθοποιούς του (!), το Cannibal Holocaust του Ιταλού Ruggero Deodato απεικονίζει πολλά ζώα να σκοτώνονται μπροστά στη κάμερα.

Βέβαια, το συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο classic του 1980 υποτίθεται ότι δείχνει πραγματικούς καννίβαλους που υποτίθεται ότι έτρωγαν και ανθρώπους, αλλά αν πιστέψουμε τελικά το σκηνοθέτη (που έκανε συμβόλαιο με τους ηθοποιούς της ταινίας να εξαφανιστούν για 1 χρόνο, για να δημιουργηθεί ο μύθος ότι σκοτωθηκαν στα αλήθεια!), οι μόνοι αληθινοί θάνατοι αφορούσαν ζώα.

Ένα γουρούνι πυροβολήθηκε, μια χελώνα σχίστηκε στα δύο και μια μαιμού αποκεφαλίστηκε – όλα αυτά με τη κάμερα να καταγράφει κάθε σκηνή.

Η απάντηση του σκηνοθέτη;
    'Τα φάγαμε μετά το γύρισμα, έτσι δεν σκοτωθήκαν μάταια!'

Σήμερα τα σετ στο Hollywood παρακολουθούνται από τον Τύπο και τις φιλοζωικές και δεν είναι σύνηθες τέτοιες πρακτικές.

Ακόμα κι αν πρέπει να δείξουν το θάνατο ενός ζωντανού, πάντα υπάρχει κάτι που σε κάνει να λες 'Ταινία είναι.'.

Ε, στο Cannibal Holocaust δεν το λες.
    Ο ορισμός του exploitation -ο ίδιος ο Eli Roth, δημιουργός του άρρωστου Hostel για να μη ξεχνιόμαστε, το χαρακτήρισε sick movie!

Κι αν το συγκεκριμένο είναι ένα cult horror από άγνωστους (υπάνθρωπους) δημιουργούς, τί γίνεται όταν παρόμοιες φριχτές πρακτικές χρησιμοποιούνται από αναγνωρισμένους σκηνοθέτες;

Στο Andrei Rublev του σπουδαίου Ρώσου Andrei Tarkovsky υπάρχει ο βάρβαρος θάνατος ενός αλόγου κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής: το άλογο σκοντάφτει σε κάτι σκάλες, σωριάζεται σκληρά στο έδαφος και μαχαιρώνεται στο λαιμό από ένα δόρυ.

Σε αυτή τη περίπτωση το άλογο αγοράστηκε από ένα σφαγείο (θα θανατώνονταν έτσι κι αλλιώς) και μετά τη σκηνή το σώμα του επιστράφηκε εκεί για τα περαιτέρω.

Α, στο ίδιο φιλμ σκοτώνεται on camera και μια αγελάδα που πέφτει σε ασβέστη!

Το επόμενο παράδειγμα θα σας σοκάρει.

Υπάρχει ένα Ιαπωνικό οικογενειακό φιλμ του 1986 με τίτλο Koneko Monogetari ή αλλιώς The Adventures of Milo and Otis.

Είναι οι περιπέτειες μιας γάτας κι ενός σκύλου, κουτάβια και τα δύο, που χωρίζουν κατά λάθος και προσπαθούν να ξαναβρεθούν.

Μια ταινία για παιδιά, χαριτωμένη κι ευαίσθητη και με καλές κριτικές ... η οποία κατηγορήθηκε ότι κατα τη παραγωγή της σκότωσε δεκάδες κουτάβια και γατάκια!

Θα μπορούσα να συνεχίσω – το κοράκι στο Four Lions που ανατινάζεται, το πουλί στο Rubber - αλλά αρκετά σας μαύρισα τη μέρα.

Εκτός αν μισήτε τα ζώα, όπως κάποιος που έγραψε σχόλιο "thousands of animals are slaughtered everyday, why do you care?" σε ένα αμερικάνικο έντυπο...''
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    το παιδι δε το μεγαλωνουν μονο οι γονεις του ξερεις, επηρεαζεται κι απο το υπολοιπο περιβαλλον...
    αυριο μεθαυριο θα παει σχολειο, αν τα υπολοιπα παιδακια πεταξουν πετρουλες σε ενα σκυλακι για να "παιξουν", δε θα κανει το ιδιο κι εκεινο ? δε θα επηρεαστει τουλαχιστον, και την επομενη φορα που θα το ξανακανουν, μπορει να τα ακολουθησει ?
    ιδια ακριβως διαδικασια με τα βρισιδια, το τσιγαριλικι κλπ, ολα ξεκιναν ακολουθωντας τους αλλους για να δειχνουμε πιο μεγαλοι, μαγκες, και να μη ξεχωριζουμε και μας δειχνουν με το δαχτυλο.
    Εξαρτάται απ' το τί αντοχές έχει ένα παιδί. Από τί πάστα είναι φτιαγμένο τέλος πάντων, για να μη μιλήσω για νόηση ή αντίληψη και γίνουμε κουλουβάχατα πάλι. Είμαι και κουρασμένη, φχαριστώ δε θα μπορέσω. Κάποια παιδιά μένουν αλώβητα όσον αφορά τις εξωτερικές επιρροές, τα ερεθίσματα. Ήμουν ένα τέτοιο παιδί. Κάποια όχι. Πέρα απ' τη νόηση υπάρχει ο χαρακτήρας. Κι έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές για δαύτον. Υπάρχει "κληρονομικότητα" όσον αφορά το χαρακτήρα;... μπορεί, γιατί όχι;...

Senior Member
    συγνωμη, αλλα αυτα που γραφεις τι σχεση εχουν με το θεμα μας ? η απαντηση σου ειναι αλλου γι'αλλου τελειως. το ζωο το πεταξανε μεσα στο λιμανι, και παιδακια πανω στο παιχνιδι τους θα μπορουσαν να το ειχαν κανει αυτο...
    ... και το κάνουν όντως μέσα στο "παιχνίδι" τους πολλά από δαύτα... γιατί;... μα γιατί κάποιοι ακόμη απ' τους πολλούς ανίκανους και ηλίθιους αυτού του πλανήτη, θεώρησαν πως έπρεπε να τα φέρουν στον κόσμο. Αυτό το αποφάσισαν με πολύ μεγάλη ευκολία. Πού η δυσκολία άλλωστε στο να... αμολύσεις ένα παιδί;... αυτό που δε θα καταφέρουν ποτέ βέβαια, είναι να καταλάβουν το γιατί το έφεραν. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως θα αργήσουν ακόμη ή δε θα μάθουν και ποτέ... ανίκανοι να τα γαλουχήσουν με ωραίες ιδέες, ανίκανοι να τα αφήσουν ελεύθερα, ανίκανοι να καταφέρουν να μη δημιουργήσουν προβολές του εαυτού τους και των απωθημένων τους... μιλάμε άραγε για... παιδιά τελικά;...

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    οι γονεις μπορουν να δουν(αν ειναι σε θεση ) οτι το παιδακι απο το να κλωτσαει το σκουπιδακι ,κλωτσαει το σκυλακι κτλ..
    Έδωσα την απάντηση πριν Σοφτ. Να δουν ποιοί;... όταν για τους περισσότερους και τα δυο είναι ένα και αυτό... έτσι τους μάθανε, δεν αντιλέγω... κι αυτοί τί σκατά κάνανε για να γίνουν καλύτεροι, να αλλάξουν τη μαλακισμένη και απάνθρωπη νοοτροπία τους και να μη χρειάζεται σήμερα τα "παιδιά" τους να κλωτσάνε το σκουπιδάκι και το σκυλάκι σα να είναι το ίδιο "πράμα"... τίποτα απολύτως...

Banned
    Broken_Doll στo Cannibal Holocaust σκοτωσαν 2 μαϊμουδες οχι μονο 1. αναγκαστικαν να ξαναγυρισουν τη σκηνη που συμβαινει αυτο. επισης ξερω οτι και στο κινεζικο Men Behind The Sun αφησαν ποντικια να κατασπαραξουν μια γατα. κι αλλες ταινιες θυσιαζουν ζωα για χαρη της τεχνης. θυμαμαι και εναν σε μουσειο νομιζω που ειχε αφησει σκυλακι να πεθανει απ'τη πεινα. γενικα ομως βρισκω πολυ σωστο το τελευταιο quote, τοσα ζωα χανουν τις ζωες τους για να τραφουμε εμεις, και δε τα βλεπουμε. εμεις τρωμε τα λουκανικα μετα, και νομιζουμε οτι δεν προερχονται απο ζωντανα πλασματα. μαλλον θα πρεπε να το γυρισουμε ολοι σε vegan...

Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    ... και το κάνουν όντως μέσα στο "παιχνίδι" τους πολλά από δαύτα... γιατί;... μα γιατί κάποιοι ακόμη απ' τους πολλούς ανίκανους και ηλίθιους αυτού του πλανήτη, θεώρησαν πως έπρεπε να τα φέρουν στον κόσμο. Αυτό το αποφάσισαν με πολύ μεγάλη ευκολία. Πού η δυσκολία άλλωστε στο να... αμολύσεις ένα παιδί;... αυτό που δε θα καταφέρουν ποτέ βέβαια, είναι να καταλάβουν το γιατί το έφεραν. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως θα αργήσουν ακόμη ή δε θα μάθουν και ποτέ... ανίκανοι να τα γαλουχήσουν με ωραίες ιδέες, ανίκανοι να τα αφήσουν ελεύθερα, ανίκανοι να καταφέρουν να μη δημιουργήσουν προβολές του εαυτού τους και των απωθημένων τους... μιλάμε άραγε για... παιδιά τελικά;...
    δεν παει ετσι ακριβως, ακομα κι αν δωσεις στο παιδι σου τον καλυτερο σου εαυτο, παλι το περιβαλλον θα το καταστρεψει. ειμαι της αποψης οτι περισσοτερο επηρεαζονται απο τους συνομιληκους, παρα τους γονεις. εδωσα ορισμενα παραδειγματα στις πρωτες σελιδες, απλα σκεψου πως οτι κι αν κανεις, οπως κι αν συμπεριφερθεις, αυριο μεθαυριο το παιδακι σου θα παει σχολειο και θα γυρισει και θα λεει λεξουλες που ΔΕΝ του εμαθες εσυ. ετσι γινεται παντα με ολα! και το τσιγαρο πχ ετσι το ξεκιναν οι περισσοτεροι, ενω σπιτι τους μπορει να τους το απαγορευουν και να λενε οτι κανει κακο, το αρχιζουν στο σχολειο κρυφα για να δειχνουν μαγκες κλπ.
    Last edited by deleted-member30-03; 03-10-2011 at 17:11.

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    αν διαβασες την ειδηση, το σκυλακι κακοποιηθηκε πριν πεταχτει στη θαλλασα.
    τωρα το αλλου για αλλου, θα προτιμησω να το αφησω ασχολιαστο.
    Άρκτε εδώ ομολογώ πως μπορεί και να μη κατάλαβα... αν η διαφωνία σου με τον Κενό έγγυται στο ότι "παιδάκια" δε θα μπορούσαν να προβούν σε κακοποίηση προτού πεταχτεί το σκυλάκι στο λιμάνι - ως παιχνίδι - δεν υφίσταται και πολύ... οι κακοποιήσεις που σημειώνονται σε ζωάκια από "παιδάκια" είναι άπειρες και απίστευτης ευρηματικότητας... αν - ξαναλέω - η διαφορά σας έγγυται σε αυτό...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 17:16.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    οι συμπεριφορες κενο κ οι κοινωνικες νορμες εχουν καποιο εφαλτηριο ομως... πως εμαθαν τα παιδακια αυτο το πραγμα? με ποιους μηχανισμους αμυνας εκδηλωνουν τελικα την βια κ την επιθετικοτητα απεναντι σε απροστατευτα κ πιο αδυναμα πλασματα? που τα διδαχτηκανε αυτα ? η οικογενεια αποτελει πρωταρχικο φορεα κοινωνικοποιησης αλλα η μεγαλυτερη διαδικασια της ενταξης διαδραματιζεται μεσα στο σχολειο, καθως κ με τις κοινωνικες συναναστροφες (παρεες συνομιληκων..) σ αυτην την κατευθυνση θα μπορουσε να συμβαλλει καθοριστικα κ ουσιαστικα κ το σχολειο, ωστε να διαμορφωθουν "σωστα δομημενες" και "συγκροτημενες" προσωπικοτητες, αλλα μαλλον τα αντιθετα χαρακτηριστικα καλλιεργει πλεον....
    Ακριβώς. Το περιβάλλον είναι καθοριστικό - εξόν αν αποτελέσεις την "εξαίρεση" όπως προείπα - ... σχολεία;... ποιά;... με τί είδους δασκάλους;... με αυτούς που πήραν και ρούφηξαν σα σφουγγάρι τις αδιάφορες συμπεριφορές των δικών τους γονέων;... το Χειμώνα είχαμε θέμα με τελειόφιτη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Ιωαννίνων... έφτιαξε σελίδα και προσκαλούσε - ώ ναι! - άπαντες για να... εξαφανίσουν τα σκυλιά απ' το πανεπιστήμιο με... φόλες... ποιός της άφησε το χώρο και το έδαφος να εξαπολύει την αρρώστεια της;... ποιός της έδωσε το δικαίωμα να σπουδάζει και αργότερα να... αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση των δικών μου/σας παιδιών;... ποιός μωρέ τη μαλακισμένη;... και που μαζεύτηκαν υπογραφές τη διώξανε σάματι;... αλλά αν μεθαύριο κάνει κάτι εις βάρος των ζώων η ανύπαρκτη αυτή, θα πέσουν να τη δικαιολογίσουν και να την... απαλλάξουν λόγω... λόγω τί;... ξέρετε πόσοι υπάρχουν σα και δαύτη μέσα στις φοιτητικές σχολές;... για δεν είναι τα παιδάκια κάποιων από εμάς που όταν κλώτσαγαν το σκυλάκι - όπως ακριβώς το σκουπιδάκι - εμείς κοιτάγαμε αν ψήθηκε καλά το σουβλάκι μας, αν ο Γιαννάκης έκανε τα κακάκια του μέσα στην πάνα κι αν η πεθερά μας θα αντέξει ακόμη μια ώρα με τον νεογέννητο Κωστάκη, προτού γυρίσουμε απ' τη βόλτα μας στην παραλία;...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 20:35.

Senior Member
    συγνωμη αλλα αυτα που γραφω τα διαβαζεται καθολου ? δεν εγραψα τιποτα διαφορετικο απο αυτο που λες Lacrymosa, μονο που επεμεινα οτι δε παιζει ρολο μονο η συμπεριφορα των γονιων, αλλα και των υπολοιπων παιδιων στο σχολειο. τα οποια μπορει να επηρεαστηκαν απο ενα σωρο αλλους εξωτερικους παραγοντες, δε χρειαζεται να τα ξυλοφορτωνουν οι γονεις τους για να ειναι βιαια και να ξεσπουν στα ζωακια (ή οπου αλλου). μπορει να ειδαν βια στη τηλεοραση και να το μιμηθηκαν, μπορει να το ειδαν σε μια διαφημιση στο δρομο, μπορει απλα να τους ηρθε ετσι εκεινη τη στιγμη.

η αρκτος εγραψε οτι η κακοποιηση απεχει μιλια, κι εγω λεω οτι πανω στο παιχνιδι μπορει να συμβει το οτιδηποτε, κι ενας βιασμος ακομα, και να σκοτωθουνε μεταξυ τους! γιαυτο προσεχουνε υποτιθεται οι γονεις, αλλα οταν πανε σχολειο δε γινεται να τα συνοδευουν παντα καθε ωρα και στιγμη, κι ετσι ειναι ευκολο να γινει το οποιο κακο.
    Χαλάρωσε ρε Κενέ, σε έχω διαβάσει προσεκτικότατα. Και ναι, έχεις δίκιο. Αλλά ανάμεσα στις επιρροές του οικογενειακού περιβάλλοντος - γαμώ το κέρατό μου - και στις υπόλοιπες "μικρές κοινωνίες" στις οποίες θα πρέπει να ενταχθούμε... επαναλαμβάνω... υπάρχει κάτι που λέγεται "δομή χαρακτήρα". Μιλώ με βάση εμένα στην τελική. Κι αφού συνέβη σε μένα, σόρυ, μπορεί να συμβεί και σε άλλους ασχέτως του πόσο μαλάκες/αμόρφωτοι/αδιάφοροι ήταν οι γονείς τους. Δε νομίζω να διαφωνούμε σε κάτι αδερφέ μου...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 20:36.

Senior Member
    αρα καταληγουμε πως τα οσα ειπε η αρκτος ειναι λιγακι ακυρα ? αρα σωστα εγραψα πως ηταν λιγακι αλλου γι'αλλου, γιατι ακομα κι αν ο γονιος πινει, βριζει ή οτι αλλο μπροστα στο παιδι, το παιδι μπορει μεν να επηρεαστει αλλα να βγει μια χαρα ?
    Όχι δε νομίζω να είναι "άκυρα". Ίσως τα έπιασε λίγο πιο μονοδιάστατα. Και ΝΑΙ, δεν είναι "ντε φάκτο" πως το παιδί θα βγει "σκατά" επειδή ο γονιός πίνει, χέζει και γαμάει μπροστά του. Αυτό προσπάθησα να σου πω. Και με βάση τα βιώματά μου, όχι με ανόητες στατιστικές, ανελέητες έρευνες και κάθε μαλακία που διαβάζουμε για να είμαστε... ενήμεροι. Πήξαμε από ενημέρωση και γνώση, λολ!... :) ... ίσως δεν είναι πολλά σε αριθμό αυτά τα παιδιά. Όσα όμως κι αν είναι, υφίστανται και δε θα έπρεπε να τα περνάμε στο "ντούκου". Αντιθέτως, η προσοχή μας θα έπρεπε να είναι η πέραν το δέον για δαύτα...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 21:34.

Senior Member
    "νομιζω οτι ακομα ειμαι στα καλα μου ...
    τι και αν καποιος εχει γεννηθει με τη βια μεσα του(οπως το υποστηριζεις εσυ ) ,αυτο δεν ανατρεπεται απο το περιβαλλον ?? απο γονεις ? ? Αυτο προσπαθω να πω αλλα αδικος κοπος .καληνυχτα".

Νομίζω πως εσύ Σοφτ και εσύ Κενέ, τζάμπα χτυπιέστε... δε λέτε κάτι το διαφορετικό μάλλον. Ο/η Σοφτ επιμένει - και καλά κάνει - πως με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση, η βία - που βρίσκεται μέσα σε όλους μας εν δυνάμει - θα μπει στα εσώτερα διαμερίσματα... θα τιθασευτεί, θα επεξεργαστεί, θα μπει στην άκρη... κι ένα παιδί που θα τιθασεύσει το ίδιο τον εαυτό του - ανάλογα με την προσοχή που του έδωσαν οι γονείς του ή και όχι απαραίτητα - δε θα χρειαστεί να εξωτερικεύσει την όποια βιαιότητα και έναντι οποιουδήποτε. Θα του είναι άχρηστο. Εδώ "κολλάω" και τη δυναμικότητα του χαρακτήρα, τη νόηση, την "πάστα" του παιδιού...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 20:38.

Banned
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Νομίζω πως εσύ Σοφτ και εσύ Κενέ, τζάμπα χτυπιέστε... δε λέτε κάτι το διαφορετικό μάλλον. Ο σοφτ επιμένει - και καλά κάνει - πως με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση, η βία - που βρίσκεται μέσα σε όλους μας εν δυνάμει - θα μπει στα εσώτερα διαμερίσματα... θα ταθισευτεί, θα επεξεργαστεί, θα μπει στην άκρη... κι ένα παιδί που θα τιθασεύσει το ίδιο τον εαυτό του - ανάλογα με την προσοχή που του έδωσαν οι γονείς του - δε θα χρειαστεί να εξωτερικεύσει την όποια βιαιότητα και έναντι οποιουδήποτε. θα του είναι άχρηστο. Εδώ "κολλάω" και τη δυναμικότητα του χαρακτήρα, τη νόηση, την "πάστα" του παιδιού...
    παστα σοκολατινα ή βανιλια ?
    οσο καλη διαπαιδαγωγηση κι αν υπαρξει, οσο κι αν το μαθεις ηρεμο το παιδακι, και του πεις οτι ειναι κακο πραμα η βια... οταν αυριο μεθαυριο του σπασουν τα μουτρα στο σχολειο, ετσι χωρις λογο, τοτε θα καταλαβεις την αλλαγη του. ακομα κι αν δεν αλλαξει, και κατσει να τις τρωει μια ζωη, αυτο το πραμα δε θα το κανει loser και παθητικο ? δεν εγκληματουν τα αλλα παιδακια απεναντι του ? γι'αυτο λεω οτι δε γινεται να εξαφανισουμε τη βια, οσο σκληρους νομους κι ελεγχος κι αν υπαρξει, παντα θα βρει τροπο να συνεχιζει. ακομα και το σεξ μπορουμε να πουμε πως ειναι μια μορφη βιας απεναντι στη γυναικα. οποτε να που η βια τελικα ειναι μεστην ιδια τη φυση!

Senior Member
    "να το ψαξεις, γιατι μου πεταξες την υποτιθεμενη πολιτικαλ κορρεκτ μαλακιουλα, ενω ξερεις καλα πως εκει εξω ΔΕΝ συμβαινει αυτο που λες. κι εγω προσπαθω να σου πω οτι μπορει μεν οι γονεις να σε θελαν σε μια ονειροφουσκα που κανεις δε θα πειραζε το παιδακι τους και το παιδακι δε θα μαθαινε στη βια, ομως το περιβαλλον τις περισσοτερες φορες ειναι τοσο εχθρικο και βιαιο -ειδικα στα σχολεια- που δυστυχως χαλαει την οποια ονειροφουσκα! αμα δε πιστευεις εμενα γιατι μπορει να με θεωρεις προβληματικο/κομπλεξικο/οτι αλλο, διαβασε που τα ιδια ακριβως λεει και η Lacrymosa που σπουδαζει αν δε κανω λαθος και κατι σχετικο (αρα θα ξερει περισσοτερα). αυτα, καληνυχτα κι ονειρα γλυκα απο μενα.".

Είτε το "παιδάκι" έμαθε όπως έμαθε απ' το σπιτάκι του, είτε δεχτεί τις όποιες επιρροές από ένθεν κι ένθεν... η ουσία είναι μία... έχει τ' αρχιδάκια/χαρακτήρα/κότσια/μυαλό να ΕΠΙΛΕΞΕΙ αν μπορεί να αντισταθεί ή όχι;... κι εγώ σου λέω πως ναι, έχει. Άλλα το καταφέρνουν σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλα σε λιγότερο κι άλλα καθόλου... και τότε λέμε "ά, έχουν τη βία μέσα τους"... ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ... εγώ το ξέρω κιόλας... έδειρα "παιδί" γιατί το έπιασα να κακοποιεί ζώο... και ναι, δε το μετάνιωσα λέμε...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 21:36.

Senior Member
    "μπορει και αυτος να χε ενα παιδακι που το δαγκωσε αυτος ο σκυλος.".

Κανένα ζώο - εντιμότερο απ' αυτό του "ανθρώπου" - δεν επιτέθηκε ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο σε άνθρωπο, αν αυτός δε το πειράξει πρώτος... αν αυτή η μαλακία που διάβασα, δίνει πρόσχημα για την κακοποίηση των ζώων κύριε/α, έ τότε πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να λέω 5 πράματα τσι προκοπής. Ότι είναι τσι προκοπής είναι... αυτό είναι το μόνο σίγουρο...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 21:37.

Senior Member
    Κλείνω λέγοντας το εξής. Αν είμαι σε διάθεση - γιατί έχω τρία κακοποιημένα φιλοξενούμενα ζώα στο σπίτι που το καθένα απαιτεί διαφορετική μεταχείριση, χώρια απ' τα 10 "δικά μου" - θα γράψω λίγο ακόμη το βράδυ... το ότι μπορεί να δω στο δρόμο ένα "παιδί" που ηλικιακά το σώμα του θα μου θυμίσει 10χρονο ή 15χρονο, δε μου λέει κάτι... και ρωτώ ευθέως... όταν βλέπετε ένα 10χρονο στο δρόμο να κλωτσά ένα σκυλί/γατί - στα οποία έχω ρίξει σφαλιάρες και δε μετανιώνω - έχετε σίγουρα να κάνετε με... παιδί;... αν δείτε βαθιά μέσα στο βλέμμα τους... χμμ..., σα να τους κόψανε τη σύνταξη... σα να χάσανε τη γκόμενα απ' την παραλιακή... σα να τα χώρισε η γυναίκα τους ή να τα βρίζει η πεθερά τους... μιλάμε σίγουρα για παιδιά ή για "παιδιά" λοιπόν;... γιατί εμένα προσωπικά τα "παιδιά" δε μου κάνουνε "κούκου" προκειμένου να επέμβω για να σώσω ένα ζωντανό... και θα συνεχίσω να το κάνω... καλό απόγεμα προς το παρόν...
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 18:51.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    ''Πραγματικοί θάνατοι ζώων στο σινεμά

Κάποιες φορές είναι δυσκολο να εισαι ζωόφιλος και σινεφίλ ταυτόχρονα.
    Τα άλογα των ηρώων σκοτωνονται στη μάχη, κυνηγοί πυροβολούν αθώα ελάφια … έχετε δει πολλα τέτοια σκηνικά.

Τα περισσότερα από αυτά είναι σκηνοθετημένα (ή έτσι λέμε στον εαυτό μας για να κοιμόμαστε καλά το βράδυ), άλλωστε μιλάμε για σινεμά και είναι πολύ λογικό τα ζώα να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους χαρακτηρες στη ταινία …δηλαδή να 'πεθαίνουν' για τις ανάγκες του σεναρίου.

Υπάρχουν όμως και ταινίες που αποδεδειγμένα έχουν πραγματικά σκοτωθεί ζώα για τις ανάγκες μιας σκηνής!

Με αφορμή το ξέσπασμα μου στη συζητηση που γίνεται στα σχόλια του review του Water For Elephants και όσο είμαι ακόμα φουντωμένος – αφού είδα το video που ποσταρε ο Τσώκος – έψαξα κάποιες σχετικά γνωστές ταινίες στις οποίες απεικονίζονται πραγματικοί θάνατοι ζωων!

Ναι, στο όνομα της τέχνης μπορεί ο άνθρωπος (το μόνο πλάσμα που μπορεί να σκοτώσει και να βασανίσει ...για χόμπι ή για προσωπική ευχαρίστηση) να θανατώσει ανύποπτα ζώα...

Δε θα αναφερθώ στη κακοποίηση τόσο, μιας και έχετε δίκιο κάποιοι στα σχόλια σας.

Σχεδόν σε κάθε ταινία που υπάρχουν ζώα γίνεται μια μορφή κακοποίησης και είμαστε όλοι εμείς υπεύθυνοι που δεν τα κάνουμε κεντρικό θέμα, παρά προτιμούμε να γελάμε με τον Galifianakis για παραδειγμα και να ξεχάσουμε τό τι ξύλο έχει φάει η τίγρη στο 1ο Hangover (για τη μαιμού στο 2ο δε θα έλεγα το ίδιο, η νοημοσύνη τους τους επιτρέπει την εκπαίδευση χωρίς βασανιστήρια).

Θάνατοι ζώων στο σινεμά, λοιπόν.

Η ταινία της οποίας ο σκηνοθέτης έπρεπε να πείσει δικαστές ότι δεν σκότωσε τους ηθοποιούς του (!), το Cannibal Holocaust του Ιταλού Ruggero Deodato απεικονίζει πολλά ζώα να σκοτώνονται μπροστά στη κάμερα.

Βέβαια, το συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο classic του 1980 υποτίθεται ότι δείχνει πραγματικούς καννίβαλους που υποτίθεται ότι έτρωγαν και ανθρώπους, αλλά αν πιστέψουμε τελικά το σκηνοθέτη (που έκανε συμβόλαιο με τους ηθοποιούς της ταινίας να εξαφανιστούν για 1 χρόνο, για να δημιουργηθεί ο μύθος ότι σκοτωθηκαν στα αλήθεια!), οι μόνοι αληθινοί θάνατοι αφορούσαν ζώα.

Ένα γουρούνι πυροβολήθηκε, μια χελώνα σχίστηκε στα δύο και μια μαιμού αποκεφαλίστηκε – όλα αυτά με τη κάμερα να καταγράφει κάθε σκηνή.

Η απάντηση του σκηνοθέτη;
    'Τα φάγαμε μετά το γύρισμα, έτσι δεν σκοτωθήκαν μάταια!'

Σήμερα τα σετ στο Hollywood παρακολουθούνται από τον Τύπο και τις φιλοζωικές και δεν είναι σύνηθες τέτοιες πρακτικές.

Ακόμα κι αν πρέπει να δείξουν το θάνατο ενός ζωντανού, πάντα υπάρχει κάτι που σε κάνει να λες 'Ταινία είναι.'.

Ε, στο Cannibal Holocaust δεν το λες.
    Ο ορισμός του exploitation -ο ίδιος ο Eli Roth, δημιουργός του άρρωστου Hostel για να μη ξεχνιόμαστε, το χαρακτήρισε sick movie!

Κι αν το συγκεκριμένο είναι ένα cult horror από άγνωστους (υπάνθρωπους) δημιουργούς, τί γίνεται όταν παρόμοιες φριχτές πρακτικές χρησιμοποιούνται από αναγνωρισμένους σκηνοθέτες;

Στο Andrei Rublev του σπουδαίου Ρώσου Andrei Tarkovsky υπάρχει ο βάρβαρος θάνατος ενός αλόγου κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής: το άλογο σκοντάφτει σε κάτι σκάλες, σωριάζεται σκληρά στο έδαφος και μαχαιρώνεται στο λαιμό από ένα δόρυ.

Σε αυτή τη περίπτωση το άλογο αγοράστηκε από ένα σφαγείο (θα θανατώνονταν έτσι κι αλλιώς) και μετά τη σκηνή το σώμα του επιστράφηκε εκεί για τα περαιτέρω.

Α, στο ίδιο φιλμ σκοτώνεται on camera και μια αγελάδα που πέφτει σε ασβέστη!

Το επόμενο παράδειγμα θα σας σοκάρει.

Υπάρχει ένα Ιαπωνικό οικογενειακό φιλμ του 1986 με τίτλο Koneko Monogetari ή αλλιώς The Adventures of Milo and Otis.

Είναι οι περιπέτειες μιας γάτας κι ενός σκύλου, κουτάβια και τα δύο, που χωρίζουν κατά λάθος και προσπαθούν να ξαναβρεθούν.

Μια ταινία για παιδιά, χαριτωμένη κι ευαίσθητη και με καλές κριτικές ... η οποία κατηγορήθηκε ότι κατα τη παραγωγή της σκότωσε δεκάδες κουτάβια και γατάκια!

Θα μπορούσα να συνεχίσω – το κοράκι στο Four Lions που ανατινάζεται, το πουλί στο Rubber - αλλά αρκετά σας μαύρισα τη μέρα.

Εκτός αν μισήτε τα ζώα, όπως κάποιος που έγραψε σχόλιο "thousands of animals are slaughtered everyday, why do you care?" σε ένα αμερικάνικο έντυπο...''
    ... αυτά και άλλα πολλά Μπρόκεν και πολύ καλά έκανες και τα έγραψες... ο δε τύπος στη Μπιεννάλε... χμμ... αυτοί που πέρναγαν και... παρακολουθούσαν το... έκθεμα/υποσιτισμένο σκυλάκι... ήταν "άμοιροι ευθυνών" να υποθέσω... σε αυτούς ποντάρισε και έκανε διάνα. Το σκυλί πέθανε από δίψα και ασιτία επειδή οι οικογενειάρχες πήγαιναν με τα παιδάκια τους για να... είναι μάρτυρες κι αυτοί στην κουλτούρα, στην τέχνη, στην εξέλιξη ρε αδερφέ... πάντως ο τύπος έχει φάει πολύ ξύλο - εδώ θα μου πει κάποιος, "βία βρε Ροκ;... για να καταπολεμηθεί η βία;"... καλέ μια χαρά και λίγα του κάνανε... αλλά εγώ θα έδερνα τους όσους πέρασαν, το είδαν και δε διαμαρτυρήθηκαν. Μια σκατοφάρα οι άνθρωποι και οι λίγοι ελάχιστοι διαφορετικοί, απλά να υποφέρουν...
    ... να θυμίσω και μια διαφήμιση του ΕΟΤ - έχει αρκετά χρόνια - όπου το γατάκι που απεικονίζεται νεκρό δίπλα στη χωματερή - ενώ λίγα λεπτά πριν το δείχνουν να νιαουρίζει ψάχνοντας απεγνωσμένα για λίγο φαγητό... είναι αληθινό στόρυ... στον ΕΟΤ έγινε μήνυση μέσω σωματείων από εξωτερικό. Οι έλληνες είχαν δουλειές τότες... γκρικ καμάκι, μουζάκας, καμ γουιθ μι για να τη βρεις... αρχίδια, και καλά κάνουν και φεύγουν οι τουρίστες από μέρη που μαστίζονται από το θέμα των αδεσπότων... φτάνει, έχω ξεφύγει και αν είναι να προσθέσω κάτι, ας το κάνω αργότερα... δε με παίρνει να συγχίζομαι... από μένα περιμένουν... τα λέμε.
    Last edited by RockElCasbah; 03-10-2011 at 21:41.

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast